Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

(najo, bios-t frissitetttem tegnap ... ez lehet????)
Nem szabad hozzányúlni a géphez. Egyáltalán. Ha működik akkor nincs szoftverfrissítés, biosfrissítés csak öröm van, hogy működik.
Gyerek gépére feltettem a PowerDVD 7.2-őt a HD-DVD teszt miatt. Nyivákolt, hogy újabb Ati driver kell neki. Felraktam. Az meg nyivákolt, hogy új dotNet kell neki. Felraktam. PowerDVD elindult. A ControlCenter meg állandóan kifagyott, nem tudtam váltani a két monitor között. Újraraktam a drivert. Újraktam a dotNetet. Újraraktam a PowerDVD-t. Semmi. Letöröltem a PowerDVD-t. Semmi. Meguntam.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

serenity-t megnézem talán ma, haver is átjön mozizni, párom is ottlesz, majd nagyon megfigyeljük serenity-t

ami fura, h riddicknél, miután demuxoltam a DTS-t és együtt játszottam le az mkv-vel (mpc ugye tudja az azonos filenevű, külső audiosávot film mellett lejátszani) s igy a lipsync probléma már nem volt zavaro, de MINTHA megmaradt volna (viszont, lehet h ennyi csuszás konstans bennevan a filmhez képest, ezt nem néztem). Mondjuk ennél a filmnél logikus h elcsusszon, hiszen Peterk meg is találta az ismétlődő frameket. Egyik ESiR srác azt irta erre, h az is hiba a ripben, de az elcsuszást a speciális hddvd-dts okozza, és h matroska bug ...

Összefoglalva: semmit nem sikerült eddig kiszűrni, h mi lehet végülis

Egyik nap megnéztem a 22 évente sötétséget, ez pedig akadozik, DTS hangu, lipsync probléma nem jött elő (vagy nem vettem észre?) Kész vagyok ezektől a ripektől ...

Zoomplayerem azt csinálja amugy, h a file browser csak kb. 20mp után jön elő, ha megnyomom az ENTERT, minden más gombra jol reagál, de ENTER után nem felel a gép fél percig semmire ... nem állitottam semmit a gépen, megint miéééééért jött elő valami bug??? Minden jó volt hetek óta ... (najo, bios-t frissitetttem tegnap ... ez lehet????)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nálam se csúszik: Zoom Player 5.0, CoreAVC 1.1.0.5, Haali Media Splitter 1.6.400.11.Talán egy újabb Media Splitter segíthet, ha most régi van fent.

Megnéztem VLC playerrel is a saját dekódereivel és ugyanott ugyanúgy veszik el a lipsync. Nem akarok senkit megbántani, de csak azt tudom elképzelni, hogy ti nem látjátok azt amit én.
Azt elvetem, hogy a letöltés közben történt volna valami. Miért pont csak a HD-DVDripek jönnének le rosszul? Miért csak a HD-DVDripeknél megy el a lipsync? Van többtucat HD filmem és egyik sem ilyen. Az Equilibriumnál mások is észrevették, szóval az elmém remélem tiszta.

weektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: weektor »

Simon!!!!!!! Megnéztem 37-perctől 42-ig  a Serenity-t vagy tízszer de nekem semmi csúszás nincs a filmben. Minden tökéletes.Hidd el sasoltam rendesen.
Asszonnyal én is megnéztem. Ugyanaz a verzió. CoreAVC-vel és ffdshow-val, három különböző gépen és mindketten ugyanúgy, ugyanott látjuk. Na, várjunk még valakit aki megmondja a tutit.

Nálam se csúszik: Zoom Player 5.0, CoreAVC 1.1.0.5, Haali Media Splitter 1.6.400.11.
Talán egy újabb Media Splitter segíthet, ha most régi van fent.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Namost véletlenül rábukkantam a 2 vinyót befogadó vízhűtéses hangelnyelő dobozomraALPHACOOL

csak 0dB-t igénylő vízhűtésőrült maximalistáknak

ez aztán komoly
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Nekem a serenity-nél egyáltalán nem csúszik a hang..........Ennél a verzionál: Serenity.HD.DVDRip.AC3.5.1.720p.OAR.x264-LsE

Akkor vagy neked rossz a szemed vagy nekem. Egyébként ne másodperces csúszásokat várjál, hanem mondjuk 100-200 ms eltéréseket.

felkerült most egy 1080p-s verzió. Lehet leszedem és megnézem ezt. Habár a képek alapján mintha a 720-as jobb minőség lenne... ?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Namost véletlenül rábukkantam a 2 vinyót befogadó vízhűtéses hangelnyelő dobozomra
ALPHACOOL

csak 0dB-t igénylő vízhűtésőrült maximalistáknak

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nálam csak egy nagyobb mozi-buzi van itthon: a feleségem. (Ha egy este nem nézünk filmet már hiszti van.) Már miközben néztük egyszerre vettük észre a csúszásokat, leállítottam visszamentem újranéztük. Aztán most délelőtt az Ő gépén és a gyerek gépén is megnéztük. 
Szóval nálunk ez egy közös hobbi, még a HTPC tápegység ventillátor beszerzését is megbeszéljük. A prioritásaink mások, neki a hangfal a fontosabb, nekem a HTPC.

OFF
Hát el..tam a feleség kiválasztását.

ON
Kicsit más téma, mint a most népszerű HD-DVD ripek. Ugye erőteljesen kardoskodtam a "karelsova" féle postprocessingben azon, hogy a "LimitedSharpen" algoritmus a "Lanczos4Resize" után legyen, mert jobb a képminőség. Hát sajnos úgy tűnik a dvd lejátszás esetén való ritkán előforduló rángásokért ez a sorrend a felelős, mert megcserélve a dolgot a jelenség eltűnik. Ugyan a képminőség egy leheletnyit talán visszaesik, de úgy hagytam mert a rángatás jobban idegesít. Továbbá ez a dvd kép feljavítása dili, egy kicsit a szar pofozgatásának tűnik egy jó minőségű nagyfelbontású anyag megtekintése után. Pl. a minap megnéztem a Lost 8-ik részét HD felbontásban és utána beraktam egy dvd-t (Új világ ami egyébként egy nagyon rossz film szerintem), de az valami siralmas volt ahhoz képest.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

rudi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rudi77 »

OFFHárom helyen képes volt végignézni veled, hogy ugrik-e a hang? 
Hogyan csinálod?

Nekem egy élességálítás is komoly rimánkodásba tellik. Pedig azt csak a vetítő elhelyezésekor egyszer kell megtenni.

Nálam csak egy nagyobb mozi-buzi van itthon: a feleségem. (Ha egy este nem nézünk filmet már hiszti van.) Már miközben néztük egyszerre vettük észre a csúszásokat, leállítottam visszamentem újranéztük. Aztán most délelőtt az Ő gépén és a gyerek gépén is megnéztük.

Szóval nálunk ez egy közös hobbi, még a HTPC tápegység ventillátor beszerzését is megbeszéljük. A prioritásaink mások, neki a hangfal a fontosabb, nekem a HTPC.

Irigylem a feleségedet Templar! :kiraly: :vazeg:
Szerintem nálad a torrent letöltésnél kerül hiba a filéba.......Én utorrent-et használok ha ez segit................
Projector: optoma hd72i Plazma: samsung 42s5h Player: htpc amd 3800 Erölködö: denon avr-1803 Muhold: dreambox-7000 mindent nyító készülék Hang: jamo hangszórók magnat mélyel....

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

OFFHárom helyen képes volt végignézni veled, hogy ugrik-e a hang? 
Hogyan csinálod?

Nekem egy élességálítás is komoly rimánkodásba tellik. Pedig azt csak a vetítő elhelyezésekor egyszer kell megtenni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Asszonnyal én is megnéztem. Ugyanaz a verzió. CoreAVC-vel és ffdshow-val, három különböző gépen és mindketten ugyanúgy, ugyanott látjuk. Na, várjunk még valakit aki megmondja a tutit.
OFF
Három helyen képes volt végignézni veled, hogy ugrik-e a hang?
Hogyan csinálod?

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Simon!!!!!!! Megnéztem 37-perctől 42-ig  a Serenity-t vagy tízszer de nekem semmi csúszás nincs a filmben. Minden tökéletes.Hidd el sasoltam rendesen.
Asszonnyal én is megnéztem. Ugyanaz a verzió. CoreAVC-vel és ffdshow-val, három különböző gépen és mindketten ugyanúgy, ugyanott látjuk. Na, várjunk még valakit aki megmondja a tutit. :kiraly:

Én szívesen eldönteném , csak nincs meg az anyag...

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Simon!!!!!!! Megnéztem 37-perctől 42-ig a Serenity-t vagy tízszer de nekem semmi csúszás nincs a filmben. Minden tökéletes.Hidd el sasoltam rendesen.

rudi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem a serenity-nél egyáltalán nem csúszik a hang..........Ennél a verzionál: Serenity.HD.DVDRip.AC3.5.1.720p.OAR.x264-LsE

Akkor vagy neked rossz a szemed vagy nekem. Egyébként ne másodperces csúszásokat várjál, hanem mondjuk 100-200 ms eltéréseket.

Simon!!!!!!! Megnéztem 37-perctől 42-ig a Serenity-t vagy tízszer de nekem semmi csúszás nincs a filmben. Minden tökéletes.Hidd el sasoltam rendesen.
Projector: optoma hd72i Plazma: samsung 42s5h Player: htpc amd 3800 Erölködö: denon avr-1803 Muhold: dreambox-7000 mindent nyító készülék Hang: jamo hangszórók magnat mélyel....

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Ez azt jelenti, hogy azok a komplett HD filmek, amiket így szednek le (és így "terjednek el" a neten ), annak a lejátszásához nem kell HDCP-s videókártya és megjelenítő, ugye?
Nekem nem panaszkodott soha a letöltött HD-DVD filmem, hogy nem HDCP-s a VGA kártya és a monitor.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

update http://forum.doom9.org/showthread.php?p ... post952954 
"Gyakorlatilag feleslegesen ölik a pénzt a másolásvédelmek kifejlesztésébe a gyártók és a kiadók: a Doom9 fórumán olvasható visszajelzések szerint megtalálták az első olyan "univerzális" kulcsot, mely a ma piacon kapható összes HD DVD és Blu-ray filmet "kinyitja", tehát azokról másolat készíthető a számítógépek merevlemezére."

Forrás: HWSW

Ez azt jelenti, hogy azok a komplett HD filmek, amiket így szednek le (és így "terjednek el" a neten ), annak a lejátszásához nem kell HDCP-s videókártya és megjelenítő, ugye?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

rudi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

A kép/hang csúszáshoz. Megnéztem a Serenity ripet, természetesen ezen is csúszkál a hang és ezen sem segített a demux. Viszont arról nem esett szó, hogy a Serenitynél is alapvetően a szinkron jó. Tehát ha egyszer elcsúszik a hang akkor hamarosan visszacsúszik. Tehát bármi is okozza, hogy mondjuk frame-et dob a kép akkor később ugyanannyit ismétel is. Ez a véletlenszerű dobás és ismétlés teoriáját gyengíti szerintem. Ha viszont kiderül, hogy a HD-DVD is ilyen volt eredetiben akkor tökön szúrom magam. Ha valaki akarja csekkolhatja. A 37 perc elején még jó a lipsync, aztán 37:45-nél már nem. Ez tart egy percig és a 39 perctől már ismét jó.

ST-vel belepakolunk valami plazmafal hajtására is alkalmas cuccot.

Milyen hasznos olvasni a fórumot. Nekem erről senki nem szólt.

Nekem a serenity-nél egyáltalán nem csúszik a hang..........
Ennél a verzionál: Serenity.HD.DVDRip.AC3.5.1.720p.OAR.x264-LsE

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

A kép/hang csúszáshoz. Megnéztem a Serenity ripet, természetesen ezen is csúszkál a hang és ezen sem segített a demux. Viszont arról nem esett szó, hogy a Serenitynél is alapvetően a szinkron jó. Tehát ha egyszer elcsúszik a hang akkor hamarosan visszacsúszik. Tehát bármi is okozza, hogy mondjuk frame-et dob a kép akkor később ugyanannyit ismétel is. Ez a véletlenszerű dobás és ismétlés teoriáját gyengíti szerintem.
Ha viszont kiderül, hogy a HD-DVD is ilyen volt eredetiben akkor tökön szúrom magam. Ha valaki akarja csekkolhatja. A 37 perc elején még jó a lipsync, aztán 37:45-nél már nem. Ez tart egy percig és a 39 perctől már ismét jó.

ST-vel belepakolunk valami plazmafal hajtására is alkalmas cuccot.

Milyen hasznos olvasni a fórumot. Nekem erről senki nem szólt.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: saca »

1 héten belül érkezik ez a szörnyeteg... ST-vel belepakolunk valami plazmafal hajtására is alkalmas cuccot.

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Biztos vagyok benne, hogy a kép-hang szinkron nem 23.976 vs 24fps probléma. Ha így lenne, akkor a hang vagy egyre jobban késne vagy egyre jobban sietne. De nem ez történik, hanem a szinkron elcsúszik, majd visszaáll, majd megint elcsúszik. Ez vagy magának rippelésnek lesz a problémája (nem frame pontos, időnként frame-ek ismétlődnek vagy maradnak ki), vagy pedig a muxolásnak, esetleg lejátszásnak. 
Az egyik release topicjában javasolta valaki, hogy muxoljuk újra az mkv-t, 23.976fps-el, és megjavul. Még nem próbáltam, de ha legközelebb összefutok egy problémás rilizzel, ki fogom próbálni.

Kipróbáltam, de nem használt. Viszont a frame-ekben sem hiszek. Van olyan, hogy mondatok között van csúszás, tehát A mondat tökéletes, B mondat csúszik, C mondat tökéletes. Ehhez, 2-3 másodperc alatt kellene dobnia 4-6 frame-et vagy ismételnie ugyanennyit majd az ellenkezőjét. Ennek nagyon drámai hatásának kellene lennie, simán látnunk kellene.

Azért kiváncsian várom a fejleményeket, ha olvastok valahol valamit ezzel kapcsolatban akkor írjátok ide.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Én már olyan filmet nem szedek le ami aminél a hangot a DVD-ről másolják. Felesleges bitáramoltatás. Érdekes viszont mondjuk a Total Recall. Ott a hang a HD-DVD-ről van, de a rip 23.976-os. Na, ezt hogy csinálják?
Biztos vagyok benne, hogy a kép-hang szinkron nem 23.976 vs 24fps probléma. Ha így lenne, akkor a hang vagy egyre jobban késne vagy egyre jobban sietne. De nem ez történik, hanem a szinkron elcsúszik, majd visszaáll, majd megint elcsúszik. Ez vagy magának rippelésnek lesz a problémája (nem frame pontos, időnként frame-ek ismétlődnek vagy maradnak ki), vagy pedig a muxolásnak, esetleg lejátszásnak.

Az egyik release topicjában javasolta valaki, hogy muxoljuk újra az mkv-t, 23.976fps-el, és megjavul. Még nem próbáltam, de ha legközelebb összefutok egy problémás rilizzel, ki fogom próbálni.

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: balagee »

23.976-ra van lassitva a hang es a kep. Mint ahogy PAL-nal 25-re gyorsitva.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

A 3:2 pull down használatakor a 24/60-ból hogyan lesz 23.976/29.97? Szimplán lelassítják a képet és a hangot? Tehát kvázi a 23.976 megegyezik a 24-el csak lassabb?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Azon csodálkozom, hogy a DTS HD hangú filmekből miért nincs rendes rip (vagy van?), hiszen a DTS HD mindig tartalmaz egy normál DTS alapot.
Hogy rendes-e azt nem tudom, mert én már nem állok neki 8Gb-ot poénra letölteni, de péládul a Total Recall az ilyen. A rip 23.976-os és a hang is a HD-DVD-ről származik, DTS-HD -> DTS.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”