Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: piercingsen »

Jelentem beszereztem egy B&W DM603 S3-mat. A B&W hangzás megvan, de sajnos a jó öreg 640i-nek csak jelenthet
Azt már biztosra tudom, ha egyszer eljutok egy dedikált sztereo rendszer kiépítéséig beszerzek egy 640i-t. Nagyon mély nyomot hagyott bennem ez az öreg hangfal.Köszönöm szépen a tanácsokat mindenkinek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Háát, azért ehhez az erősítőhöz komolyabb doboz dukál, mint a TSI.

Szerintem is!!!
Mekkora térbe, milyen felhasználásra?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Háát, azért ehhez az erősítőhöz komolyabb doboz dukál, mint a TSI.

wurci
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: wurci »

Sziasztok!

Onkyo TX-NR 609-hez kezdésnek egyelőre 2.0-ban Polk Audio TSI 300 hangfalak jók lesznek? Vagy van esetleg valami ajánlásotok hasonló árkategóriában?

Köszönöm!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Egy P5-ost tudnek most venni kb 140ezerert. Erdemes lenne meghallgatnom? Mire figyeljek?

Szerintem kár a fáradságért , nem szól jobban mint a 600-as sorozat , de kárpótlásul nehezebben hajtható !

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csak is Taylor acoustics állódobozt!Attól szebb hangú nemigen van.

Koszi szepen.Orulnek, ha olyan rendszerrel es penztarcaval rendelkeznek,amihez passzol egy ilyen hangfal

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak is Taylor acoustics állódobozt!Attól szebb hangú nemigen van.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

En is ugy gondoltam, hogy ezek utan csakis B&W hangfal johet szoba. El is mentem a helyi HI-FI boltba meghallgatni a 683-mast. Sajnos pont nem volt nekik raktaron. Gondoltam ha mar ott vagyok,meghallgatom a cm9-et es a pm1-et. Mindketto egy classe ca-2300-rol volt meghajtva. Hiaba a draga elektronika es a szamomra elerhetetlen aru hangfalak, nem estem seggre a hangzastol.Akkor ott ugyereztem, hogy az en kicsi denonom es a 640i szamomra sokkal tobbet nyujtott,meg igy, hibas melysugarzoval is. Teljesen elbizonytalanodtam.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egy P5-ost tudnek most venni kb 140ezerert. Erdemes lenne meghallgatnom? Mire figyeljek?

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy az egyik melysugarzo valoszinu tekercs problemas volt. Nem tudom hogy valoban az erositom torz jelei miatt szallt-e el, vagy mar igy vettem. Egy uj sugarzo kb 60ezerbe kerult volna. Ha tenyleg az en erositomtol szallt el, akkor azt kockaztattam volna hogy ujra tonkremegy, rosszabb esetben az erosito is kifekszik. Ha mar igy vettem (nemtudom, mert csak ha egeszen kozel hajoltam ehez a hangszorohoz akkor lehetett hallani), akkor viszont lehet hogy a masik melysugarzo is tonkre ment volna elobb utobb.Sokaig ragodtam rajta hogy mi legyen, vegul az eladas mellett dontottem. Lehet hogy nagy hulyeseg volt, de ez mar a mult. A hangfalakat egyebkent kb. 60ezer forintert vettem, es kb 80ezerert adtam el.(azert nem tudok pontos arat mondani, mert Daniaban elek, es itt nem forint a fizetoeszkoz )

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Koszonom az eddigi hozzaszolasokat, bar elorebb nem jutottam toluk.

Legközelebb előbb kérdezz,mielőtt cselekszel.
Szerintem is vegyél másik Bowers dobozt.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Egyszerű. Ha tetszett ez a hang, akkor vegyél B&W 603 vagy 604-es dobozokat, azok már 8 ohmosak.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Vagy csak nem tudsz róla még. Dobozt vissza, erősítő kuka csere.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1694

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szabad kérdezni mennyiért sikerült megválni a dobozoktól?

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

hülyeség volt eladni, csak mert 4 ohmos. semmi baja nem lett volna a denonnak. de már mindegy.

Egyetértek,de ez már nem segít az ügyön.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Mindezt egy AVR erősítő miatt? Érdekes...

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

En is nagyon sajnaltam megvalni toluk, sot meg a baratnom is szo szerint megsiratta oket.(pedig mikor megvettem,ki volt akadva a meretuk miatt). Sokat tanakodtam rajta, es sok nagyokost megkerdeztem ezzel kapcsolatban, kulfoldi forumokon is. Voltak paran, akik osztottak a velemenyedet, de nagyon sokan azt mondtak ki fog fekudni az erosito es a hangfal is, mert a denon tul gyenge ezekhez a falakhoz. Mindegy, mostmar igy alakult. Viszont muszaly valamit talalnom helyettuk, mert a fulem tulsagosan hozzaszokott a johoz, es amiota a regi magnatok vannak rakotve, egyaltalan nem hallgatok zenet.Probaltam.Az eredmeny az lett, hogy 2 perc utan kikapcsoltam.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1694

Hozzászólás Szerző: -KP- »

hülyeség volt eladni, csak mert 4 ohmos. semmi baja nem lett volna a denonnak. de már mindegy.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Hangfal választásban szeretném kérni a tanácsotokat.Egy Denon AVR-1911-hez keresek frontokat,elsősorban zenehallgatásra.A mozi jelenleg nem szempont,talán a későbbiekben bővítek.Egy kb 20-25 négyzetméteres nappalit kellene megtölteniük zenével.Amit hallgatok klasszikus rock,blues és mindenféle gitárzenék.Eddig egy pár B&W DM640i hangfalpárom volt,de elbizonytalanodtam a 4 Ohm miatt,ezért túladtam rajtuk.A hangzás egyébként nagyon tetszett. Ez volt az első komolyabb hangfalam.Nagyon sajnáltam túladni rajtuk,de féltem hogy kárt teszek az elektronikában.A forrás egy médialejátszó sok-sok flac-kel. Használt hangfal is szóbajöhet. Álló hangfalból amiket kinéztem, és lessz is lehetőségem meghallgatni az új évben: B&W DM683, Paradigm Monitor 9 V6, Monitor Audio RX9. Ezeket mindenképpen szeretném meghallgatni. Nem zárkózom el monitor hangfalak lehetőségétől sem, bár eddig mindíg álló hangfalam volt.Remélem a nagyöregek tudnak nekem némi iránymutatást adni.
Előre is köszönök minden tanácsot, hozzászólást.

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: bmakszim »

Félreolvastad. Én a saját példámat írtam.

Akkor bocsa az offenzív stílusért.
Egyébként ez a hangfal egyre jobban érdekel, ha lenne lehetőségem szívesen meghallgatnám vhol, elég jókat írnak róla és egyébként is ennek a nagy tesója volt az első számú célpont: Mercury V1

Vendég

11-12 nm-re én nem tennék sub-ot.

Én sem tennék, ezért írtam, hogy bármennyire is szentségtörés, állót használok a hallgatott műfajok miatt. Számomra az az érdekes, hogy berögződött hifi dogmák szajkózása folyik, miszerint ide vagy oda ez meg az nem jó. Egy kalap alá véve az összes álló dobozt, függetlenül a doboz méretétől, kivitelétől, keresztváltási paraméterektől, hangszórószámoktól. Szerintem egy jó álló doboz is megtudja közelíteni egy monitor térleképzését és legalább nem kell lemondani az alsó (mély) tartományról. De ugye mégsem lehet álló doboz egy kis helyiségben, tartja a mondás, mert búgni, döngeni, huppogni fog. Érdekes, amikor felteszek egy Vivaldi vagy Mozart lemezt, mégsem hajlandó döngeni meg búgni. Ha pedig tíz perc múlva rockot vagy metált hallgatok, azt is megtehetem lemondás nélkül. Mi következik ebből? Az én tapasztalataim alapján a hallgatni kívánt műfajok döntenek, illetve a kompromisszumra való hajlandóság.

Vendég

Azért nem kell lenézni, lehet, hogy nem high-end cuccról fogom hajtani, de biztos hogy nem rossz minőségű a forrásanyagom.

Félreolvastad. Én a saját példámat írtam.

Mások emlegettek itt halk hangerőt, a helyiség kicsi ugyan, de nem panel, úgyhogy ez nem probléma, biztos, hogy a monitor felejtős. Voltak már álló hangfalaim ugyanitt és megtaláltam azt a beállítást és hallgatási pozíciót, ahol nem búgott.

Ebben is egyezett a véleményünk.

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: bmakszim »

Azt gondoltam. De te nem hallgatsz ilyen műfajokat, viszonylag rossz minőségű forrásanyaggal, ekkora helyiségekben, nem high end készülékeken.

Azért nem kell lenézni, lehet, hogy nem high-end cuccról fogom hajtani, de biztos hogy nem rossz minőségű a forrásanyagom. Zenéim nagy része AVL-ről és rutracker-ről származik, az analóggá alakítást egy Musiland Monitor US 01 végzi, az erősítőm pedig egy NAD C315, kábelek pedig Kácsától vannak (kihasználtam a legutóbbi akciós hetet).
Mások emlegettek itt halk hangerőt, a helyiség kicsi ugyan, de nem panel, úgyhogy ez nem probléma, biztos, hogy a monitor felejtős. Voltak már álló hangfalaim ugyanitt és megtaláltam azt a beállítást és hallgatási pozíciót, ahol nem búgott.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Bocs, hogy bele wau...szerintem sok minden függvénye, hogy hogy szól egy monitor vagy egy álló egy félszobában (kevesebb, mint 12 m2). Komponensek (erősítő, hangfal, lejátszó, kábel, stb.) minősége, bútorozottság, szoba falának anyaga, üvegfelületek mennyisége mind-mind meghatározó. Ezért a klasszikus megoldás marad: kipróbálni az adott körülmények között. Ja, és akkor még nem beszéltem a szubjektumról. Ami nekem tetszik, az lehet, hogy Neked nem...
Osu no seishin!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”