Seal Ring Kft
1165 Margit u. 114.
0612974345
0614054702
Itt mindenféle O gyűrű beszerezhető.

Az enyémen is volt már néhány repedezett, így lecseréltem az összeset. Egy csapágyboltból szinte fillérekért beszerezhető.
sutemenyx írta: ↑2025.02.09., vas. 09:56Még nem tudom, hogy mivel mi lesz, de lesz egy bemutatóterem is, szóval minimum két lemezjátszó fog kelleni. Ez a fehér funk meg jól passzol a hangfalakhoz, főleg hogy még világít is kéken, mint a cuccaim is, tehát meg kellett venni.
Nade a Lurné is biztosan nem itthon fog maradni, valószínűleg az is megy oda, aztán legfeljebb lesz ott 2 gép. Valószínűleg úgyis két rendszer lesz összerakva,
Itthonra meg akár lehetne egy jobb hangú DD is. Az se baj, ha ráteszi meg leveszi nekem a tűt, fontos a kényelem ahhoz, hogy használjam is.
A láb magassága 36mm(ez már a három fedlapot rögzítő csavarral együtt) + az elállás a rugázáshoz, ehhez kell néhány mm, az átmérője 57mm. Most nem tekertem ki, de a menetesszár kb. 30mm-t áll ki a láb tetejéből, ami a lemezjátszó súlyától némileg belesűlyed a lábba.Rock60 írta: ↑2025.02.09., vas. 09:10Ok, kösz, megértettem a szerkezet bonyolult elvi működését, bár nem volt könnyű...zoli73 írta: ↑2025.02.09., vas. 08:49
Pontosítom magam. A Dixie által mellékelt képen, egy 3 lábú Clearaudio lemezjátszó alatt is ilyen lábak vannak, tehat igen, 3 lábú lemezjátszó alatt is használható. Illetve ezen a képen látható, hogy kb. milyen távolságban van a láb teteje a lemezjátszó aljától.![]()
![]()
A magasságot azért kérdeztem, mert van egy gép, ami alá be KELL férjen, nem emelheti magasabbra, mint ahogy most áll.
Ezért érdekelt volna az egész pogácsa magassága, ahhoz még hozzá kell adjak persze 3 - 4 millimétert.
Erre nem találtam adatot.
Még nem tudom, hogy mivel mi lesz, de lesz egy bemutatóterem is, szóval minimum két lemezjátszó fog kelleni. Ez a fehér funk meg jól passzol a hangfalakhoz, főleg hogy még világít is kéken, mint a cuccaim is, tehát meg kellett venni.
Te csinálod állandóan,hogy nem értesz meg valamit és az értetlenkedésedet valami irónikus kritizálásba vezeted át.
De tényleg mit rugózól egy olyan témán amit egy mozdulattal félresöpörsz?Rock60 írta: ↑2025.02.09., vas. 09:10Ok, kösz, megértettem a szerkezet bonyolult elvi működését, bár nem volt könnyű...zoli73 írta: ↑2025.02.09., vas. 08:49
Pontosítom magam. A Dixie által mellékelt képen, egy 3 lábú Clearaudio lemezjátszó alatt is ilyen lábak vannak, tehat igen, 3 lábú lemezjátszó alatt is használható. Illetve ezen a képen látható, hogy kb. milyen távolságban van a láb teteje a lemezjátszó aljától.![]()
![]()
A magasságot azért kérdeztem, mert van egy gép, ami alá be KELL férjen, nem emelheti magasabbra, mint ahogy most áll.
Ezért érdekelt volna az egész pogácsa magassága, ahhoz még hozzá kell adjak persze 3 - 4 millimétert.
Erre nem találtam adatot.
Ok, kösz, megértettem a szerkezet bonyolult elvi működését, bár nem volt könnyű...zoli73 írta: ↑2025.02.09., vas. 08:49
Pontosítom magam. A Dixie által mellékelt képen, egy 3 lábú Clearaudio lemezjátszó alatt is ilyen lábak vannak, tehat igen, 3 lábú lemezjátszó alatt is használható. Illetve ezen a képen látható, hogy kb. milyen távolságban van a láb teteje a lemezjátszó aljától.
Ez esetben nem értem, hogy miért érdeklődsz felőle ilyen behatóan? Miért kell nekünk magyarázni feleslegesen, mikor téged valójában nem is érdekel?
Két Pio - Pl 200, 300 - után volt egy asszem '84 - es Sanyo fém öntvény házas masinám a legfelső polcról, sajnos a típusszámára már nem emlékszem.
Ahogy Dixie is irta már, a láb egy darabból van, ez egy alu cső. Szintezni a menetesszár tekergetésével lehet, amihez a rugók csatlakoznak.
Nem olyan izgalmas az már. Benne van a gépben 36 éve.
Minek?
Köszi,hogy nem nekem kellett elmagyaráznomdixie-chicken írta: ↑2025.02.09., vas. 07:25mindig az a kapkodás![]()
...a menetes rész "rugózik" az "izében"..a menetes részével szintezel...
![]()
mindig az a kapkodás
A Lurne marad, ez csak játszásiból van - gondolom.
Hát ez nem fog kikapcsolni a lemez végén.Dsutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:58Hm..állítható a láb? :)zoli73 írta: ↑2025.02.08., szomb. 20:54Érdekes, hogy nem tudtak teljesen kivízszintezni, pedig a Boing lábakkal ez pofon egyszerű.sutemenyx írta: ↑2025.02.08., szomb. 19:43
Prosztókábeles ez, de nem hallom, hogy bena lenne. Az egyetlen mintha erzesem az csak annyi, hogy “kisebb” hang van, mint a J1-gyel. De igazabol a kis vegfokom van most bekötve, lehet hogy azert. A masik lehetseges ok, hogy nem is sikerult rendesen vizszintezni, mert nincs már állithato deszkám, az IKEA-ban meg annyian voltak ma, hogy inkabb lemondtam rola, es most kartondarabok meg pénzérmék vannak a boing lábak alatt. Es a vizszintetlensegre leginkabb hang kisebbedéssel reagalnak a szijas gépek. Legalabbis korabbrol van ilyen tapasztalatom.![]()
Addig tekergeted őket, míg be nem áll vízszintesbe, és persze mindegyik rugózik.
Amúgy csak szólok, hogy a Funk Firm gondolt a Technics tulajdonoskra is(ezek szerint sokakkal ellentétben, Ők látnak fantáziát ezekben a gépekben), ugyanis az SL1200/1210 lemezjátszókhoz is kínálnak Boing lábakat, illetve ezekhez idealizált(jeletsen ez bármit is) Achromat lemezalátétet is.
A 12. lemezoldal megy, asszem már kishangúság sincs. Legalábbis se a tavaszi áldozaton, se a mostani Carbon Based Lifeforms albumon nem tűnik úgy.
Meg úgytűnik ezt jó használni is.