Szerintem például a Luxman erősítői sokkal jobban illenek a Sonus Faberekhez.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 871
Elnezest a tudatlansagomert de legyszi el tudnatok magyarazni a ketto kozotti kulonbseget es, hogy mit jelent az autortrafós?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Annyira "kell" SF hangsugárzót McIntosh-al párosítani, mint a Focal-t a Naim-el.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...
A két erősítő között működésbeli különbségek is vannak, a 7900 autortrafós az 5300 egy "sima" tranyós. Ez sok mindent meghatároz a kapott hanggal kapcsolatban, erre célzott Trane is...
https://www.mcintoshlabs.com/products/i ... ers/MA7900 <-- MA7900
https://www.mcintoshlabs.com/products/i ... ers/MA5300 <-- MA5300
- tottyi
- Hazajáró lélek
Nem nalam van en meg nem hallottam de a srac teljesen el van kenyodve, hogy nem szol olyan jol a 7900-as mint ahogy szolt az 5300-as. Ma megyek hozza hallgatozni. :) SF Olimpica III hangfalai vannak es egy Marantz mediaplayer.trane írta: ↑2018.11.14., szer. 15:22pl. az egyikhez jobban illeszekednek impedancia-szempontból a hangfalaid, vagy az egyiknek nagyobb áram-tartalékai vannak a hangfalaid meghajtásáratottyi írta: ↑2018.11.14., szer. 15:14Hi, nemtudja valaki mitol lehet az ugyan abban a konfiguracioban es csak a ket erosito valtozott, hogy a McIntosh MA7900 halkabban szol joval mint az MA5300? Ugy gondolna az ember, hogy az erosebb erositot eleg lesz pl negyed hangon hallgatni erre nem ez tortent. Az egyik 2x100 watt a masik 2x200.![]()
https://www.mcintoshlabs.com/products/i ... ers/MA7900 <-- MA7900
https://www.mcintoshlabs.com/products/i ... ers/MA5300 <-- MA5300
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, nemtudja valaki mitol lehet az ugyan abban a konfiguracioban es csak a ket erosito valtozott, hogy a McIntosh MA7900 halkabban szol joval mint az MA5300? Ugy gondolna az ember, hogy az erosebb erositot eleg lesz pl negyed hangon hallgatni erre nem ez tortent. Az egyik 2x100 watt a masik 2x200.
Úgy kb. 7 éve megvettem Pagrus Hypex modulos erősítőjét. Lehet sokan emlékeztek még erre az erősítőre, mivel a magyar DIY közösségből nála sokan meghallgatták. Nálam 7 év használat után hosszú kínlódást követően (volt amikor 10 óra alatt kapcsolódott be az erősítő) maghalt a kapcsoló üzemű tápegysége. Hypex Support segített, hogy mit csináljak vele és a képen látható módon sikerült kontár módon megjavítani.
Ez maga az erősítő:
Ez maga az erősítő:
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Sziasztok!Beszereztem egy Pioneer sx-n30 stereo erősítőt!A problémám az lenne,hogy letöltöttem IOS-ra a Pioneer Control Appot de sehogy sem tudom összehozni,hogy működjön mindig Network Error felirat jelenik meg ahogy belépek az appba !Az erősítőt sikeresen csatlakoztattam a WI-FI hálozatra!Esetleg valaki aki használ ilyen appot segítene megoldani a problémát!Köszönöm előre is!
- jozeph
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Szevasz!
Nem akartam nagyon belemenni a témába.
Azért ilyen rövid amit írtam.
Én annak vagyok a pártján, hogy az erősítőket nem kell ,nem szabad maxra kihajtani.
A paraméterei nem lineárisak, hő és vezérlés függő.
Ebben a kérdésben volt szó a teljesítményigényről is, legyen túlméretezve az erősítő.
Az EI vasas tápok stabilabban tartják a tápfeszültséget, kevésbé érzékenyek a hirtelen megugró telj. igényre.
Nagyobb a vaskeresztmetszet, a remanens mágnesesség.
A Denonok még viszonylag nagy trafóval rendelkeznek.
Nem vagyok mai gyerek, de régen súlyra is nézték a laikus vevők az erősítőket.
(volt bennük anyag, mellesleg ma is van ilyen a fölső kategóriában).
Röviden ez áll a mondandóm hátterében.
Nem akartam nagyon belemenni a témába.
Azért ilyen rövid amit írtam.
Én annak vagyok a pártján, hogy az erősítőket nem kell ,nem szabad maxra kihajtani.
A paraméterei nem lineárisak, hő és vezérlés függő.
Ebben a kérdésben volt szó a teljesítményigényről is, legyen túlméretezve az erősítő.
Az EI vasas tápok stabilabban tartják a tápfeszültséget, kevésbé érzékenyek a hirtelen megugró telj. igényre.
Nagyobb a vaskeresztmetszet, a remanens mágnesesség.
A Denonok még viszonylag nagy trafóval rendelkeznek.
Nem vagyok mai gyerek, de régen súlyra is nézték a laikus vevők az erősítőket.
(volt bennük anyag, mellesleg ma is van ilyen a fölső kategóriában).
Röviden ez áll a mondandóm hátterében.
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .
Amit írtál annak semmi értelme! Remélem Te is tudod!jozeph írta: ↑2018.11.08., csüt. 14:40Szevasz!
Az én saját véleményem, úgy válassz erősítőt,hogy a kívánt max.hangerő teljesítményt
30%-kal haladja meg az erősítő teljesítménye.
A Denonok elég izmosak, nem toroidosak,van erejük.
720ae-t nem hallottam,de alatta fölötte mindegyiket.
A hátlapján 200W fölvett teljesítményt írnak.

Nem értek az erősítőkhöz, de ez számomra értelmezhetlen, de legalább vicces!
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri
Köszi szépen az "erősítést"! :)
- jozeph
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Szevasz!
Az én saját véleményem, úgy válassz erősítőt,hogy a kívánt max.hangerő teljesítményt
MFidelity Nu Vista 800; Harbeth M40.2; Human Audio Libretto; Nordost; Isotek; Qed .
Köszi az infót!
Igen, PMA 700, vagy 720AE-re gonoltam.
Igen, PMA 700, vagy 720AE-re gonoltam.
tamagaba írta: ↑2018.11.07., szer. 07:39Hello,tnp írta: ↑2018.11.06., kedd 21:37Nagyon köszi!![]()
A lágyság az nem para. Denonra hajlok egyre-inkább :) Úgyhogy megpróbálok belehallgatni.
Doky írta: ↑2018.11.06., kedd 21:26
Egy 90dB-es hangdobozhoz normál szobaméret esetén (16-20 nm) egy 30-40 wattos erősítő simán elegséges lehet ha rendesen megépített készülék,
A dobozokat nem ismerem, da az árát figyelembe véve valami hasonló kategóriás készülékben gondolkozz.![]()
A kis Nad szerintem kevés lenne (belépő Nad-ot hallottam) de a 32x már jó választás (az aprókban is van) lehet!
Az említett Denon elég erös de a karaktere kicsit lágy, ami akár jó is lehet ha azt kedveli az ember.
A PMA 700AE-re gondolsz?
Nagyon kis gyösz belül. Se kondi, se trafó, a panel tele átkötésekkel - nem néz ki valami jól
A dobozt hallgattam a són, elég jó hangja volt, komolyabb motor kéne neki :) szerintem
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Nem tudom mennyi lenne a Denon, de az aprókban rengeteg jó dolog van!
Vásárlás előtt hallgasd meg a kiszemelteket ha tudod!
Vásárlás előtt hallgasd meg a kiszemelteket ha tudod!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nagyon köszi!
A lágyság az nem para. Denonra hajlok egyre-inkább :) Úgyhogy megpróbálok belehallgatni.

Doky írta: ↑2018.11.06., kedd 21:26Egy 90dB-es hangdobozhoz normál szobaméret esetén (16-20 nm) egy 30-40 wattos erősítő simán elegséges lehet ha rendesen megépített készülék,tnp írta: ↑2018.11.06., kedd 11:24Köszönöm szépen!
Igen, én is emiatt gondolnék a Denon erősítőkre.
Mindeközben a Polk meg ezt írja az Signature S50-ről: "A keresztváltási frekvencia 2500Hz, az érzékenység 90 dB, aminek köszönhetően már egészen alacsony, 20 wattos erősítő teljesítménytől ajánlható a hangfalak használata, ugyanakkor jól is terhelhetőek."
A dobozokat nem ismerem, da az árát figyelembe véve valami hasonló kategóriás készülékben gondolkozz.![]()
A kis Nad szerintem kevés lenne (belépő Nad-ot hallottam) de a 32x már jó választás (az aprókban is van) lehet!
Az említett Denon elég erös de a karaktere kicsit lágy, ami akár jó is lehet ha azt kedveli az ember.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Egy 90dB-es hangdobozhoz normál szobaméret esetén (16-20 nm) egy 30-40 wattos erősítő simán elegséges lehet ha rendesen megépített készülék,tnp írta: ↑2018.11.06., kedd 11:24Köszönöm szépen!
Mindeközben a Polk meg ezt írja az Signature S50-ről: "A keresztváltási frekvencia 2500Hz, az érzékenység 90 dB, aminek köszönhetően már egészen alacsony, 20 wattos erősítő teljesítménytől ajánlható a hangfalak használata, ugyanakkor jól is terhelhetőek."
A dobozokat nem ismerem, da az árát figyelembe véve valami hasonló kategóriás készülékben gondolkozz.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Köszönöm szépen!
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Re: Polk Signaturhoz milyen erősítő?
Álló hangsugárzóhoz nagyobb teljesítményű erősítőt néznék, mint 40 - 60W. Még akkor is, ha ezt 8 Ohmra adta is meg a gyártó. Csak egy szubjektív vélemény...tnp írta: ↑2018.11.05., hétf. 17:16Sziasztok!
Van valakinek Polk Signature S50 tapasztalata? Mivel hajtja?
Én alapvetően szeretem a Polk hangzást, és közben megszerettem a Denon CD játszót (DCD 700 AE) is.
Polk Signature (vagy RTi3-hoz) filózom, hogy Denon PMA 700/ 720 vagy NAD c316/ 326-tal hajtsam.
Tudom, hogy meg kell hallgatni, csak mindezt minddel megszervezni bonyi.
Ezért kíváncsi vagyok első körben tapasztalatokra, és hifis véleményekre!
RTi3 + NAD 316-ról elég meggyőzően írt az AV-online. Tippelném, hogy hasonlóan viselkedik álló hangfallal is, ha Polk. És jobban izgat egy álló hangfal.
Mindeközben, amennyire meggyőzőnek tűnt a Denon 720-as erősítőteszt, annyira lehúzó volt az elődjéé, a PMA 700-asé.
Előre is köszi a válaszokat.
Polk Signaturhoz milyen erősítő?
Sziasztok!
Én alapvetően szeretem a Polk hangzást, és közben megszerettem a Denon CD játszót (DCD 700 AE) is.
Polk Signature (vagy RTi3-hoz) filózom, hogy Denon PMA 700/ 720 vagy NAD c316/ 326-tal hajtsam.
RTi3 + NAD 316-ról elég meggyőzően írt az AV-online. Tippelném, hogy hasonlóan viselkedik álló hangfallal is, ha Polk. És jobban izgat egy álló hangfal.
Mindeközben, amennyire meggyőzőnek tűnt a Denon 720-as erősítőteszt, annyira lehúzó volt az elődjéé, a PMA 700-asé.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Re: vibavoice alpha-3 info?
Esetleg próbáld meg elérni a gyártót, vibavoicekukacgmailpontcom, vagy itt a fórumon VibaVoice néven, ha jól tudom.csucsu100 írta: ↑2018.11.02., pén. 19:43Tisztelt fórumozók! Szeretnék segítséget kérni egy vibavoice alpha-3 végfokról! Túrkáltam a netet, es itt az avx-et is de nulla infót találtam róla. Most került hozzám egy kevésbé szép házikóban amit tervezek lecserélni, de valami infót jólenne tudni a "belbecsről"!
vibavoice alpha-3 info?
Tisztelt fórumozók! Szeretnék segítséget kérni egy vibavoice alpha-3 végfokról! Túrkáltam a netet, es itt az avx-et is de nulla infót találtam róla. Most került hozzám egy kevésbé szép házikóban amit tervezek lecserélni, de valami infót jólenne tudni a "belbecsről"!
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek erősítő ügyben. Van egy PIONEER PD-50 cdlejátszóm és lassan lecserélném a régi Marantz erősítőmet.
2 kiszemeltem van, kérem, hogy erre a kettőre szorítkozzatok:
Pioneer A-50-s
Pioneer SX-N30AE-S
Jellemzően a sima stereo verzió ami felé húzok de a mai világban már tök jó néha egy Bluetooth meg ilyenek.
Hangzásban szerintetek megérezném a különbséget? Nem vagyok audiofil, panelban tolom, Mission m35 hangfalakkal, vegyes zenét, klasszikust legkevésbé....
Előre is köszi, ha valaki foglalkozik a dologgal:-)
Érdekelne a véleményetek erősítő ügyben. Van egy PIONEER PD-50 cdlejátszóm és lassan lecserélném a régi Marantz erősítőmet.
2 kiszemeltem van, kérem, hogy erre a kettőre szorítkozzatok:
Pioneer A-50-s
Pioneer SX-N30AE-S
Jellemzően a sima stereo verzió ami felé húzok de a mai világban már tök jó néha egy Bluetooth meg ilyenek.
Hangzásban szerintetek megérezném a különbséget? Nem vagyok audiofil, panelban tolom, Mission m35 hangfalakkal, vegyes zenét, klasszikust legkevésbé....
Előre is köszi, ha valaki foglalkozik a dologgal:-)
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Musical Fidelity A1-X. Pl. Hangsugárzó? Sonata. Pl. :)venomer írta: ↑2018.10.30., kedd 16:04Többedrendszer alapjául keresek valamit, ami borongós romantikát sugároz - legyen ez akár fedettség - de mégsem mosott vagy lassú (vagy gusztustalanba hajló, rosszul értelmezett csöves hangzás-utánérzés). Esős, belassultabb délutánokra, amolyan befelé irányuló bugi faktor esetére. Zeneiség természetesen elvárt. Az sem baj, ha nem túl drága, de nem cél a low-cost. Doboz- vagy forrásajánlást elfogadok melléje.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Többedrendszer alapjául keresek valamit, ami borongós romantikát sugároz - legyen ez akár fedettség - de mégsem mosott vagy lassú (vagy gusztustalanba hajló, rosszul értelmezett csöves hangzás-utánérzés). Esős, belassultabb délutánokra, amolyan befelé irányuló bugi faktor esetére. Zeneiség természetesen elvárt. Az sem baj, ha nem túl drága, de nem cél a low-cost. Doboz- vagy forrásajánlást elfogadok melléje.
ize.. nagyon jokat olvastam errol a geprol, tulajdonkeppen ez a c375BEE elodje. ezert is vettem meg, de kivancsi lettem volna masok velemenyere is... azert irtam ide. es nem, nem akartam megvarni azt, hogy mas vegye meg elolem, ugyanis (sztem) olcson jutottam hozza. mar amennyiben 55 ezer ft olcsonak szamit, de ebben az esetben sztem igen. 

Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />