Ha 4-5 méterre ülsz, akkor a hangfalaknak is hasonló távolságban kellene lenniük, különben nem lesz normális sztereo tered. Ahogy elnézem, tudnak is távolodni egymástól, illetőleg előrelépni a faltól.Belashx írta: ↑2025.03.01., szomb. 11:38Sziasztok!
Talán nem ez a legmegfelelőbb topik, de majd helyreteszi az illetékes.
Új ház projekt van, ami ugyan csak jövőre lesz kész, de furdalja az oldalam a kíváncsiság, vajon mennyire lesz megfelelő a meglévő rendszerem a sokkal nagyobb térbe. Kb. 45 m2 nappali+konyha+étkezőről van szó.
Ekkora térbe nagyobb cuccot gondolnék, viszont a bázistávolság (és a hallgatási pozíció) biztosan nem haladja meg a 3 métert, szerintem inlább 2,5 m lesz az. Csatolok egy képet az elképzelésemről.
Szerintetek mire számíthatok? Mélyben nem túl erős a rendszer, már a "punchy" részére értendően, de talán segíthet, hogy nem 4-5 m-re fogok ülni. Egyéb paramétereiben nagyjából elégedett vagyok.
Majd biztosan lesz akusztikailag kezelve valamilyen szinten, de az még odébb van. Továbbá később szeretnék egy plafonig polcos részt bal oldalra, ahogy az egyik csatolt képen látszik(valami hasonló, de nincs nagy választék a programban).
Persze már felkészítettem asszonykámat, hogy itt cserebere lesz, amint megtehetem, de még az is lehet, hogy további pár évig marad a cucc. Az a fránya hifi-bogár már rágcsál egy ideje.
Szóval rutinos emberek véleményére lennék kíváncsi, vajon működhet-e a dolog. Netán 1-2 javaslat? Hátha tudok még mit kezdeni a dologgal. (Be lett adva a dokumentáció, de még belenyúlhatunk, ha nagyon indokolt.)
Kis hangfal is tud nagyon mélyre menni kellően nagy térben, csak nem lesz "ütős" a hangja. A közép-magas szekció elég nyalábolt, az elég lesz, bár ekkora csupasz üveg, és falfelülettel lesznek nemkívánatos visszaverődések, melyek szintén rossz irányba befolyásolhatják a térérzetedet. Egy ilyen összetett geometriájú helyiség reflexióit, és rezonanciáit kiszámítani szinte lehetetlen. Majd miután megépült lehet méricskélni, meg kísérletezni.