Jó, hát ésszerű megoldás sosincs, mert másnak már ez a lépés sem lenne ésszerű, hogy CD-t cseréltem :)diagnet írta: ↑2020.12.28., hétf. 16:28
Az ésszerű megoldás, hogy itt megállsz és eldöntöd, hogy fontos-e annyira számodra a zenei tökéletesség, hogy a jelenlegi konfig értékének tízszeresét beletedd. Ha nem, akkor felesleges erősítő cserén gondolkodni, mert semmi értékelhető változást nem fog hozni. Legalábbis a jelenlegi hangsugárzók mellett + marantz vonalon biztosan nem. Pm14, Pm11 tonalitásra, felbontásra már elég jónak számítanak, de társulnak mellé olyan negatív tulajdonságok mint a szűk dinamikatartomány és a stereo térleképzés szinte teljes hiánya. Az utóbbi még az sc11s1+sm11s1 esetében is jelen van.
3 napi küzdelem után engedtem el a háziasítást. Hiába a realisztikus megszólalás és ultra minőségi megépítés, ha kompromisszumot kell kötni azon az áron, amin másik gyártó már teljes csomagot ad.
De nem, nem szeretnék egy kisebb vagyont erre költeni. Csak gondoltam, hogy erősítő vonalan is lehetne egyet fentebb lépni. Úgy gondolod, egy PM68-hoz képest az akkori csúcs modell nem hozna hallható valtozást? Jó ez a PM68, tényleg nagyon szép hangú az árához képest, és elég bivaly is, de azért csak van feljebb, és nem több millió árán, nem?
Látom, te is lenézed a 783-as képességeit.
Persze nem ez a világ legjobb hangfala, tucatnyira kapásból le tudnám cserélni. De azok most a boltban jóval millió feletti árcédulát hordanak. Persze mindez szubjektív, hisz az enyém.
De visszatértve, akkor a PM14-16 mire jó?