Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Tegnap volt Bud spencer szüli napja úgy ,hogy ma megnéztek pár Bud spencer filmet.
Isten éltesse.
Gondoltam a profilváltásod oka ez volt Nagy klasszikus,mindíg csípni fogjuk őket.Vagyis Terence Hill-el készült filmjeiket.Nekem is sok megvan még DVD-n
Igen,86 éves lett tegnap a nagy öreg.
Moziszoba építés
Tegnap volt Bud spencer szüli napja úgy ,hogy ma megnéztek pár Bud spencer filmet.
Isten éltesse.
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Ajanlom figyelmetekbe az angol forumon egy mozista blogjat, hogyan alakitotta ki a sajat szobajat a tetoterben.
https://www.avforums.com/threads/the-lo ... 1.1551974/
Nagyon jól megoldotta.Nem foglalnak feleslegesen helyet elől a hangsugárzók,így nagyobbnak tűnik a szoba is..
A színek harmóniája is szép!
Jó kis szoba! Le a kalappal.
A többi viszont tipikus példa arra, hogy ritkán sikerül valakinek megállni és élvezni a rendszert.
Folyamatos fejlesztések, változtatások. Érdekes, hogy az Onkyo erősítő az maradt.
Én is azt néztem,hogy az Onkyo nem nagy modell és elég penye a Kef társasághoz.
De lett a kis Onkyo-tól egy kövérebb és biztos jobb is az elődnél
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Moziszoba építés
Ajanlom figyelmetekbe az angol forumon egy mozista blogjat, hogyan alakitotta ki a sajat szobajat a tetoterben.
Nem semmi, holnap fel is mászok a padlásra egy fűrésszel
Jó lenne ott tartani!
Két év múlva tudok belevágni - talán.
Dokumentáld majd légyszíves a szobát Maldív légyszíves. ...-
Moziszoba építés
Jó lenne ott tartani!
Dokumentáld majd légyszíves a szobát Maldív légyszíves. ...-
"Az igazi barát szemből támad."
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Moziszoba építés
Igen, én is ilyen vagyok.
Ha moziszobát csinálnék, akkor nagyon komolyan megtervezném az elektronikát és a hangfalakat is, hogy ne kelljen változtatni semmin.
Jó lenne ott tartani!
Majd emlekeztetlek;)
Moziszoba építés
Mondja ezt az akinel szinte havonta fordulnak meg uj cuccok;)
Igen, én is ilyen vagyok.
Ha moziszobát csinálnék, akkor nagyon komolyan megtervezném az elektronikát és a hangfalakat is, hogy ne kelljen változtatni semmin.
Jó lenne ott tartani!
- komarfamily
- V.I.P.
Moziszoba építés
A többi viszont tipikus példa arra, hogy ritkán sikerül valakinek megállni és élvezni a rendszert.
Folyamatos fejlesztések, változtatások. Érdekes, hogy az Onkyo erősítő az maradt.
Mondja ezt az akinel szinte havonta fordulnak meg uj cuccok;)
Moziszoba építés
- komarfamily
- V.I.P.
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Szerintem jó, de akár rakhatod a sarokba is ès onnèt a hallgatási pozició felè fordítva ès döntve.
Igen, utána ahogy nézegettem a képeket, már bennem is felmerült. Majd megnézem ott hogy fér el. Ez tűnik legjobbnak.
Fene vigye azt a cserépkályhát;-), ott lenne jó a front rész!
Dipol sem fér el hátul fejmagasságban?
Ez nem az általában elterjedt bipol/dipol. Ez "teljesen" oldalra sugároz, dipol módban nem is működik az első magasa. Hátra csak akkor lehet tenni ha oldalt is ugyanilyen dipólok vannak. Legalábbis használati útmutató szerint. Monopole módban meg nem szól egyik oldalsó hangszórója sem, szóval az meg elég "pazarló" üzemmód.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Moziszoba építés
Nem éppen moziszoba, de hátha elfér itt a kérdésem.
Leendő nappali: KÉP
(A szoba festésétől, bútoraitól vonatkoztassatok el, minden cserélve lesz.)
Szerintetek a hátsók életképesek lehetnek ilyen magasságban lefelé döntve, hallgatói pozíció felé forgatva?
Szerintem jó, de akár rakhatod a sarokba is ès onnèt a hallgatási pozició felè fordítva ès döntve.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Moziszoba építés
Szerintetek a hátsók életképesek lehetnek ilyen magasságban lefelé döntve, hallgatói pozíció felé forgatva?
Fene vigye azt a cserépkályhát;-), ott lenne jó a front rész!
Dipol sem fér el hátul fejmagasságban?
Moziszoba építés
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Moziszoba építés
Technikailag én is inkább az agyba vetítést tartom valószinűbnek és valósághűebnek, a hologram vetítessel szemben. Már most kísérléteznek pl.a DNS-be történő adattárolással, nem is eredménytelenűl.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Moziszoba építés
Vagy az agyunkban vetítik le a filmet. (Mint azt már több fimben láthattuk is.)
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Maga az elgondolás nagyon jó, csak a megvalósítás várat magára,de azért kírályság lenne pl egy csatát a kellős közepéröl végignézni stb.....-
Talán még megérjük az igazi térhatású mozit amit esetleg otthon is lehet használni. ..-
Biztos hogy nem jövőre lesz még ez,vagy ebben az évtizedben,de olyan szintű fejlődés után ami változott a színes TV és VHS óta ,illetve aminél jelenleg is tartunk simán elképzelhető,sőt biztos hogy lesz, csak idő kérdése.
A jövő az lesz amikor is benne leszünk majd a filmben.Az éppen előttünk történő jelenetektől másfelé is tudunk nézelődni,360 fokos szögben,anélkül hogy az előttünk zajló események változnának addig.
Mire visszafordulunk,addigra pedig eltarol a lezúduló kőrengeteg a hegyoldalról. Mindez falra szerelt vászon és vetítő nélkül.
3D azért nagyon jó,de biztos vagyok benne hogy ebben még sok-sok fejlődés lesz a jövőben.
Maga az elgondolás nagyon jó, csak a megvalósítás várat magára,de azért kírályság lenne pl egy csatát a kellős közepéröl végignézni stb.....-
Talán még megérjük az igazi térhatású mozit amit esetleg otthon is lehet használni. ..-
Moziszoba építés
A jövő az lesz amikor is benne leszünk majd a filmben.Az éppen előttünk történő jelenetektől másfelé is tudunk nézelődni,360 fokos szögben,anélkül hogy az előttünk zajló események változnának addig.
Mire visszafordulunk,addigra pedig eltarol a lezúduló kőrengeteg a hegyoldalról. Mindez falra szerelt vászon és vetítő nélkül.
3D azért nagyon jó,de biztos vagyok benne hogy ebben még sok-sok fejlődés lesz a jövőben.
"Az igazi barát szemből támad."
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Aztán pár év múlva megint kitalálnak valamit.......
Mindíg kitalálnak valamit és ez sosem áll meg,tapasztalhatjuk folyamatosan a kilencvenes évek vége óta.
Az lenne a királyság ha rendesen el kellene bújni a lövedékek elől,ha pedig mégse sikerülne,az asszony hívhatná a temetkezést
Eldobhatjuk majd a gagyi lámpás vetítőnket és a drága vásznakat.
Én a házimozizásban sokkal több lehetőséget látok a vizuális fejlesztésben a vetítés terén már mint a hangok variálásában.
A falra vetítés már nem nagy szám.A 3D pedig mostoha kicsit,talán egy apró lépés ezek felé.
Persze most az atmos és a DTS X az újdonságok,de ebben is lesz mindíg változás.
Az igazán példás térleképzéssel rendelkező hangrendszerek 5.1-ben is el tudnak varázsolni,de a vizuális történések "mozdulatlanok" a vásznon előttünk.
Tehát ahhoz képest amennyit fejlesztenek a hangzáson a kép mindíg változatlanul egy keretbe vetített marad.
A 3D azért nagyon jó,de biztos vagyok benne hogy ebben még sok-sok fejlődés lesz a jövőben.
Moziszoba építés
Engem sem csábít el az atmos, igaz még sosem hallottam olyan rendszert. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy bármilyen processzálás mellet ugyanúgy szóljanak különböző hangsugárzók. Sokszor leírtam már, hogy nem érték el az 5.1 technikai határait, de ha akarnák ( néha-néha sikerül ), tökéletesen meg tudnák teremteni a fejünk feletti hangok illúzióját atmos nélkül is.
Ha ebből indulok ki, ugyanúgy javarészt gyenge hangprodukciót fognak elénk rakni ezzel az újdonsággal is. Aztán pár év múlva megint kitalálnak valamit ( pl rakjunk ki a helységben 10 db mikrofont a megadott helyekre ami online kapcsolatban van az erősítővel és mindent tud korrigálni.. stb), amivel elámítanak majd, és lehet cserélni a rendszert.
Ohh ne izgulj, ha megtelt a plafon, jön majd a padló, mert mi van ha alulról jön fel valami? Szóval van még szabad terület, és potencia az objektumokban.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Moziszoba építés
Engem sem csábít el az atmos, igaz még sosem hallottam olyan rendszert. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy bármilyen processzálás mellet ugyanúgy szóljanak különböző hangsugárzók. Sokszor leírtam már, hogy nem érték el az 5.1 technikai határait, de ha akarnák ( néha-néha sikerül ), tökéletesen meg tudnák teremteni a fejünk feletti hangok illúzióját atmos nélkül is.
Ha ebből indulok ki, ugyanúgy javarészt gyenge hangprodukciót fognak elénk rakni ezzel az újdonsággal is. Aztán pár év múlva megint kitalálnak valamit ( pl rakjunk ki a helységben 10 db mikrofont a megadott helyekre ami online kapcsolatban van az erősítővel és mindent tud korrigálni.. stb), amivel elámítanak majd, és lehet cserélni a rendszert.
Az első résszel teljesen egyet értek, nagyon jó minőségű hangfalak kellenek az Atmos-hoz is, nemcsak a 7.1-hez. Hallottam "konzervdobozokat" szólni a mennyezetről, fentről cincogtak a magasak, alul meg morgott a sub, nagyon gáz volt, gyenge hang élmény.
Szerintem az eddig megjelent Atmos filmekkel nem raktak elénk rossz produkciókat. A vicc az egészben az, hogy nem is érdekli az embert kb. 10 perc után, hogy Atmos vagy nem Atmos, jó és kész, élvezi a filmet.
A fejlődés meg ne álljon meg, kellenek a füleinknek az egyre jobb hangképek, igaz ne 10 mikrofonnal kelljen macerálni.
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Szerintem igen is nagy durranás az Atmos!
Megéri a befektetett energia, itt érezni igazán, hogy a kép együtt él a hanggal, szinte eggyé válnak.
Ettől még lehet hallgatni 2.0-t, 11.2-t, vagy bármilyen rögzített hangot, abban az elgondolásban, ahogy készítették, vagy ahogy a hallgató szereti hallgatni.
Ezért kell szerintem olyan rendszer építésére törekedni, amilyenre a használójának szüksége/igénye van.
Megjegyzem, érdemes megnézni legalább egy Atmos filmet mindenkinek, hogy eldöntse tetszik neki vagy nem.
Jogos,ezért írtam hogy meg kell hallgatni lehetőleg saját rendszerben,mert addig nem lehet érdemben nyilatkozni.Nekem nejött a dolog.Tetszik ahogy működik,pedig csak 5.1.2-ben hallgattam.
Moziszoba építés
Szerintem igen is nagy durranás az Atmos!
Megéri a befektetett energia, itt érezni igazán, hogy a kép együtt él a hanggal, szinte eggyé válnak.
Ettől még lehet hallgatni 2.0-t, 11.2-t, vagy bármilyen rögzített hangot, abban az elgondolásban, ahogy készítették, vagy ahogy a hallgató szereti hallgatni.
Ezért kell szerintem olyan rendszer építésére törekedni, amilyenre a használójának szüksége/igénye van.
Megjegyzem, érdemes megnézni legalább egy Atmos filmet mindenkinek, hogy eldöntse tetszik neki vagy nem.