Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: wittao »

kargidje írta:
2024.02.19., hétf. 12:18
Ilyet keresnék pont feketében, de azért mindennek van határa.
Ez pont kellemes áron van + karc és hibamentes:
viewtopic.php?f=31&t=200421
Ja, nem!

A döglődő nyugaton meg:
https://www.hifishark.com/search?q=sony+st-sa5ES
Mi akadályoz meg, hogy egy cuki kis olasz sráctól megrendeld a terméket?
Legalább megtudjuk mennyire megbízható ez a fajta dolog és rejt-e kockázatot... köszi, hogy leteszteled nekünk (is)!
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Ilyet keresnék pont feketében, de azért mindennek van határa.
Ez pont kellemes áron van + karc és hibamentes:
viewtopic.php?f=31&t=200421
Ja, nem!

A döglődő nyugaton meg:
https://www.hifishark.com/search?q=sony+st-sa5ES

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3277

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Azért ez már több, mint pofátlanság.
Tegnap, azaz tegnap megvette 850e-ért (meg talán némi alku), aztán ma már hirdetve is van 900e-ért.
Ráadádul mindezt a másik hirdetés fotójával...

Szerintem ez igen messze van az AVX szellemiségétől...

viewtopic.php?f=31&t=200560

Tegnap lezárt hirdetés:

viewtopic.php?f=31&t=198955
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Gulka. írta:
2024.02.09., pén. 16:04
Az itthoni új árával hasonlítottam össze. A különbség 130 ezer forint. Ami nem olyan kevés.
Valószínű hajóval jön Kínából Rotterdamba. Ott meg már így helyben van, nem nagyon kell szállítani.

Rotterdamból mennyi a logisztikai költsége hozzánk? Ha raklapnyi áru érkezik, akkor sem kevés pénz. De ha jól sejtem, kishazánkba nem raklapjával érkeznek a 2000 euró árkategóriájú termékek...

Bár mondjuk Pozsonyban is 2000 euró...

https://www.techhouse.sk/produkt/everso ... -jan-2024/

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Az itthoni új árával hasonlítottam össze. A különbség 130 ezer forint. Ami nem olyan kevés.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2024.02.09., pén. 00:11
kargidje írta:
2024.02.08., csüt. 21:03
"Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva" ;)
Figyelni kell minden apró részletre, ha az ember külföldről vásárol, akkor meg különösen, ha EU-s országból teszi ezt. Egy kicsit bonyolult a rendszer az áfa miatt. Más a helyzet, ha valaki tud cégként vásárolni, akkor megúszhatja az áfát, talán ez a legegyszerűbb. Legfeljebb majd elmagyarázod a revizornak, hogy az a streamer és erősítő nagyon kellett a vállalkozásod bevételszerző tevékenységéhez, meg azt is, hogy miért nem fizettél a termékekre EPR-díjat. :D

Magánszemélyként viszont attól is függhet, hogy melyik országba szállítják az árut, mert egy értékhatár felett (mármint a webshop által elért bevétel számít) a vevő országában érvényes áfát kell megfizetnie a kedves vevőnek. Ez meg csak akkor derül ki, amikor beírod, hogy hova kéred a szállítást.

Ennél már csak az EU-n kívüli vásárlás nehezebb eset. Egy csomó weboldalon (Kínától az USA-ig) elkérik tőled a magyar áfát, de ez a magyar királyi postát nem zavarja abban, hogy újra kivessék rád az áfát, vámot, és a vámkezelési díjat is. Jó esetben csak a vámkezelést kell kifizetni, de azt akkor is, ha nincs rajta semmilyen más adóteher. Ha meg szerencsés vagy, akkor csak bedobják a postaládádba a csomagot (ha belefér), de azért ez nem nagyon gyakori, sajnos.

Szóval ami biztos az, hogy bármi lehetséges. gondolkodik.gif :rolleyes: :D
Mire kellett volna pár hónappal ezelőtt figyelnem, ha nem így írták ki az árakat, mint most, azaz csak a teljes ár szerepelt???

Kínából való rendelésnél meg arra kell figyelni, sok esetben van EU-s raktáruk, és onnan szállítják EU-n belülre csak észre kell venni/rá kell találni a szállítási infóknál.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ZolaBA írta:
2024.02.09., pén. 02:26
Ez amúgy hogyan működik, valaki tudja? Az adócsalás sosem volt erősségem :D
De mi van akkor ha valaki nem teszi be a könyvelésbe?
A számlához elég, ha a cégednek van EU-s adószáma, és azt közlöd a külföldi eladóval. Ebben az esetben nem kell neki áfát fizetnie otthon. A külföldi cégnek igazolnia kell a saját adóhatósága előtt, hogy a termék elhagyta az országot, lehet, hogy ezért kértek címet is.
Az elv az, hogy a céged itthon megfizeti az áfát a külföldi eladó helyett, és mivel ezt a terméket felhasználja a saját tevékenységéhez, le is vonhatja a fizetendőből. Tehát az áfabevallásban ez úgy szerepel, mint fizetendő és levonható áfa is, az egyenleg nulla lesz.
Ha nem a vállalkozási tevékenységéhez használja a cég a megvett terméket, akkor az áfát nem lehet levonni. Viszont a külföldi helyett meg kell fizetni az áfát. Az áfáról minden cég adatot szolgáltat egy nagy közös EU-s adatbázisba, ahol látszik, hogy a külföldi cég eladott neked valamit, és az is, hogy nem fizetted be az adót. Vagyis valamelyik cég ilyenkor bajba kerülhet.
Bocsánat, kicsit bonyolult volt talán, és off is itt. A lényeg, hogy lehet olcsóbban vásárolni így, de tudni kell, hogy mit miért csinálsz.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

pali923 írta:
2024.02.09., pén. 00:11
Más a helyzet, ha valaki tud cégként vásárolni, akkor megúszhatja az áfát, talán ez a legegyszerűbb. Legfeljebb majd elmagyarázod a revizornak, hogy az a streamer és erősítő nagyon kellett a vállalkozásod bevételszerző tevékenységéhez, meg azt is, hogy miért nem fizettél a termékekre EPR-díjat. :D
Ez amúgy hogyan működik, valaki tudja? Az adócsalás sosem volt erősségem :D
Rendeltem már saját cégre EU-n belülről, akkor EU-s adószámot kértek és nem volt ÁFA. Egyszer olyan feltétel is volt, hogy a cég címe és a szállítási cím azonos legyen, máskor ezt nem várták el. Nálam ezek tiszta ügyek voltak, tevékenységhez kellett, el lett számolva, stb.
De mi van akkor ha valaki nem teszi be a könyvelésbe? A belföldi online számla szinkron is teljes káosz, nehéz elhinni, hogy majd a revizor lekérdezi az összes eu-s országból, hogy amott állítottak-e ki számlát xy cég nevére és nézi meg, hogy itt meg bekerült-e a könyvelésbe, stb... hogy megy ez?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

kargidje írta:
2024.02.08., csüt. 21:03
"Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva" ;)
Figyelni kell minden apró részletre, ha az ember külföldről vásárol, akkor meg különösen, ha EU-s országból teszi ezt. Egy kicsit bonyolult a rendszer az áfa miatt. Más a helyzet, ha valaki tud cégként vásárolni, akkor megúszhatja az áfát, talán ez a legegyszerűbb. Legfeljebb majd elmagyarázod a revizornak, hogy az a streamer és erősítő nagyon kellett a vállalkozásod bevételszerző tevékenységéhez, meg azt is, hogy miért nem fizettél a termékekre EPR-díjat. :D

Magánszemélyként viszont attól is függhet, hogy melyik országba szállítják az árut, mert egy értékhatár felett (mármint a webshop által elért bevétel számít) a vevő országában érvényes áfát kell megfizetnie a kedves vevőnek. Ez meg csak akkor derül ki, amikor beírod, hogy hova kéred a szállítást.

Ennél már csak az EU-n kívüli vásárlás nehezebb eset. Egy csomó weboldalon (Kínától az USA-ig) elkérik tőled a magyar áfát, de ez a magyar királyi postát nem zavarja abban, hogy újra kivessék rád az áfát, vámot, és a vámkezelési díjat is. Jó esetben csak a vámkezelést kell kifizetni, de azt akkor is, ha nincs rajta semmilyen más adóteher. Ha meg szerencsés vagy, akkor csak bedobják a postaládádba a csomagot (ha belefér), de azért ez nem nagyon gyakori, sajnos.

Szóval ami biztos az, hogy bármi lehetséges. gondolkodik.gif :rolleyes: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2024.02.08., csüt. 20:57
kargidje írta:
2024.02.08., csüt. 20:43

Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva, nem csak a kosárba tételkor derült ki.
Először jártam az oldalon, de már a készülék alatti árnál is ott van, hogy ÁFA nélküli ár, valamint a kosár gomb felett is ott van 3 sorban az adóval nővelt és a nettó ár is... gondolkodik.gif

Screenshot_20240208_205326_Chrome.jpg

Screenshot_20240208_205331_Chrome.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2024.02.08., csüt. 20:43
alto írta:
2024.02.08., csüt. 19:49
kargidje írta:
2024.02.08., csüt. 19:22

Ha bedobod a kosárba már 1980€ lesz, érzékeli, hogy a gazdagabb, keleti felén vagyok az EU-nak. Csóringer hollandok csak pislognak... mi meg szépen sz.punk 14éve... :smile51:
Szerintem félreértettek valamit, a nettó ára 1636 Euro (kb. 635ezer Ft) - az EU-n kívüli értékesítés esetén, az Áfás ára meg 1.980 Euro - EU-n belül. Ugyanezért nem lehet az amerikai USD-ben megadott árakat közvetlenül összehasonlítani a magyarral vagy EU-s árakkal, ott mindig a nettó árakat adják meg, mert ott az Áfa különböző mértékű, attól függően hogy melyik tagállamba történik az eladás.
Viszont eddig nem ilyen volt az oldal. Pár hónapja néztem, akkor még a teljes ár volt megadva, nem csak a kosárba tételkor derült ki.
Először jártam az oldalon, de már a készülék alatti árnál is ott van, hogy ÁFA nélküli ár, valamint a kosár gomb felett is ott van 3 sorban az adóval nővelt és a nettó ár is... gondolkodik.gif
Screenshot_20240208_205326_Chrome.jpg
Screenshot_20240208_205331_Chrome.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2024.02.08., csüt. 20:33
Gulka. írta:
2024.02.08., csüt. 20:00
Jó valóban ezt benéztem. Viszont az akkor is csak 770 ezer és mégsem 900 ezer.
A hirdetett példány pedig ~700, és az egyetlen eladó példány itthon. Egyetlen reális alternatívája az, hogy megveszed a magnahifitől (audiophonicstól, eversolo.de-ről) vagy itthonról, lényegesen drágábban. Hacsak nem tud valaki áfával játszani, szerintem nem drága, annyira semmiképp, hogy ebben a topikban kössön ki.
2 hónapos, de már a 2. tulaj árulja, és nincs rá magyar gari. Mindez új itthoni árhoz képest 20% kedvezménnyel.
Én inkább alkudnék picit magyar kereskedőnél, és lenne itthoni gari, amit nem kell oda-vissza postázni Hollandiába, ha valami gixer lenne.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2024.02.08., csüt. 19:49
kargidje írta:

Ha bedobod a kosárba már 1980€ lesz, érzékeli, hogy a gazdagabb, keleti felén vagyok az EU-nak. Csóringer hollandok csak pislognak... mi meg szépen sz.punk 14éve... :smile51:
Szerintem félreértettek valamit, a nettó ára 1636 Euro (kb. 635ezer Ft) - az EU-n kívüli értékesítés esetén, az Áfás ára meg 1.980 Euro - EU-n belül. Ugyanezért nem lehet az amerikai USD-ben megadott árakat közvetlenül összehasonlítani a magyarral vagy EU-s árakkal, ott mindig a nettó árakat adják meg, mert ott az Áfa különböző mértékű, attól függően hogy melyik tagállamba történik az eladás.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Gulka. írta:
2024.02.08., csüt. 20:00
A hirdetett példány pedig ~700, és az egyetlen eladó példány itthon. Egyetlen reális alternatívája az, hogy megveszed a magnahifitől (audiophonicstól, eversolo.de-ről) vagy itthonról, lényegesen drágábban. Hacsak nem tud valaki áfával játszani, szerintem nem drága, annyira semmiképp, hogy ebben a topikban kössön ki.

vasek
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: vasek »

mi meg szépen sz.punk 14éve... :smile51:
[/quote]
Azt hogy számoltad ki,hogy 14 éve sz.psz?

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kargidje írta:
Ha bedobod a kosárba már 1980€ lesz, érzékeli, hogy a gazdagabb, keleti felén vagyok az EU-nak. Csóringer hollandok csak pislognak... mi meg szépen szopunk 14éve... :smile51:
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kargidje írta:
Gulka. írta:
2024.02.08., csüt. 17:46
Alex_Aston írta:
2024.02.08., csüt. 08:32
Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...
Ez meg már legalább második tulaj, és nem derül ki, mennyi idős a készülék.

viewtopic.php?f=31&t=199782
Ja itthon 900 ezer!

Hanyatló Nyugaton meg 635 ezer forint. Hollandiából szállítva!

https://magnahifi.com/eversolo-dmp-a8-u ... -ak4191eq/
Ha bedobod a kosárba már 1980€ lesz, érzékeli, hogy a gazdagabb, keleti felén vagyok az EU-nak. Csóringer hollandok csak pislognak... mi meg szépen szopunk 14éve... :smile51:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Gulka. írta:
Alex_Aston írta:
Nem csoda, hogy csak alkudozók keresték, ha 900e az új, bolti ára a terméknek...

Ja itthon 900 ezer!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vappali írta:
2024.02.08., csüt. 19:17
tonee73 írta:
2024.02.08., csüt. 19:11
Vappali írta:
2024.02.08., csüt. 18:17
Mi van ott?!,!? :smile29:
Biztos rommá szívták magukat... :kapdelm:

Ezért nem tudják már "normális" áron megvenni. Bezzeg mi! Nekünk telik rá! Jobban teljesítünk. 36_1_5.gif
Nettó ár van a Holland linken...

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: Vappali »

tonee73 írta:
2024.02.08., csüt. 19:11
Vappali írta:

Ezért nem tudják már "normális" áron megvenni. Bezzeg mi! Nekünk telik rá! Jobban teljesítünk. 36_1_5.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6187

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Vappali írta:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: Vappali »

Gulka. írta:
Alex_Aston írta:

Ja itthon 900 ezer!

Igen "hanyatló" a szerencsétlen hollandok már úgy elszegényedtek, hogy nem is tudják úgy megvenni, olyan áron mint mi. Kénytelenek olcsóbban árulni a boltok is. Mi van ott?!,!? :smile29:

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:

Ja itthon 900 ezer!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:

K.va régi nem lehet, mivel pár hónapja jelent meg a boltokban ... ;)
Nem itthoni vásárlás, az ára is ezt mutatja, amúgy a fapaci által hirdetett készülék. Nem volt nehéz rájönni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”