youtu.be/N7XvA9gOCxQ
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Miközben elhangzott itt a panasz, hogy mostanában nincs jó film, én azért ajánlanék kettőt is, mindkettő elérhető a Netflixen, és mindkettő A-kategóriás film A-kategóriás főszereplőkkel.
1. News of the World (A kapitány küldetése, 2020) - 10/10
Tom Hanks, westernfilmben. Tökéletes western-antihős. Tom Hanks nagymestere az esendő, csetlő-botló, nagyon emberi, de ugyanakkor csupaszív és nagyonis hihető “hétköznapi ember nemhétköznapi helyzetben” karaktarek alakításának. Ezt a filmet (is) miatta érdemes megnézni. A cselekmény lassú és egyszerű mint a faék, nincsenek idősíkok, flashbackek, és főleg teljesen hiányoznak a westernfilmes klisék, de egy percig sem unalmas. Azon nagyon kevés westernfilmek egyike, amelyek tényleg hihetővé teszik magukat. Nem mellesleg négy Oscar-ra is jelölték a filmet, szerintem megérdemelten.
(ezúton is hivatalosan szeretnék tiltakozni a magyar filmcímet (ill. az alapját képező regény címét) fordító illetékes címferdítése ellen. Nem ez az első film/könyv, aminek teljesen értetlenül változtatják meg a címét; könyörgöm, mi lett volna a gond az eredeti cím 1-1 fordításával, pl “Hírek a nagyvilágból”? Nem hangzik elég izgalmasan a magyar fülekben? Talán nem véletlen az eredeti cím, erre mit kap a magyar? A teljesen fantáziátlan és banális “A kapitány küldetésé”-t, ami ráadásul kissé még félrevezető is lehet)
2. Dig (Ásatás, 2020) - 7/10
(örökifjak, Marvel-rajongók és házimozi-demóhang-igényűek kerüljék!)
Ralph Fiennes ezúttal egy brit Netflix-original-ban vállalt főszerepet, és bár nem annyira egyértelműen egyedül viszi el a hátán ezt a filmet, mint Tom Hanks az előzőleg ajánlottat, azért még mindig nagyon jó színész. Ez a filmje nem is lesz olyan emlékezetes, mint Az angol beteg, vagy A napfény illata, ennek ellenére jó szívvel ajánlom az archeológia iránt érdeklődőknek, és azoknak, akik szeretik az igaz történeteket. Miközben a britek már a háborúra (a második világháborúra) készülnek, egy idősödő és nagyon szerény körülmények között élő ember, akinek semmiféle hivatalos archeológiai végzettsége nincs, mégis többet tud az archeológiáról, mint a szakmabeliek zöme, egy magánpénzből finanszírozott ásatáson bukkan rá az egyik legnagyobb jelentőségű angol archeológiai leletre, a Sutton Hoo-i kincsre, és persze rögtön lenyúlják tőle a dicsőséget...
A film női főszereplője (Carey Mulligan) is nagyot alakít, ugyanakkor viszont beletettek egy szerintem teljesen fölösleges és irreleváns szerelmi szálat (háromszöget) is, gondolom kellett bele nagyon... na mindegy, lesz akinek ez is bejön...
1. News of the World (A kapitány küldetése, 2020) - 10/10
Tom Hanks, westernfilmben. Tökéletes western-antihős. Tom Hanks nagymestere az esendő, csetlő-botló, nagyon emberi, de ugyanakkor csupaszív és nagyonis hihető “hétköznapi ember nemhétköznapi helyzetben” karaktarek alakításának. Ezt a filmet (is) miatta érdemes megnézni. A cselekmény lassú és egyszerű mint a faék, nincsenek idősíkok, flashbackek, és főleg teljesen hiányoznak a westernfilmes klisék, de egy percig sem unalmas. Azon nagyon kevés westernfilmek egyike, amelyek tényleg hihetővé teszik magukat. Nem mellesleg négy Oscar-ra is jelölték a filmet, szerintem megérdemelten.
(ezúton is hivatalosan szeretnék tiltakozni a magyar filmcímet (ill. az alapját képező regény címét) fordító illetékes címferdítése ellen. Nem ez az első film/könyv, aminek teljesen értetlenül változtatják meg a címét; könyörgöm, mi lett volna a gond az eredeti cím 1-1 fordításával, pl “Hírek a nagyvilágból”? Nem hangzik elég izgalmasan a magyar fülekben? Talán nem véletlen az eredeti cím, erre mit kap a magyar? A teljesen fantáziátlan és banális “A kapitány küldetésé”-t, ami ráadásul kissé még félrevezető is lehet)
2. Dig (Ásatás, 2020) - 7/10
(örökifjak, Marvel-rajongók és házimozi-demóhang-igényűek kerüljék!)
Ralph Fiennes ezúttal egy brit Netflix-original-ban vállalt főszerepet, és bár nem annyira egyértelműen egyedül viszi el a hátán ezt a filmet, mint Tom Hanks az előzőleg ajánlottat, azért még mindig nagyon jó színész. Ez a filmje nem is lesz olyan emlékezetes, mint Az angol beteg, vagy A napfény illata, ennek ellenére jó szívvel ajánlom az archeológia iránt érdeklődőknek, és azoknak, akik szeretik az igaz történeteket. Miközben a britek már a háborúra (a második világháborúra) készülnek, egy idősödő és nagyon szerény körülmények között élő ember, akinek semmiféle hivatalos archeológiai végzettsége nincs, mégis többet tud az archeológiáról, mint a szakmabeliek zöme, egy magánpénzből finanszírozott ásatáson bukkan rá az egyik legnagyobb jelentőségű angol archeológiai leletre, a Sutton Hoo-i kincsre, és persze rögtön lenyúlják tőle a dicsőséget...
A film női főszereplője (Carey Mulligan) is nagyot alakít, ugyanakkor viszont beletettek egy szerintem teljesen fölösleges és irreleváns szerelmi szálat (háromszöget) is, gondolom kellett bele nagyon... na mindegy, lesz akinek ez is bejön...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Belebotlottam három filmipari hulladékba.
Bosszúvágy (Death Wish) (2018)
port.hu/adatlap/film/tv/bosszuvagy...
A totál értelmetlen, érdektelen, felesleges újrázások (remake) sorát gyarapítja.
Semmit nem tesz hozzá az eredeti történethez, a karakterekhez, semmi csavar vagy nézőpontváltás.
Teljes mértékben indokolatlan, és önmagában unalmas film.
Herkules (Hercules) (2014)
port.hu/adatlap/film/tv/herkules...
A Dwayne Johnson-os sztárparádés, amiben Palvin Barbi is felbukkan egy mosoly erejéig.
(Mert 2014-ben volt egy másik Herkules film is).
Palvin Barbi Herkules jelenet
Dwayne Johnson-t kedvelem, a humora általában megmenti a gagyit, de ebben nem sok humor volt, mintha komolyan gondolták volna.
A történet, a dramaturgia fárasztóan gyenge volt.
Odd Thomas - A halottlátó (Odd Thomas)
port.hu/adatlap/film/tv/odd-thomas-a-halottlato...
Dean R. Koontz könyve nagy siker volt, 6 folytatás, több novella, képregények és egy webes minis sorozat is készült.
Ellenben a film vacak.
Elképesztően faék egyszerűségű és ostoba történet, nagyon gyenge dramaturgia, pl. várja az ember a pokolbéli nagy gonoszt és az azzal való leszámolást, oszt' ilyen nincs is benne.
Mondjuk, a befejezés szokatlan volt, de az sem menti meg az előtte lement 90 percet.
Ugyanakkor, ennek mégis volt egy debil bája, ami valószínűleg az Odd Thomas-t alakító Anton Yelchin és Wyatt Porter-t alakító Willem Dafoe színészi játékának, illetve Stormy-t alakító Addison Timlin kedvességének köszönhető, ezek hárman valahogy elvitték a hátukon ezt a rettenetet (miattuk nem kapcsoltuk el 5 perc után).
Na, jó, meg utánanéztem, s kiderült, hogy a "bodak" nem az író fantáziájának szüleménye, hanem a gael (kelta) mitológia része.
Angollal elboldogulóknak wiki szócikk:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bodach
Bosszúvágy (Death Wish) (2018)
port.hu/adatlap/film/tv/bosszuvagy...
A totál értelmetlen, érdektelen, felesleges újrázások (remake) sorát gyarapítja.
Semmit nem tesz hozzá az eredeti történethez, a karakterekhez, semmi csavar vagy nézőpontváltás.
Teljes mértékben indokolatlan, és önmagában unalmas film.
Herkules (Hercules) (2014)
port.hu/adatlap/film/tv/herkules...
A Dwayne Johnson-os sztárparádés, amiben Palvin Barbi is felbukkan egy mosoly erejéig.
(Mert 2014-ben volt egy másik Herkules film is).
Palvin Barbi Herkules jelenet
Dwayne Johnson-t kedvelem, a humora általában megmenti a gagyit, de ebben nem sok humor volt, mintha komolyan gondolták volna.
A történet, a dramaturgia fárasztóan gyenge volt.
Odd Thomas - A halottlátó (Odd Thomas)
port.hu/adatlap/film/tv/odd-thomas-a-halottlato...
Dean R. Koontz könyve nagy siker volt, 6 folytatás, több novella, képregények és egy webes minis sorozat is készült.
Ellenben a film vacak.
Elképesztően faék egyszerűségű és ostoba történet, nagyon gyenge dramaturgia, pl. várja az ember a pokolbéli nagy gonoszt és az azzal való leszámolást, oszt' ilyen nincs is benne.
Mondjuk, a befejezés szokatlan volt, de az sem menti meg az előtte lement 90 percet.
Ugyanakkor, ennek mégis volt egy debil bája, ami valószínűleg az Odd Thomas-t alakító Anton Yelchin és Wyatt Porter-t alakító Willem Dafoe színészi játékának, illetve Stormy-t alakító Addison Timlin kedvességének köszönhető, ezek hárman valahogy elvitték a hátukon ezt a rettenetet (miattuk nem kapcsoltuk el 5 perc után).
Na, jó, meg utánanéztem, s kiderült, hogy a "bodak" nem az író fantáziájának szüleménye, hanem a gael (kelta) mitológia része.
Angollal elboldogulóknak wiki szócikk:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bodach
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3772
Új Godzilla film? Azzal aztán lehet mélynyomót tesztelni, meg gondolom az Atmost is (bár én 2.0-ban néztem).
Csak a Marantz! :-D
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jó, hát neki ki nem?DeLorean írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:39OK, akkor abban megegyezhetünk, hogy van valaki, akinek meg Jackie Chan "jelenthet"?Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:13Lehet a filmekhez sem értek, de a kaszkadőr mutatvány tudtommal nem egyenlő a színészi kvalitásokkal...
Egyébként abban a filmben szerintem Jack Nicholson viszi a prímet...![]()
Ki más lenne - Chuck Norris!
![]()
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 291
Pedig teljesen jo szerintem is
Nekem nagyon tetszett!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Nem nagyon van időm sorizni/filmezni.
De a múlt héten a Peremvidéket (Sorjonen) kezdtem el.
Tetszik. Amúgy Finn.
De a múlt héten a Peremvidéket (Sorjonen) kezdtem el.
Tetszik. Amúgy Finn.
Szerintem!
Legalább a súlya meglegyen a kis fosch erősítőmnek.DeLorean írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:44Ezekre most nagyon figyelsz!Lemmy9.1 írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:23Ajánlom ezt:
http://helyesiras.blog.hu/2007/05/17/eg ... lonirjuk_1
A Nagy Magyar Helyesírási Szótárt tetted az erősítődre a Shakti kő helyett?
![]()
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.

Mit nehéz értelmezni a kaszkadőr szavon...?Lemmy9.1 írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:23Nehéz értelmezni!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:22Ajánlom az értő olvasást, és szöveg értelmezést, nem olyan nagy hülyeség.darthdick írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:26
látom itt is beleéled magad a mutatványozkodásba...
Tom Cruise a kaszkadőr jeleneteivel együtt,remek színész...rengeteg karaktert eljátszott,a kezdeti szépfiús státuszból kilépve,nagyon komoly szerepekig....az életben már más milyen jellemet képvisel...
Chan mester megmaradt annak aki volt...komoly harcművészeti és ügyességi mutatvánnyal,egy akció ázsiai karakter,hozzáteszem rögtön,ebben tényleg remek.
Cruisehoz hasonlítani nem lehet színészi képességeit...
Ajánlom ezt:
Amúgy látom Te szinte mindenhez is értesz.![]()
Amit írsz, azt pedig sosem állítottam
Nehéz értelmezni!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:22Ajánlom az értő olvasást, és szöveg értelmezést, nem olyan nagy hülyeség.darthdick írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:26látom itt is beleéled magad a mutatványozkodásba...Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:56Tényleg megsüvegelendő, amit elért. Le a kalappal az életműve előtt. Tom Cruise jelenthet neki a kaszkadőr mutaványaival
https://port.hu/cikk/mozi/16-dolog-amit ... gn=content
Tom Cruise a kaszkadőr jeleneteivel együtt,remek színész...rengeteg karaktert eljátszott,a kezdeti szépfiús státuszból kilépve,nagyon komoly szerepekig....az életben már más milyen jellemet képvisel...
Chan mester megmaradt annak aki volt...komoly harcművészeti és ügyességi mutatvánnyal,egy akció ázsiai karakter,hozzáteszem rögtön,ebben tényleg remek.
Ajánlom ezt:
Amúgy látom Te szinte mindenhez is értesz.
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ízlésesen kár is lenne vitatkozni.
De mondjuk az imdb 8.4 azért csak jelent valamit. Persze lehet csak annyit, hogy a maga műfaján belül kiemelkedő. És ugye egy adott műfaj pedig nem mindenkinek jön be.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Lehet a filmekhez sem értek, de a kaszkadőr mutatvány tudtommal nem egyenlő a színészi kvalitásokkal...DeLorean írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:52"Tom Cruise jelenthet neki a kaszkadőr mutaványaival"Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:22Ajánlom az értő olvasást, és szöveg értelmezést, nem olyan nagy hülyeség.
Ezt hogyan kell értelmezni?![]()
No én mindenesetre kedvet kaptam és holnap megnézem az Egy becsületbeli ügy - A Few Good Men filmjét.
![]()
Egyébként abban a filmben szerintem Jack Nicholson viszi a prímet...
Véres az biztos, de nem csak ennyi az egész.
Ha két rész alapján megítélnék egy sorozatot, akkor már nagyon sok jóról lemaradtam volna.
De persze nem jöhet be mindenkinek. Én a Banshee-t is eléggé bírtam.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ajánlom az értő olvasást, és szöveg értelmezést, nem olyan nagy hülyeség.darthdick írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:26látom itt is beleéled magad a mutatványozkodásba...Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:56Tényleg megsüvegelendő, amit elért. Le a kalappal az életműve előtt. Tom Cruise jelenthet neki a kaszkadőr mutaványaival
-
darthdick
látom itt is beleéled magad a mutatványozkodásba...Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:56Tényleg megsüvegelendő, amit elért. Le a kalappal az életműve előtt. Tom Cruise jelenthet neki a kaszkadőr mutaványaival
- Alex_Aston
- V.I.P.

Tényleg megsüvegelendő, amit elért. Le a kalappal az életműve előtt. Tom Cruise jelenthet neki a kaszkadőr mutaványaival 
Nem tudom volt-e már ,és ha igen akkor bocsi.. nem mai db, 2017-es, ma lestük meg , egy ajánlás után.
Le sens de la fete
https://port.hu/adatlap/film/tv/eszeves ... vie-190731
Francia vígjátékok szoktak ütni ( pld. Életrevalók) ,no ez nem annyira jó, de érdemes megnézni, nagyon jófajta humorral fűszerezve!Sokat nevettünk, adjatok neki egy esélyt!
Jó szórakozást hozzá!
Le sens de la fete
https://port.hu/adatlap/film/tv/eszeves ... vie-190731
Francia vígjátékok szoktak ütni ( pld. Életrevalók) ,no ez nem annyira jó, de érdemes megnézni, nagyon jófajta humorral fűszerezve!Sokat nevettünk, adjatok neki egy esélyt!
Jó szórakozást hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Iszonyat jó. Meg a tört angol. Meg a csaj vámpírnevetése...bitrograde írta: ↑2021.04.05., hétf. 11:22Szeretem a finoman otromba humorú sorozatokat. Hosszú ideje nem láttam már jót, de most a What We Do In the Shadows (Hétköznapi vámpírok) pörög, két évad felelőtlen gonoszkodás. Ugyan mihez kezd magával három kelet-európai vámpír Staten Islanden?![]()
Szerintem!
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Igen, 2 hete kezdtük kb ha jól emlékszem.
Hát igen, én is ettől félek. Pl [spoiler] Tom és Lizzy románca [/spoiler] már most uncsi nekem.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- Alex_Aston
- V.I.P.

Én csak az eredeti mozifilmet láttam.bitrograde írta: ↑2021.04.05., hétf. 11:22Szeretem a finoman otromba humorú sorozatokat. Hosszú ideje nem láttam már jót, de most a What We Do In the Shadows (Hétköznapi vámpírok) pörög, két évad felelőtlen gonoszkodás. Ugyan mihez kezd magával három kelet-európai vámpír Staten Islanden?![]()
Tehát ezek szerint jó a sorozat is? Imdb pontszám is eléggé magas, ami biztató.
Bírom ezt a Taika Waititit, szerintem zseniális csóka. Minden filmjét láttam.
De ha jól látom, a sorozathoz nemigen van köze.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Szeretem a finoman otromba humorú sorozatokat. Hosszú ideje nem láttam már jót, de most a What We Do In the Shadows (Hétköznapi vámpírok) pörög, két évad felelőtlen gonoszkodás. Ugyan mihez kezd magával három kelet-európai vámpír Staten Islanden? 
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
2. évadból? Sajna ahogy haladunk időben előre úgy lesz egyre érdektelenebb, én nem is tudom mikor kaszáltam már. Pedig az elején csíptem én is. Remélem ti élvezni fogjátok de számomra a 4. 5. évad környékén teljesen kifulladt a sorozat.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Én is ajánlom a Blacklistet.
Még van 3 rész a 2.evadbol.
Asszony rákapott, minden este 2 részt megnéztünk, volt amikor 3at is.
Nekem néhol a 24re emlékeztet, igaz az mondjuk jobb volt.
Itt is vannak azért fordulatok, de eddig nem olyanok mint a 24ben.
Még van 3 rész a 2.evadbol.
Asszony rákapott, minden este 2 részt megnéztünk, volt amikor 3at is.
Nekem néhol a 24re emlékeztet, igaz az mondjuk jobb volt.
Itt is vannak azért fordulatok, de eddig nem olyanok mint a 24ben.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6494
A Blacklist tényleg jó, most fut a 8. évad, én is mindenképp ajánlanám-bár szerintem kissé odébb van a Homeland néha enyhén nyomasztó hangulatától.(Mindamellett nem fárad el, mint a Homeland a végére).ZolaBA írta: ↑2021.04.05., hétf. 07:39
Ha már Netflix... két ajánlás tőlem is (bocs ha valami volt már).
1.) Feketelista (sorozat): izgalmas, fordulatos. Akinek a 24/Homeland jelleg tetszik érdemes ránézni.
2.) A Ki***tt világ vége (sorozat, de 2 nap alatt le lehet tolni): Ez megosztó lehet. Jófajta sötét humor, egy romantikus szálon.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.