Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rag »

Kácsa (a lista legvégén) BP-302G 479,- Nem kell a világ végére menni.

Hát pont ezzel nem vagyok megelégedve. Csak nem akartam így első körben a pontos típust leírni. A kábelt én szeretem beforrasztani, ebbe pedig bedugod és megszorítod. Ezzel az erővel egyből az erősítőn lévő csatlakozóba is bedughatom a csupasz vezetéket.
A másik rögzítés, hogy a végébe beledugok egy hagyományos banándugót.
Csatlakozóba csatlakózó és abba is csatlakozót?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lex »

Kácsa (a lista legvégén) BP-302G 479,-
Nem kell a világ végére menni.
Üdvözlettel: Lex

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kábelnek része a csatlakozó is, ezért aztán kérdés:Van a BFA tipusú csatlakozó. Ezt használja/ta több angol gyártó is, köztük az Arcam is. Ez esetben az egyszerű banándugó nem megy be a csatlakozóba, mert a közepén egy tüske van mindenféle biztonsági okokból.

Ki használ ilyet? Hol vette?
Kellene nekem 4 db a mostani helyett...

Üdv
Rag

nordost Z dugót kb 500,-/db lehet kapni a satsystemben. sztem ez jó lehet

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Kábelnek része a csatlakozó is, ezért aztán kérdés:
Van a BFA tipusú csatlakozó. Ezt használja/ta több angol gyártó is, köztük az Arcam is. Ez esetben az egyszerű banándugó nem megy be a csatlakozóba, mert a közepén egy tüske van mindenféle biztonsági okokból.

Ki használ ilyet? Hol vette?
Kellene nekem 4 db a mostani helyett...

Üdv
Rag

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: edwin »

Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik

Ott a pont!
CAT5 kábelt nem próbált senki fali kábelnek? Elvileg az még jobb lenne, meg érzéketlenebb is a zavarokra, mint a sima. Igaz, hogy ez nagy áramokra nincs hitelesítve. Meg 3 szálat kel behúzni, hogy 2,4 -es km legyen.

Így igaz, az bizony gyengeáramú kábel. Én nem próbálkoznék 220-at vinni rajta, még több szálon sem...
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik

Ott a pont!
CAT5 kábelt nem próbált senki fali kábelnek? Elvileg az még jobb lenne, meg érzéketlenebb is a zavarokra, mint a sima. Igaz, hogy ez nagy áramokra nincs hitelesítve. Meg 3 szálat kel behúzni, hogy 2,4 -es km legyen.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Thx. (azért az Electráidat sajnálom...)Nem tudsz vastagabb kábelt betenni, ha már cseréled? Pl. 6-ost.

Nekem a mostani hang nagyon bejön! Ez a PZ3 egy csoda! Ugyanazt tudja, mint a 926Elaktra csak sokkal zeneibb megszólalásban és még jobban is passzol ide, mint az elődje.

ez a 2,5 drót pedig nagyon tud valamit. Ritmusjátszás, dinamika tekintetében nálam.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Thx. (azért az Electráidat sajnálom...)
Nem tudsz vastagabb kábelt betenni, ha már cseréled? Pl. 6-ost.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

.... véglegesre készíteni, ha van ilyen a hifibe. 
a hifivel kapcsolatban miért is asszociálok a mókuskerékre
Amúgy az átkábelezésednek hallható előnye lesz (igaz, akkor is jól szólt, mikor ott voltam).

Te is, rengeteget léptél előre csak az aláírásodat nézve is.

A kábel nálam marad csak egy a lakás többi részétől függetlenül, jön le az óráról.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

.... véglegesre készíteni, ha van ilyen a hifibe.
a hifivel kapcsolatban miért is asszociálok a mókuskerékre
Amúgy az átkábelezésednek hallható előnye lesz (igaz, akkor is jól szólt, mikor ott voltam).
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Croft »

Ezen probléma hallásához vájtfülúnek kell lenni,illetve egy laikus számára is hallható lenne a különbség?
Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik . Szerintem te is hallhatod, csak - mint már írtam - a többi komponens függvénye (is), hogy ebből mit hallasz, mennyire lesz számottevő a változás.
Ha megteheted, szvsz húzz ki egy külön ágat a hifinek.

Az már megtörtént. Mindenesetre kicserélem a vezetéket, végülis csak nyerhetek vele.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ezen probléma hallásához vájtfülúnek kell lenni,illetve egy laikus számára is hallható lenne a különbség?
Vájtfülűnek nem születik senki, max. idővel azzá válik . Szerintem te is hallhatod, csak - mint már írtam - a többi komponens függvénye (is), hogy ebből mit hallasz, mennyire lesz számottevő a változás.

Amikor nálam jártál akkor is 2,5ös vezetéken ment a zenéhez a vellany de most akarom felújítani a szobát és akkor már véglegesre készíteni, ha van ilyen a hifibe.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Igaz, ez még akkor történt, mikor a H/K AVR-8500 volt. A régi vékony kábellel a nagyobb dinamikájú részleteknél olyan volt, mintha "elfogyott" volna az erősítő. Kicserélve a jelenség megszűnt, és "levegősebb" lett a megszólalás.
Ez más erősítőknél is így érződhet? Szerinted érdemes lenne nekem is egy külön ,vagy inkább másik drótot behúznom? Még nincs betömködve,bevakolva sehol a falban futó vezetékek helyei,tehát könnyedén megoldható lenne a drótcsere.Ezen probléma hallásához vájtfülúnek kell lenni,illetve egy laikus számára is hallható lenne a különbség?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Igaz, ez még akkor történt, mikor a H/K AVR-8500 volt. A régi vékony kábellel a nagyobb dinamikájú részleteknél olyan volt, mintha "elfogyott" volna az erősítő. Kicserélve a jelenség megszűnt, és "levegősebb" lett a megszólalás.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Mit tettél a hálózattal?
Mivel most nem akartam újravésni a falat, így azt a max. méretű vezetéket húztam be, ami a csőbe befért (10-es cső). Anno 1-es réz volt benne, ezt cseréltem ki 2,5-ös tömör rézre. A konnektortól közvetlenül, leágazás illetve kötés nélkül megy a külön automatáig.

És mennyit javult? Ha már leírtad bocs....

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mit tettél a hálózattal?
Mivel most nem akartam újravésni a falat, így azt a max. méretű vezetéket húztam be, ami a csőbe befért (10-es cső). Anno 1-es réz volt benne, ezt cseréltem ki 2,5-ös tömör rézre. A konnektortól közvetlenül, leágazás illetve kötés nélkül megy a külön automatáig.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Majd amikor egy valag pénzt elbukott már miközben cserélgetett és kereste a jobbat, majd a saját kárán megtanulja.

Nagyon tévedsz,látszik,hogy nem követed az eseményeket.Pont azt akarom elkerülni ,hogy eltapsoljak egy valag pénzt.Ha nem érdekelnének mások tanácsai,véleményei akkor nem kérdeznék,vagy vennék összevissza minden szirszart.Ezért inkább megyek hallgatózni,infókhoz jutni fórumtagokhoz,és olvasom a fórumot.

oké

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Igaz, de előtte +füleltem sokmindent, így volt valami elképzelésem arról az irányról, ami tetszik és számomra hosszútávon hallgatható. Mellette szerencsém is volt, ahogy összeállt a cucc hangra, nem futottam drága és felesleges köröket. A jó hálózat (230V) kiépítése pedig alapvetően szükséges.
na, pont erről beszéltem én is az imént.
A hálózat kiépítése megtörtént,külön kismegszakító -ha jól emlékszem Merlin Gerin- van kiépítve a hifinek.azt is tudom már,hogy nem árt ha vesz az ember hálózati szűrő-elosztót.pl. Hivox Alces,éppen BIG FOOT-nál láttam ilyent,aki elmondta,hogy saját tapasztalata alapján bizony javít a hangzáson.
A tápkábellel kapcsolatos tanácsot is köszönöm,ez (is) nagyon jó ötlet.

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Majd amikor egy valag pénzt elbukott már miközben cserélgetett és kereste a jobbat, majd a saját kárán megtanulja.

Nagyon tévedsz,látszik,hogy nem követed az eseményeket.Pont azt akarom elkerülni ,hogy eltapsoljak egy valag pénzt.Ha nem érdekelnének mások tanácsai,véleményei akkor nem kérdeznék,vagy vennék összevissza minden szirszart.Ezért inkább megyek hallgatózni,infókhoz jutni fórumtagokhoz,és olvasom a fórumot.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nálad is történt csere, hallható volt a különbség, mintha 2 különböző szám szólt volna, pedig ua volt, na és nem is beszélve a villanyóránál történt "fejlesztésről" sem, hogy tovább fokozzam a dolgot
Igaz, de előtte +füleltem sokmindent, így volt valami elképzelésem arról az irányról, ami tetszik és számomra hosszútávon hallgatható. Mellette szerencsém is volt, ahogy összeállt a cucc hangra, nem futottam drága és felesleges köröket. A jó hálózat (230V) kiépítése pedig alapvetően szükséges.

Mit tettél a hálózattal?

Croft
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Croft, Neked nem árulkodóak az efféle kérdések, mint amit Hferi tett fel?Lehet, h személetet kéne váltanod a fejlesztés kapcsán, hm?
Itt senki nem leugatni akar, hamar terelgetni, de Te mindig látsz 1 zöldebb legelőt.

Értem hferi felvetését,és acceptálom is.
Tudom,és egy jóideje már tapasztalom is,h ez a világ igencsak elvont,de annál érdekesebb miliő,amibe igen kevesen vannak olyanok,akik oda-vissza vágják a témát,s közülök,még kevesebben akik meg is osztják a tapasztalatukat, tudásukat.Én ezért (is) ezt nagyra tartom,és köszönöm.
Szerintem nincs itt semmi leugatás egyikünk részéről sem.De arról sem hogy esetleg nem tetszene ha valaki joggal kissé keményebben fogalmaz.Teher alatt nő a pálma, no,meg nem vagyok egy mimóza lélek,inkább próbálok tanulni a dolgokból, történtekből. Szerintem így normális hozzáálni.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 701

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

de előtte +füleltem sokmindent, így volt valami elképzelésem arról az irányról, ami tetszik és számomra hosszútávon hallgatható.

Croft kollégának is így kellene tennie
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nálad is történt csere, hallható volt a különbség, mintha 2 különböző szám szólt volna, pedig ua volt, na és nem is beszélve a villanyóránál történt "fejlesztésről" sem, hogy tovább fokozzam a dolgot

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”