Te meg azt hidd el, hogy bármilyen meglepő (mert számodra minden lemezjátszó más), több üveg tányéroson is azonos lett az eredmény. Egy "olcsó" filc vitt mindent....zoli73 írta: ↑2023.09.03., vas. 20:16Erről majd győzd meg a Funk Firm fejlesztőit, mert ez a gyári felállás, és hidd el, jó. Te aztán igazán tudod, hogy minden lemezjátszó más.SoundMania írta: ↑2023.09.03., vas. 19:35Üvegtányérra nem való az Acromat. Ott nincs jó hang vele. Nem csodálom, hogy az acryl tányérral jobb lett.zoli73 írta: ↑2023.09.03., vas. 19:04Szép estét mindenkinek!
Kapkam kölcsön tesztelésre egy 20mm vastag akril tányért. Az gyári tányér 10mm vatag üveg, és erre jön a 3mm vastag Achromat. A kettő közötti, 7mm-es különbséget a karbak megemelésével tudom kompenzálni, és még a plexi fedél is lecsukható kényelmesen. Ami viszont probléma, az a központosító csap, ami már a jóval vastagabb tányér miatt, alig 3mm-t áll ki a tányér felett, így nem tudja ellátni a szerepét.
Ez a csap, az én lemezjátszóm esetében külön darabból van, így kicsavható a subplatterből, lásdd a mellékelt képet.
Ahhoz, hogy az akril tányért biztonságosan tudjam használni, szükségem lenne egy hosszabb csapra.
Kérdésem, valakinek van tudomása róla, hogy egy ilyen alkatrészt lehet-e külön beszerezni? Létezi ilyen egyáltalán? Vagy egyszerűbb keresni egy esztergályost, aki elkészíti nekem?
Semmi különös, 7mm átmérő, a végén egy 8mm hosszú M5-ös menettel. A jelenlegi csap 17mm hosszú, a menet nélkül, ennél kb. 10mm-el hosszabra lenne szüksegem az akril tányérhoz.
Mivel az első meghallgatások bíztatóak, így szükségem lesz egy ilyen hosszabb csapra.
Ha valakinek van valamilyen ötlete, tippje a legegyszerűbb megvalósításra, azt örömmel veszem.
Köszönöm!
Szerintem egy esztergályossal tudsz csináltatni olyan központosítót.
Olyat sem írtam, hogy az akril tányérral jobb lett, inkább más. Mivel az oda-vissza próbálgatás nem zökkenőmentes, némi időbe beletelik az átállás, így el fog telni némi idő, mire meghozom a döntést, hogy kell-e az akril, vagy nem.
Egyébként ezt a tányért mindenképpen vissza kell adjam, ha bejön, akkor készítenek nekem egy másikat.
A "bíztató eredmények" meg nekem azt jelenti, hogy jobb. Ha ide-oda kell rakosgatni, hogy el tudja dönteni az ember, akkorvbalószínűleg nem elég nagyok az eltérések, vagy ha csak a "másság" - ban jelentkezik, akkor szintén gyanús, hogy megéri-e foglalkozni vele. Nekem pl.... Szerintem....
Viszont ha csak itt tartasz ahol írod, akkor nagyon előreszaladtál a pöcök-kérdéssel.... :)

...akkor ott is meg van tartva a második motor/komfort a kar kezeléséhez ?...na olyat vadásztam én sokáig,de a végén elengedtem azt az opciót,túl nagy a kötödés a TSD15-hez,az extra shell amelybe más hangszedő is beszerelhető,meg q@va drága (volt)...