Nem a swith kapcsolja az SFP+ modulok üzemmódját, azt maga a modul végzi önállóan. A switch csak BE-KI kapcsolhatja az adat forgalmat rajta.juliush írta: ↑2021.03.18., csüt. 10:33.. de ha tippelnem kellene, akkor leginkább az érintett switch portjainak különböző üzemmódban történő ki-/bekapcsolgatására és a rajtuk keresztüli változó adatforgalom hatására módosult tápterhelésre és zajspektrumra fogadnék, amelyből Cat8-on keresztül galvanikusan összekötve bejuthat valamennyi az ellene talán nem eléggé felvértezett hálózati lejátszóba és fejtheti ki ott áldásos hatását pár arra érzékeny komponensre. De semmiképpen sem az egyik megoldás jobb hálózati jitter és fáziszaj teljesítményére!!!
A LAG módban, amikor kettő SFP+ modul is termeli az adatmozgásból származó zajt a switch 3,3V-os tápja felé, az mindig több, mint, amikor csak egy SFP+ port van adatkapcsolatban. Viszont kikapcsolt SFP+ adat kapcsolat mellett is terheli a 3,3V-os tápot, kevesebb zajjal. Ez viszont inkább ellentmond a LAG-nál, mert akkor két portos üzemben van vélhetően nagyobb zajterhelés a switch 3,3V-os tápja felé.
A 20m-es üveghosszakon az ethernet NRZ digit mozgás SM-MM nagyobb hosszak jitter eltérése nem okozza a hangzás változását ebben a konfigurációban. Egy korábbi posztomban írtam, amikor 1Gbps SFP modulról áttértem SFP+ modulra, akkor az SFP+ modullal közel hasonló léptékű változást hallottam az SFP+-al, mint most a LAG-al. Az SFP+ modulomat tudtam kapcsolni 1G és 10G között, ezzel az átkapcsolással nem volt észlelhető hangzás változás. Tehát a modul 10G-ra épített jel és jitter kezelése vélhetően azonos 1G-n és 10G-n is jobb mint az SFP max 1G-s modulnál volt tapasztalható.
Most viszont a 10Gbps SM és MM mód között létező nagy távolságú jitter eltérés 20m-en egyáltalán nem jelentkezik. Gondolom én mind ezeket.