Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mondjuk egy Valhalla IC nem is 100 eFt, hanem 800 eFt. Úgy viszont már izgalmasabb a kérdés, hogy van-e jobb annyival, hogy ekkora felárat fizessek érte? 
Pontosan erre mondtam, h egy terméket nem csak költségeiben, hanem teljesítményében is el kell helyzeni 1 árkategóriában.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 21st »

De én Nordost, meg Kimbert sem veszek ennyire drágán.Nem is gondolkodom azon, hogy ezek közül válasszak.Ennyi pénzt hazai gyártó kábeleire adtam ki.De olyas valakiről van szó, aki egy tisztelt alakja a magyar hifi iparnak.Mert az ő kábelei SZERINTEM jó ár érték viszonyt képviselnek.Tudom, hogy a nagy gyártók is nagy árréssel dolgoznak, de akinek a név a lényeg, az azt vesz.De ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy egy VILLANYDRÓT partiban van a valhallával. Ugyanmár...

Mondjuk egy Valhalla IC nem is 100 eFt, hanem 800 eFt. Úgy viszont már izgalmasabb a kérdés, hogy van-e jobb annyival, hogy ekkora felárat fizessek érte?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

Ha olcsón kinálsz egy jó hangfalat, azért csak hálás lehet mindenki, mert nem a lehuzás a célod.
És ha nekem 80e-be van, de azt mondom 200e-et kérek érte közben veri a fél milliósat, akkor is lehúzlak?

Ez jó kérdés

Ha neked 80 ba van és 200 ért kinálod, akkor még mindig csak 150% van rajta, ami nem több ezer%.Érted?

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

De én Nordost, meg Kimbert sem veszek ennyire drágán.Nem is gondolkodom azon, hogy ezek közül válasszak.Ennyi pénzt hazai gyártó kábeleire adtam ki.De olyas valakiről van szó, aki egy tisztelt alakja a magyar hifi iparnak.Mert az ő kábelei SZERINTEM jó ár érték viszonyt képviselnek.Tudom, hogy a nagy gyártók is nagy árréssel dolgoznak, de akinek a név a lényeg, az azt vesz.De ti sem gondolhatjátok komolyan, hogy egy VILLANYDRÓT partiban van a valhallával.
Ugyanmár...

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Ha olcsón kinálsz egy jó hangfalat, azért csak hálás lehet mindenki, mert nem a lehuzás a célod.
És ha nekem 80e-be van, de azt mondom 200e-et kérek érte közben veri a fél milliósat, akkor is lehúzlak?

Ez jó kérdés

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Akkor lehet lehúzni vkit, ha hagyja magát.  
Próbáld kicsit más szemszögből is nézni a dolgot. Rengeteg termék ami népszerű, nem az előállítása miatt kerül annyiba amennyi. Be kell sorolni vhova a teljesítménye alapján, és ha szerinte a valhalla-nál jobb, akkor 100e-ért ingyen van. De a sznob nem fogja megvenni mert nincs neve (az nem érdekli, h miből készül és hogyan), ezért olyanra kell rásózni, aki vevő az ilyen "titkos" dolgokra.

Emberünk a végletekig ragaszkodik a véleményéhez, de csak annak tud lyukat beszélni a hasába, aki hagyja magát...

Nem kell foglalkozni vele, nem is értem mit izgulsz ezen.

Sajnos negatív tapasztalat miatt izgulok ezen...
Én pont 1 kilót mondhatnám, hogy buktam valamin, ami nem kábel volt, hanem más."Nem látszott ki a takaró alol a szar, ezért időbe telt észrevenni, hogy tükör előtt állva egy szamárfej néz vissza rám"
Ezért izgulok ezen mert van bőven a simlibúvárból.Az illetőt széttaposnám, de ezt le kell nyelnem, buktam.(felhívom utána, hogy hát itt valami nagy átb@szás történ és rá jöttem, oldjuk meg valahogy.Mire ő:"hát erre nem tok mit mondani csak hogy felejtsd már el a számom- és kikapcs" Bocs ez már nagyon OFF de ez bosszant)

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

én biztos nem vennék 100000ért villanydrótot.
Akkor se, ha mondjuk Nordost vagy Kimber van ráírva? Vagy akkor bocsánatos bűn az 5000%-os haszonkulcs?

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Nem azt mondom, hogy mindenki helytelenül csinálja, de módszer, árrés stb.Sztem ez nem helyes.De lehet ti másképp látjátok, én biztos nem vennék 100000ért villanydrótot.Vannak magyar gyártók, akik saját kábeleket gyártanak, amik értékesek is, jól is szólnak, de nem 1 kilóért kinálják...pedig nekik sokkal többet kell fordítani az előállításra(nyersanyag, órabér,bérleti díj,rezsi stb)

Honnan tudod, h nem a MÉH-telepen gubáznak rézdrót után?

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Akko most megint másról beszélsz!Az előbb szó nem volt róla ki h adja el amit fabrikált.

Ezt én sem tartom megfelelő marketingnek amit az illető csinál, azt inkább nem írom le, mit mondanék az ilyennek.

Egyébként miért ne kereskedhetne vele?
Mindenki jobban jár csak.
Ha nekem lenne asztalos műhelyem, és tudnék olcsn jó hangfalat előállítani amivel 1 kis mellékeset szeretnék, én is 1 mihaszna kókler vagyok?

Ott a válaszom a te hozzászólásodban Leva.

"Egyébként miért ne kereskedhetne vele?
Ha nekem lenne asztalos műhelyem, és tudnék OLCSN JÓ hangfalat előállítani amivel 1 kis mellékeset szeretnék, én is 1 mihaszna kókler vagyok?"

Vendég

Kábelezzünk

Akkor lehet lehúzni vkit, ha hagyja magát.

Próbáld kicsit más szemszögből is nézni a dolgot. Rengeteg termék ami népszerű, nem az előállítása miatt kerül annyiba amennyi. Be kell sorolni vhova a teljesítménye alapján, és ha szerinte a valhalla-nál jobb, akkor 100e-ért ingyen van. De a sznob nem fogja megvenni mert nincs neve (az nem érdekli, h miből készül és hogyan), ezért olyanra kell rásózni, aki vevő az ilyen "titkos" dolgokra.

Emberünk a végletekig ragaszkodik a véleményéhez, de nem muszáj elfogadni...

Nem kell foglalkozni vele, nem is értem mit izgulsz ezen.

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Akko most megint másról beszélsz!Az előbb szó nem volt róla ki h adja el amit fabrikált.

Ezt én sem tartom megfelelő marketingnek amit az illető csinál, azt inkább nem írom le, mit mondanék az ilyennek.

Ha nekem lenne asztalos műhelyem, és tudnék olcsn jó hangfalat előállítani amivel 1 kis mellékeset szeretnék, én is 1 mihaszna kókler vagyok?

Leva... oda van irva az első hozzászóláshoz is, hogy ha saját részre csinálja rendben van, de ha kereskedni akar vele akkor van bajom a dologgal
Nézz csak utána mit irtam

Nem azt mondom, hogy mindenki helytelenül csinálja, de módszer, árrés stb.
Sztem ez nem helyes.De lehet ti másképp látjátok, én biztos nem vennék 100000ért villanydrótot.Vannak magyar gyártók, akik saját kábeleket gyártanak, amik értékesek is, jól is szólnak, de nem 1 kilóért kinálják...pedig nekik sokkal többet kell fordítani az előállításra(nyersanyag, órabér,bérleti díj,rezsi stb)

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Leva... oda van irva az első hozzászóláshoz is, hogy ha saját részre csinálja rendben van, de ha kereskedni akar vele akkor van bajom a dologgal
Nézz csak utána mit irtam

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Milyen is ez a csodakábel?Villanydrótból fonott ha jól értettem...
Én nem azt mondom, hogy ennek rosszul kell szólnia, mert ez várható el, ha nem márkás gyári kábel.Erről szó sincs.Tételezzük fel, hogy jól szól.De azt fel sem tudom tételezni, hogy az említett magasságokig kompetens lenne, de mondjuk jol szól.És akkor mi?Mert a kábelt nem az illető gyártja, nem ő állítja elő.Csak egy kész kábelt alkalmaz, amin csavar valamit.Mennyibe kerül a villanydrót métere?kevésbe...Akkor ti reálisnak tartjátok azt hogy 100.000 forintba kerüljön a szett, 50 forintos dugókkal szerelve?Számoljunk már utána az árrésnek...lehet vagy 2000%.És ez a tipikus gazdagodjunk meg a villanydróton felfogás, amit én helytelennek tartok.És ebbe ha nem is , de hasonlóba sokan bele lovagolnak, utána meg lehet kifele bámulni a nagy fejből, hogy mire is szórtunk el 1 kilót.Mi ez ha nem lehuzás?

Vendég

Kábelezzünk

Akko most megint másról beszélsz!
Az előbb szó nem volt róla ki h adja el amit fabrikált.

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Nem zavar ha leleményes, azt is irtam, hogy, ha magának csinálja az ember, akkor rendben van, mert jol elvan egy darabig.Amit helytelennek tartok, az ha már kereskedni próbál vele, főleg ha oly módon, ahogy tsc is leirta.Nem gondolom, hogy baromság lenne amit leirtam, ha meg annak látszik akkor lehet, hogy nem tudtam kellően megfogalmazni....
"pince" alatt nem a kis manufaktúrákat értem, és nem a magyar gyártókat...ugyanis nekem is ilyen rendszerem van.Sőt azt mondom, hogy többet érdemelnének.
Azt a réteget itélem el, akik csak azt tartják szem előtt, hogy a hifisták elszántságából, tömjék érdemtelenül a zsebüket.(nem tom hogy vagytok vele, de felháborítónak tartom amit alább olvastam, hogy nordost kábelt hirdet az illető, majd jön a duma a saját, verhetetlenül jó hangú kábelről!!!Szerintetek ez helyes???)

Vendég

Kábelezzünk

A legjobb dolgok néha a "pincéből" kerülnek ki.

Miért lennének csalók?
Igaz, h megromlott sokminden mára, de ez pont a kommersz gyártókra vonatkozik, akik behülyítik az embereket. Az a "pincei" munkálkodás visz 1 kis színt és értelmet sokmindenbe.

Tán zavar ha vki leleményes?

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Elnézést, de elmondanám véleményem: én az ilyen "made in pince" dolgokat elítélem.Ha magának csinálja az ember, akkor jelenthet egy kellemes időtöltést, de ha már kereskedni akar vele, az undorító.De JELLEMZŐ!!! Mára minden megromlott, még a jó ízlés határai sem tántorítják vissza az ilyen csalókat.Mert az.Mindenki foglalkozzon azzal amihez ért, ha nem ér semmihez, akkor meg tanuljon meg kötni, az csak menni fog.

Ez egy jó nagy baromság, amit írtál.

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kex »

Elnézést, de elmondanám véleményem: én az ilyen "made in pince" dolgokat elítélem.Ha magának csinálja az ember, akkor jelenthet egy kellemes időtöltést, de ha már kereskedni akar vele, az undorító.De JELLEMZŐ!!! Mára minden megromlott, még a jó ízlés határai sem tántorítják vissza az ilyen csalókat.Mert az.Mindenki foglalkozzon azzal amihez ért, ha nem ér semmihez, akkor meg tanuljon meg kötni, az csak menni fog.

Mit értesz "made in pince" alatt?

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Elnézést, de elmondanám véleményem: én az ilyen "made in pince" dolgokat elítélem.Ha magának csinálja az ember, akkor jelenthet egy kellemes időtöltést, de ha már kereskedni akar vele, az undorító.De JELLEMZŐ!!! Mára minden megromlott, még a jó ízlés határai sem tántorítják vissza az ilyen csalókat.Mert az.
Mindenki foglalkozzon azzal amihez ért, ha nem ér semmihez, akkor meg tanuljon meg kötni, az csak menni fog.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Engem az érdekelne, hogy az itthoni "gyártók" hogy állítják elő a "saját" kábeleiket. Nem hinném, hogy a pincében beüzemelnének egy százmilliós gyártósort. Házilagos eszközökkel meg nem lehet kábelt gyártani tudtommal.
Lehet, csak nem az alapoktól. Azaz magát a vezető szálakat nem ők húzzák a saját gépeiken, hanem találnak egy jó alapanyagot (pl. trafó tekercselő rézdrótot), és egy általuk legjobbnak gondolt metodikával kábellé formálják.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Engem az érdekelne, hogy az itthoni "gyártók" hogy állítják elő a "saját" kábeleiket. Nem hinném, hogy a pincében beüzemelnének egy százmilliós gyártósort. Házilagos eszközökkel meg nem lehet kábelt gyártani tudtommal.
A Magyar Kábel Műveknél.

Igen, ott lehet, ha rendelsz mondjuk 50 km-t.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rudulf »

A Magyar Kábel Műveknél.
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Amikor valaki saját fejlesztésű, gyártású kábelekről beszél, bennem mindig felmerül a kérdés, hogy miként csinálja. Én jártam már több kábelgyárban is és ott hatalmas gépek km számra ontják magukból a drótót. Otthoni módszerrel hogyan lehet kábelt gyártani? Szerintem sehogy. Megvesz a boltban valami olcsót (aminek akár jó hangja is lehet), összetekeri, szereli és sajátként árulja. Ettől ez még nem saját fejlesztés!
Vannak cégek, akik maguk csinálják, a Kimbernél megvannak a gépek, a Kondo ezüstnél még a türelem és a szerszámok. Mások pedig pontosan specifikálják, és előírják, mit kell nekik gyártani a nagyoknak. A bevalottan gyártatott Kondo KSL trezet sem rakná össze úgy olyan anyagokból egy nagy cég sem.

Ez OK, de azért a Kimber is elég nagy forgalmat csinál, tehát nekik megéri a gépsort beszerezni. Engem az érdekelne, hogy az itthoni "gyártók" hogy állítják elő a "saját" kábeleiket. Nem hinném, hogy a pincében beüzemelnének egy százmilliós gyártósort. Házilagos eszközökkel meg nem lehet kábelt gyártani tudtommal.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

Hát igen ha valakit érdekel és hozzáértőbb mint én szívesen elküldöm a telszámát, mert tényleg ledöbbentő hangja volt a dobozainak, amiből nem sokat néztem ki. Elég segítőkésznek és szimpatikusnak tűnt az úr, egyedül a nullponti energia ijesztett meg.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Lezárt

Vissza: “Hifi”