A tartalom fontosabb mint néhány vessző.
Én nagy élvezettel olvasom az analógról szóló írásaidat ékezet nélkül is
Sokszor iphone-ról írok, és több nyelv billentyűkészletét használom. Lásd.

Van valami különösebb oka, hogy ékezetek nélkül írsz?

Hifi- és zenebarátnak. De csak nem akkora a baj, hogy innen várnál megerősítést.
Csodálkoztam volna, ha más a véleményed.revox írta: ↑2024.02.23., pén. 20:32Ehhez el se kellett menni a zongoráig, sőt!!! Az elsó pillanatban, amikor megszólal a bevezetó bárázdából dgy másodperc, már ott elcsattant az "azttak@rva"revox írta: ↑2024.02.23., pén. 19:33keresek egy fülest. nekem nincs ilyenre alkalmas berendezésem, csak a telefon. vagy a munkahelyi asztali PC. de nem szokott problémát okozni :) most épp egy audio note rendszert próbálunk beállítani, youtubra feltett videók alapján. 250km-re van, próbálkozunk cyberinstallalNJ_ írta: ↑2024.02.23., pén. 18:30
pl. Eurodyn, Marantz, Micro Seiki, Ortofon a videon
@revox, hallgassd a zongorat 2:44-tol. Atjon, ha meg tudod hallgatni a rendszereden…
https://youtu.be/KMtkhDX7z0k?si=TShaDkmahc-4yxo4
Udv., J
>de haladunk lassacskán. eddig javult
mindjárt rámegyek
![]()
![]()
Valójában nagyon top rendszer. Egyetlen dolgot próbálnék még ki, final lab daruna alátétet az erősítők alá. De borzalmasan jó. Igen, ezek a kattant japók...
Úgy 20-25 éve találkoztam a Goto Unit hangszórókkal, persze google. Naivan azt hittem, de nemborzalmasan drága, idő és térigényes játék. 8-10méteres tölcséreket èpítenek ki hozzá, ami kertből indul és be van falazva a kürtöje és a hifiszobában végződik
![]()

Szerintem pedig off. Uff, szóltam
pärt írta:vitriolos társadalomkritika, globalizmusellenesség, Kínázás, státusszal és vagyoni helyzettel kapcsolatos frusztrációk leeresztése, morális világítótornyok vetélkedője, kipécézet társadalmi csoportok ekézése, bezzegrégenezés, konyhafilozófiai szeminárium és vasárnap estig talán még el lehet jutni a kábelisták és antikábelisták összecsapásáig

Ez egy elképesztően csodálatos festmény! Nekem a művésztől, a gyönyörök kertje (triptichon) a kedvencem.pärt írta: ↑2024.02.24., szomb. 17:22Hajrá, de lesz itt minden, mint a búcsúban; vitriolos társadalomkritika, globalizmusellenesség, Kínázás, státusszal és vagyoni helyzettel kapcsolatos frusztrációk leeresztése, morális világítótornyok vetélkedője, kipécézet társadalmi csoportok ekézése, bezzegrégenezés, konyhafilozófiai szeminárium és vasárnap estig talán még el lehet jutni a kábelisták és antikábelisták összecsapásáig is.![]()
Félre ne értsétek! Tényleg érdekes témák vetődnek itt fel, csak nekem úgy tűnik, elég gyakran szabad ötletek jegyzéke lesz az egész.Nekem jobban tetszik, ha némi laza szállal végig kapcsolódik a témához.
De ne legyen igazam.
fa929aab2df8f81a2cba5f6c98024d5c.jpg

Hajrá, de lesz itt minden, mint a búcsúban; vitriolos társadalomkritika, globalizmusellenesség, Kínázás, státusszal és vagyoni helyzettel kapcsolatos frusztrációk leeresztése, morális világítótornyok vetélkedője, kipécézet társadalmi csoportok ekézése, bezzegrégenezés, konyhafilozófiai szeminárium és vasárnap estig talán még el lehet jutni a kábelisták és antikábelisták összecsapásáig is.

Egyébként a sznobizmus általában azt a felfuvalkodott attitűdöt jelzi, amelyben valaki saját csoportját vagy státuszát felsőbbrendűnek tekinti másokhoz képest. Tök mindegy milyen témáról és az élet mely területéről van szó. Lehet vallási, politikai vagy szakmai státusz és persze az anyagi jólét.alto írta: ↑2024.02.23., pén. 18:03A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében.Rock60 írta: ↑2024.02.23., pén. 14:491. Nem, nem írtál, elolvastam többször, figyelmesen.pärt írta: ↑2024.02.23., pén. 00:13
1. Kérlek, olvass figyelmesebben: még véletlenül sem írtam sznobokról, hülyékről. Egy valószínűsíthető forgatókönyvet vázoltam az analógozás jövőjéről, de senkit sem minősítettem.![]()
2. Továbbá, az idézett szöveget nem illik átszerkeszteni, a húzásokat hármasponttal illő jelezni. No offense.)
![]()
Elit klub, luxus óra manufaktúra, méregdrága, diszdoboz...
Nem kell ahhoz leírni hogy lássuk, ezek a fogalmak a sznobériához köthetők.
2. Továbbá ezt említsd meg Alex_Aston - nak is, aki pár szavamat kiragadva a szövegkörnyezetből, kellemetlenkedett egy kicsit, mégsem háborogtam. Majd, most.
Tehát attól még, hogy valaki módosabb, és megteheti, hogy több milliós Rolex karórát hordjon, vagy ad absurdum high-end hifije legyen otthon, még nem lesz sznob. Épp ellenkezőleg, az a sznob, aki erején felül költ ilyesmire, csak azért, hogy a vágyott magasabb társadalmi státushoz közelebb érezze magát. Vagy például aki elmegy egy ismert művész komolyzenei koncertjére - mert ott kell lenni - miközben nem is szereti, és nem is érti ezt a műfajt, otthon inkább Pápai Jocit hallgat.

Nagyon jó hozzászólás. A történelmi példa, amelyet említettél a Horthy rendszerről és a kommunista rezsimről, nagyszerűen szemlélteti, hogyan változhatnak az emberek nézetei és tettei a hatalom megszerzésével vagy az élethelyzetük megváltozásával. Az emberek gyakran hajlamosak megváltoztatni álláspontjukat vagy cselekedeteiket attól függően, hogy milyen helyzetben találják magukat.alto írta: ↑2024.02.24., szomb. 10:10Nekem csak azzal van bajom, ha egy fogalmat az eredetitől eltérő jelentés tartalommal ruházunk fel, mert ellehetetleníti a tárgyszerű kommunikációt. Amikor itt néhány fórumtárs sznobériáról beszél, akkor valójában az antipátiáját fejezi ki a gazdagok fényűzésével szemben, ami egyátalán nem ugyanaz. Erről mindig az jut eszembe, hogy a Horthy rendszerben az illegalitásban tevékenykedő kommunisták mélyen elítélték az uralkodó osztály fényűzését, a drága hobbijaikat, mint például a vadászatot. Amikor aztán a sors szeszélye és Joszif Visszarionovics Sztálin akarata hatalomra segítette őket, az első dolguk volt a vadászpuskák beszerzése. Szóval azt gondolom, hogy a gazdagok fényűzésével szemben érzett morális felháborodás az esetek jó részében nem több mint szimpla irigység.
Szerintem meg egyáltalán nem off, mert a hifis őrületeink ilyesmi vonalak mentén mozognak, és igenis kapcsolódik ide Horthy meg a vadászat meg a luxus meg Evola meg hogy mi a sznobéria, még jó sok minden.

Így van kérek mindenkit, hogy térjen vissza a fórum témájához.

Nem tudom, kire gondoltál, de nekem például biztosan nincsen antipátiám a gazdagok fényűzésével kapcsolatban.alto írta: ↑2024.02.24., szomb. 10:10Nekem csak azzal van bajom, ha egy fogalmat az eredetitől eltérő jelentés tartalommal ruházunk fel, mert ellehetetleníti a tárgyszerű kommunikációt. Amikor itt néhány fórumtárs sznobériáról beszél, akkor valójában az antipátiáját fejezi ki a gazdagok fényűzésével szemben, ami egyátalán nem ugyanaz. Erről mindig az jut eszembe, hogy a Horthy rendszerben az illegalitásban tevékenykedő kommunisták mélyen elítélték az uralkodó osztály fényűzését, a drága hobbijaikat, mint például a vadászatot. Amikor aztán a sors szeszélye és Joszif Visszarionovics Sztálin akarata hatalomra segítette őket, az első dolguk volt a vadászpuskák beszerzése. Szóval azt gondolom, hogy a gazdagok fényűzésével szemben érzett morális felháborodás az esetek jó részében nem több mint szimpla irigység.
Sokszor nem értünk egyet, de ezek zseniális gondolatok.chord_ írta: ↑2024.02.24., szomb. 09:25
'Sine nobilitate' - nemességgel nem rendelkező, vagyis olyan helyre született be pl. hifiileg, ahol a nagyfater nem menő gramofonokat hallgatott, vagy nem volt a kastélyában saját zenekara.
De elmegy egy komolyzenei koncertre, akkor is, ha per pillanat nem annyira szereti, mert úgy lehet megszeretni, ha meghallgatjuk, vagy tévednék?...
És, némileg most ellenkezek báró Evola tanaival, a szellemi arisztokrácia valóban egy komoly dolog, gyakorlatilag összetartja a civilizációt, de a vér-keveredés / szennyeződés ma már igen erős, gyakorlatilag követhetetlen, óriási összevisszaság lett, olyannyira, hogy a kiüresedett, de ab ovo igazi szellemi nemességgel szemben a fenti 'kívülről' fejlődő koncertjáró / hifista feltétlen partiba kerülhet. Nyilván akkor, ha az igazi értékek mentén mozog. Ahová a Rolex óra is beletartozik, akkor is, ha pontosságban a svájci kronométer-szabványnak épp' hogy eleget tesz, ami amúgy a mai femtosec világban egyszerűen nevetséges. De 'szellemi' értékről van szó, amely egy sokkal tágabb horizont, mint a filléres kvarcórák meghökkentő pontossága.
Nem tudom, mi a bajotok a sznobériával. Én pl. az vagyok.alto írta: ↑2024.02.23., pén. 18:03
A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében.
Tehát attól még, hogy valaki módosabb, és megteheti, hogy több milliós Rolex karórát hordjon, vagy ad absurdum high-end hifije legyen otthon, még nem lesz sznob. Épp ellenkezőleg, az a sznob, aki erején felül költ ilyesmire, csak azért, hogy a vágyott magasabb társadalmi státushoz közelebb érezze magát. Vagy például aki elmegy egy ismert művész komolyzenei koncertjére - mert ott kell lenni - miközben nem is szereti, és nem is érti ezt a műfajt, otthon inkább Pápai Jocit hallgat.

Hát fogalomzavar az van. Ott kezdődik, hogy az órák alapvetően időmérő eszközök. Legalábbis a 15-16. sz-ig kizárólag azt a célt szolgálták. Nemesebb körökben elő sem illett venni. Míg nem a legfelső uralkodói rétegek (pl. I. Erzsébet) számára eljött a túlzott jóvilág. Onnantól indult az aranyozás, drágakövezés. Persze a plebsnek is egyből kellett, mert ott már státuszszimbólumként funkcionált. Tehát kőkemény sznobizmusról beszélünk. Nem összetévesztendő az eszmei értékekkel! Ugyanolyan szánalmasan mutatott a mindenüket elkártyázó dzsentrik oldalán fityegő aranyóra, mint manapság a kicicomázott tömegbrókerek és cégvezetők kezén a mostani rolexek.alto írta: ↑2024.02.23., pén. 18:03
A sznobéria kapcsán van itt némi fogalmi zavar. A sznobizmus szociológiai jelentését tekintve a felsőbb társadalmi körök életmódjának mímelése, utánzása alacsonyabb rétegekben a társadalmi előrejutás vagy megbecsültség reményében.
Ok, akkor tisztázzunk valamit, ha már megvédenél, de köszi, nem szükséges...pärt írta: ↑2024.02.23., pén. 20:23Ez igaz, de Rock60 kolléga védelmében hozzátenném, hogy számos kifejezésünk mindennapi használatán kicsorbul a szemantika, mivel olyan széles körben rögzült a tulajdonképp hibás használat, hogy a többség szemében az azokat helyesenen használó személy lesz csodabogár. Brutális, tempós, bombasztikus, dilettáns stb... bőséges a felhozatal, a jelentésmódosulást sokszor nehéz időben, térben pontosan elcsípni, gyakran a kifejezés az országhatárt átlépve kap új jelentést. Szerintem egy pont után tömegesen beégnek a megváltozott konnotácikók, bajos ellene kapálózni - ha amúgy igaza is van a helyrerakó személynek. Én például úgy oldom meg, hogy kerülöm ezek használatát.

Ehhez el se kellett menni a zongoráig, sőt!!! Az elsó pillanatban, amikor megszólal a bevezetó bárázdából dgy másodperc, már ott elcsattant az "azttak@rva"revox írta: ↑2024.02.23., pén. 19:33keresek egy fülest. nekem nincs ilyenre alkalmas berendezésem, csak a telefon. vagy a munkahelyi asztali PC. de nem szokott problémát okozni :) most épp egy audio note rendszert próbálunk beállítani, youtubra feltett videók alapján. 250km-re van, próbálkozunk cyberinstallalNJ_ írta: ↑2024.02.23., pén. 18:30
@revox, hallgassd a zongorat 2:44-tol. Atjon, ha meg tudod hallgatni a rendszereden…
Udv., J
>de haladunk lassacskán. eddig javult
mindjárt rámegyek
![]()

Ez igaz, de Rock60 kolléga védelmében hozzátenném, hogy számos kifejezésünk mindennapi használatán kicsorbul a szemantika, mivel olyan széles körben rögzült a tulajdonképp hibás használat, hogy a többség szemében az azokat helyesenen használó személy lesz csodabogár. Brutális, tempós, bombasztikus, dilettáns stb... bőséges a felhozatal, a jelentésmódosulást sokszor nehéz időben, térben pontosan elcsípni, gyakran a kifejezés az országhatárt átlépve kap új jelentést. Szerintem egy pont után tömegesen beégnek a megváltozott konnotációk, bajos ellenük küzdeni - ha amúgy igaza is van a helyrerakó személynek. Én például úgy oldom meg, hogy kerülöm ezek használatát.
a 953-as mission legendásan jól együtt tudott működni mindeneljuliush írta: ↑2024.02.23., pén. 17:36Hát, nem is tudom, lassan három évtizedes emlék, 95-98 között egy Harman-Kardon AVI200-as AV-erősítővel éltem egy fedél alatt, a frontok Mission 753-asok voltak, hátul egy pár 760i és a center egy B&W CC3. Kellemes élményekre emlékszem, kifejezetten vállalható hangú rendszer volt sztereóban is, illetve arra, hogy mikor 98-ban végül egy Musical Fidelity X-A1-re tértem át, bár a minőségbeli ugrás érezhető volt, de közel sem olyan "ég és föld" nagyságrendű. Kíváncsi lennék, vajon hogyan értékelném most a hangját, illetve hogyan viszonyulna egy mai "milliós csúcs" AV megoldáshoz, hol helyezkedne el a mai "audio-térképen"!
(Van egy tippem, de az nem túl hízelgő a modern masinákra vonatkozóan!)
keresek egy fülest. nekem nincs ilyenre alkalmas berendezésem, csak a telefon. vagy a munkahelyi asztali PC. de nem szokott problémát okozni :) most épp egy audio note rendszert próbálunk beállítani, youtubra feltett videók alapján. 250km-re van, próbálkozunk cyberinstallalNJ_ írta: ↑2024.02.23., pén. 18:30
Udv., J
>
MTM, Kinoshitajuliush írta: ↑2024.02.23., pén. 13:33Japán...meg generációk...hirtelen beugrott egy régebbi emlék![]()
youtu.be/LV0Ov6FI32Y