cables írta: ↑2024.08.03., szomb. 15:34
zoli73 írta: ↑2024.08.03., szomb. 07:58
... tapasztalatom szerint, semmiféle összefüggés nincs a hangfalkábel keresztmetszete, és mélyátvitele között...
Senki nem beszélt hangfal kábel keresztmetszetről. Huzal átmérőkről volt szó.
Akkor ajálom, olvass vissza figyelmesebben, mert rajtad kívül, MINDENKI hangfalkábelről beszélt.
Ezt a "huzal" témát Te hoztad a képbe.
Tudtommal a huzal egy szigeteletlen vezetőér, ami így, ebben a formában hanfalkábelnek alkalmatlan.
A jelenlegi hangfalkábelem 2x4db tömör, lapos(ribbon) vezetőeret, "huzalt" tartalmaz, ezeknek az összkeresztmetszete mindössze 2,05m². Szerintem ez jóval az átlag alatt van, mégis ez vekony "tyúkbél" nyújtja minden téren a legjobbat azok közül, amit eddig hallottam, vagy birtokoltam.
Mivel vastag, és vékony vezetőket tartalmazó kábeleket, hallottam már nagyon eltérően teljesíteni, így azt kell mondanom, hogy csak a keresztmetszetből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Csak e miatt nem szabad előítéletet tanusítani egy kábel iránt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech