Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Gyanitom, h valamin keresztül még mindig földhurok van a rendszerben...
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot a következő kérdésemnek.
Szóval amióta megvettem az erősítőmet(Exposure XV) kb 1 hónapja azt vettem észre hogy teljesen lehalkítva is sistereg zúg búg a hangfalból valami...
Elkezdtem utánajárni első körben a földhurok jött be a képbe. Az új erősítőm földelt a régi ezek szerint nem volt az(kiskorsó). Vettem a satsystembe ilyen földhurok megszüntető bigyót ezt bekötöttem a koax kábelhez ami bejön a falból még mielőtt a modembe belemenne. Namost közben vettem egy squeezeboxot és ez a probléma megszűnni látszott. Ezt én be tudtam a bigyónak amit vettem. De sajna nem az az oka mert a múlt héten vettem egy pár IC kábel hogy a SB-on kívül a dvd lejátszóról is tudja CD-t hallgatni és most megint nagyon búgnak a hangfalak egészen addig amíg az erősítőt teljesen ki nem kapcsolom.
Azt már kitapasztaltam hogy ha a HDMI kábelt kihúzom a DVD lejátszóból akkor csökken a búgás mértéke illetve ha a tápkábelt is kihúzom a DVD játékosból akkor szinte teljesen megszűnik a búgás.
A DVD lejátszó az egy Pioneer DV 600 aminek földeletlen 2 érű a tápkábele.
Kérdésem hogy mi az ördögöt tegyek ha nem akarom álladóan kapcsolgatni az erősítőt és a hdmi illetve a táp kábelt se akarom kihuzigálni ahhoz hogy megszűnjön a búgás.
Hogy tudnám a DVD lejátszómat földelté tenni mert ha jól értem ez a probléma okozója....
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
Kábelezzünk
Kettéválasztod a kábelt , magyarul felébe szeded és akkor befér a csiptetőbe...De vannak olyan dugok amik vége kis tű azt is használhatsz...Erre gondolok pld...
Ez a csati jó megoldás.
A két kábel erényeiről mi a véleményed ?
Vagy ez teljesen "rendszerfüggő"(itt most ez túlzás) és ebben az esetben nem lenne látványos a hallható különbség?
Próbálok óvatosan fogalmazni, mert ez az egybe készülék igen távol áll a minőségi termékekhez, de az biztos, hogy kábelezni ezen a szinten is érdemes sztem.
a 1226 jobb, hallhatóan...De ez lehet komolyabb rendszerben jobban megmutatkozna...Igazán nem tudom melyik rendszered van de sejtéseim vannak...És igen ahogy irtad rendszerfüggő ez is ahogy a többi eleme a hifinek.
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Kábelezzünk
Kettéválasztod a kábelt , magyarul felébe szeded és akkor befér a csiptetőbe...De vannak olyan dugok amik vége kis tű azt is használhatsz...Erre gondolok pld...
Ez a csati jó megoldás.
A két kábel erényeiről mi a véleményed ?
Vagy ez teljesen "rendszerfüggő"(itt most ez túlzás) és ebben az esetben nem lenne látványos a hallható különbség?
Próbálok óvatosan fogalmazni, mert ez az egybe készülék igen távol áll a minőségi termékekhez, de az biztos, hogy kábelezni ezen a szinten is érdemes sztem.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Kábelezzünk
- d.janos
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Mondanám, hogy KS-1226...De szerintem arányosan vásárolj ehhez a rendszerhez. Mark Levinson bácsi neve még nem ok a minőségre mondjuk, legfeljebb az árra és a jobb eladhatóságra.Ettől független ha úgy érzed van a hangzásban előrelépés és jobb a kábeltől akkor nyugodtan cseréld ki komolyabbra.De a mélyeken igazán a ks-1226 segítene, az nagyon jó lenne rá, mondjuk a magasra is, de ez az egy kábel ami már a mélyekben is tisztességesen helyt áll.De az olcsóbb KS-1034 sem rossz, csak az egy lapos kivitelű darab...
Köszönöm a javaslatodat.
Arra mi a megoldás, hogy a csiptetős aljzatba lehessen a KS-1226 (6mm2-es) kábelt belevarázsolni? A KS-1515-öt ónozva már nehéz volt beleillesztenem.
A KS-1226 hangban miben tér el a KS-1515-től?
A gyatra kábelekhez képest, amit adtak hozzá, sokkal több magast és részletet kaptam, mit hozhatna a KS-1226?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Kábelezzünk
Mondanám, hogy KS-1226...De szerintem arányosan vásárolj ehhez a rendszerhez. Mark Levinson bácsi neve még nem ok a minőségre mondjuk, legfeljebb az árra és a jobb eladhatóságra.Ettől független ha úgy érzed van a hangzásban előrelépés és jobb a kábeltől akkor nyugodtan cseréld ki komolyabbra.De a mélyeken igazán a ks-1226 segítene, az nagyon jó lenne rá, mondjuk a magasra is, de ez az egy kábel ami már a mélyekben is tisztességesen helyt áll.De az olcsóbb KS-1034 sem rossz, csak az egy lapos kivitelű darab...
- d.janos
- Fórumlakó
Kábelezzünk
LG 762TZ, Mr.Mark Levinson adta a nevét hozzá, annyira nem rossz hangú, hogy egybe rendszer, de a kábelek gyatrák. A magasakhoz Neotech KS-1515-öt vettem. A mély sugárzójához ajánlanátok kábelt? Sajnos csiptetős az aljzata.
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Na ja, ettől függetlenül érdekelne a 891CY ha van valakinek szerelve itt a környéken (Bp.) akkor esetleg megejthetnénk egy összehasonlítást.
Kábelezzünk
Ennyiből majdnem kijön az Arzachel-é, dugókkal együtt és még jól is néz ki.
csak 1 a baj,hogy majd-nem
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
Kábelezzünk
Köszi szépen a beszámolót, nagyon korrekt...
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kábelezzünk
És mennyibe került igy a kábel,dugók nélkül
23 € volt szállítással együtt, sajnos most nem igazán jó az árfolyam...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Nos én az Arzachel féle táp drótot próbáltam ki, amit tudni róla összefoglalom. Amerikai teflon szigetelésű 1,5mm átmérőjú sodrott drótból készül, három ér van összefonva értelemszerűen bekötve. A fonatot a kettős szigetésnek megfelelve, egy fekete műanyag háló borítja, melyen keresztül a zöld színű drótfonat, tetszetős formát ölt.
A műanyagháló nagyon masszívvá teszi, pedig nem locsolócső méretű, emellett nagyon felxibilis is. Nekem tetszik a külcsín, az IEC dugó spéci Svájci (szerintem Shurter), a dugó kék Bals.
Mivel ez egy "szűz" drót kell neki egy kis idő mire eléri a legoptimálisabb állapotot, de a fő kvalitások már elsőre jelenkeznek. Mivel nem nagyon szeretem a vékony sodrott drótokat, kellemes meglepetéssel konstatáltam, hogy testesebb és szélesebb spektrum jellemzi mint a 2,5mm-es tömör tűzállót. Igazából azt javasolnám aki tudja hallgassa meg, mert nehéz leírni a hallottakat, de gondolom az mindent elmond, hogy megjött a kedvem a zenehallgatáshoz, tegnap este is órákig csak hallgattam.
Nagyon zenei, letisztult nyílt hang, kellően transzparens és nagyon sok részletet enged megmutatni, és mindezt úgy teszi, hogy közben nem esik szét hangokra a zene. Egyértelműen hallani, hogy a kábel fejlesztője, nagyon jó minőségű lánchoz fejlesztette a kábelt, ja és csöves analóg(LP) cucchoz. Ami tökéletesen hozza azokat a kvalitásokat amelyek az ilyen, de minőségi rendszerekben megvan, a negatívumok nélkül, legalábbbis az eddig kipróbált számos tápkábelhez viszonyítva ez egy más világ. Próbáljátok ki, potom pénz ezért a hangért.
Kipróbáltam mellette a tűzállót (2,5mm), PC drót, tömör ezüst vezetőkből álló kábel (igaz ez IC-nek készült), Alisca BL, Siltech SPX20, meg számos DIY-es vacakot.
Kábelezzünk
Amíg itt tanakodtunk kábelügyben, én vettem 2 métert az ebay-en abból a 891cy című tápkábelből. 4*2,5 mm-es lett belőle, tegnap este bekötöttem egy Bals dugóval és Legrand elosztóval a tűzálló helyett. Első benyomásom, hogy bagyon tiszta és dinamikus hangzást biztosít, ebben jobb a tűzállónál. Ráadásul mintha a magas hangokból még több lenne, miközben a mélyek maradtak bőven. A tér nem változott nagyot. Szerintem elég jó kis kábel, érdemes cserélni erre.Közben leltem szintén az ebay-en egy PE szigetelésű kábelt, amire azt írja az eladó, hogy ő is árulja ugyan a 891-est, de ez a kábel annál is jobb, dinamikusabb, nagy terű stb. Egy kis erőgyűjtés után lehet, hogy kipróbálom, ez meg lesz mondjuk a dvd vagy tv zsinórja. Hacsak nem találtok egy még jobbat.
És mennyibe került igy a kábel,dugók nélkül
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
Kábelezzünk
Amíg itt tanakodtunk kábelügyben, én vettem 2 métert az ebay-en abból a 891cy című tápkábelből. 4*2,5 mm-es lett belőle, tegnap este bekötöttem egy Bals dugóval és Legrand elosztóval a tűzálló helyett. Első benyomásom, hogy bagyon tiszta és dinamikus hangzást biztosít, ebben jobb a tűzállónál. Ráadásul mintha a magas hangokból még több lenne, miközben a mélyek maradtak bőven. A tér nem változott nagyot. Szerintem elég jó kis kábel, érdemes cserélni erre.
Közben leltem szintén az ebay-en egy PE szigetelésű kábelt, amire azt írja az eladó, hogy ő is árulja ugyan a 891-est, de ez a kábel annál is jobb, dinamikusabb, nagy terű stb. Egy kis erőgyűjtés után lehet, hogy kipróbálom, ez meg lesz mondjuk a dvd vagy tv zsinórja. Hacsak nem találtok egy még jobbat.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
"ellenfél sima PC drót (nem olyan rossz mint amilyennek látszik), tűzálló 2,5mm-es."
Igen nagyon félre, amihez hasonlítom az a 2,5-es tűzálló! Meg van itthon egy Siltech SPX20-as is.
Ja ok Ez nem az én napom, de már vágom...
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
"ellenfél sima PC drót (nem olyan rossz mint amilyennek látszik), tűzálló 2,5mm-es."
Igen nagyon félre, amihez hasonlítom az a 2,5-es tűzálló! Meg van itthon egy Siltech SPX20-as is.
Kábelezzünk
Ez egy 3 sodrott szálból álló zöld teflon szigetelésű drót fonat, melyet a hazánkban is előírásos kettős szigetelés miatt, egy "kígyóbőrbe" bújtattak, a kígyóbőr nem a puha Kácsás fajta, hanem nagyon kemény jó mechanikai végelmet nyújt, de mégis flexibilis marad a kábel tőle a hangba meg nem rondít bele.
Az ok de te tűzállóról beszéltél, vagy nem az a tűzálló amire én gondolok? Az nem teflonos szigetelésű...De akkor félre értettem valamit nagyon
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ez egy 3 sodrott szálból álló zöld teflon szigetelésű drót fonat, melyet a hazánkban is előírásos kettős szigetelés miatt, egy "kígyóbőrbe" bújtattak, a kígyóbőr nem a puha Kácsás fajta, hanem nagyon kemény jó mechanikai végelmet nyújt, de mégis flexibilis marad a kábel tőle a hangba meg nem rondít bele.
Kábelezzünk
Jó masszív drót és szép is, zöld drót a fekete "kígyőbőr" alatt, tetszetőssé teszi. A dugók is jók, még járatmi kell kicsit mert szűz még a drága.
Semmi szigetelés semmi, csak a 2 szál drót és csókolom?
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Jó masszív drót és szép is, zöld drót a fekete "kígyőbőr" alatt, tetszetőssé teszi. A dugók is jók, még járatni kell kicsit mert szűz még a drága.
Kábelezzünk
Ma elhoztam arzachel-től egy tápkábelt, majd összehasonlítom, ellenfél sima PC drót (nem olyan rossz mint amilyennek látszik), tűzálló 2,5mm-es.
Ha érdekel valakit leírohatom a hallotakat.
Engem érdekel...A kábelt már mutatta képen, a hangjáról írhatnál pár szóban...
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ma elhoztam arzachel-től egy tápkábelt, majd összehasonlítom, ellenfél sima PC drót (nem olyan rossz mint amilyennek látszik), tűzálló 2,5mm-es.
Ha érdekel valakit leírhatom a hallotakat.
Kábelezzünk
A kábeledért menyit kérnél Tigris?
Egyenlőre nem terveztem hogy eladom, de írtam neked privátban...