Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4784
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2026.07.07., kedd 17:21
revox írta:
2026.07.07., kedd 09:36
...Kivéve Kürthy Tomit, aki volt annyira kamikáze,hogy a falból kijövő drótokat kivezette a hifiig és ott tett rá egy elosztódobozt :D de ennyire nem voltam punk (meg az axxony ki is vágott volna elosztóstól, hifistől,mint a sicc :D )

az más kérdés, hogy a meglévő elosztóhoz belőtt hifit, lehet újra kell setupolni, de aki szerencsés, nem kell hozzányúlnia.
Hát, ha az a falban futó MC vagy MCU annyira semleges, vadparaszt és kíváló, akkor tök kézenfekvő az elosztóig kivezetni... gondolkodik.gif :D

Korábban foglalkoztatott a gondolat, hogy ennél lehet még kamikazébbnak lenni.
Arra gondoltam, hogy a falban lévő drótokat lehetne az órától teljesen a készülékekhez húzni.
Egy rakás tápkábel, elosztó és csatlakozó mínusz...

( Persze itt erősen véleményes, hogy a kábelek kategóriája az Avocadohoz, vagy az MCU-hoz álljon-e közelebb. Talán ez az ellentmondás tántorított el a terv további szövögetésétől. gondolkodik.gif )
A tápkábel talán nem megkerülhető, de sose próbáltam ki. Lehet egyszer. Az egyik srác kipróbálta Heed elektronikával, azt mondja első blikkre jó, de javasoltam neki, még várjon az ítélettel, nehogy ez később átcsapjon fárasztóba.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1562

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2026.07.07., kedd 09:11

kívánom, mihamarabb találd meg azt a drótot :rolleyes:
Köszönöm ! :smile53:
A Neotech SOCP 12 vagy 14 tökéletes lenne. Tiszta, naturális hang, pont eléggé vadparaszt, csak kevésbé torz, mint az MC(U)... Borotvált paraszt. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.07., kedd 09:36
...Kivéve Kürthy Tomit, aki volt annyira kamikáze,hogy a falból kijövő drótokat kivezette a hifiig és ott tett rá egy elosztódobozt :D de ennyire nem voltam punk (meg az axxony ki is vágott volna elosztóstól, hifistől,mint a sicc :D )

az más kérdés, hogy a meglévő elosztóhoz belőtt hifit, lehet újra kell setupolni, de aki szerencsés, nem kell hozzányúlnia.
Hát, ha az a falban futó MC vagy MCU annyira semleges, vadparaszt és kíváló, akkor tök kézenfekvő az elosztóig kivezetni... gondolkodik.gif :D

Korábban foglalkoztatott a gondolat, hogy ennél lehet még kamikazébbnak lenni.
Arra gondoltam, hogy a falban lévő drótokat lehetne az órától teljesen a készülékekhez húzni.
Egy rakás tápkábel, elosztó és csatlakozó mínusz...

( Persze itt erősen véleményes, hogy a kábelek kategóriája az Avocadohoz, vagy az MCU-hoz álljon-e közelebb. Talán ez az ellentmondás tántorított el a terv további szövögetésétől. gondolkodik.gif )

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

white-tiger írta:
2026.07.07., kedd 08:54
wasiliy888 írta:
2026.07.05., vas. 12:27
white-tiger írta:
2026.07.05., vas. 11:18

Nem igazán értem miért nem lehetséges, de te tudod. Egyébként alapból itt kellett volna kezdeni, hiszen ez minden készülékre hat, mivel a falból ez megy az elosztóba, vagyis ez az első kábel. Milyen elosztód van egyébként?
Van még előtte is, pl ha dedikált tápösvénye van valakinek a hifihez. De azt gondolom, kevesen kezdik ezzel a hifi láncuk felépítését, főleg egy kezdő (nem Tottyira értem). Jó ha az átlag eljut oda, hogy kell egy jó elosztó és spec tápkábelek a pc drót helyett.
“Revi elméletét osztom ezzel kapcsolatban, hogy fontosabb az elosztóból a lánc elemeihez futó tápkábelek minősége, merthogy azok az egyes eszközök első alkatrészei lényegében. Én legalábbis így értettem, amit ő írt.”

Ez igaz, mint ahogy az is, hogy az első fali betáp kábel pedig a rendszer (és minden eszköz) első alkatrésze… (A második így nyilvan az elosztó.) Ezért tartom én egyformán fontosnak mindegyiket. Egyébként először általában a készülékekhez keres az ember táp kábelt. 🙂
szerintem még a lényeg mindig nem ül sokaknál. Mindig az a duma megy, minél több elem kerül egy rendszerbe,annál többet ront. Ha én a fali vezetéket viszem az elosztóig,kiiktattam egy elemet, az elosztó kábelét :smile53: (igen, a fali aljzatok és dugók még ott vannak,de az ott van mindenkinél. Kivéve Kürthy Tomit, aki volt annyira kamikáze,hogy a falból kijövő drótokat kivezette a hifiig és ott tett rá egy elosztódobozt :D de ennyire nem voltam punk (meg az axxony ki is vágott volna elosztóstól, hifistől,mint a sicc :D )

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.07.07., kedd 00:03
revox írta:
2026.07.06., hétf. 22:59

Mert amúgy Nálad mi van a falban, ahova megy a 10 dugó?
Még sajnos a hótgagyi MCU... :D

Viszont, szerencsére pont a nappali alatt van a garázs, ahol az elosztótábla is van és ha sikerülne kitalálnom végre, hogy milyen dróttal próbálkozzak - van pár tippem - akkor már " csak " az a feladat van, hogy meggyőzzem a nejemet, :kiss: hogy miért jó neki is, hogy új kábelcsatornák tűnnek fel a garázsfalon és szétfúrom a födémet. :D
Ez utóbbi a nagyobb kihívás. gondolkodik.gif
kívánom, mihamarabb találd meg azt a drótot :rolleyes:
halfnote.hu

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

wasiliy888 írta:
2026.07.05., vas. 12:27
white-tiger írta:
2026.07.05., vas. 11:18
tottyi írta:
2026.07.04., szomb. 18:29

Nem lehetseges opcio. Az eloszto az szerintem egesz jo minosegnek kene lennie de sosem probaltam massal.
Nem igazán értem miért nem lehetséges, de te tudod. Egyébként alapból itt kellett volna kezdeni, hiszen ez minden készülékre hat, mivel a falból ez megy az elosztóba, vagyis ez az első kábel. Milyen elosztód van egyébként?
Van még előtte is, pl ha dedikált tápösvénye van valakinek a hifihez. De azt gondolom, kevesen kezdik ezzel a hifi láncuk felépítését, főleg egy kezdő (nem Tottyira értem). Jó ha az átlag eljut oda, hogy kell egy jó elosztó és spec tápkábelek a pc drót helyett.
“Revi elméletét osztom ezzel kapcsolatban, hogy fontosabb az elosztóból a lánc elemeihez futó tápkábelek minősége, merthogy azok az egyes eszközök első alkatrészei lényegében. Én legalábbis így értettem, amit ő írt.”

Ez igaz, mint ahogy az is, hogy az első fali betáp kábel pedig a rendszer (és minden eszköz) első alkatrésze… (A második így nyilvan az elosztó.) Ezért tartom én egyformán fontosnak mindegyiket. Egyébként először általában a készülékekhez keres az ember táp kábelt. 🙂

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.06., hétf. 22:59

Még sajnos a hótgagyi MCU... :D

Viszont, szerencsére pont a nappali alatt van a garázs, ahol az elosztótábla is van és ha sikerülne kitalálnom végre, hogy milyen dróttal próbálkozzak - van pár tippem - akkor már " csak " az a feladat van, hogy meggyőzzem a nejemet, :kiss: hogy miért jó neki is, hogy új kábelcsatornák tűnnek fel a garázsfalon és szétfúrom a födémet. :D
Ez utóbbi a nagyobb kihívás. gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.07.06., hétf. 21:32
revox írta:
2026.07.06., hétf. 15:05

jól érted, de az üzenetnek van egy másik és fontos része: ne piszkáld az áramot! Erről szól a házipálinkás hasonlat. A falból azt veszem észre, olyan áram jön, ami vadparaszt módon megkergeti a rendszereket. Értem ez alatt, hogy a megszólaló zene nem veszt az erejéből, energiákból, vagyis kevesebbet. De energiája, ereje van egy lazább Leonard Cohen sóhajnak is, nem kell itt most a heavy metál környékén keresni a megfejtést. és ez az erő, energia, ami a bacgatástól el tud veszni örökre, de az elosztó elé beiktatott sodrott kábel is elnyel belőle valamennyit, legyen az bármilyen pedigrés madzag. de, nyilván nem próbáltam ki a létező összes gyártó, összes variációját, sőt, legkevsébé érdekel ez a dolog, mert van rá egy roppant egyszerű, megnyugtató és olcsó megoldás. Ezt vezettem elő Nektek. Aztán vélhetően max 2-3 ember majd kipróbálja (ebből kettő kidobja) és feledésbe merül és mehet újra a kergetése a szent grálnak :D
Én megoldottam az elosztó előtti betápkábel kérdését, nincsen elosztó, így tápkábel sem előtte, csak a falon 10 dugalj a hifi mögött. Pipa...

A vadparaszt - más megközelítésben őserő - gondolatot értem, még ha nem is értek vele teljesen egyet, de fogadjuk el...
Viszont, azt honnan tudod, hogy feltétlenül a legolcsóbb, leginkább megkérdőjelezhető tisztaságú budget drót a legvadparasztabb ? gondolkodik.gif Ha ezt pozitív jelzőnek szánod...

Én azt a megközelítést vallom, hogy ami tápkábelnek jó, annak jónak kell lenni ösvénynek is.
Persze nem kell érte vagyonokat adni, nem 30 méter Avocadora gondolok.
Ami tápkábelnek már egyértelműen jobban szól, mint a 2.5 - es MCU , tehát kb. majdnem minden - hifi mércével mérve - fillérekért beszerezhető.
Túlbonyolítod, túlgondolod :rolleyes:
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.06., hétf. 15:05

jól érted, de az üzenetnek van egy másik és fontos része: ne piszkáld az áramot! Erről szól a házipálinkás hasonlat. A falból azt veszem észre, olyan áram jön, ami vadparaszt módon megkergeti a rendszereket. Értem ez alatt, hogy a megszólaló zene nem veszt az erejéből, energiákból, vagyis kevesebbet. De energiája, ereje van egy lazább Leonard Cohen sóhajnak is, nem kell itt most a heavy metál környékén keresni a megfejtést. és ez az erő, energia, ami a bacgatástól el tud veszni örökre, de az elosztó elé beiktatott sodrott kábel is elnyel belőle valamennyit, legyen az bármilyen pedigrés madzag. de, nyilván nem próbáltam ki a létező összes gyártó, összes variációját, sőt, legkevsébé érdekel ez a dolog, mert van rá egy roppant egyszerű, megnyugtató és olcsó megoldás. Ezt vezettem elő Nektek. Aztán vélhetően max 2-3 ember majd kipróbálja (ebből kettő kidobja) és feledésbe merül és mehet újra a kergetése a szent grálnak :D
Én megoldottam az elosztó előtti betápkábel kérdését, nincsen elosztó, így tápkábel sem előtte, csak a falon 10 dugalj a hifi mögött. Pipa...

A vadparaszt - más megközelítésben őserő - gondolatot értem, még ha nem is értek vele teljesen egyet, de fogadjuk el...
Viszont, azt honnan tudod, hogy feltétlenül a legolcsóbb, leginkább megkérdőjelezhető tisztaságú budget drót a legvadparasztabb ? gondolkodik.gif Ha ezt pozitív jelzőnek szánod...

Én azt a megközelítést vallom, hogy ami tápkábelnek jó, annak jónak kell lenni ösvénynek is.
Persze nem kell érte vagyonokat adni, nem 30 méter Avocadora gondolok.
Ami tápkábelnek már egyértelműen jobban szól, mint a 2.5 - es MCU , tehát kb. majdnem minden - hifi mércével mérve - fillérekért beszerezhető.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2266

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Ki ne szeretne egy spéci tápkábelt spórolni alapon kipróbálom,meg miért is ne ha van hozzá minden itthon. :smile29:
Nekem az ösvény egy vadparaszt sima 3×2.5mm2-es tömör réz drót,ez megy egy szintén vadparaszt aljzatba,és onnét most egy spéci drót az elosztóig.Kipróbálom,aztán meglátjuk mit művel a vadparaszt. :D
Gondolkodtam már ezen,mert mivel nincs behúzva az ösvény a falba,így az akár mehetne az elosztóig is,meglátjuk.
Az biztos mert hallom hogy változik a hang attól függően hogy milyen kábel van az elosztó elött,és lehet tényleg túl variáljuk ezt a dolgot. gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

wasiliy888 írta:
2026.07.06., hétf. 12:57
Revi elméletét osztom ezzel kapcsolatban, hogy fontosabb az elosztóból a lánc elemeihez futó tápkábelek minősége, merthogy azok az egyes eszközök első alkatrészei lényegében. Én legalábbis így értettem, amit ő írt.

óóó, találtam egy fotót. volt egy kis átrendezés. Ezen talán lehet látni valamit az akcióból.

ha jól kinagyítjuk, látszik a 3 külön szál,amin jön a delej, de még a két kis farok is,aminek a végén egy szóló dugalj van,ami az AVantgarde hangszórók szubját hivatott ellátni árammal. Dugók egyszerű rézérintkjezős Praktiker, elosztók Kopp márkanéven futnak, valsz kínai gyártány, bár németnek vallják magukat. belül semmi extra, előnye,hogy nincs benne gyerekvédelem (egyelőre) és ez is bazi olcsó
prsysmian.jpg
halfnote.hu

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

fülelek írta:
2026.07.06., hétf. 14:33
Elég sok hülyeség (is) van itt, meg félkemény féligazságok, sajnos műszaki szempontok szerint is.
Igen, az indítás is már erős baromság. Mi köze a mélytengerek kommunikációs kábeleinek az audio kábelekhez, ki tudja?
Kb mintha azt mondanám, hogy egy kamion sokkal jobban megéri, mint egy luxus sportkocsi, ami 2,5mp alatt gyorsul 100km/h-ra, mert olcsóbb és sokkal erősebb.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

wasiliy888 írta:
2026.07.06., hétf. 13:45
istvan01 írta:
2026.07.06., hétf. 13:27
wasiliy888 írta:
Revi elméletét osztom ezzel kapcsolatban, hogy fontosabb az elosztóból a lánc elemeihez futó tápkábelek minősége, merthogy azok az egyes eszközök első alkatrészei lényegében. Én legalábbis így értettem, amit ő írt.
Ez nem "revi" elmélete. Ez széles körben ismert tapasztalat és technikailag is igazolható, az AC energia táplálásban sorban résztvevő elemek, minden ami ehhez szükséges, a lejátszó készülékekhez közelebbi dolgok erősebben befolyásolják a hangzást és a rendszer működése minőségét, mint a távolabbi elemek, vezetékek, csatlakozók. Ez a távolság hatás egészen a körzetet ellátó KÖF/KIF trafó állomásig is tényező. A gyengülés meredeksége persze nehezen számszerűsíthető, pl azért is mert az energia hálózat a látszat ellenére nagyon komplex a külső és belső terhelések, rátápláló HMKE-k által is befolyásolva. És nincs két egyforma villamos hálózat sem.
Ezt ő sem írta, hogy ő találta volna ki. Egyébként hogyan igazolható technikailag, vagy ez mit jelent? Azon kívül, hogy tapasztalat, mérhető is valahogy?
revi nem teljesen ezt mondta. bár van bene igazság, revi azt mondja, az utolsó/első méter tápdrótig a klasszikus módon vezeti el a vegytiszta és fődparaszt áramot, hogy azt lehetőleg csak a tápkábeleken "módosuljon". Az,hogy amint lépegetünk visszafele,az is változtat,ezt szentigaz, kérdés, milyen irányba. Tudom, jó irányba. Biztos? Van ami lehet igen, van ami biztos nem.

tehát, a revi elmélete,amit nem ő talált ki, mert pl a Kondo gyártói bemutatóteremben is a fali aljzatba vannak bedugva a tápdrótok (és a falban ott se kolbászból van a vezeték. de meg lett kérdezve. ismerős,aki ott járt, rákérdezett unszolásomra) és látott már megannyi nevesebb gyártót, a fali csatalkozóra beállni, hogy azt találta ki, ha nem ér el a tápdrót a falig, a falat viszi közelebb. Csak egy helyen szól bele a vaddisznó áram útjába, a készülék tápkábelénél. Persze, revi is szívesen dugdosna 3-4-5 méter hosszú Kondo Avocadokat a fali csatlakozóba (mint teszik azt a gyártó beutatótermében), de valamivel olcsóbb a "falat" közelebb vinni* :D

*ha ez nem lenne érthető, mert sose tudni... a falban lévő vezetéket viszem el az elosztóig.

FB_IMG_1783286082971.jpg
FB_IMG_1783286134699.jpg
FB_IMG_1783286134699_K.jpg
FB_IMG_1783286134699_K.jpg (31.79 KiB) Megtekintve 730 alkalommal
halfnote.hu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Hozzászólás Szerző: fülelek »

revox írta:
2026.07.06., hétf. 09:04

mi a baj a Sokollal? analóg hangolású tunerrel rendelkezik, monó és egyutas hangszóró. a régi iskola :napsut:
A Sokol403 rádió tranzisztoros erősítőjében fázisfordító és kimenőtranszformátor (push-pull) is van!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Elég sok hülyeség (is) van itt, meg félkemény féligazságok, sajnos műszaki szempontok szerint is.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3721

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

wasiliy888 írta:

Egyébként hogyan igazolható technikailag, vagy ez mit jelent? Azon kívül, hogy tapasztalat, mérhető is valahogy?
igen, mérhető az áram-feszültség, impedancia és zaj paraméterekre is, akkor is ha erre ritkán fordítanak munkát, közölnek teszteket. A hifis szokásos auditív jellemzőket (még) ebben sem tudják mérni, mert itt már tényleg nagyon egyéni és szubjektív értékelések lennének.
Ha ta magad tennél hallgatási kísérletet, akkor tegyél egy jónak minősített hálózati kábelt, lehetőleg egyforma keresztmetszetűt, sorba egy rosszabb hangzásúval, hallgasd így. Majd cseréld meg a sorrendet. Ha hosszabbak a kábelek, akkor a változás erősebb lesz a cserével. A gyengébb kábel "rontó" hatása alacsonyabb lesz a távoli beiktatással.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 823

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3036

Hozzászólás Szerző: trane »

wasiliy888 írta:
...Egyébként hogyan igazolható technikailag, vagy ez mit jelent? Azon kívül, hogy tapasztalat, mérhető is valahogy?
igen, (spéci-)kábel hosszban :smile29: :smile53:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2026.07.06., hétf. 13:27
wasiliy888 írta:
Ez nem "revi" elmélete. Ez széles körben ismert tapasztalat és technikailag is igazolható, az AC energia táplálásban sorban résztvevő elemek, minden ami ehhez szükséges, a lejátszó készülékekhez közelebbi dolgok erősebben befolyásolják a hangzást és a rendszer működése minőségét, mint a távolabbi elemek, vezetékek, csatlakozók. Ez a távolság hatás egészen a körzetet ellátó KÖF/KIF trafó állomásig is tényező. A gyengülés meredeksége persze nehezen számszerűsíthető, pl azért is mert az energia hálózat a látszat ellenére nagyon komplex a külső és belső terhelések, rátápláló HMKE-k által is befolyásolva. És nincs két egyforma villamos hálózat sem.
Ezt ő sem írta, hogy ő találta volna ki. Egyébként hogyan igazolható technikailag, vagy ez mit jelent? Azon kívül, hogy tapasztalat, mérhető is valahogy?
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

wasiliy888 írta:

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2026.07.06., hétf. 12:28
tottyi írta:
2026.07.06., hétf. 11:44
MrCollector írta:
2026.07.05., vas. 13:30

Amennyiben az a kérdés, hogy ha az elosztóban egy sokkal drágább (és jobb) kábel lenne akkor jobb lenne-e a hang, akkor igen. Persze a végső eredmény illetve a változás nagysága függ az elosztótól és magától a rendszertől is. Jó lenne tudni szűr-e vagy csak sima elosztó. Egy jó minőségű tápszűrőnél szerintem kisebb mértékű a hatás, hiszen a hálózati problémákat nagyrészt megoldja, mintha csak egy sima elosztót használsz.
Ez az a eloszto, de nem tudom mi van benne, reg volt. :) Ez meg egy regebbi kep, nem ezek a kabelek vannak benne. Hydrasound Zeus ha jol emlekszem.

[006774].jpg
Én azon csodálkozom, hogy mióta feltetted itt ezt a kérdést, hogy az elosztó inputján egy vasaló minőségű schuko-iec kábel hatása hallható-e egy közepes vagy high-endnek gondolt kábelhez képest. Azóta turkálhattál volna a lakásban egy-két PC derótot és a képen is látható nem 1000Ft-os kábelhez képest hétvégén már túl lennél 3-4 változat hallgatásán. Azután jöhetne a kölcsönbe felkínált egy-két kék vérű kábel is. Az egyéb kifogások, miért nem tudsz, akarsz kábelt dugdosni .... had ne minősítsem. Ha mégis, akkor nem is érdekel ez téged, futtatsz inkább köröket a kábel topicon.
Írta Tottyi, hogy ez régi kép. Azt valószínűsítem (én hülye), hogy most nem így van elrendezve a hifi lánc nála. Esetleg nehezen hozzáférhető az elosztó. Csak a magaméból indulok ki: nekem benne van egy szekrényben, és mögötte, plusz még egy másik mögött fut a "betáp" kábelem, ami csakúgy, mint az övé, egy olcsó pc drót. Előtte pedig ott van a hifiállvány, rajta minden cucc. Nehezen tudnám/nem is akarom kiszedni. Mondjuk, nem is érdekel különösebben, hogy ha a betáp drót jobb lenne, az milyen lenne. Így is jól szól.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

istvan01 írta:
2026.07.06., hétf. 12:28
tottyi írta:
MrCollector írta:

Amennyiben az a kérdés, hogy ha az elosztóban egy sokkal drágább (és jobb) kábel lenne akkor jobb lenne-e a hang, akkor igen. Persze a végső eredmény illetve a változás nagysága függ az elosztótól és magától a rendszertől is. Jó lenne tudni szűr-e vagy csak sima elosztó. Egy jó minőségű tápszűrőnél szerintem kisebb mértékű a hatás, hiszen a hálózati problémákat nagyrészt megoldja, mintha csak egy sima elosztót használsz.
Ez az a eloszto, de nem tudom mi van benne, reg volt. :) Ez meg egy regebbi kep, nem ezek a kabelek vannak benne. Hydrasound Zeus ha jol emlekszem.

[006774].jpg
Én azon csodálkozom, hogy mióta feltetted itt ezt a kérdést, hogy az elosztó inputján egy vasaló minőségű schuko-iec kábel hatása hallható-e egy közepes vagy high-endnek gondolt kábelhez képest. Azóta turkálhattál volna a lakásban egy-két PC derótot és a képen is látható nem 1000Ft-os kábelhez képest hétvégén már túl lennél 3-4 változat hallgatásán. Azután jöhetne a kölcsönbe felkínált egy-két kék vérű kábel is. Az egyéb kifogások, miért nem tudsz, akarsz kábelt dugdosni .... had ne minősítsem. Ha mégis, akkor nem is érdekel ez téged, futtatsz inkább köröket a kábel topicon.
Ha nem tdod mi van a hatterben akkor hogyan jelentheted ki magabiztosan, hogy nalam mi a helyzet... Feltettem egy kerdest es valaszoltak ra, hogy van kulonbseg, minel jobb a rendszer annal jobban hallani. A tobbit bizd ram.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
MrCollector írta:
tottyi írta:
2026.07.04., szomb. 14:17
Szerintetek ha az elosztoba egy 3 euros tapkabel megy es onnet mennek tovabb az "audiofil" kabelek az nagyban befolyasolja a hangot? Nem tudom kiprobalni es elotte nem csinaltam tesztet, vel es nelkule.

[006774].jpg

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

MrCollector írta:
tottyi írta:
2026.07.04., szomb. 14:17
Szerintetek ha az elosztoba egy 3 euros tapkabel megy es onnet mennek tovabb az "audiofil" kabelek az nagyban befolyasolja a hangot? Nem tudom kiprobalni es elotte nem csinaltam tesztet, vel es nelkule.

[006774].jpg
[006774].jpg (92.97 KiB) Megtekintve 606 alkalommal
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”