Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Ok, értem...
Bármi, vagy annak az ellenkezője.
Olyan, mint az életben bármi, ahol lehet dönteni megvalósítások között.
A hifiben az a szerencse, hogy a kísérletesésekből - ami remélhetőleg előre visz és pont abból lesz a varázslat - legtöbbször van visszaút, nincsen semmi betonba öntve.
Bármi, vagy annak az ellenkezője.
Olyan, mint az életben bármi, ahol lehet dönteni megvalósítások között.
A hifiben az a szerencse, hogy a kísérletesésekből - ami remélhetőleg előre visz és pont abból lesz a varázslat - legtöbbször van visszaút, nincsen semmi betonba öntve.
- vastag vezetékre cseréljük a meglévőt
- vékony vezetékre cseréljük a meglévőt
- árnyékolunk
- leszedjük az árnyékolást
- belső vezetéket cserélünk
- hagyjuk bent a meglévő belső vezetéket
- AN Vz-re cseréljük a meglévőt
- kirakjuk az AN Vz-t pl. egy szigeteletlen verzióért
- belehelyezkedünk egy olyan rendszer tulajdonosának lelkesedésébe, aki annyira más zenéket hallgat, hogy az a furcsa, hogy kb. szót értünk nagy ritkán
- elképzeljük azt, hogy ami másnak nagyon tetszik, az akkor biztosan nekem is fog tetszeni
- bízunk a jól bevált, sokak által szeretett márkákban, hiszen ezek már bizonyítottak
- nem bízunk a jól bevált, sokak által szeretett márkákban, hiszen ezek csak azt bizonyították, hogy mennyire birkanépség a hifis, ezért a forradalmi új megoldásokkal szimpatizálunk
- ... stb. ...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Mindenki magából indul ki.

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Voyager
- V.I.P.
Nagyon-nagyon nehéz hifis kihívás a lantcsembaló; 100× annyi sérülékeny felhang van, mint pl. egy zongorán. Drukkolok nektek.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 22:31
A hétvégén beszélgettünk Kishonti Istvánnal, hogy kellene egy un lantcsemballó felvételt csinálni, és hogy a marimba milyen jól illene hozzá. Szaniszló Ricsi, a híres magyar vibrafonos nagyon jól marimbázik is, a héten terveztem vele beszélni. Talán még Mogyoró Kornél is ütősözhetne mellettük. Nagyon izgalmas zene lenne.![]()
Itthon bizonyos szálak Romanek Tihamérhoz vezetnek.
Lemezeknél a lehető legnagyobb összevisszaság van. Itt van pl. ez a Naxos lemez, ez úgy szól, mint az álom. Pedig egy olcsó, és sokszor igénytelen kiadó.
Kábelileg pedig elég egy meggondolatlan manőver, (amit pl. a fórumokról szívunk fel:)), és odalesz a varázslat.
youtu.be/7wxplK-w5pY
Blog: Komoly Zenei Ajánló
- Voyager
- V.I.P.
A kábelek által okozott torzítás kérdése rendkívül érdekes és összetett téma. Véleményem szerint az ilyen típusú torzításokat a zenei reprodukcióban pontosan detektálni és kvantifikálni igen nehéz (néhány, magát szakértőnek tartó egyéntől eltekintve). Inkább az a jelenség figyelhető meg, hogy szubjektív érzékelésünk alapján valami nem tűnik megfelelőnek a hangzásban, vagy éppen ellenkezőleg, minden harmonikusnak és tisztának hangzik.fülelek írta: ↑2024.08.06., kedd 15:48Ugyanis muszáj figyelembe venni a felvétel minőségét, amit a felvétel készítés eszközei és mikéntje határoz meg elsősorban.
Nem igaz, hogy csak elvenni tud a lejátszó rendszer meg a kábelezés, hiszen a torzítás pont hogy hozzáad, az elfedés, ami miatt a halkabb részletek tisztasága szenved csorbát, inkább a zaj, különféle zavarok, és főleg a különféle kombinációs torzítások következménye.
A kábel csupán egy szükséges rossz, de minél jobb minőségű, annál kevésbé okoz problémát.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
[spoiler]Próbáltam javítani, de feladtam. Kijelöltem a szöveget, majd szpojler gomb. [/spoiler]
Nem szotkam hibázni.
- Voyager
- V.I.P.
Látod mit csináltál? És és a spoiler sem sikerült!

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
Az első mondattal egyetértek, a többivel meg nem.cables írta: ↑2024.08.06., kedd 13:13
A valóságnál, a felvételkor elhangzott hangzásnál szerintem nincs izgalmasabb. Az a kábel, amely a legkevesebbet torzítja a hangjelen az én tapasztalataim szerint mindig izgalmasabb, mint a kevésbe jók. A kábelek és a lejátszó rendszer többi eleme csak elvenni tud a részletekből, új izgalmas részlet nem keletkezik ezekben. Ezért van az, hogy egy jobb kábel bekerülése esetén nehéz befejezni a teszt hallgatást, az ember szinte belefeledkezik a zene hallgatásba.
Ugyanis muszáj figyelembe venni a felvétel minőségét, amit a felvétel készítés eszközei és mikéntje határoz meg elsősorban.
Nem igaz, hogy csak elvenni tud a lejátszó rendszer meg a kábelezés, hiszen a torzítás pont hogy hozzáad, az elfedés, ami miatt a halkabb részletek tisztasága szenved csorbát, inkább a zaj, különféle zavarok, és főleg a különféle kombinációs torzítások következménye.
Hiába próbálod állandóan arra helyezni a hangsúlyt, ami te kendácsolsz, attól nem lesz a kábelezés semmivel sem fontosabb, hogy fontoskodsz.

Cables mostanában erősen provokatív bejegyzései, valamint a tolt önreklámjai miatt figyelmeztetésben részesült. Ettől függetlenül szeretnék mindenkit, beleértve téged is megkérni, hogy a sértegető hosszászólást mellőzze a fórumon! /Admin/
Inkább úgy módosítanám - nem kábel csinálja a zenét, ez a passzív elem ami inkább csak így-úgy továbbítja az elektromos jeleket.
Objektíven nézve a vezetéket/kábelt (némely tervezési filozófia szerint) esetleg el is lehet hagyni, de a feszültségerősítéshez szükséges - akár csak a minimálisan szükséges egyetlen! aktív elemet - nem lehetséges.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
cables írta: ↑2024.08.06., kedd 13:13A valóságnál, a felvételkor elhangzott hangzásnál szerintem nincs izgalmasabb. Az a kábel, amely a legkevesebbet torzítja a hangjelen az én tapasztalataim szerint mindig izgalmasabb, mint a kevésbe jók. A kábelek és a lejátszó rendszer többi eleme csak elvenni tud a részletekből, új izgalmas részlet nem keletkezik ezekben. Ezért van az, hogy egy jobb kábel bekerülése esetén nehéz befejezni a teszt hallgatást, az ember szinte belefeledkezik a zene hallgatásba.Tctronic írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:49Sajnos (vagy szerencsére) mindenki mást keres a zenében, az otthoni hifizés keretei között.. Egy-két kábel meghallgatáson túl vagyok már én is, de amit észrevettem magamon, hogy volt olyan kábelem amiről tudtam, hogy hitelesebb, sokkal közelebb álló volt talán a valósághoz, de ennek ellenére unalmas is volt. Egy minimális sziporkázás, fény, csillámpor nekem kell. (A túl sokat viszont nem szeretem) Arra a pár órára varázsoljon el, nem vagyok én lemezkiadó.Én nem az eredeti másolatát keresem, hanem attól szebbet.
![]()
Inkább úgy módosítanám - nem kábel csinálja a zenét, ez a passzív elem ami inkább csak így-úgy továbbítja az elektromos jeleket.
Objektíven nézve a vezetéket/kábelt (némely tervezési filozófia szerint) esetleg el is lehet hagyni, de a feszültségerősítéshez szükséges - akár csak a minimálisan szükséges egyetlen! aktív elemet - nem lehetséges.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
A valóságnál, a felvételkor elhangzott hangzásnál szerintem nincs izgalmasabb. Az a kábel, amely a legkevesebbet torzítja a hangjelen az én tapasztalataim szerint mindig izgalmasabb, mint a kevésbe jók. A kábelek és a lejátszó rendszer többi eleme csak elvenni tud a részletekből, új izgalmas részlet nem keletkezik ezekben. Ezért van az, hogy egy jobb kábel bekerülése esetén nehéz befejezni a teszt hallgatást, az ember szinte belefeledkezik a zene hallgatásba.Tctronic írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:49Sajnos (vagy szerencsére) mindenki mást keres a zenében, az otthoni hifizés keretei között.. Egy-két kábel meghallgatáson túl vagyok már én is, de amit észrevettem magamon, hogy volt olyan kábelem amiről tudtam, hogy hitelesebb, sokkal közelebb álló volt talán a valósághoz, de ennek ellenére unalmas is volt. Egy minimális sziporkázás, fény, csillámpor nekem kell. (A túl sokat viszont nem szeretem) Arra a pár órára varázsoljon el, nem vagyok én lemezkiadó.Én nem az eredeti másolatát keresem, hanem attól szebbet.
![]()
- Voyager
- V.I.P.
Ugyan mi? Tiszta víz a pohárban.

- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
[spoiler]Lyézus! De rosszak a vicceim, mi lett belőle???
[/spoiler]

Nem szotkam hibázni.
Nem tudom, abban a szerepkörben milyen, nálam készülékalátétnek nagyon nem jött be.
Lehet, hogy csak az egzotikussága miatt olyan kapós, mennyivel jobban hangzik az hogy " bambusz ", mint a borovi fenyő, vagy a bükk...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.08.06., kedd 10:07-kor.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
A bambusz nem fa, hanem fű, a perjefélék családba tartozik. Nagyon sok mindenre használják, zoknitól a hangszerekig.
És hogy ne legyen itt off, még kábel alátétet is készítenek belőle.
És hogy ne legyen itt off, még kábel alátétet is készítenek belőle.
- Csatolmányok
-
- bambusz alátét.png (236.88 KiB) Megtekintve 1820 alkalommal
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Nem törölte senki. A (nem kicsi) marketingszag miatt ákerült a saját topikjába, ott megtalálod.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nem jut eszembe a srác neve, kb 2 éve volt a Virtuózok - ban egy fiú, aki zseniálisan játszott marimbán, jól zongorázik, saját szerzeményét adta elő, tényleg egy őstehetség. A felvételt megőriztem, a marimba előadását többször meghallgattam, tényleg sajátságos hangú hangszer, hallatszik, hogy nagyon kemény fa.
Voyager linkjét élvezetes volt hallgatni, a zenészek valóban zseniálisak, hang szempontjából persze semmire sem bizonyíték, természetesen nem laptopon hallgatva kell eldönteni, hogy a marimba hangja a fához, vagy a műanyaghoz áll - e közelebb. / A fához./
Cables tegnapi, 19:17 - es a Mark Duggan Touch wood című lemezét bemutató linkjét tartalmazó hozzászólását valaki fontosnak találta törölni. / Gyufás kép./
Vagy nem törölte senki, de nincs ott, valószínűleg elvitte a macska.
Voyager linkjét élvezetes volt hallgatni, a zenészek valóban zseniálisak, hang szempontjából persze semmire sem bizonyíték, természetesen nem laptopon hallgatva kell eldönteni, hogy a marimba hangja a fához, vagy a műanyaghoz áll - e közelebb. / A fához./
Cables tegnapi, 19:17 - es a Mark Duggan Touch wood című lemezét bemutató linkjét tartalmazó hozzászólását valaki fontosnak találta törölni. / Gyufás kép./
Vagy nem törölte senki, de nincs ott, valószínűleg elvitte a macska.

- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Kissé fájdalmas volt végigolvasni ezt a threadet, gondoltam szokásos kardcsörtetés, de a végére szerencsére lett értelme, mert ez itt, végszónak, na ez valami zseniális, a danse macabre-t sose hallottam még így. És öröm volt nézni a zenészeket közben. Köszi Voyager

A hétvégén beszélgettünk Kishonti Istvánnal, hogy kellene egy un lantcsemballó felvételt csinálni, és hogy a marimba milyen jól illene hozzá. Szaniszló Ricsi, a híres magyar vibrafonos nagyon jól marimbázik is, a héten terveztem vele beszélni. Talán még Mogyoró Kornél is ütősözhetne mellettük. Nagyon izgalmas zene lenne.Voyager írta: ↑2024.08.05., hétf. 22:10Én hallottam már élőben, sőt meg is ütöttem pár hangot rajta. > leginkább üveghangja van.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:18Megkérdezhetem a valaha meglátogatott marimba és egyéb fa ütős hangszer koncertek számát?cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17
Nem könnyű a zenei hang természetességét megítélni, de nem lehetetlen. Jó pár éve kaptam az alábbi CDt, Mark Duggan ütőhangszeres művész Touch wood című lemezét, amelyen fa hangszereken játszik.
Touch Wood CD.png
Elvittem ezt a lemezt magammal egy ismerőshöz pár másik CD-vel és kábelekkel együtt...
Hány ilyen koncerten sikerült ott lenni?
ui: az egyik kedvenc hangszerem
Sajnos csak így lehet betenni a linket.
https://www.youtube.com/watch?v=qNMzBnuBC6Y

- Voyager
- V.I.P.
Én hallottam már élőben, sőt meg is ütöttem pár hangot rajta. > leginkább üveghangja van.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:18Megkérdezhetem a valaha meglátogatott marimba és egyéb fa ütős hangszer koncertek számát?cables írta: ↑2024.08.05., hétf. 19:17Nem könnyű a zenei hang természetességét megítélni, de nem lehetetlen. Jó pár éve kaptam az alábbi CDt, Mark Duggan ütőhangszeres művész Touch wood című lemezét, amelyen fa hangszereken játszik.
Touch Wood CD.png
Elvittem ezt a lemezt magammal egy ismerőshöz pár másik CD-vel és kábelekkel együtt...
Hány ilyen koncerten sikerült ott lenni?
ui: az egyik kedvenc hangszerem
Sajnos csak így lehet betenni a linket.
https://www.youtube.com/watch?v=qNMzBnuBC6Y
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2711
Mindenkinél máshol vannak(lehetnek) a határok. Írhattam volna azt is, hogy a jelenlegiek a leghitelesebb kábeleim mert ezek tetszenek a legjobban. De szerintem nem így van.Rock60 írta: ↑2024.08.05., hétf. 21:20Lehet, hogy az a kábel, ami hitelesebbnek tünt, de mégis hiányérzetet keltett, mert unalmas volt, mégsem volt annyira jó.Tctronic írta: ↑2024.08.05., hétf. 20:49
Egy-két kábel meghallgatáson túl vagyok már én is, de amit észrevettem magamon, hogy volt olyan kábelem amiről tudtam, hogy hitelesebb, sokkal közelebb álló volt talán a valósághoz, de ennek ellenére unalmas is volt. Egy minimális sziporkázás, fény, csillámpor nekem kell. Arra a pár órára varázsoljon el, nem vagyok én lemezkiadó.![]()
A természetesség nem egyenlő az unalmassággal ezt sokan félreértik - tisztelet a kivételnek.
Biztosan létezik olyan kábel, ami minden szempontból természetesnek mondható és mégsem tartanád unalmasnak. Lehet, hogy ahhoz képest a mostani és az összes többi kábel színezettsége már zavarna.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
-
- Beköltözött
- Értékelés: 434
Ez egy afrikai hangszer, ami, nem fenyőből készül. Alapanyagai olyan keményfák, melyeknek a hanga szinte fémesen kopogós tud lenni.
Másrészt érdemes olvasni róla, az igazi meg az, ha élőben meg is tudod hallgatni.