De, nekem átjött, elsőre is értettem...revox írta: ↑2025.02.18., kedd 22:03Lehet nem jól fogalmaztam, vagy túl absztrajt volt a tanmese és többeknél félrement![]()
A zene energiája nem -csak- az, hogy leveri a vesét. Akár egy 8 centis egyutas is tud mocskosan jó lenni energiák terén. Akár egy zongorabilentyü leutése, de egy elsuttogott szóban is van erő,energia. A konzervzene minél természetesebben tud megszólalni, akár légyfinghalkan is, annál jobban tudja az energiát közvetíteni és fordítva is igaz. Lehet így se érthető, de kb itt feladom,hogy megpróbáljam elmagyaráznimegmutatni könnyebb :)
Ha ez így van - és így van, ha mondjátok - arra tudok gondolni, hogy a hálózat minden szemete ellenére azért produkálhat meggyőzőbb hangot, mert gyorsabb.
Az lehet, hogy egy hang kialakulása, pl. a billentyű leütése folyamán az a pár ezred másodpercnyi eltérés, amennyivel lassabban épül fel a hang az akkus szuflától adhatja ezt a picit laposabb érzést.
Ez a teher az akkus végfokokat súlythatja inkább, a nagy áramfelvétel miatt, egy dac, vagy phono esetében ( ? )
/ Arra nem is merek gondolni, hogy tapasztalt, sokat hallott fórumtársaim esetleg a hálózat piszkosságát érzékelik izgalmas lendületként, dögösségként az akku túl sima hangjához képest,
Ettől az egész erősítő - vonal kérdéskörtől szerintem külön kellene választani a lemezjátszó tápegységet.
Nincsen gyorsasági kérdés, dinamika csúcs és társai. Csap a szép egyenletes, mindenféle külső zavar mentes sima forgás a cél...