Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Hello!
Este szoktunk filmet nézni, mikor a gyerekek alszanak.
Mostanában a készített rip-ek esetén a filmek beszédhangja egyre halkabb. Jo sokat kell hangositani a tv-n hogy halljak os valamit. No ellenben a hangos részek
zúznak rendesen.
Egy Popcorn Hour A 210 lejátszót nyúzok, ami az alábbiakat támogatja:
Audiókódolások:
Dolby Digital
DTS
WMA, WMA Pro
MPEG-1 Layer 1, 2, 3
MPEG-4 AAC-LC
MPEG-4 HE-AAC
MPEG-4 BSAC
LPCM
FLAC
Vorbis
Hang továbbküldése:
DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Egy avr és egy center megoldas lehet erre a problémára?
Ha igen, akkor később egy sztereo végfokot rákötnék a készülékre, így tudnia kellene a spotify connect-et is..
Milyen avr az, ami minimum kell ehhez?
Ha butaságot írok, tegyetek nyugodtan helyre, nem sértődök meg :-)
Este szoktunk filmet nézni, mikor a gyerekek alszanak.
Mostanában a készített rip-ek esetén a filmek beszédhangja egyre halkabb. Jo sokat kell hangositani a tv-n hogy halljak os valamit. No ellenben a hangos részek
zúznak rendesen.
Egy Popcorn Hour A 210 lejátszót nyúzok, ami az alábbiakat támogatja:
Audiókódolások:
Dolby Digital
DTS
WMA, WMA Pro
MPEG-1 Layer 1, 2, 3
MPEG-4 AAC-LC
MPEG-4 HE-AAC
MPEG-4 BSAC
LPCM
FLAC
Vorbis
Hang továbbküldése:
DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA
Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD
Egy avr és egy center megoldas lehet erre a problémára?
Ha igen, akkor később egy sztereo végfokot rákötnék a készülékre, így tudnia kellene a spotify connect-et is..
Milyen avr az, ami minimum kell ehhez?
Ha butaságot írok, tegyetek nyugodtan helyre, nem sértődök meg :-)
Re: Milyen AV erősítőt vegyek?
A 940 baromi jó hangot ad, sztereóban is igen jó (ha mindenképpen egy erősítővel akarod megoldani a sztereózást is, bár én kettéválasztanám), a DA50ES-t én annak idején azért nem választottam, mert nagyon sok példány küzdött túlmelegedéssel és ment át Protector mode-ba.excalibur38 írta: ↑2019.08.22., csüt. 09:10Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Szeretnék venni egy AV. erősítőt az alábbi három közül.
Tudom van jobb szebb, de nekem csak ez a három közül jöhet szóba valamelyik.
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES
Tudásra kb. mindhárom ugyan azt tudja.
A kérdésem az, hogy hang minőségre 2CH. melyik lenne a jobb választás?
[quote=excalibur38 post_id=2406919 time=1566457855 user_id=12275]
Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni
Sony STR DA50ES
Egyértelműen a DA50ES.Az ES széria a QS felett pozicionált volt,minőségibb DAC,végfok,kábelezés jellemezte.Az ES széria mai napig a felső szegmense a Sony-nak.Egyébként a QS osztály is átlagon felüli hangú készülék az adott szegmensen belüli márkariválisokkal szemben.
Az DA50ES mai megkapható árán jóval túlmutató minőséggel szólal meg.
Willhaben oldalán van is egy remek makulátlan fekete DA50ES,osztrák.175€....
Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni
Sony STR DA50ES
Egyértelműen a DA50ES.Az ES széria a QS felett pozicionált volt,minőségibb DAC,végfok,kábelezés jellemezte.Az ES széria mai napig a felső szegmense a Sony-nak.Egyébként a QS osztály is átlagon felüli hangú készülék az adott szegmensen belüli márkariválisokkal szemben.
Az DA50ES mai megkapható árán jóval túlmutató minőséggel szólal meg.
Willhaben oldalán van is egy remek makulátlan fekete DA50ES,osztrák.175€....
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
MIvel a kérdésednek volt helye, így átraktam.excalibur38 írta: ↑2019.08.22., csüt. 09:10Sziasztok!
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- excalibur38
- Fórumlakó
- Értékelés: 31
Milyen AV erősítőt vegyek?
Sziasztok!
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES
- Zolika69
- Fórumlakó
- Értékelés: 67
Sziasztok
Valaki nem tud ajánlani Bp-n egy olyan szakit ,aki HM erősítő hangfal csatlakozót ki tud cserélni
Jöhet privátban is telefonszámmal, elég sürgős lenne a dolog!
Valaki nem tud ajánlani Bp-n egy olyan szakit ,aki HM erősítő hangfal csatlakozót ki tud cserélni

Jöhet privátban is telefonszámmal, elég sürgős lenne a dolog!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Valahogy sejthető volt, hogy kaviár árban fogják mérni...Morph írta: ↑2019.08.16., pén. 17:24Jó olcsók lettek...Quetz írta: ↑2019.08.14., szer. 22:36A Nord Acoustics elkezdte forgalmazni a Purifi 1ET400 modulra épülő végfokait. A Purifi egyik alapítója Bruno Putzeys aki a hypex modulokat tervezte, akkor még alkalmazottként. Részletekért: https://www.nordacoustics.co.uk/purifi1et400aamplifiers
Review and Measurements of Purifi 1ET400A Amplifier
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Jó olcsók lettek...Quetz írta: ↑2019.08.14., szer. 22:36A Nord Acoustics elkezdte forgalmazni a Purifi 1ET400 modulra épülő végfokait. A Purifi egyik alapítója Bruno Putzeys aki a hypex modulokat tervezte, akkor még alkalmazottként. Részletekért: https://www.nordacoustics.co.uk/purifi1et400aamplifiers
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A Nord Acoustics elkezdte forgalmazni a Purifi 1ET400 modulra épülő végfokait. A Purifi egyik alapítója Bruno Putzeys aki a hypex modulokat tervezte, akkor még alkalmazottként. Részletekért: https://www.nordacoustics.co.uk/purifi1et400aamplifiers
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Zolika69
- Fórumlakó
Köszönöm mindkettőtöknek, szerintem USB C/HDMI lesz a befutó!
Fülest külső DAC-on keresztül, vannak jobbak pl Audioquest.
USB-n nem megy analóg jel.
https://www.av-online.hu/hifi/audioques ... teszt_2798
Illetve USB C - HDMI átalakítóval a teló képe is át tud menni a hanggal együtt.
Közben utánanéztem és valóban van egy CODEC az USB C - RCA átalakítóban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2019.08.14., szer. 12:58-kor.
Ebben az USB C - RCA átalakítóban kell, hogy legyen egy DAC vagy az USB porton analóg jelnek kell haladni. Utóbbit nehezen tudom elképzelni, tehát valószínűleg DAC van benne, ami aztán olyan minőségű amilyen, illetve így az RCA-n megjelenő olyan-amilyen analóg jel újra digitálissá lesz alakítva az AV erősítőben majd újra analóggá a végén.
Szerintem egy USB C - HDMI alakító jobb megoldás lenne, ha van a telóhoz.
https://www.samsung.com/hu/mobile-acces ... -ee-hg950/
Szerintem egy USB C - HDMI alakító jobb megoldás lenne, ha van a telóhoz.
https://www.samsung.com/hu/mobile-acces ... -ee-hg950/
- Zolika69
- Fórumlakó
Sajnos nincs jack csatlakozó a Galaxy S10+on, USB C-s, azért is kérdeztem az USB C/HDMI-t...
Most jut eszembe, viszont USB C/ jack átalakító is van

Köszönöm

Mire érdemes dugni az RCA-t leginkább ebben az esetben?
- Zolika69
- Fórumlakó
Sziasztok!
Vettem egy Pioneer SC LX82 típusú vasat, kérdésem, hogy ha veszek egy USB C/HDMI átalakítót az megoldás lehet, hogy az androidos telefonomon lévő zenéket illetve Spotify/Tidal-t használni tudjam ha ezt bedugom valamelyik HDMI bemenetre?
Mert ugye van ezen USB bemenet, de csak iPhone-al működik plusz az iPhone-ra nem lehet FLAC formátumú zenéket feltenni, legalább is a lányomnak iPhone van megpróbáltuk,de nem ment! Plusz utálom az iPhone-t tehát csak ezért nem fogom lecserélni a telefonomat
Vagy ha ez nem működő képes ,van valami alternatíva erre, hogy az Androidos telefont csatlakoztatni lehessen valahogy?
Vettem egy Pioneer SC LX82 típusú vasat, kérdésem, hogy ha veszek egy USB C/HDMI átalakítót az megoldás lehet, hogy az androidos telefonomon lévő zenéket illetve Spotify/Tidal-t használni tudjam ha ezt bedugom valamelyik HDMI bemenetre?
Mert ugye van ezen USB bemenet, de csak iPhone-al működik plusz az iPhone-ra nem lehet FLAC formátumú zenéket feltenni, legalább is a lányomnak iPhone van megpróbáltuk,de nem ment! Plusz utálom az iPhone-t tehát csak ezért nem fogom lecserélni a telefonomat

Vagy ha ez nem működő képes ,van valami alternatíva erre, hogy az Androidos telefont csatlakoztatni lehessen valahogy?
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
Hát, ezt tőlük kell megkérdezni, de valószínűleg igen. Nem teljesítik ami elő van írva, a berendezéseink nem erre vannak kalibrálva, akkor igenis kötelessége a szolgáltatást hiánytalanul kijavítania, hisz azért fizetünk.
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
Sziasztok!
Tudom, hogy sokatoknak van gondja az áram hálózattal, mert sok zaj jön be és zúg a rendszer.
Akár házimozi vas, akár sztereó vagy végfok összeköttetésről legyen szó.
Erre az a megoldás, hogy az ELMŰ-nek be kell jelenteni a problémát, cseréljék ki a zavarszűrőt a közeli hálózaton amiről Ti kapjátok az áramot, mert 10 khz-en és 20 khz-en különböző zavarok mennek ezeken a nagy feszültségű vezetékeken, ezt Ők is tudják.
Minden elosztójukban van zavarszűrő, de rendszeresen bedöglenek és nem cserélik addig, amíg ezt valaki nem jelzi vagy számukra nem megy rajta annyi zavar, hogy maguktól cseréljék.
Ez a táp brummot, földhurkot és egyéb más jelenséget valószínű nem oldja meg, de a fent említett zavarokat igen.
Remélem tudtam segíteni sok kollégának
Jó zenehallgatást és mozizást kívánok mindenkinek.
Tudom, hogy sokatoknak van gondja az áram hálózattal, mert sok zaj jön be és zúg a rendszer.
Akár házimozi vas, akár sztereó vagy végfok összeköttetésről legyen szó.
Erre az a megoldás, hogy az ELMŰ-nek be kell jelenteni a problémát, cseréljék ki a zavarszűrőt a közeli hálózaton amiről Ti kapjátok az áramot, mert 10 khz-en és 20 khz-en különböző zavarok mennek ezeken a nagy feszültségű vezetékeken, ezt Ők is tudják.
Minden elosztójukban van zavarszűrő, de rendszeresen bedöglenek és nem cserélik addig, amíg ezt valaki nem jelzi vagy számukra nem megy rajta annyi zavar, hogy maguktól cseréljék.
Ez a táp brummot, földhurkot és egyéb más jelenséget valószínű nem oldja meg, de a fent említett zavarokat igen.
Remélem tudtam segíteni sok kollégának

Jó zenehallgatást és mozizást kívánok mindenkinek.
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
- -KP-
- V.I.P.
Hát nem tudom elképzelni, hogy annyiért nagyon nyereséges lehetett... :)
- -KP-
- V.I.P.
Igen, aztán 400 fontba, aztán meg nem volt már kapható. Vagy kapható még? :) Tudsz mondani pontos típust rá, lehet vadászok egy használtat akkor.
- -KP-
- V.I.P.
Milyen 200 font? Régi sokéves (évtizedes)modellek árával hasonlítunk most zsír új terméket?
- -KP-
- V.I.P.
Iotavx erősítőkkel végfokokkal valakinek tapasztalat?
https://www.iotaenterprises.co.uk/colle ... 6010214454

250W with 4ohm load, 2 Channels Driven
170W with 4ohm load, All Channels Driven
150W with 8ohm load, 2 Channels Driven
110W with 8ohm load, All Channels Driven
Nem egy erőmű, de 1200 euróért nem is horror áron van.
https://www.iotaenterprises.co.uk/colle ... 6010214454

250W with 4ohm load, 2 Channels Driven
170W with 4ohm load, All Channels Driven
150W with 8ohm load, 2 Channels Driven
110W with 8ohm load, All Channels Driven
Nem egy erőmű, de 1200 euróért nem is horror áron van.
Persze, értelek én teljesen, pont ugyan erre gondoltam, ezért méltatlankodom, nem villog a port a routeren, tehát nem kommunikál egymással a két egység, az erősítő meg kapcsolati hiba üzeneteket küld.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Szerintem kevered a dolgokat. A router egy hálózati eszköz, a vtuner egy hálózaton keresztül elérhető szolgáltatás. A yamaha frissítések szintén hálózaton keresztül érhetőek el, de azt nem a vtuner csinálja. Te csak a vtuner netrádióért kell, hogy fizess éves tagdíjat.dpeti1970 írta: ↑2019.07.27., szomb. 09:11Köszi! Próbálkozom vele! Azért annyit nem egészen értek, hogy ezt hogy gondolják, ugyanis a szoftver frissítéseket is neten kapja az erősítő, jelen pillanatban nincs kapcsolat a routerrel, magyarul azért is fizetnem kell hogy frissüljön a szoftver. (Teljesen függetlenül az összeg nagyságától!)
Ha pedig a Yamaha-nak nincs kapcsolata a routerrel, az fizikai probléma, amit semmilyen előfizetés nem fog megoldani.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.