sbfan írta: ↑2022.03.06., vas. 07:46
A Heed láncom számomra az út vége .... külön DAC nincs és nem is lesz
A PRE két
belső kártyahellyel rendelkezik, ezért mertem ajánlani, hogy esetleg abba tegyél egy DAC kártyát. Nem tudom, neked melyik Obelisk PRE generáció van, de szerintem az újabbak már fogadják a v2 sorozatú, un. nagykártyákat.
Nincs plusz doboz - kábel - tápegység, nincs a szó hagyományos értelmében vett "külső" DAC, a Heed szinergia tökéletes, ezért mertem ajánlani.
OK, vettem, hogy neked ez nem opció, csak azért írom le újra, mert van, aki ezt nem tudja, hátha másnak segít - erről nem is írok többet.
Az olyan igényekre, mint a tied - vagyis igényes hang, nagyjából plug&play beüzemelés, egyetlen dobozban minden - találták ki tipikusan a Lindemann Limetree Network streamert. Az árkategóriába bőséggel belefér, a hangját mindenki dícséri, gyakran van használtan a piacon. A mkI verzió a népszerűbb, aminben még az eredeti AKM chippek vannak, de állítólag az új verzió sem szól rosszul. Ha ennyire a egydobozos megoldást keresed, szerintem maradj annál.
Az Auralic Aries Mini, ami nekem is van, valóban remek hangú cucc, tudja a TIDAL MQA kibontást, a Spotify Connectet, BT/AirPlay képes, Roon Ready, használható UPnP hálózati eszközként, van koax/optikai/usb kimenete, ha egyszer mégis fejlesztenél. Ezt mindenképp a saját lineáris tápjával érdemes megvenni, és nálam kábellel csatlakozik a hálózatra. Teljes Heed láncban hallgatom, jól passzol hozzá. Már nem gyártják (sem ezt, sem sima Ariest, a városi legendák szerint azért, mert "túl" jóra sikerültek, és így a nagyobb Auralicok házi konkurrensei lettek) de használtan mindig előbukkan valahol.
Azt nem írtad, mire szeretnéd használni? Csak valamelyik streaming szolgáltatóra fizetnél elő, vagy saját zenét is játszanál le vele hálózaton, saját szerverről, tárolóról?
Ha streamingre használnád, oda kell figyelni, hogy az eszköz támogatja-e az előfizetett (vagy előfizetni tervezett) szolgáltatást.
Ha hálózati eszközként használnád, akkor meg azt kell megnézni, melyik hálózati szoftverre szeretnél berendezkedni, és hogy ahhoz mennyire passzol a kinézett kütyü?
Sajnos ez még ma sem egyértelmű ... bocs, ha olyanokat írok, ami számodra az, de - ahogy fentebb írtam - ez szerintem sokakat érdekelhet, aki most indul el a stream felé.