Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8952
Kerékpározás
Ez milyen váz? (márka)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kerékpározás
Attól én is tartok hogy fent nagyon hideg lesz! Hátizsákban viszünk valami melegebb cuccot.
Külön a Stelviora nem készülök egyébként. Próbálok minden másnap futni vagy bringázni, aztán meglátjuk.
A ~7% kb. olyan mint Esztergom-Dobogókő, csak persze ez sokkal hosszabb.
Beszámolót írok utána.
a 7% elég erős, ha végig emelkedik. ha néha belejt,jobb,mert lehet pihentetni a combokat egy pillanatra, de ha nem,akkor kafa lesz még fent hagyján, de ereszkedéskor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6192
Kerékpározás
Pantani: Egy biciklista halálaÉn tavaly tavasszal néztem meg, vannak tanulságos dolgok benne...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kerékpározás
Pantani: Egy biciklista halála
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Kerékpározás
Hu-hú, Stelvio? Ez komoly? Ha jól emlékszem, akkor 53 kőkemény kanyarból áll.... Nyilván komoly, ha leírod, maximális tisztelet érte. Amikor mi mentünk fel -sajnos csak autóval -, minden egyes bringást megtapsoltak aki felért, nagyon szimpatikus volt. Jellemző a hegyre, hogy míg a dél-tiroli régióból, ahonnan indítottuk a kirándulást 32 C volt, addig a 2760 méteren lévő egyik csúcson alig 13 C. Valahol azt olvastam, hogy a svájci oldalról szelídebb a hegy, onnan könnyebb felmenni, talán Ivan Basso kapcsán.
Hogy készülsz rá? Mennyit és milyeneket edzel?
Attól én is tartok hogy fent nagyon hideg lesz! Hátizsákban viszünk valami melegebb cuccot.
Külön a Stelviora nem készülök egyébként. Próbálok minden másnap futni vagy bringázni, aztán meglátjuk.
A ~7% kb. olyan mint Esztergom-Dobogókő, csak persze ez sokkal hosszabb.
Beszámolót írok utána.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kerékpározás
Hajrá! Kérünk majd egy beszámolót!
Fotó: ashleygruber
Kerékpározás
Nálam is a jobbos volt műtve, és ami miatt abba kellett hagyni a tekerést az egy tinédzserkori probléma volt, azt már már kinőttem. Azért túl sokat nem futok, az első számú kedvenc mindig is az országúti bringa lesz, de sajnos tekerni se lehet mindig.
nem. hóban nem érdemes.legább-is országúton. és azt is megfogatdam -5C° alatt nem megy ki. szerencsére melegszünk
ennek emg utánaolvastam...
"A Stelvio Olaszország legmagasabb hágója, énnél lényegesen magasabb aszfaltozott utat az Alpokban sem nagyon találunk. Átlagmeredeksége nem annyira vészes: mindössze 7,4%-os, egy rövidebb szakaszon viszont közel 15%-os, a teljes szintemelkedés pedig meghaladja az 1800 métert."
az finom lehet. nem tűnik soknak a 7%,de 25kilin át,az sok. nem emlékszem pontosan, az olimposzra mentünk fel. azon talán 1150ig lehet aszfalton a tengerparttól és kb 15kili lehet. vannak átlag 24%-os szakaszok 5-600méteren(én nem tudtam,de a strava ezt mondja) és meglehetősen fárasztó az út. igaz,egy kölcsönzött bringával mentem,de nagy kínlódás volt. egyébként sok az 7%... fel lehet menni,de közben 17szer mondja azt magában az ember,minek jöttem én ide de ha megvan, azt már nem veszi el senki
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 824
Kerékpározás
pedig a térdnek a futás nemt esz túl jót nekem is műtötték a jobbost Ábri meg idén újra ringbe száll tavaly néhány versenyre eljött,de most bele kell húzni,megkapta az elit csapat vezetését vélhetően nem Ő lesz az első ember,de Ő a csapatkapitány és az edző egyszemélyben
ja,lánctisztítéáshoz,áztatáshoz a lenti képen nem véeltlen a kajahordó műaynag tálka szépen beletekeredik és én is folyó víz alatt msoosmki a brigéciolos áztatást. egyébként a brigéciol jó,csak lassú. sima áztatással kell nek imajd 2nap,de akkor nagyon jól tisztít. kevesebb idő alatt sok apró porszem marad a szemek között. a ptreóleum gyorsabb,de otthon mocksos büdös azzal takarítani,ha nincs kert. meg nem is illi ka lefolyóba önteni
Nálam is a jobbos volt műtve, és ami miatt abba kellett hagyni a tekerést az egy tinédzserkori probléma volt, azt már már kinőttem. Azért túl sokat nem futok, az első számú kedvenc mindig is az országúti bringa lesz, de sajnos tekerni se lehet mindig.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kerékpározás
Ja, értem Tavaly én is lecseréltem az AVID fékeket a montin, mert pocsék volt. Szintén XT lett.
Igen, már régen terveztem, hogy jó lenne feltekerni a Stelviora. Hát most összejön. Sándor is nagyon be van sózva.
A bringa is full olasz lesz, mert a Dura-Ace átköltözik egy Simplon "űrhajóra" így a Wilier kap egy Campa Record-ot + Shamal kereket.
afrikában meg éheznek majd fotózz és mesélj ilyenkor azonanl kedvet kapok az ilyenekhez aztán persze leül. ez pontosan mit takar? 90km,azt már összerekatam. 2400 a szint benne? az azért tisztes
halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Hu-hú, Stelvio? Ez komoly? Ha jól emlékszem, akkor 53 kőkemény kanyarból áll.... Nyilván komoly, ha leírod, maximális tisztelet érte. Amikor mi mentünk fel -sajnos csak autóval -, minden egyes bringást megtapsoltak aki felért, nagyon szimpatikus volt. Jellemző a hegyre, hogy míg a dél-tiroli régióból, ahonnan indítottuk a kirándulást 32 C volt, addig a 2760 méteren lévő egyik csúcson alig 13 C. Valahol azt olvastam, hogy a svájci oldalról szelídebb a hegy, onnan könnyebb felmenni, talán Ivan Basso kapcsán.
tyííí,... innen rosszabb lefele,mint felfele

halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Norbival anno együtt tekertünk Andó Jani bácsi keze alatt, halálos fazon volt már akkor is és nagyon tehetséges. Mi egy 20km-es csapatidőfutam 3. helyig, illetve pályán 4000 méteres üldözéses versenyen ugyanilyen színű éremig jutott(am)unk. Ejj, de rég volt.... Aztán sajnos a tanulás, a térdem és a bringa a továbbiakban nem fért össze, tavaly májusban 20 év kihagyás után ültem vissza újra az országútira és továbbra is imádom, bár mostanában azt is legalább annyira várom, hogy a futó cipőmet felhúzhassam.
pedig a térdnek a futás nemt esz túl jót nekem is műtötték a jobbost Ábri meg idén újra ringbe száll tavaly néhány versenyre eljött,de most bele kell húzni,megkapta az elit csapat vezetését vélhetően nem Ő lesz az első ember,de Ő a csapatkapitány és az edző egyszemélyben
ja,lánctisztítéáshoz,áztatáshoz a lenti képen nem véeltlen a kajahordó műaynag tálka szépen beletekeredik és én is folyó víz alatt msoosmki a brigéciolos áztatást. egyébként a brigéciol jó,csak lassú. sima áztatással kell nek imajd 2nap,de akkor nagyon jól tisztít. kevesebb idő alatt sok apró porszem marad a szemek között. a ptreóleum gyorsabb,de otthon mocksos büdös azzal takarítani,ha nincs kert. meg nem is illi ka lefolyóba önteni
halfnote.hu
halfnote.hu
Kerékpározás
Általában csak letörölgetem a láncot és beolajozom. Rohloff láncolajat használok, esetleg műszerolajat. Ez a motorolaj és egyéb kencefice nálam nem játszik. Pár havonta viszont érdemes szerintem is leszedni, beáztatni valamilyen oldóanyagba, ez lehet brigéciol is, aztán kicsöpögtetve, kiszárítva beolajozni, letörölgetni és mehet vissza.
ez felhasználásfüggő. én is inkább télen olajozok sokat. szinte mindig esőben megyünk, vagy olyan ködpárában,minden csurr víz. nyáron ritkábban kell,de akkor alaposan. már pesze én outira gondolok.
halfnote.hu
halfnote.hu
- gianni321
- V.I.P.
Kerékpározás
ábrók norbink,aki egyébként 28szroros magyar bajnok a tour de hongrie körversenyen szitne minden szakaszon a legjobb hazai csapatban versenyző magyar volt.
Norbival anno együtt tekertünk Andó Jani bácsi keze alatt, halálos fazon volt már akkor is és nagyon tehetséges. Mi egy 20km-es csapatidőfutam 3. helyig, illetve pályán 4000 méteres üldözéses versenyen ugyanilyen színű éremig jutott(am)unk. Ejj, de rég volt.... Aztán sajnos a tanulás, a térdem és a bringa a továbbiakban nem fért össze, tavaly májusban 20 év kihagyás után ültem vissza újra az országútira és továbbra is imádom, bár mostanában azt is legalább annyira várom, hogy a futó cipőmet felhúzhassam.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
- gianni321
- V.I.P.
Kerékpározás
Általában csak letörölgetem a láncot és beolajozom. Rohloff láncolajat használok, esetleg műszerolajat. Ez a motorolaj és egyéb kencefice nálam nem játszik. Pár havonta viszont érdemes szerintem is leszedni, beáztatni valamilyen oldóanyagba, ez lehet brigéciol is, aztán kicsöpögtetve, kiszárítva beolajozni, letörölgetni és mehet vissza.
Ezt toldom még meg annyival, hogy miután a Brigéciolból kiszedtem, (egy nagyobb szájú, fél literes, 0,75-os palackba töltök Brigéciolt, majd kupak rá, 2 perc rázás és már jó is , kólás flakon sajna nem jó, mert nagyon könnyen beleszorul a lánc, persze van olló, de minek csináljunk 1 munkából kettőt? ) folyó víz alatt kiöblítem, hagyom megszáradni és utána jöhet a Rohloff.
- gianni321
- V.I.P.
Kerékpározás
Ja, értem Tavaly én is lecseréltem az AVID fékeket a montin, mert pocsék volt. Szintén XT lett.
Igen, már régen terveztem, hogy jó lenne feltekerni a Stelviora. Hát most összejön. Sándor is nagyon be van sózva.
A bringa is full olasz lesz, mert a Dura-Ace átköltözik egy Simplon "űrhajóra" így a Wilier kap egy Campa Record-ot + Shamal kereket.
Kerékpározás
Nekem is vannak kétségeim hogy kibírom-e a 90km-t magzati pózban de azért megpróbálom. Előre nem nézek egy idő után...csak lefelé
Kerékpározás
Ti nem sz..roztok. Grat! Mikor összeraktam a Sándor Pinarelloját és mentem vele egy-két tesztkört, mit mondjak.... erős késztetést kezdtem érezni egy outira ismét. Az szerelem volt az első méteren már, de ... sajnos oda kellett adnom a gazdájának. Azt hiszem, én az időfutamra vagy nem is tudnék rádőlni rendesen, vagy többet nem egyenesednék fel onnan. Maradok a traktorkeréknél.
Nekem is vannak kétségeim hogy kibírom-e a 90km-t magzati pózban de azért megpróbálom. Előre nem nézek egy idő után...csak lefelé
Kerékpározás
Ti nem sz..roztok. Grat! Mikor összeraktam a Sándor Pinarelloját és mentem vele egy-két tesztkört, mit mondjak.... erős késztetést kezdtem érezni egy outira ismét. Az szerelem volt az első méteren már, de ... sajnos oda kellett adnom a gazdájának. Azt hiszem, én az időfutamra vagy nem is tudnék rádőlni rendesen, vagy többet nem egyenesednék fel onnan. Maradok a traktorkeréknél.
Kerékpározás
Semmi extra, Sanyi-kérdés volt. Az Elixir feladta, megy rá egy XT. Hallom milyen szép tervek vannak májusra, mitöbb láttam egy videot, amin nekem úgy tűnik, az olaszoknál is van kerékpáros élet.
Kerékpározás
Szia Ákos!
Örök garancia van rá Neked. Mi történt?
Semmi extra, Sanyi-kérdés volt. Az Elixir feladta, megy rá egy XT. Hallom milyen szép tervek vannak májusra, mitöbb láttam egy videot, amin nekem úgy tűnik, az olaszoknál is van kerékpáros élet.
Kerékpározás
Szia Zoli!
Van még garancia Cube-ra?
Szia Ákos!
Örök garancia van rá Neked. Mi történt?
Kerékpározás
Zseniális ez a tour de hongrie oldal, köszi!
Szia Zoli!
Van még garancia Cube-ra?
Kerékpározás
ha már kerékpár, a tour de hongrie kapcsán olvasgattam a történelmet. megdöbbentő dolgokat lehet arról talán,mit tudtak akár 80 éve is a versenyzők, azokon a vélhetően nem túl precíz kerékpárokon de ami legjobban megdöbbentett, ha jól emlékszem az 1932-es beszámoló említi a légpalackkal való fújtatást a patron nem új keletű ezek szerint
http://www.tourdehongrie.hu/a-tour-de-h ... tortenete/
jobb oldalon ott lesznek az adott év eseményei. akinek van ideje,érdemes olvasgatni
jav: 1929-es
Zseniális ez a tour de hongrie oldal, köszi!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kerékpározás
Nah, mi igen hasonlóan csináljuk a lánckarbantartást akkor.
Mert így kell!
Kerékpározás
Nah, mi igen hasonlóan csináljuk a lánckarbantartást akkor.