Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8899

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

a Casati egy olasz bringagyártó, nem csak fényezi a vázat
Nekem mondod?!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10983
Kapcsolat:

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én általában a ROSE bike-ról szoktam rendelni a Schwalbekat. Maraton plus tourt használok a trekkingen, az egyetlen hátránya, hogy viszonylag gyorsan kopik. Ettől eltekintve szuper elégedett vagyok velük. Sajna nem olcsók, de az említett helyről jutányosan beszerezhető.
Nálam is Marathon Plus Tour futott 10e km-t, de a végén már nagyon csúszkáltam vele. Schwalbe GT365 váltotta, ezt egy kicsit jobbnak érzem, de kb ugyanaz a szint. Nem olcsók, de nekem ennyit bőven megér a defektmentesség.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kerékpározás

Mi outiról beszéltünk, de sebaj.
Tudom, nem is kötekedni akartam. Bocsánat, ha így jött le!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

nekem meg még olyan is van, hogy "Handmade in Italy" a vázon, beee   
És alá is írta a fényező mester? 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

igen, ez még 'békebeli' 2010-es, és a diggók csinálták . ami pedig még-érdekesebb, hogy - legalábbis az én súlyom alatt - semmivel nem tud kevesebbet merevségben (sem), mint a pl. a 2015-ös Sempre Pro  > hiába, a muff az muff - még a bringánál is 
Az enyémre ragasztottak egy szépnek nem nevezhető macirkát, hogy el ne felejtsem

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

egyébként egy ajánlás : versenyzői (és szimpatizáns) körökben divat nem használni azokat a kis fém gyűrűket, amik a külső/belsős gumik belsőjét hivatottak a felnihez rögzíteni. nagyon ajánlom őket használni, nekem 2 belsőm szakadt ki a szelep mellett, amit (kellett idő, míg rájöttem ) a pumpáláskor a felniben ide-oda mozgó szelep indukált a felni-lyuk sajna sosem eléggé lekerekített szegélyének súrlódva> szerencsére (gyorsan)eresztő-defektekkel megúsztam, és nem egy lejtő közepén mondjuk 70-nél
A felső rögzítő gyűrűt nem használni?! Na ezt még nem hallottam, ellenben a felső műanyag zárókupakkal. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

2 éve váltottam az agyonhájpolt Shimano LX V-fékről AVID tárcsafékre és eszemben nem lenne visszalépni. A V-fékkel többször is kerültem durva helyzetbe, pl. hegyről lefelé párás erdei ösvényen, vagy a mostanihoz hasonló szutykos időben városban a fékhatás kvázi nullára csökkent. Az AVID nem foglalkozik a hőmérséklettel, időjárással, télen pont úgy viselkedik, mint nyáron. Ja és az idióta féksikításoknak is vége lett a cserével. Igen, tudom, az itteni többség télen maximum a szobában teker.

Más... A Schwalbe 2016 nyarán mutatta be új gumijait. Mivel 2 éve ezt a márkát használom és azóta az évi 5k km ellenére egyetlen defektem sem volt (a korábbi évi 6-8 után), ellenben elkopott a Marathon, szerettem volna egy pár új külsőt venni az új típusokból. Láss csodát, a magyar képviselet 2017 tavaszára tudta vállalni a szállítást. Megrendeltem Németországból, 4 nap alatt itt volt. Még mindig meg tudok lepődni a magyar kereskedelem jellegzetességein.

Én általában a ROSE bike-ról szoktam rendelni a Schwalbekat. Maraton plus tourt használok a trekkingen, az egyetlen hátránya, hogy viszonylag gyorsan kopik. Ettől eltekintve szuper elégedett vagyok velük. Sajna nem olcsók, de az említett helyről jutányosan beszerezhető.

A fxin és az országútin TUFO-t használok. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a peremes szingókat.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

a lényegi rész (és erre utaltam), a váz, az ekte, és nem is akármilyen (i.e a legrégebbi bringagyártó) olasz (és ráadásul ezt még ott is készítették mindenestül ), másban pedig sajna már csak kullognak a fejlesztés-vezető Sram/Shimano mögött... . ha megnézed jobban a fotót, az egy kis váz (53-as), én kompletten 71 kiló vagyok, kereszt pedig csak hátul van a nem-hajtott oldalon, és az is csupán 2  (Mavic Ksyrium SSC a kerék-szet)
Tuti, hogy olasz? Mostanában minden Bianchi kínában készül.

Vendég

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

2 éve váltottam az agyonhájpolt Shimano LX V-fékről AVID tárcsafékre és eszemben nem lenne visszalépni. A V-fékkel többször is kerültem durva helyzetbe, pl. hegyről lefelé párás erdei ösvényen, vagy a mostanihoz hasonló szutykos időben városban a fékhatás kvázi nullára csökkent. Az AVID nem foglalkozik a hőmérséklettel, időjárással, télen pont úgy viselkedik, mint nyáron. Ja és az idióta féksikításoknak is vége lett a cserével. Igen, tudom, az itteni többség télen maximum a szobában teker.

Más... A Schwalbe 2016 nyarán mutatta be új gumijait. Mivel 2 éve ezt a márkát használom és azóta az évi 5k km ellenére egyetlen defektem sem volt (a korábbi évi 6-8 után), ellenben elkopott a Marathon, szerettem volna egy pár új külsőt venni az új típusokból. Láss csodát, a magyar képviselet 2017 tavaszára tudta vállalni a szállítást. Megrendeltem Németországból, 4 nap alatt itt volt. Még mindig meg tudok lepődni a magyar kereskedelem jellegzetességein.

Mi outiról beszéltünk, de sebaj. Trekingen meg mtb-n tárcsaféket használok. Persze nem Avidot, mert elrohadt az Elixir szó szerint, hanem Shimanot. Persze nem akarok belemenni, hogy melyik a legjobb, nekem a Shimano és pont. 
Én is Schwalbe gumikat használok részben, tényleg jók javarészt, bár most épp Maxxis Crossmark van a montikon.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kerékpározás

Nekem nem tetszik, ha ez számít. Vagy kicsi lesz a fékerő, vagy hajtogatja a villákat. Egy jó felnifék még mindig nagyon jó, szerintem. 

Vendég

Kerékpározás

akkor minek van? csak mert a felső cső hossza a váz-méret függvénye, ami pedig magasság-alapon készül > ezt már remélem, nem kell magyarázni
Hiába is magyaráznád, úgyse érteném meg. Hogy értenék is bármihez akármilyen primitív szinten, természetesen fel sem merül. 
Jól látom, hogy tökéletes Neked ez a méret?

Vendég

Kerékpározás

natessék . 1981-től bringázok, 1986-1996 között országúti I. osztályú versenyző voltam, és mindent mi csináltunk/jártunk utána, a verseny-bringámat (Bottecchia SLX - u.a., mint anno LeMond-é volt ) Vittorio Veneto-ból, a gyárból hoztam vonaton haza 1989 januárjában... , és még az egyesületet /Saxum/ is ketten hoztuk létre a haverommal - szóval tapasztalatból tudom, hogy nekem (egyébként 171cm) mi a jó méret
Bár a magasságnak nem sok köze van az ideális felső cső hosszhoz, de elhiszem Neked, hogy számodra ez így a tökéletes. 
Lényeg hogy szép és jó a paripa. 

Vendég

Kerékpározás

Hát nagyítani nem tudom a képet, de igen, kevesebb a kereszt biztosan.

Nem rövid Neked ez a váz?

Vendég

Kerékpározás

resentiment - node itt a gépem, hogy azé' láss is valamit, ami nem-Campás, de olasz, és (egy 30-egynéhány évig azt használó szerint) jobb 
Szép a gép!   Mondjuk a legjobb indulattal se olasz ez, max hibrid, félvér, akármi. Persze ez csak előnyére válik.  Kivéve Vinkler gépét, az Övén jó a Campa. 
Jó nagy darab lehetsz, hogy 3 meg 4 keresztre van fűzve a kerék. Vagy sok a kátyú arrafelé. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

tudom, nekem is az volt a Force előtt - ezért írtam . ha van lehetőséged, próbálj ki egy jobb Sram szet-et (Force/Red) > az egyujjas váltás is sokkal kényelmesebb (állva hajtva nem kell hüvelykujj-mutatványokat végezned ) - nem véletlen, hogy a Shimano is lekoppintotta, a 'döntött' fékkarral és a váltókkal együtt a Sram-rendszert
Kiállva, általában csak felfelé szoktam váltani, (kiöregedtem a sprintelkedésből ) akkor meg amúgy sem a hüvelyujjadat használod.
Próbáltam már a sramot, jópofa, de azért az országúti cucc az a Campa, na!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

randa , és szvsz akár a profinak, akár az amatőrnek fölösleges . nekem Sram Force fékeim vannak, na ha valaki egy Campa után átül és meghúzza őket, 99%, hogy (kis híján) fejreáll - akkor meg minek   a másik, ami kiakaszt, a láncvilla alá szerelt hátsó fék > az első komolyabb esőnél felpolírozza, majd (bár esőtől függetlenül is) szépen megeszi a felnit
Persze, hogy felesleges, de ez lesz szerintem, ha tetszik, ha nem. Egyébként nekem Campa fékem (is) van és semmi bajom a fékhatással.

Vendég

Kerékpározás

Nézegetem a 2017-es újdonságokat és azt tapasztalom, hogy 20-ból 19 országútin tárcsafék van.
Mit szóltok hozzá?

Nekem nem tetszik, ha ez számít. Vagy kicsi lesz a fékerő, vagy hajtogatja a villákat. Egy jó felnifék még mindig nagyon jó, szerintem. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Nézegetem a 2017-es újdonságokat és azt tapasztalom, hogy 20-ból 19 országútin tárcsafék van.
Mit szóltok hozzá?

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tigris »

Volt egy kis bringafrissités is...

Téli , nyári gumikkal...

Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szuper!
Esőruhát is vettél hozzá?

Azt majd ha visszamentünk.Ott valamiért nagyobb a választék.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Két friss építés, csak hogy Angliában is legyen mivel tekerni.
Nexus8+agydinamó+görgőfékek mindkettőn, hogy bírják az esősebb időt is.

Szuper!
Esőruhát is vettél hozzá?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Két friss építés, csak hogy Angliában is legyen mivel tekerni.
Nexus8+agydinamó+görgőfékek mindkettőn, hogy bírják az esősebb időt is.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Üdv !

Van valakinek tapasztalata a Gemenc - Béda kerékpáros túráról ?
Tisztelettel: mylord
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: petimre »

Óriási Gratula Cancellaranak, az időfutamhoz.

Lyngdorf - AP Avanti I.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”