Köszönöm az ajánlást, mindenképpen utánanézek.Tctronic írta: ↑2020.08.09., vas. 07:48Szia. Én meg most gondolkodtam el (Marantz CD67MKIIOSE) vásárlása után, hogy sima CD hallgatására lehet az egy doboz CD játszók jobbak lehetnek. Ez a kis sz@ros a maga 37E Ft-jáért nagyon szórakoztató előadást nyújt. Nem annyira részletező, de szerintem zeneibbnek mutatja magát, mint az aláírásomban szereplő DAC+futómű. A Marantz CD10 et nem hallottam, (De az meg valószínűleg még jobb) de én félek hogy abban az ársávban amit írtál nem biztos hogy előre lépést jelent. Viszont ha már ajánlásról van szó, volt Benchmark DAC1-em (most is hirdetnek itt) az szerintem azt a pénzt nagyon megérte, és még olcsóbb is. Én azzal próbát tennék, és egyben kíváncsi lennék hogy mi a végeredmény.zoli73 írta: ↑2020.08.08., szomb. 22:35Jó estét Úrak!
Tanácsot szeretnék kérni.
Dac beszerzését tervezem a közeljövőben, de nem tudom milyen irányba induljak.
Elsősorban használt készüléket szeretnék, az ár/minőség mutató miatt.
Óriási a kínálat dac-okból a használt piacon, de igen kevés az olyan amilyenre nekem szükségem van(lesz).
A jelenlegi cd- játszóm (Marantz CD 10) hangminőségét szeretném tovább javítani vele, csak erre kell, semmi másra.
Nincs szükségem nagy felbontású fájlok kezelésére, a sokrétű csatlakoztathatóság sem szempont, úgy sincs(valószínűleg nem kis lesz) mit rákötni.
Legyen coax digitális bemenet, és audio kimenet ez minden igények.
Lehet csöves vagy félvezetős is, legfőbb szempont a hangminőség.
Diy-t nem szeretnék.
A keret amit erre szánok, 200-250e Ft.
Úgy gondolom ez már az a kategória, amivel garantáltan előrébb léphetek, a cd-játszóm dac-járól.
Nem vagyok túl tájékozott a témában, így nem tudom mely típusok jöhetnek szóba.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nos, a CD 10 a maga nemében egy nagyon jó lejátszó, pláne úgy, hogy az enyém egy profin kivitelezett, órajel generátor tuningos példány. Meg is vagyok vele elégedve, de azért gondolkodom egy jó dac-al való kiegészítésre, mert az analóg forrásom hangjától, azért jelentősen elmarad. Szeretném felzárkóztatni amennyire csak a lehetőségeim engedik.