violin írta: ↑2022.09.15., csüt. 18:26
Aszpirin írta: ↑2022.09.15., csüt. 17:27
.....azt látnák a diagnosztikai programmal....

.... Bullshit! A "szakszervizek" jóval egyszerűbb hibákat sem találnak meg.... gyári diagnosztikával.... és anélkül sem...
Ha jól tapasztalom a márkaszervizben lévő általános hozzáállást, akkor ők hibakódot olvasnak, és alkatrészt cserélnek leginkább. Nem keresgélnek. Gondolom a kezük is kötve a gyártó részéről.
Nekem még jó 10 éve Astra komputert akartak cserélni, mert szerintük össze-vissza jeleket ad. Hibajelenség az volt, hogy hatalmas zuhi után bekapcsolt alap állapotban, zárt autó mellett is a hűtő ventilátor, és akku lemerült. Meg vész üzemmódba kapcsolt.
Mivel tudtam, hogy a H Astra 1.3d esetében a vezérlő elektronika a bal első kerék előtt, a ködlámpa mögött!?!?! van, így szerintem csak beázott, mert amúgy alulról nem védi semmi.
Elvittem barátomhoz, aki autó tuningolt már akkor is, felemelték, leszedte a komputert, aztán dőlt a víz a csatiból. Ennyit a cseréről... a víz miatt zárlat, és fals jelek voltak. Száradás után minden helyre állt.
Amúgy meg a jó édes an....át annak, aki oda tervezte egy amúgy is sérülékeny helyre a motor agyát
Bár Audi is csinált hasonlót a második, vagy harmadik A8-as esetében, ahol az esővíz elvezető a motortérnél pont a computerre folytatja a vizet a szélvédőről...

szóval hülyék minden cégnél vannak