Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jamo hangsugárzók

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Üdv ismét!

És mondjuk az E6 széria?

Hát ugye kétféle széria volt; az első (610/650/670) nagyon gyenge minden téren az előbb felsoroltakhoz képest; a második szériáról (600/640/680/680) meg nincs információm, rövid ideig forgalmazták, hamar kifutott az E7 -el együtt.

Ha biztosra akarsz menni C400 szerintem, ritkán van eladó de megéri kivárni. Nemrég volt fent egy C407 és egy C403 pár, kerek egy százasért, az baromi jó vétel volt.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Ha Jamo -ban gondolkozol, és az ár-érték is fontos akkor érdemes E7/E8 esetleg a C400 as sorozatból keresgélni. Hangban messze jobbak bármelyik mai S szériás hangdoboznál.
Üdv ismét!

És mondjuk az E6 széria?
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Jamo hangsugárzók

Én is Leon727 fórumtárstól vettem, mármint az Onkyo-t, és megérte utazni egy kicsit.    Nekem egy Denon-t váltott. Zenén azért kiegyensúlyozottabb volt a Denon, viszont amit az Onkyo mozin művel, az kárpótól, pedig a kis JBL-ekkel ki sem tudom használni teljesen, ezért is következik majd a váltás.

Ha Jamo -ban gondolkozol, és az ár-érték is fontos akkor érdemes E7/E8 esetleg a C400 as sorozatból keresgélni. Hangban messze jobbak bármelyik mai S szériás hangdoboznál.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Igen, van a 605-ösbe rendesen kraft (nem a semmiért 630W-os a tápja).   Egy 230W-os tápú 5.1-es Panasonic erősítő után vettem a 605-öst.
Én Leon727 fórumtárstól kaparintottam meg tavaly dec.-ben a S708-as párt. Picit utazni kellett értük, de megérte. Ő egy 806-os vagy 876-os TX-SR-el tekerte meg nekem őket ha jól emlékszem. Mondta, hogy lehet kevés lesz nekik a 605-ös, de szerintem jól együtt tudnak dolgozni, nincs velük baj, nem bántam meg a hangfal vásárlást.
Mozin piszkos durva az tuti, de ilyen műfajú zenéken sem vall szégyent 2.0-ban. Ha néha mégis el akarom gurítani a gyógyszerem akkor meg belövöm melléjük a 30cm-es mélyládát is és isten irgalmazz a konyhában lévő porcelán tárgyaknak a szekrényben.

Én is Leon727 fórumtárstól vettem, mármint az Onkyo-t, és megérte utazni egy kicsit.    Nekem egy Denon-t váltott. Zenén azért kiegyensúlyozottabb volt a Denon, viszont amit az Onkyo mozin művel, az kárpótól, pedig a kis JBL-ekkel ki sem tudom használni teljesen, ezért is következik majd a váltás.
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC, SMSL SU-1

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 182

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Hasonló műfajokra kellene nekem is, csak a mostani JBL szettet kicsit soványnak érzem ezekhez, szerintem a 605-ös Onkyoból többet ki lehetne még hozni!

Köszönöm még egyszer a válaszaitokat!

Igen, van a 605-ösbe rendesen kraft (nem a semmiért 630W-os a tápja).   Egy 230W-os tápú 5.1-es Panasonic erősítő után vettem a 605-öst.
Én Leon727 fórumtárstól kaparintottam meg tavaly dec.-ben a S708-as párt. Picit utazni kellett értük, de megérte. Ő egy 806-os vagy 876-os TX-SR-el tekerte meg nekem őket ha jól emlékszem. Mondta, hogy lehet kevés lesz nekik a 605-ös, de szerintem jól együtt tudnak dolgozni, nincs velük baj, nem bántam meg a hangfal vásárlást.
Mozin piszkos durva az tuti, de ilyen műfajú zenéken sem vall szégyent 2.0-ban. Ha néha mégis el akarom gurítani a gyógyszerem akkor meg belövöm melléjük a 30cm-es mélyládát is és isten irgalmazz a konyhában lévő porcelán tárgyaknak a szekrényben.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Hasonló műfajokra kellene nekem is, csak a mostani JBL szettet kicsit soványnak érzem ezekhez, szerintem a 605-ös Onkyoból többet ki lehetne még hozni!

Köszönöm még egyszer a válaszaitokat!

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 182

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Fiataloknak találták ki, külön kategória volt, főleg mozira.Mellette futott az X8-as, amit többször átneveztek és manapság S708 név alatt fut, de már kifutó sorsra jutott.

Ha már megemlítetted a S708-ast (utódja a S718-as lett, de aszem már az sem kapható újonnan), ugyan nem erre irányult Denoavr kérdése, de én a 605-ös TX-SR-el egy ilyen S708-as párt használok és én elégedett vagyok ezen párosítással (persze, mkinek más a ízlése és a igénye). Mozin eléggé durva (20m2-es szobában használom), ha nem kapcsolom be a subot akkor is elegendőnek érzem a mélytartományt, hisz a oldalukban van ugye 1-1db. 25cm-es mélysugárzó is.
Zenére sem tartom rossznak (de én vajmi kevés tapasztalattal rendelkezem), igaz, én főként elektromos zenéket hallgatok (trance, house, techno, néha rap és még pár lightosabb műfaj ritkán) rajtuk, azokhoz meg jók is. Mondták páran, hogy a mélyei elnyomják a magas tartományt, nos, én nem érzek semmi hiányosságot a magas frekvenciák terén sem, de hát én nem is vagyok "vájtfülű Hi-Fi guru".

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Jamo hangsugárzók

Üdv mindenkinek!

Valakinek van esetleg tapasztalata a Jamo X (X550,x510) sorozatú hangfalakkal? Kategóriában a mostani studio szériával egyezik meg? Mozizni használnám inkább, egy Onkyo Tx-sr605-el, arra biztos nem rossz, de szívesen meghallgatnék néhány véleményt.

Előre is köszönöm szépen!

Üdv.

Szerintem nem utód, máshova pozicionálta anno, árban akkor az E8 szériával volt egy sávban asszem. Fiataloknak találták ki, külön kategória volt, főleg mozira.
Mellette futott az X8-as, amit többször átneveztek és manapság S708 név alatt fut, de már kifutó sorsra jutott.

Használtan érdemes odafigyelni, mert nem mai dobozok, asszem 2000-2001 körüliek

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Üdv mindenkinek!

Valakinek van esetleg tapasztalata a Jamo X (X550,x510) sorozatú hangfalakkal? Kategóriában a mostani studio szériával egyezik meg? Mozizni használnám inkább, egy Onkyo Tx-sr605-el, arra biztos nem rossz, de szívesen meghallgatnék néhány véleményt.

Előre is köszönöm szépen!

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: paler »

Helyesbítek itt is 
Khm...khm  nem mondod

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

xpajesz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: xpajesz »

Van a másik fórumon most egy eladó... Nézd meg hátha
Helyesbítek itt is 

xpajesz
Értékelés: 9

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: xpajesz »

Hát ja, ha megnézed az aláírásom, akkor láthatod hogy a piorítási sorrend élén helyezkedik el a C803, de ahogy lentebb írtam, én nem boltból akarom megvenni, mivel az a ár jelenleg nekem sok lenne. Ezért használtba gondolkodom, de azt meg ki kell fogni, mivel lehet hogy fél évig sem lesz belőle eladó pár, nem hogy 4db. És az a szituáció is fent állhat, mikor a fórumon lesz eladó, akkor pont nekem nem lesz rá pénzem, vagy fordítva, mikor is lenne rá keretem de akkor meg pont nem lesz eladó C803-as. 
Azért több típus is képbe van, de ha pont összejönne minden, akkor a piorítás sorrend szerint válogatnák    
Persze ha nyakamba szakadna a bank  akkor elmennék a boltba, és megvenném. De ez jelenleg nem áll fent, hitelbe meg nem szeretném sem magamat, sem a családomat ez miatt verni.

Van a másik fórumon most egy eladó... Nézd meg hátha

Pomk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Pomk »

Sziasztok!

Van egy Jamo S406 front hangfalpárom, amiben tönkre ment a magas sugárzó.
Képek:
1
2

Tudnátok abban segíteni, hogy ilyet vagy hasonlót hol tudnék beszerezni?

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Még annyit tapasztaltam, hogy jobb, ha nem párhuzamosan áll a mellette lévő fallal. Magyarul, a reflex csövek, ne merőlegesen a falra nézzenek!

Kíváncsi lennék a Te, elhelyezéssel kapcsolatos tapasztalataidra!

Lehet, hogy "böszmenagy", de hogy is mondta a jó öreg Henry Ford? "A köbcenti, semmi mással nem pótolható, csakis köbcentivel."

Igen ez nálam is megvan. El kell kicsit forgatni a fal síkjától. Folyamatban van még az ideális pozíció megtalálása. Igazából majdnem a szoba közepe lenne eddig alegjobb neki, de az kivitelezhetetlen. (ott én vagyok   ) A két reflexcsőnek van valami gyakorlati haszna a hangot tekintve, vagy csak nagy lett volna az egy darab cső átmérője?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az tuti, hogy elhelyezésre borzasztó érzékeny. Falra rátolva, vagy pedig nagyon elhúzva szólt nálam jól. Kettő közti átmenet egyszerűen borzasztó. Egyébként hallani, hogy nem egy gagyi kategóriának csinálta a Jamo. Egyetlen bajom vele, hogy böszmenagy.
Még annyit tapasztaltam, hogy jobb, ha nem párhuzamosan áll a mellette lévő fallal. Magyarul, a reflex csövek, ne merőlegesen a falra nézzenek!

Kíváncsi lennék a Te, elhelyezéssel kapcsolatos tapasztalataidra!

Lehet, hogy "böszmenagy", de hogy is mondta a jó öreg Henry Ford? "A köbcenti, semmi mással nem pótolható, csakis köbcentivel."
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Ha rám hallgatsz akkor 803...
Hát ja, ha megnézed az aláírásom, akkor láthatod hogy a piorítási sorrend élén helyezkedik el a C803, de ahogy lentebb írtam, én nem boltból akarom megvenni, mivel az a ár jelenleg nekem sok lenne. Ezért használtba gondolkodom, de azt meg ki kell fogni, mivel lehet hogy fél évig sem lesz belőle eladó pár, nem hogy 4db. És az a szituáció is fent állhat, mikor a fórumon lesz eladó, akkor pont nekem nem lesz rá pénzem, vagy fordítva, mikor is lenne rá keretem de akkor meg pont nem lesz eladó C803-as. 
Azért több típus is képbe van, de ha pont összejönne minden, akkor a piorítás sorrend szerint válogatnák    
Persze ha nyakamba szakadna a bank  akkor elmennék a boltba, és megvenném. De ez jelenleg nem áll fent, hitelbe meg nem szeretném sem magamat, sem a családomat ez miatt verni.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Szia!

Ilyet használok több éve. Amikor megjelent, a Jamo csúcsmodellje volt. Én is meg vagyok elégedve vele, de én, csak mozira használom, 24 nm-en. Egy kicsit háklis az elhelyezésre, de ezen kívül jó kis mélynyomó és manapság, olcsón hozzá lehet jutni. Tudtommal, 100.000 fölött volt az új ára.

Az tuti, hogy elhelyezésre borzasztó érzékeny. Falra rátolva, vagy pedig nagyon elhúzva szólt nálam jól. Kettő közti átmenet egyszerűen borzasztó. Egyébként hallani, hogy nem egy gagyi kategóriának csinálta a Jamo. Egyetlen bajom vele, hogy böszmenagy.

Vendég

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha rám hallgatsz akkor 803...

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Akkor odát te tetted be a fotót az Emo-ról. Nem is figyeltem a nicknevtet hogy egyezik.
Majd jó lenne majd kifogni használatba 3-4 hónap múlva vagy egy 803 vagy 603 Jamot.

Vendég

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a válaszaitokat 
Akkor abszolút megfelelő lenne mind a 806 mellé, mind elsősorban mozira, és a 18nm-el is megbirkózik mind a 2 típus. Tehát akkor lehet hogy a mozin a nagyobb is kisebb tesó közt nem észlelhető nagy különbség. Ez jó hír, mivel árba azért van a két típus között különbség, de nálam a zene tényleg csak max10-15%-ba játszik be.  

Promethus
Ha már így felajánlottad, lehet hogy élnék a meghallgatással majd az egyik hétvégén. Amikor aktuálissá válik majd jelentkezzem Pü-ben.

komarfamily
Én azért szeretném majd egy sub-al megtámogatni a rendszert. Te főleg mire használod a rendszeredet ? Filmnézésre vagy zene hallgatásra ? 

Szia én mindkettőre...fele-fele.

Pont most van nálam egy emotiva umc-1 és umc-200 teszten ami egy upa-700hoz kapcsolódik. Azt kell, hogy mondjam az upa-700 teljesítménye elég a c803 meghajtásához nincs szükség az xpa sorozatra. Egy 25nm-es helyiséget bőven betölt a c803 is. Én nem vagyok híve a mindent elsöprő dübörgésnek mozin sem, ezért nincs is subom...egyszerűen nem érzem szükségét. Így is remeg minden ha kell.
üdv
Laci

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok! Hozzám került egy Jamo SW-505E típusú sub. Mi a véleményetek erről? Milyen katagóriába tartozik? Véleményem szerint elég ütős "kis" bestia. Mozinál nálam falrengető hatású (16m^2), de inkább zenére használom. Rockzenén is megállja a helyét. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szia!

Ilyet használok több éve. Amikor megjelent, a Jamo csúcsmodellje volt. Én is meg vagyok elégedve vele, de én, csak mozira használom, 24 nm-en. Egy kicsit háklis az elhelyezésre, de ezen kívül jó kis mélynyomó és manapság, olcsón hozzá lehet jutni. Tudtommal, 100.000 fölött volt az új ára.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Sziasztok! Hozzám került egy Jamo SW-505E típusú sub. Mi a véleményetek erről? Milyen katagóriába tartozik? Véleményem szerint elég ütős "kis" bestia. Mozinál nálam falrengető hatású (16m^2), de inkább zenére használom. Rockzenén is megállja a helyét. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Jamo hangsugárzók

Köszönöm a válaszaitokat 
Akkor abszolút megfelelő lenne mind a 806 mellé, mind elsősorban mozira, és a 18nm-el is megbirkózik mind a 2 típus. Tehát akkor lehet hogy a mozin a nagyobb is kisebb tesó közt nem észlelhető nagy különbség. Ez jó hír, mivel árba azért van a két típus között különbség, de nálam a zene tényleg csak max10-15%-ba játszik be.  

Promethus
Ha már így felajánlottad, lehet hogy élnék a meghallgatással majd az egyik hétvégén. Amikor aktuálissá válik majd jelentkezzem Pü-ben.

komarfamily
Én azért szeretném majd egy sub-al megtámogatni a rendszert. Te főleg mire használod a rendszeredet ? Filmnézésre vagy zene hallgatásra ? 

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Jamo hangsugárzók

Sziasztok Jamo fanok !

Akinek van C803-ja és C80-a, tudna véleményt mondani róla hogy milyen a hangja ? Én 18nm-re keressek hangfalakat egy Onkyo 806-os mellé. Főleg mozira kellene, és az érdekelne hogy mennyire részletező, és dinamikus, illetve hogy bírja a terhelést. Nálam nem megoldható álló hangfalak elhelyezése, így olyan hangdobozokat keresek, amik tudják helyettesíteni az álló frontokat. Még a C603 + C60 is képbe van, de arról olvastam már egy beszámolót. De természetesen ehhez is jöhetnek vélemények, mert lehet hogy az ár miatt végül a kisebb típusát kell majd választanom.

Előre is köszönöm a válaszaitokat   

Minkét széria monitorjai gond nélkül betöltik a teredet, méreteit meghazudtolóan tudnak szólni. Én elég sokáig mazsoláztam köztük a magyar forgalmazónál, ha 806 hoz szeretnéd őket és főleg mozira akkor "elenyésző" a különbség,  komolyabb meghajtással zenén természetesen a 800 as széria mindenben tekintetben jobb. Az én füleim szerint nyíltabb, picit dinamikusabb, és a 600 asoknak kicsit tolakodóbb a a közép-felső tartománya (de ezt a mai HM vasakkal egy kis EQ beállítással korrigálni lehet pikpuk).

Ár-érték arányban nagyon jók, főleg ha nem a magyar beszerzést nézzük. 

Promethus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Jamo hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Nekem C805,C60center,C603 erőlködő az egy Denon 3808a Szegeden megtudom mutatni mit tud.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”