Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

THX hangfalak

Vendég

THX hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A THX en belül is van ezer alosztály vagy mi......pl. a pc-s thx hangfalak a thx multimedia-t kapják meg, a drágább, nagyon cuccok meg thx ultrat......tehát nem minden thx jelenti ugyanazt!!!

Vendég

THX hangfalak

Attól, hogy valami THX-es még lehet gagyi. Lásd THX-es PC hangszórók. Sőt a B&W hangfalai sem rendelkeznek THX minősítéssel (a Nautilus sem pedig az drágább, mint a lakásom) és elég jól muzsikálnak. A Yamaha erősítőkről nem is beszélek. Az AX-1-es magasan kenterbe ver sok THX-es erősítőt.
Valószínűleg arról van szó, hogy a legtöbb gyártó el sem viszi a Lucasfilm-hez a cuccait és magasan szarnak a THX logóra amelyért valószínűleg nem keveset kell fizetni.
Szóval hallgasd meg és döntsél, de ne a logó alapján.

"Csak az érdekelne, hogy lehet az, hogy egy ilyen komoly követelményeknek megfelelő hangfal 60-70e Ft csak?" - A legolcsóbb THX-es hangfal még 30 ezer forint sincsen. Gondolod, hogy az megfelel bármilyen követelménynek?

Vendég

THX hangfalak

A jamo THX System Two mélynyomó nélkül 310.000 Ft, ami nem magas ár, ha azt nézzük, hogy 5 hangszóróról van szó. Mélynyomót úgy sem vennék, mert azt már van. Mivel se az erősítőm, se a DVD lejátszóm nem THX-es, nem nevezhetném ezt a rendszert THX rendszernek, de nem is ez a szándékom. Csak az érdekelne, hogy lehet az, hogy egy ilyen komoly követelményeknek megfelelő hangfal 60-70e Ft csak? Ott van mondjuk a Jamo D830 169.990 Ft-ért, ami nem THX-es ugye, akkor az most miért kerül többe? Hiszen gyengébb kell, hogy legyen, mert nem felel meg a THX követelményeknek, mert ha megfelelne, akkor arra is ráírnák.

Vendég

THX hangfalak

Szigorúan magánvélemény! Szerintem semmi értelme. Egy ismerősömnek van házimozi rendszere Yamaha A1-el és KEF hangfalakkal amelyekből a sub a surround és a center THX-es a front viszont nem. Sőt ügye az erősítő sem. Nem szólt rosszul. A THX előírja, hogy a DVD lejátszótól az erősítőn át a hangfalakig mindennek THX-nek kell lennie. Ezt nem kell magyaráznom.
A THX-es hangfalak nem szólnak rosszul (bár azért a THX PC-Kitek-nél még az én Tannoy-om is nagyságrenddel jobban szól három betü nélkül), de csak azért megvenni egyiket sem érdemes. Gondolom be is építik szépen az árba a dolgot. A Jamo-ról csak jókat mondhatok, Budapesten a Hegedűs Gyula utcai Annex-ben meg is hallgathatod a THX System Two-t, hogy megér-e fél milkót azt viszont neked kell eldöntened. Ha jól sejtem ennyiért lehet összedobni egy B&W S3-as családot (mélynyomó nélkül, de a Jamo-ban sincsen) mondjuk 604 és 602 hangfalakkal és egy jobb centerrel. Érdemes lenne meghallgatni mindkettőt, hogy melyikük szól jobban.

Vendég

THX hangfalak

A kérdésem az lenne, hogy mennyire van értelme a THX hangfalaknak, mennyivel jobbak, mint egyéb drágább!!!, de nem THX minősítésű hangfalak? Tudom, hogy THX mindősítés nem csak hangfalakra van, de engem most kifejezetten ez érdekelne. Esetleg kinek van Jamo THX System Two szettje?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”