Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalbejáratás

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangfalbejáratás

Hozzászólás Szerző: muvimi »

mivel új témát nem lehet nyitni a NAGY topic-on belül, így itt kérdeznék> adott egy szimplán kábelezhető 2-utas hangfal. a magassugárzója gyárilag fordított fázisba volt kötve, ezért megkérdeztem a forgalmazót, biztosan így van-e ez jól , aki a gyár szervizesével egyeztetve azt a választ adta, hogy fordítsam meg a fázist a magasaknál (azaz tkp. most már legyenek helyes fázisban, + a +hoz, - a -hoz). ezt megtéve a hang mintha kevésbé lenne levegős, ill. az LP-ken és az analógul felvett CD-ken kevesebb a (szalag)sustorgás. (annyit zárójelben megjegyeznék, a forrasztás friss.) szerintetek így van 'jól' a dolog, vagy állítsam vissza az eredeti verziót? vagy ha esetleg lenne vaki itt, akinek kettős-kábelezhető a hangfala, és a 'kedvemért' megcserélné a magasakon a fázist, s meghallgatná úgy...?    köszi
A keresztváltó meredekségétől függ, hogyan kell bekötni a magassugárzót.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangfalbejáratás

Hozzászólás Szerző: AVX »

mozi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangfalbejáratás

Hozzászólás Szerző: mozi »

Hali Ezzel a lemezzel érdemes járatni a frontokat DTS-CD (NATIVE DISC)TELARC DTS Music Demo and Set-Up Disc vagy van ennél jobb?
Nekem ez van meg,vannak rajta számok+hangmélységek és magasságok .

Mindegy,hogy teszt lemez,vagy csak a kedvenc válogatásod szól a lényeg a fokozatos és következetes zenehallgatás!
Tv:Lg 65"UHD, Media player::Lg, Dvd:Pionneer, Erősítő:Rotel, Front:Dali Evidence 470, Háttér:Dali Evidence 470, Center:Scan-Speak Solist. Kábel:HDMI:Audioquest HDMI-3, Hangfalkábel:Diy, Interkonekt:Diy

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hangfalbejáratás

Hozzászólás Szerző: midian »

Hali
Ezzel a lemezzel érdemes járatni a frontokat DTS-CD (NATIVE DISC)TELARC DTS Music Demo and Set-Up Disc vagy van ennél jobb?
Nekem ez van meg,vannak rajta számok+hangmélységek és magasságok .
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangfalbejáratás

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez még ma is aktuális.
Érdekes olvasni 6-7 éves beírásokat.

Vendég

Hangfalbejáratás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A hangsugárzók bejáratása

Az új, még nem használt hangsugárzók hangja első meghallgatásakor legtöbbször nyers, kevésbé finom, mint ahogyan azt a bemutatótermekben hallhatta. Ennek oka az, hogy a hangszórók mechanikus bejáratást igényelnek, a keresztváltó passzív alkatrészei pedig villamos bejáratást. Így miután megvásárolta a hangsugárzóit, célszerű "bejáratni" azokat.
A hangsugárzók bejáratására többféle módszer létezik, a két leggyakrabban alkalmazott módszer:

1. Bejáratás zenével
2. Bejáratás erre a célra gyártott "bejáratójelet" tartalmazó CD-lemez segítségével.

Az egyszerűbb és olcsóbb, viszont hangosabb megoldás a zenével történő bejáratás. Ehhez csupán megfelelő zenei anyagra van szükség. Amennyiben CD-lemezt használ, célszerű kiválasztani egy olyan zenei számot róla, amelyikben dinamikus mélyhangok hallhatók, erős dob ütések, és lehetőleg ne legyenek benne csendes részek. Fontos, hogy a jobb és bal csatora tartalma nagyjából megegyező legyen.
A felvételt a CD-játszón folyamatosan ismételtetni kell, a "repeat" (ismétlés), vagy a "program" és "repeat" funkciók segítségével. (Némely CD-játszón nincs külön egy számra vonatkozó "repeat" funkció.)
Az erősítőn a hangerőt a normál zenehallgatásnál valamivel hangosabbra kell állítani, de arra ügyelni kell, hogy semmiképpen ne torzítson egyik hangszóró sem!
Vásárlás után, az első alkalommal a hangsugárzókat legalább 3-4 órán keresztül célszerű így járatni, mivel ettől jelentős hangminőségjavulás áll be. A bejáratást napi rendszerességgel célszerű folytatni, pl. minden nap 1-2 órán keresztül. A legjobb hangminőséget a legtöbb hangsugárzó általában meglehetősen hosszú idő alatt éri el, 100-200 órás bejáratás után, de a legnagyobb mértékű javulás az első órák alatt jelentkezik, ezt követően inkább a finomságok reprodukálása és a részletező-képesség javul.
Természetesen, amennyiben nem járatja be hangsugárzóit, "normál" használat (zenehallgatás vagy filmnézés) közben is bejáródnak, viszont így a végleges hangminőség eléréséhez esetlegesen jóval több időre van szükség.
A másik módszerhez szükség van úgynevezett "bejárató-jelet" tartalmazó CD-lemezre. A CD-lejátszón a fent leírt módon a bejárató-jelet tartalmazó sávot kell ismételtetni, de valamivel kisebb hangerőn. A bejáratási-zajszint ebben az esetben lecsökkenthető a következő módszerrel: Állítsa a két hangsugárzót egymással szembe, úgy, hogy egymáshoz a lehető legközelebb álljanak. Az egyik hangsugárzó kábelét kösse be ellentétes fázisban. (A "piros" kábelt a fekete aljzatba, a "fekete" kábelt pedig a piros aljzatba.) Mivel csak az egyik hangsugárzó fog helytelen fázisban működni, így a hangszórók részben kioltják egymás hangját. Tovább csökkenthető a zajszint, ha a hangsugárzókat letakarja valamilyen hangelnyelő anyaggal, ruhával, paplannal, stb.
Olvassa el a hangsugárzó gyártójának a bejáratáshoz adott instrukcióit, amennyiben rendelkezik ilyennel.

Én ezt találtam hozzá. Különben én úgy járattam be hogy kíméletesen max 0.5 hangerőn minden stílusú zenével hallgattam de különösen nem kell vele foglalkozni, ha normál hangerőn hallgatod akkor magától bejáródik kb 1 hét.
És simán észrevenni a különbséget és a mély terén vettem észre a különbséget főleg ....
csá csumi csá
:smile40: :smile40:

Vendég

Hangfalbejáratás

Lamer!
amiert te nem hallasz valamit, vagy meg nem tapasztaltad azert meg letezik. A Holdon is kevesen jartak, de azert hiszunk nekeik. Ha eleg jo felbontasu a rendszered, vegyel harom hasznalt teniszlabdat, vagd felbe es tegyel harom harom felet(pont ennyi jon ki!) az erositod es a cd jatszod ala....ha hallod a kulonbseget, akkor szomoru leszel, ha nem hallod akkor meg fejlodnod kell.

Vendég

Hangfalbejáratás

Hello,

a mágneses árnyékolás (ahogy én láttam) egy 2.(második) mágnesgyűrű, a hangszóró(k) "végén" rögzítve, mintegy a folytatásaként a kimenő erővonalak kioltására.

Vendég

Hangfalbejáratás

Offtopic: az lenne a gondom hogy szeretném leárnyékolni a centert mert a TV-ét így tönkrevágja. Namármost úgytudom hogy a hangszórókat cinkhálóval szokták árnyékolni. Hol lehet ilyet szerezni a neten illetve hogyan kell rápakolni a hangaszóróra(mit hova kötni stb.). :smile47:

Vendég

Hangfalbejáratás

Bocs, hogy szaporítom. www.netdepo.hu Itt találsz infót a hangfalbejáratáshoz.

Vendég

Hangfalbejáratás

Lamernek igaza van. A Hangszórók bejáratása kizárólag mechanikai probléma, az esetleges súrlódások megszüntetésére való. Tehát nem fullon hallgatni, nem ütni-vágni, csak finoman. Hogy hány órát javasolnak a gyártók, az változó, de szerintem érdemes türelmesnek lenni.

Vendég

Hangfalbejáratás

+ valami,

tudom, hogy fikázni ciki, de az nagyon teccik, amikor a fenti honlapon arról írnak, hogy az erősítők állványra helyezésétől javul azok hangja...

Vendég

Hangfalbejáratás

Sztem most megint belenyúlok a tutiba, de úgy kell nekem.

A hangdobozokat elsősorban mechanikailag kell bejáratni, elektromosan itt nincs nagyon mit (parajelenségekre most nem térnék ki).

Szóval, mint ilyet, az autóhoz lehetne hasonlítani. Te már kaptál olyan javaslatot null km-res autóra, hogy legalább száznyolcvannal, vagy ha lehet maximális sebességen, de legalábbis maximális fordulatszámon kell hajtani úgy egy hétig folyamatosan ?

A dolog nyitja, hogy nem szabad (itt sem) a hifimagazinokra hallgatni. Csak szép finoman, normál hangerővel hallgatni kell és kész. Előbb-utóbb (ez hangdoboz függő) be fog járatódni. Ha figyelsz rá, akkor meg fogod hallani. Az ok a csökkenő torzítás, és ezt most lehet ragozni, hogy kellemesebb, meg kevésbé érces stb. a rizsa a hifi magazinokban mellékelve.

Szóval nem szabad ajtóstul rontani a házba. Javaslom, hogy látogass el néhány hangdobozgyártó honlapjára. Sztem találsz egy-két jó tanácsot. (pld soha ne használd nagyobb teljesítménnyel, mint a névleges fele, stb, de ez amúgy is nyilvánvaló).
:smile41:

Vendég

Hangfalbejáratás

És mikor veszitek észre, hogy bejáródik. Mi változik meg akkor. Mi van ha nem járatom, be. Magától nem fog?

Zeti

Vendég

Hangfalbejáratás

dvd-vel ideális.mert vannak benne csúcsok beütések ,rá csűrheted a magast is mélyet is hagy dolgozzanak.javasolják amit a kollega írt,hogy egyik ellen fázisba dolgozik egymással szemben.én nem így tettem és a rádiot bekapcsolva hagytam amikor elmentem otthonrol,így egy másfél hét alatt bejáródott.

Vendég

Hangfalbejáratás

Itt írnak a hangsugárzók bejáratásáról:

http://www.netdepo.hu/html/mithogyan.htm

Vendég

Hangfalbejáratás

szerintem a legjobb megoldás, ha az egyik hangfalat ellentétes polaritással kötöd be, egymással szembefordítod, és olyan közel rakod egymáshoz amilyen közel csak lehet,hogy szinte összeérjenek. a hangok nagy része kioltja egymást, és ennek a szomszédok is örülnek.
viszonylag nagy hangerőre is lehet tekerni, egyáltalán nem zavaró. 1-2 óra szerintem elég, a basszust is max-ra állíthatod, ha bírják a ládák. én JBL-eknél próbáltam, nekem bevált.

Vendég

Hangfalbejáratás

Hogyan kell bejáratni az új hangszórókat? Zenével, DVDfilmmel? Jó ha a magas és mélyhangkiemelést a maximumra állítod az erőlködőn vagy maradjon alapállásban?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”