Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

denon PMA-1500AE

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Tami »

Értem. Attól félek viszont, hogy az amúgy is gyenge tv jelet még tovább rontja.
Azon egy erősítő segít, amúgy kipróbálni azért ki kéne...

- meg nagy az esely, hogy sokat fog rontani a jelen is, belevisz egy rakas nagyfrekis zavart + interferenciat. En probaltam hasonlot, nemjo inkabb szolni kell a kabeleseknek es tekerjenek ra a vonalerositore 1-2 dB-t.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denon PMA-1500AE

Attól félek viszont, hogy az amúgy is gyenge tv jelet még tovább rontja.
- ezt garantalom
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denon PMA-1500AE

- inkabb egy III. verziot ajanlanek amit Lacy is emlitett, az a trafos megvalositas.. nem fugg olyan mertekben a frekitol mint a kondis csatolos modzser, nincs jelcsokkentes es messze jobban illeszkedik az adott feladat megoldasahoz: a nagyfrekis csatolashoz.
Ilyen lenne a balun-trafó is?

- nem, de kozel van hozza
- hozzatennem, hogy parametereit tekintve az ide valo cuccnak nem kell impedanciat illesztenie, es nem kell szimmetrikus - > asszimetrikus atalakitast vegeznie, tovabba a balun az nem galvanikus levallaszto.
- amirol beszelek nem mas mint pl. egy nagyfrekis ferrit magra tekercselt 1:1-es attetelu transzformator
T A M I . H U

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Persze, hogy ki fogom próbálni. Hiszen azért hoztam el kettőt, hogy mindkettőt ki tudjam próbálni. Ezekből jó esetben minimum az egyiket visszaviszem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Ne vidd vissza, mert jó lesz az, másnál is bevált, vagy 10 ember vett innen a fórumról... Az csak a gond, hogy két 100ft-os dugót, és két 3ft-os kondit ennyiért adnak el. A másik módszer az előző írásom...

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

denon PMA-1500AE

a többiek már kiokítottak, és mé jöhetnék a kondikkal, de mivel Te Gandalf nemigen barkácsolsz a kész darab megvásárlását javaslom 
Minden tiszteletem a tiéd Lacy a tudásod miatt, de magad is azt tanácsoltad, hogy vegyek egy ilyen kütyüt készen.

Tami valami más módszerről regél.

Na most mit csináljak vigyem vissza?

Ne vidd vissza, mert jó lesz az, másnál is bevált, vagy 10 ember vett innen a fórumról... Az csak a gond, hogy két 100ft-os dugót, és két 3ft-os kondit ennyiért adnak el.
A másik módszer az előző írásom...

Vendég

denon PMA-1500AE

- inkabb egy III. verziot ajanlanek amit Lacy is emlitett, az a trafos megvalositas.. nem fugg olyan mertekben a frekitol mint a kondis csatolos modzser, nincs jelcsokkentes es messze jobban illeszkedik az adott feladat megoldasahoz: a nagyfrekis csatolashoz.

Az majdnem az, leginkább az impedancia illesztésre lett kitalálva a régi szalagkábelantennás 240ohmot a 75 ohm-hoz (vagy vissza), és ráadásul még a 240 szimmetrikus, míg a 75 ohm aszimmetrikus a tetejében.
Ami kéne az egy földhurok leválasztó, ez tulképp két tekercs, ami egyforma, és független potenciában egymástól.
Amúgy van ilyen nekem, de csak a zártláncú videomegfigyelőkhöz való, bár igazán senki sem próbálta még Tv antennához, lehet, hogy ki is próbálom....
Végülis két tekercs az egész...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

a többiek már kiokítottak, és mé jöhetnék a kondikkal, de mivel Te Gandalf nemigen barkácsolsz a kész darab megvásárlását javaslom
Minden tiszteletem a tiéd Lacy a tudásod miatt, de magad is azt tanácsoltad, hogy vegyek egy ilyen kütyüt készen.

Tami valami más módszerről regél.

Na most mit csináljak vigyem vissza?

Vendég

denon PMA-1500AE

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denon PMA-1500AE

Egyébként a kodit még a kis a rendkívül csekély elektronikai tudásommal is értem, hogy ez esetben hiába van potenciálkülönbség az csak szépen töltögeti a kondi fegyverzetét.
- pontosan az igy felepitett eszkoz egy felulatereszto szuro.. nem tudom milyen erteku a kondi benne de nagyobb frekin meg kicsit alulateresztokent hat, mukodesi elve: nagy frekvencia szamara a kondi rovidzart jelent, kisfreki szamara szakadast, hogy hol van a valtas, illetve a nagycsillapitasu gorbeszakasz az a kondi erteketol fugg.
- az I. verzio semmit sem fog erni!
- a II. verzio az amivel mar el lehet indulni.. de en ezt sem tartom tul jo otletnek, mivel a frekifuggo, tovabba nagy a csillapitasa, es nekem amugysetetszik
T A M I . H U

Vendég

denon PMA-1500AE

Egyébként a kodit még a kis a rendkívül csekély elektronikai tudásommal is értem, hogy ez esetben hiába van potenciálkülönbség az csak szépen töltögeti a kondi fegyverzetét.
Nem igy műk. A lényeg, hogy a váltófesz átmegy, ami maga az antennajel, az egyenfesz meg megáll a kondinál, és nincs töltögetés, mert nem változik

Vendég

denon PMA-1500AE

Jó üzlet, én már a múltkor is megmondtam istókcsiri holnaptól nálam is lehet féláron venni

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Vili! akkor az I-ben csak egy kondi van, a II-ben meg kettő.Az elsőnél csak a melegponton, a másodiknál meg az árnyékot is elválasztják (a kondi nem vezeti az egyenfeszt)

Mi a retek kerül ebben 2500,- Ft-ba?

Vendég

denon PMA-1500AE

Vili! akkor az I-ben csak egy kondi van, a II-ben meg kettő.
Az elsőnél csak a melegponton, a másodiknál meg az árnyékot is elválasztják (a kondi nem vezeti az egyenfeszt)

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Nem tudom amit a satsystemben adtak azt ott szűrőnek titulálta az uriember. Azt mondta az I-es változat csak a melegpontra hat és a II-es az árnyékolásra is. Sajnos nem értek hozzá.

Vendég

denon PMA-1500AE

Ezek nem szűrők a szó klasszikus értelmében.
Vagy lehet trafós galvanikus leválasztó, vagy kondis, és tulajdonképpen másra nincs is szükség, mint az eszközök egyenpotenciál különbségét elválasztani egymástól.
A baj az, hogy az antennarendszer valahol messze földelve van. Ez a földpotenciál rákerül a TV-dre ami annyi, amennyi, a tv össze van kötve a videoval, a HM erősítővel, azzal meg a többi, így pl az erősítő ami földelt, a lakásodban egy teljesen más potenciálú földet kap (már a 0 volt fesz szinten) ettől a drót egyik és másik végén feszültség különbség lesz ez okozza a mindeféle zajt. Úgy nagy vonalakban.
Végülis ezt egy sima pár nanos kondival is meg lehet oldani

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Elugrottam ebédszünetben és vettem egy I,II-es típust a Satsystemben. Ha egyik beválik visszaviszem a másikat és ha egyik sem akkor mindkettőt, így álpodtam meg az eladóval. Ezek cuccok egyébként valamiféle szűrők. Nem tudom a dolognak mi köze a potenciálkülönbséghez. Mindegy ha működik örülök neki.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

denon PMA-1500AE

Satsystem, Fogarasi út. Sajnos néhány esetben (pl. digitális műhold) nem működik a dolog a csillapítás miatt...
Felhívtam őket és elviszek kétféle kütyüt amit ki fogok próbálni.

Közelebbi boltot a belvároshoz nem tudtok?

- most mar ra fogom szanni magam es keszitek egy DIY nagyfrekis trafos levallasztot, es lefotozgatom a lepeseket
T A M I . H U

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Van egy a Kálvária tér közelében, ott 600 HUF az ára.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Esetleg helyi antennaboltban is érdemes megkérdezned.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Satsystem, Fogarasi út. Sajnos néhány esetben (pl. digitális műhold) nem működik a dolog a csillapítás miatt...
Felhívtam őket és elviszek kétféle kütyüt amit ki fogok próbálni.

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

denon PMA-1500AE

Hozzászólás Szerző: voivod »

Köszi a segítséget, akkor az a probléma amit sejettem, hogy potenciál különbség van az egyes aszközök közt. 
Hol lehet ilyen "ground isolator"-t kapni?
Tudtok valahol ilyen üzletet a belvárosban?
A Konradnál esetleg?

Az antennajel csillapítása miért segít?
Nincs ez káros hatással a tv képre?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

denon PMA-1500AE

Köszi a segítséget, akkor az a probléma amit sejettem, hogy potenciál különbség van az egyes aszközök közt.

Hol lehet ilyen "ground isolator"-t kapni?
Tudtok valahol ilyen üzletet a belvárosban?
A Konradnál esetleg?

Az antennajel csillapítása miért segít?
Nincs ez káros hatással a tv képre?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”