clearsound írta: ↑2025.07.10., csüt. 22:09
Magyarázom a bizonyítványt:
Kb. negyedéve csuklóztatom a ChatGPT-t, több témában, pl. Hi-Fi/Audiofil témák, kihegyezve az én full ARC + Martin Logan Ethos rendszeremre, továbbá politikai irányvonalak, pártok, személyek Magyarországon, azok megítélése, programjai, továbbá levélírások, facebook kommentjeim stilizálására, stb.
A tapasztalataim többnyire kedvezőek.
Ez különösen igaz arra, ahogyan az én rendszerem egyes elemeit, hangzását, előnyeit, hátrányait elemzi. Ezt tudom ellenőrizni, mivel hallgatom a saját rendszeremet és van erről véleményem.
A ChatGPT általában nem keményen megy a te véleményeddel szembe.
Lehet, hogy elsőre túl langyos (nyuszi) szöveget ad, de, ha rápirítasz, akkor összeszedi magát és már elfogadhatóan objektívnek tűnő véleményt ad.
Előnye, hogy lehet tanítani is, mivel a te véleményedet beépíti az újabb válaszaiba, stb.
Szóval, szerintem kiindulási alapnak nem rossz!
Sokat segít abban, hogy nem kell órákig a Google keresővel keresgetni az adott téma részleteit, hanem összefüggésében ő megadja a választ, a hivatkozások megjelölésével együtt.
Nos, igaz, hogy nincs füle, de a válaszai elgondolkodtatóak, esetleg elfogadhatóak(?!), persze megfelelő kontroll után.
Pl. ő javasolta a Farad Super3 audiofil tápot, mely úgy tűnik számomra, hogy klasszissal jobb, mint a sokak által használt, olcsó LHY kínai tápegység. (Persze jóval drágább is!)
Nos, ennyit a ChatGPT-ről.
Mivel a puding próbája az evés, ezért kértem a korábbiakban leírtak szerint a tapasztalataitokon alapuló konkrét véleményeteket a hivatkozott streamerek és tápegység témában.