Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Gotham
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Gotham
Minden ártó szándék, vagy üzletrontás nélkül engedtessék megjegyeznem, hogy a Gotham csak azért "piacképes" mert elfogadható árban kínálják.
Mielőtt meggyanúsítottá válnék, közlöm, hogy a digit IC-n kívül minden kábel járt nálam tesztre. (mind legalább egy hétig volt nálam).
Kétségtelenül elfogadható a minőség, és olcsó is. A tréfás az a dologban, hogy én mégis ennél olcsóbb kategóriából készítettem saját magamnak kábelezést, és mind rendre módra maga mögé utasította ezeket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Gotham nem lehet a legjobb választások egyike, hanem azt, hogy
MINDEN KÁBEL CSAK RENDSZERBE ILLESZTVE - TESZTELVE
nevezhető ki jobbnak - rosszabbnak.
Én is egyetértek a szinergiával, ezért is használok Gotham hangfalkábelt. Volt ettől sokkal drágább kábelem is, s talán lesz is majd egyszer, de nálam rendkívüli módon illeszkedik a rendszerbe a Gotham 4 eres kábele.
Előtte pont 11-szer drágább kábel volt nálam, s csak ízlés kérdése volt, hogy kinek melyik a tetszetősebb, de semmiképpen sem lehetett minőségi különbségről beszélni.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem csak olcsó rendszerekbe lehet a Gotham ideális, illetve nem is azt, hogy a drágább kábelek nem jobbak ettől, hanem ha egy adott rendszerbe tökéletesen illeszkedik, akkor nagyon nehéz a Gothamet kiváltani, akár sokszor drágább kábelekkel is.
Persze olcsó, vagy rosszul összeválogatott rendszerben akár kifejezetten rossz is lehet,s egy tonálisan kiegyenlítetlenebb kábel simán jobb lehet ettől, mert a rendszer hibáit az fedi jobban el.
Naim-ZU
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11318
- Kapcsolat:
Gotham
Minden ártó szándék, vagy üzletrontás nélkül engedtessék megjegyeznem, hogy a Gotham csak azért "piacképes" mert elfogadható árban kínálják.
Mielőtt meggyanúsítottá válnék, közlöm, hogy a digit IC-n kívül minden kábel járt nálam tesztre. (mind legalább egy hétig volt nálam).
Kétségtelenül elfogadható a minőség, és olcsó is. A tréfás az a dologban, hogy én mégis ennél olcsóbb kategóriából készítettem saját magamnak kábelezést, és mind rendre módra maga mögé utasította ezeket. ...
Természetesen egy termék sikere az árán is múlik. Csak a nagyon gazdagok és/vagy fanatikusok engedhetik meg maguknak, hogy az árat ne nézzék. A Gotham sikere abban rejlik, hogy a legtöbb rendszerben élvezetesebb hangot produkál, mint a hozzá hasonló, vagy kicsit magasabb árú kommersz kábelek, tehát azoknak lehet alternatíva, akik nem akarnak tíz- vagy százezreket költeni összekötésekre. Az is fontos lehet, hogy a kért méretben kapható többféle csatlakozóval, nem kell felesleges métereket vásárolni belőle. De talán nem is fontos ezt fejtegetni, mindenki tudja, ő miért vett Gothamot...
A DIY kábeleket és készülékeket árban én nem hasonlítanám a gyári termékekhez. Nekem is van egy saját készítésű hangdobozom, ami nagyjából 200e forintba került és számomra messze szerethetőbb hangsugárzó, mint a legtöbb gyári doboz 1 MFt alatt, de fura lenne ezzel érvelni azok felé, akik nem tudnak/akarnak maguk építeni és inkább 1 milliós kész dobozt vásárolnak.
-
Vendég
Gotham
"Digitális összekötő kábelek (GAC-1 Pro RCA): A legsikeresebb Gotham termék, 100 %-os megelégedettségi aránnyal. A vásárlók többsége igen nagy különbséget tapasztalt más kábelekhez képest, néha egészen drága típusokhoz képest is.'
Egyet értek Fapacival, bár a fent említett digit kábelt én még digit kábelként nem próbáltam, csak sub IC -ként és asszimetrikus összekötő kábelként használom. Ami feltűnt a kábel hangjában az a totális zajtalanság és a rendkívüli jó felbontás, teljesen megszűnik a háttérzaj. E miatt olyan apró és halk részletek is megszólalnak amik csak nagyságrendekkel drágább kábeleknél hallhatóak.
Azoknak ajánlom ezt a kábelt összekötő kábelként akik csöves erősítőt vagy nagy teljesítményű végfokokat használnak mert ezeknél az alkalmazásoknál sokszor gond a háttérzaj.
Ki fogom próbálni ezt a kábelt rendeltetés szerűen használva digitális kábelként is.
-
Vendég
Gotham
Kétségtelenül elfogadható a minőség, és olcsó is. A tréfás az a dologban, hogy én mégis ennél olcsóbb kategóriából készítettem saját magamnak kábelezést, és mind rendre módra maga mögé utasította ezeket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Gotham nem lehet a legjobb választások egyike, hanem azt, hogy
MINDEN KÁBEL CSAK RENDSZERBE ILLESZTVE - TESZTELVE
nevezhető ki jobbnak - rosszabbnak.
A szinergiát nagyon sokan csak "hírből ismerik" (tisztelet a kivételnek). Rengeteg pénzt költenek kábelezésre, és mivel tényleg jobb, mint a gyári drótok zöme, így elkönyvelik, hogy "Igen, megérte 40-50-akárhány ezret kiadni a tápkábelért, mert hallható javulást okozott.". Ezzel csak az a bibi, hogy ha odaadnám a kétezer forintos anyagköltségű kábelemet, elképzelhető, hogy lenne nagy szem-kikerekedés.
Mindenkit arra buzdítok, hogy tegyen próbát, hallgasson meg minél több kábelt, mielőtt egy forintot is elkölt, mert a kábelezés 90%-a (SZVSZ) túlmisztifikált dolog. Az áráról már nem is beszélve.
Mindenkinek kellemes zenehallgatást kívánok, akár DIY kábellel, akár Gotham-mel, akár másfélével.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Most, hogy egy szép kerek értéket ért el a Gotham vásárlók száma, összefoglalnám az általuk adott visszajelzéseket:
Tápkábelek (SPK): A próbát tevők kétharmada előrelépésnek tartja a Gotham kábelből készült tápkábeleket. 30 % nem hall különbséget közöttük, de a tesztelők többsége megtartotta a Gothamot az alacsony ára, az alkatrészek és a szerelés minősége miatt. Hárman adták vissza a tápkábeleinket a hallható különbség hiánya miatt, vagy mert egy másik példányt jobbnak éreztek nála.
Analóg összekötő kábelek (GAC-3 RCA, XLR, Jack): A tesztelők, vásárlók 95 %-a teljes megelégedéssel használja analóg IC kábeleinket. Többségük egyértelmű javulást tapasztalt a Gothamra váltásnál, néhányan kicsi különbséget tapasztaltak, de megtartották a GAC-3-at alacsony ára és/vagy minősége miatt. Kipróbálás után ketten döntöttek más kábel vásárlása mellett, minden esetben jóval drágább típust választottak. Ketten adták vissza kábeleinket azzal, hogy nagyobb javulást reméltek tőlük.
Digitális összekötő kábelek (GAC-1 Pro RCA): A legsikeresebb Gotham termék, 100 %-os megelégedettségi aránnyal. A vásárlók többsége igen nagy különbséget tapasztalt más kábelekhez képest, néha egészen drága típusokhoz képest is.
Hangfalkábelek (SPK típusok): 92 %-os megelégedettség. Hárman küldték vissza próba után valamelyik SPK típust azzal, hogy nem éreztek előrelépést, vagy más kábel produkciója tetszett inkább nekik. Négyen adták vissza azzal, hogy elismerik a Gotham előnyeit, de várnak a vásárlással, még nézelődnek a piacon, vagy most éppen nincs rá pénzük, azaz nem lettek teljes mértékben meggyőzve.
Összességében 90 % feletti az elégedettség. Az elégedetlenek között volt olyan érdeklődő, aki az amúgy tonálisan hibás rendszerének megjavulását várta kábeleinktől és ez sajnos nem következett be. A tápkábeleknél kevesen hallanak különbségeket, ez nagyjából minden márkánál így van tapasztalatom szerint.
Fél évvel ezelőtt, mikor belefogtunk a forgalmazásba, nagyon kevesen ismerték a Gotham nevet, nehezen nyíltak meg irányában, inkább a jól ismert neveket favorizálták. Mostanra ez nagy mértékben megváltozott, sok körben ismert és emlegetett lett a márka. Míg pár hónapja legtöbben óvatosan kértek tőlünk próbadarabokat, mostanában egyre többen vásárolnak teszt nélkül is, mert vagy ismerik már a kábeleinket, vagy számukra hiteles személy ajánlotta nekik.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Szia!
Ezeket a tápkábeleket el lehet vinni kipróbálásra?
Igen, de ez minden termékünkre igaz. Azt gondolom, az otthoni, saját környezetben szerzett benyomások sokkal inkább alkalmasak a döntés meghozatalához, mint egy néhány percig tartó meghallgatás egy zajos boltban, zsúfolt kiállításon, vagy esetleg a mások ajánlása.
Gotham
Az első készlet gyorsan elfogyott, de már készül a következő adag, a héten tudjuk postázni.
Szia!
Ezeket a tápkábeleket el lehet vinni kipróbálásra?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
4 eres Gotham hálózati tápkábel aranyozott vörösréz csatlakozókkal tuningolt Bals dugvillával és Schurter IEC dugókkal, fázisjelöléssel (1 méteres hosszban): 7.000 Ft
4 eres Gotham hálózati tápkábel gumiházas Tracon dugvillával és Schurter IEC dugókkal, fázisjelöléssel (1 méteres hosszban): 5.500 Ft
Magyarországon belül ingyenes postázás!
Az első készlet gyorsan elfogyott, de már készül a következő adag, a héten tudjuk postázni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Az SPK 4x2,5mm hf. kábel mennyibe kerül?
SPK 4 x 2,5 mm (4 eres, kettős PVC szigetelésű flexibilis hangfalkábel bikábelezéshez) - 2.120,- Ft/fm
SPK 2 x 2,5 mm (2 eres, kettős PVC szigetelésű flexibilis hangfalkábel) - 1.160,- Ft/fm
Többen váltottak rá Sirenről.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Gotham
Az SPK 4x2,5mm hf. kábel mennyibe kerül?
Jó alternatíva... ha "bi"-ben akarod használni. De érdemes lenne a sima 2x2.5-öst is!
Ezt ajánlottam volna az EA. Siren mellet...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Megoldódni látszik a normális IEC csatlakozó beszerzése, így mostantól folyamatos lesz a Gotham tápkábel készletünk is 2x2,5 ill. 4x2,5 kivitelben.
4 eres Gotham hálózati tápkábel aranyozott vörösréz csatlakozókkal tuningolt Bals dugvillával és Schurter IEC dugókkal, fázisjelöléssel (1 méteres hosszban): 7.000 Ft
4 eres Gotham hálózati tápkábel gumiházas Tracon dugvillával és Schurter IEC dugókkal, fázisjelöléssel (1 méteres hosszban): 5.500 Ft
Magyarországon belül ingyenes postázás!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Megoldódni látszik a normális IEC csatlakozó beszerzése, így mostantól folyamatos lesz a Gotham tápkábel készletünk is 2x2,5 ill. 4x2,5 kivitelben.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Megérkezett az újabb Gotham szállítmány, így ismét teljes a raktárkészletünk minden itt említett típusból.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Neutrik -kal szerelt GAC3 XLR drótokat használok a mozihoz,
a leghosszabb darab 15m, zajra az is teljesen immunis, ajánlom midenkinek
A GAC-3 pont ilyen felhasználásra lett kitalálva, hosszú szimmetrikus jelutakra. A 90-es években AES (Hangmérnökök Szövetsége) tagok végeztek néhány mérést, melyeknél a zajérzékenységet, jelveszteséget, egyéb átviteli jellemzőket mértek meg több mikrofonkábelnél. A nagyon jó eredmény miatt a GAC-3 a legjobb minősítést kapta és azóta a szövetség ajánlását élvezi. Nem véletlen, hogy nagyjából 25 éve gyártják.
Gotham
Neutrik -kal szerelt GAC3 XLR drótokat használok a mozihoz,
a leghosszabb darab 15m, zajra az is teljesen immunis, ajánlom midenkinek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
ezek mennyibe kerülnek?
Ezeket nem tartjuk raktáron, mert minimális az igény rájuk, a gyártótól pedig csak nagy mennyiségben lehet rendelni.
Gotham
létezik 6x4mm és 8x2,5mm-es Gotham SPK is.
ezek mennyibe kerülnek?
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Hangsugárzó kábelre gondoltam elsősorban! A 3 utas hangdobozhoz 6 ér fut.
Értem. SPK 4x2,5mm kábelünk van, több erest nem tartunk raktáron, de létezik 6x4mm és 8x2,5mm-es Gotham SPK is.
Gotham
4 eres összekötőjük létezik GAC-4 néven, illetve vannak 4-8-16-24 utas multicore-ok is, de nekünk ezekből nincs. Én GAC-3-ból csináltam rövid szimmetrikus összekötőket a váltó és a végfok közé. Mondanám, hogy kölcsön adom, de nálam XLR minden.
A Gotham kábelek a GAC-1 Pro S/PDIF kivételével nagyon hajlékonyak, de rugalmasnak nem mondanám őket.
Hangsugárzó kábelre gondoltam elsősorban! A 3 utas hangdobozhoz 6 ér fut.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gotham
Annyian dicséritek ezt a Gotham-et, hogy lassan ki kell próbáljam, ami nálam nem is olyan egyszerű eset, mivel nekem oldalanként 3x2 ér kell a 3 utas triamp rendszerhez. Olyan kábele nincs a gyártónak ahol 6 ér van egy köpenyen belül? Egyébként mielőtt bármit tudnék a kábelről, ami miatt nagyon megtetszett nekem, az az, hogy kézbe fogva rendkívül rugalmasnak tűnt, és én azt nagyon szeretem! Bizony, ez is lehet komoly érv!
4 eres összekötőjük létezik GAC-4 néven, illetve vannak 4-8-16-24 utas multicore-ok is, de nekünk ezekből nincs. Én GAC-3-ból csináltam rövid szimmetrikus összekötőket a váltó és a végfok közé. Mondanám, hogy kölcsön adom, de nálam XLR minden.
A Gotham kábelek a GAC-1 Pro S/PDIF kivételével nagyon hajlékonyak, de rugalmasnak nem mondanám őket.
Gotham
Annyian dicséritek ezt a Gotham-et, hogy lassan ki kell próbáljam, ami nálam nem is olyan egyszerű eset, mivel nekem oldalanként 3x2 ér kell a 3 utas triamp rendszerhez. Olyan kábele nincs a gyártónak ahol 6 ér van egy köpenyen belül? Egyébként mielőtt bármit tudnék a kábelről, ami miatt nagyon megtetszett nekem, az az, hogy kézbe fogva rendkívül rugalmasnak tűnt, és én azt nagyon szeretem! Bizony, ez is lehet komoly érv!
Gotham
Igen, menj bátran! Szerelt kábelekre kell csak várni, jellemzően 1 napot.
Köszi,a héten beugrok valamelyik nap.