Tudod,hogy mérte? Varrattól-varratig. Az kb tényleg 53 lehet... Nem minden arany, ami olasz csávótrane írta: ↑2020.07.05., vas. 21:54áh, az volt, hogy megkérdeztem az olasz fickót, tényleg 53 C-C-e a váz, és azt írta, olyan (naná), úgyhogy naivan az gondoltam, a fotó csal
. aztán mikor megjött a gép, az első dolgom a felsőcsövet megmérni volt, és sajna az biza' 55cm volt. ekkor még adtam egy esélyt a bicónak, úgyhogy 2 héten keresztül mentem vele, de a 100-as stucni sehogysem kényelmes, 80-85-ös kellene (jól láttad, pärt
) - na olyat meg azé' má' csak nem teszek bele, hogy nézne már ki szegény
. úgyhogy újratervezés van
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
BP van egy Imre Zsolt nevű srác. Magának cnc-zik lánckereket, mert neki a gyáriak fogkiképzése nem elég jól illeszkedik a lánc ... xal fordítva, a lánc nem jól fekszik be és adja át a hajtást a lánckerék fogain. Most reszelt magának egy vázat, de nemtom miből készült,legutóbb titánváza volt. Csak szerintem idő,ha sok pénzt nem is kér érte. De a gyerek igazi betegtrane írta: ↑2020.07.05., vas. 21:48komolyan mondom, pont ezt mondtama 'ZasszoNnak délelőtt, hogy amúgy annyira frankó és szép a bicó, hogy ha tudnék szakit, akit megvágja meg összecsinálja, hát nem haboznék
![]()
és ami komolyan meglepett, az a képessége, amivel simán ott van a Sempre Pro vonalán: egyszerűen hihetetlenül merev az egész bringa, nem érzem, hogy akár a kormány-fronton, akár a középrésznél vagy a popsinál tekeredne bármerre a bringa, és jobban csillapítja a rázkódást, mint a karbon váz tette
. igaz, a versenyzős időszakomban csak Columbus csövekből épített vázakat használtam/próbáltam, nem volt a Dedacciai-val talákozásom, de azt mondom, az SLX-nél (azzal versenyeztem 5 évet) ez egy lényegesen jobb csőkészlet
![]()
De igen, ennyi lehet nincs a sztoriban...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Mielőtt bármit elolvasok, megosztom véletek a tegnapi römegsportFutóverseny díjszabását. Ebben a legviccesebb, hogy a biciklisek 12 ezerért mehettek ott körbe, kb 10-15 km/h átlaggal,ahol egyébként mehettek volna ingyen is
647. lesz, nem nyer semit,de a marharépa kifizeti a 12 ezret
mi az ilyenekre edzeni jártunk. Volt aki nevezett, max azokat segítettük. Mondjuk így a legjobb, 1:32:53-as időmnek csak az endomondon van nyoma, de ilyenekért elvből se fizetek. (Néha kaptunk ingyérfutamot,ha megy a csapat)
De ez akkor is... Csak kiragadtam a csapatban versenyzők tarifáját
magyar bajnokságra kb 3 ezer nevezési díjat szedünk és ott igen komoly rendőri biztosítást is ki kell csengetnünk, mentőt, egyebeket. Itt polgárőrök mutatták az irányt. Nekünk is szoktak segíteni. 2 tálca sörért kb, meg megmutathatják magukat,hogy vannak. Sejtem,hogy kb itt is ennyi volt a fizetésük. 1 rendőrt nem láttam sehol. Egy sima Hajdú Kupán egy-egy mezőnyt kb 4 rendőr biztosít motoron + az autók... 5 mezőny minimum van... Az ám sok pénz.. Ezek a sport nevében fosra keresik magukat, a sok bamba meg dizet egy sehol nem jegyzett dutamért :)
2 fős csapat -> 25 000 Ft/fő
3 fős csapat -> 23 000 Ft/fő
4 fős csapat -> 16 900 Ft/fő
5 -10 fős csapat -> 12 900 Ft/fő
5-10 fős céges csapat -> 13 900 Ft/fő
Bringás kísérő -> 11 900 Ft/fő
De ez akkor is... Csak kiragadtam a csapatban versenyzők tarifáját
2 fős csapat -> 25 000 Ft/fő
3 fős csapat -> 23 000 Ft/fő
4 fős csapat -> 16 900 Ft/fő
5 -10 fős csapat -> 12 900 Ft/fő
5-10 fős céges csapat -> 13 900 Ft/fő
Bringás kísérő -> 11 900 Ft/fő
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5323
Nekem ma úszott el a Tiszai tekerés ; esküvői meghívót kaptunk.
Úgy látszik, maradok a hegyek közt. Jó lett volna kipróbálni a lapajt.
Úgy látszik, maradok a hegyek közt. Jó lett volna kipróbálni a lapajt.Re: Kerékpározás
Voltunk Tiszató szombaton. Az út tényleg xarabb lett, de azért ki lejet bírni. Elől 9, hátul 10 barral mentem, vision metron. Asszony ugyanez,de reggel mindehol 1-el tovább fújtam, rászámolva a latex engedéknységét :;)
Nem necces ,bár mi valami futóverseny kellős közepébe csöppemtünk. Az új szakaszon nem mentünk. 4-5 dudálás a 33-ason, de lexartuk.
Nem necces ,bár mi valami futóverseny kellős közepébe csöppemtünk. Az új szakaszon nem mentünk. 4-5 dudálás a 33-ason, de lexartuk.
halfnote.hu
halfnote.hu
Émmeg hozom a hegesztőtrafót meg a flexet. Csinálunk neki testreszabott bijánkitpärt írta: ↑2020.07.05., vas. 21:10Dobj bele egy kisebb stucnit. Van egy ilyenem, 85-ös. Ingyen megszámítom. Nem szépségdíjas, de ha jó a méret, később majd vadászol helyette valami úriasabbat.IMG_20200705_210214.jpgtrane írta: ↑2020.07.05., vas. 19:08egy kis ön(ös)-reklám: ha valaki ilyen bicót keres> https://apro.bikemag.hu/apro/celeste-55 ... -fir-42165 , vegye meg gyorsan (mer' kell a zs a jó-méretűre
)
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Dobj bele egy kisebb stucnit. Van egy ilyenem, 85-ös. Ingyen megszámítom. Nem szépségdíjas, de ha jó a méret, később majd vadászol helyette valami úriasabbat.trane írta: ↑2020.07.05., vas. 19:08egy kis ön(ös)-reklám: ha valaki ilyen bicót keres> https://apro.bikemag.hu/apro/celeste-55 ... -fir-42165 , vegye meg gyorsan (mer' kell a zs a jó-méretűre
)
![]()
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8053
Én meg hobbistaként csak azt tenném, csak aerob tartományban mennék hosszút. Totál kicsinálja a szervezetet a sok tejsav, minden területen. Meg az is biztos, hogy az üres tekintetes futók, tekerők, állóképességi sportolók nem nagyon lettek még ettől okosabbak, de bugyutábbak annál inkább. Nem érdemes a szervezetet arra kondícionálni, hogy az agy oxigén és energiaellátását tegye az izomzat mögé és full betompultan, zombiként csak tolni. Kívülről ez keménységnek tűnik, pedig ez nettó hülyeség. Nyilván élsportolók, akik a testükből élnek, dönthetnek úgy, hogy ez nekik megéri. Dehát tudjuk, hogy a javuk képes lenne egy olimpiai aranyért meghalni is utána. A szervezet nagyon jól működő rendszer, iszonyat tartalékokkal, tápanyag és energiaátcsoportosítási képességgel, iszonyat tüchtig pufferrendszerekkel. Ezt kéne minél okosabban használni, optimális terheléssel a határait finoman kitologatni, hagyni eleget regenerálódni, nem pedig beavatkozni a rendszerbe hülyeségekkel, megpróbálni "átvágni" a szabályzó és szabályzott rendszereket, mert hosszú távon úgyse fog menni.avl2 írta: ↑2020.07.05., vas. 17:30de miért nem ? rövidtávu veszely (? leszedüles a gepröl ? csokkent koncentracio ? ...) vagy hosszutavu (szervezetkarosodas?...) miatt nem ?
en kedvelem az “extremet”, pl mikor RAAM-on neha meg kell gyözni a bringást a csapatnak, hogy ne visszafelé menjen, a nagy üres tekintetek stb.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Erre kíváncsiságból klattyoltam. Va?ójában nem olvastam ilyen cikkeket, mert jöttek a dolgok maguktól, autodidakta módom, de ezen mosolyogtam, hoghy összecseng: ne várd meg, míg éhes leszel :) (értem,hogy ezt versenyzőkre írják,de egy hobbistának minden megtett!táv egy kis magánverseny. Ha nem jól csináljuk,fura dolgok történehtnek,amitől meg eleht ijedni :) eléhezés, hallucináció, dehidratáltság... Mind elég xar tud lenni,ha nem számítunk rá
https://www.welovecycling.com/hu/tour-d ... plalkozas/
https://www.welovecycling.com/hu/tour-d ... plalkozas/
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez nyilván a véglet, de nem éreztem magam sokkal szerencsésebbnek,amikor télen, a hieegben tekertünk 3-4-5 óràkat, szombat, vasárnap is. Az egész hétvége a kajáról és pihenésről szólt,persze tekeréssel, kedd csut pedig intervallum spinning. Nem mindennap csúcsterhelés,de már naghyon oda kellett figyelni a kajára. Finomat szinte soha nem ettem, csak bringázáshoz megfelelőt
https://www.welovecycling.com/hu/tour-d ... ersenyzoi/
https://www.welovecycling.com/hu/tour-d ... ersenyzoi/
halfnote.hu
halfnote.hu
Szerintem a rendszeresség a kérdés. Heti 5 tekeréssel előbb-utóbb elfárad a szervezet. De konfortzuónán, saját tempón nem annyira vészes. Én már merültem ki és lettem rosszul is bringán(nem mezei eléhezés, aszittem itt a kaszás. Eléhezés után még tudtunk menni 20-25 kilit is,kaja nélkül. Ahogy HajduBarna csapattárs mondta, innen már bemegyünk zsíron :) ). Mindenki magának érzi, de azért óvatosan. Persze koránkelni xar, egy kis tekerésért :)avl2 írta: ↑2020.07.05., vas. 17:30de miért nem ? rövidtávu veszely (? leszedüles a gepröl ? csokkent koncentracio ? ...) vagy hosszutavu (szervezetkarosodas?...) miatt nem ?
en kedvelem az “extremet”, pl mikor RAAM-on neha meg kell gyözni a bringást a csapatnak, hogy ne visszafelé menjen, a nagy üres tekintetek stb.
halfnote.hu
halfnote.hu
de miért nem ? rövidtávu veszely (? leszedüles a gepröl ? csokkent koncentracio ? ...) vagy hosszutavu (szervezetkarosodas?...) miatt nem ?
Kaja: ha nagy az intenzitás, az előző napi kevés lesz, viszont a túrósbatyut kihányos 3-4 óra múlva is. Intemzitásra 3-4 órával előtte kellni kell, müzli,vagy ha combosabb nap lesz,kakaóscsiga, lekváros,nutelláskenyér, de után le kell dögleni. Emésztés sok idő,de legalább jól ki is xarja magát az ember előző napról. De pl versenynapokon egy ilyen is jól jöhet https://whey-protein.hu/termek/powerbar ... e-bar-55g/
Hobbizni, ahjohy adja, de a müzlivel nehéz mellényúlni, de érdemesebb vízzel enni. Bűn xar az íze,de 3-4 óra alatt se foxxa össze magát a user :)
Avl szerencsés,ha előző napiból szinteket megy, bár aki jól tárol,ott simán van ennyi tartalék, bár rendszeresen, nagy edzéssűrűséggel nehéz produkálni. Régebben kb 7kor müzliztem a 10 órai edzéshez. Aztán 30 kilinél egy banán bement, majd kb 30-40enként valami. Zabszelet, mogyoróscsoki, kókuszrúd, gyümölcspüré. Folyadék sok kell és nem megvetendő az izotóniás ital. Enni és inni kell,ha nem érzed is, mert amikor már érzed, régen rossz :) nálunk is volt egy csóka, sokszoros magyar bajnok, igen komoly versenyző volt. Aztán vigéckedett,hogy neki 80 kili alatt nem kell kulacs, 120-ra is elég egy. Aztán minden verseny után alig tudtuk bepakolni a mentőbe,ahol telenyomták minden xarral, főleg magnéziummal. Izomrángásai voltak, totál kész volt mindig. Egyszer én hívtam rá a mentőt,aszitem elkapál, már úgy rángatózott a járdán kifeküdve,120 kili verseny után 30+ melegben. Mentős mondta, minden versenyen összekaparnak egy két ilyen hülyét :) Már a hülyét senki ne vegye magára, de inni,enni kell.
Hobbizni, ahjohy adja, de a müzlivel nehéz mellényúlni, de érdemesebb vízzel enni. Bűn xar az íze,de 3-4 óra alatt se foxxa össze magát a user :)
Avl szerencsés,ha előző napiból szinteket megy, bár aki jól tárol,ott simán van ennyi tartalék, bár rendszeresen, nagy edzéssűrűséggel nehéz produkálni. Régebben kb 7kor müzliztem a 10 órai edzéshez. Aztán 30 kilinél egy banán bement, majd kb 30-40enként valami. Zabszelet, mogyoróscsoki, kókuszrúd, gyümölcspüré. Folyadék sok kell és nem megvetendő az izotóniás ital. Enni és inni kell,ha nem érzed is, mert amikor már érzed, régen rossz :) nálunk is volt egy csóka, sokszoros magyar bajnok, igen komoly versenyző volt. Aztán vigéckedett,hogy neki 80 kili alatt nem kell kulacs, 120-ra is elég egy. Aztán minden verseny után alig tudtuk bepakolni a mentőbe,ahol telenyomták minden xarral, főleg magnéziummal. Izomrángásai voltak, totál kész volt mindig. Egyszer én hívtam rá a mentőt,aszitem elkapál, már úgy rángatózott a járdán kifeküdve,120 kili verseny után 30+ melegben. Mentős mondta, minden versenyen összekaparnak egy két ilyen hülyét :) Már a hülyét senki ne vegye magára, de inni,enni kell.
halfnote.hu
halfnote.hu
A hír után még olvastam tovább,merre tekeredik a!dolog,de itt megálltam. Igen, ez nem 100ezer lesz. Ittmbármi kaphatott olyan pofont, hogy totálkár a bringa.trane írta: ↑2020.07.05., vas. 09:36hát ez nem igazán jó hír, Gábor- még jó, hogy megúszta a fiad ennyivel
. viszont azt a vázat mindenképp' elvinném szakműhelybe, ahol rendesen át tudják világítni, mennyire sérült meg, mert annál a karbonszál-fröccsenetnél, ami kezdete megjelenni látszik, könnyen szétrobbanhat a váz egy nagyobb döccenőnél/belebikázásnál, és az biza' már vezethet komolyabb végkifejlethez is...
. asszem, érdemes lenne az avl2 által belinkelt irodát mielőbb felkeresni, itt sajna egy minden bizonnyal igen komoly tételről lesz szó
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Zsírból el lehet menni óvatosan, de én se tenném,pedig van,nem kevés
halfnote.hu
halfnote.hu
tényleg: az en 2008-as esetemben (is) a váz is sérült, kerekeröl ne is beszéljünk, Nella-t ismertem valamennyire akkoriban, bementem hozzajuk, kertem es siman adtak papirt, hogy mennyire serült a gep (ügyvedi iroda mondta, hogy kell valamilyen biciklis cegtöl papir, hogy ez is hivatalosan bekerülhessen)
ma is van Nella: https://nella.hu/
a nem beidezettet is hasonloan ismerem a lent irt forrasokbol.asebestyen írta: ↑2020.07.04., szomb. 22:44...maga az emésztési folyamat igen energiaigényes feladat is...lehoako írta: ↑2020.07.04., szomb. 19:14
Éhgyomorra edzéskor a maradék glikogént használjuk fel a májból. Ha ez elfogyott, és nem csinál eleget a szervezet hirtelen, akkor már érdemes némi cukrot bevinni, én sajnos volt, h eléhezéstől bedőltem az árokba és autó állt meg mellettem, h minden OK-e... ilyenkor kellett volna egy kókuszrúd v 2, meg egy kóla. Mondjuk jó reggeli a nyeregben :-))).
a beidezettre meg mindig ilyen fö hármas csoport jut eszembe: agynak, emeszteshez, izmoknak kell a .. vér ? "energia" ?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Ballan bringája, nagyon rendben van!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ez a lényeg.
- pärt
- Őslakos

Rendben, de nálam (meg ezek szerint másoknál) akkor sem működik a dolog. Nem vagyunk egyformák. Én mindig hiszek a testemnek- még sohasem vert át.trane írta: ↑2020.07.05., vas. 09:26nem azt írtam, hogy edd tele magad, és utána azonnal indulj el tekernipärt írta: ↑2020.07.05., vas. 08:39
Előképzettség nélkül ugyanezt gondolom -pusztán tapasztalatból. Nemhogy nem káros, de kifejezetten jobb a megemésztett vacsorát felhasználni, mint bereggelizve elindulni. Mikor ez utóbbival próbálkoztam, tekerés közben a fülemen jött ki a még feldolgozatlan kaja. Csak hosszabb ejtőzés után tudok elindulni.- egy rendszeresen kerékpározónak pedig talán már nem kell elmondani, mit jelent reggelizni úgy, hogy tudja, utána majd bringázni indul...
![]()
A mennyiségtől függetlenül sem jó nekem tekerés előtt enni. Egyszerűen túl sokat kell várnom, hogy valamilyen szinten már megemésszem az ételt. Későbbi napszakokban már van időm kivárni a dolgot. Pont ezért 99,99%-ban délután tekerek.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8053
SLX és abba mehet a rövid intenzív fékezéshez a hűtőbordás gyantás fékbetét. Tartós, mint a nyomorúság, ha karban van tatrtva. Minden betétcserénél le kell pucolni rendesen a munkahengerek falát és úgy visszatolni, illetve legalább minden szezon előtt lecserélni a fékfolyadékot, mert ez az ásványi elég szarul tűri a nagy hőterhelést. Kb 10 perc a 2 fék. Így örök élet meg egy nap.pärt írta: ↑2020.07.05., vas. 09:07Egy gyors kérdés a rücskösgumis fórumtársakhoz. Tárcsafék csere előtt állok, Deore és SLX között ingadozom- ez utóbbi kb másfélszeres árkülönbséget jelent. Mivel városi gépre kell, a racionális énem azt mondja, bőven elég a Deore, de fontos lenne a tartósság, megbízhatóság (SLX-nek kerámia dugattyúi vannak- nem tudom, ez mennyit számít). Hosszabb lejtőzések persze nem lennének, de rövid, nagyon(!) intenzív fékezések annál inkább.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

Egy gyors kérdés a rücskösgumis fórumtársakhoz. Tárcsafék csere előtt állok, Deore és SLX között ingadozom- ez utóbbi kb másfélszeres árkülönbséget jelent. Mivel városi gépre kell, a racionális énem azt mondja, bőven elég a Deore, de fontos lenne a tartósság, megbízhatóság (SLX-nek kerámia dugattyúi vannak- nem tudom, ez mennyit számít). Hosszabb lejtőzések persze nem lennének, de rövid, nagyon(!) intenzív fékezések annál inkább.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Anno próbálkoztam a reggelivel indulás előtt. Volt, hogy 1 órával, volt, hogy kettő, volt, hogy fél. Egy komolyabb emelkedőn sokszor a flaszteren végezte. Ellenben apróságokat tekerés közben simán meg tudtam enni és sokat segített is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
, hogy ha tudnék szakit, akit megvágja meg összecsinálja, hát nem haboznék