Szia La_Valse!
Én egy Matrix Audio Element H nevű kártyát használok.
https://streamaudio.hu/matrix-audio-ele ... -interface
Azon Texas Instruments chip van, eddig semmilyen zúgást - búgást nem tapasztaltam, de köszi az észrevételt!

Szia La_Valse!
Nekem az a legnagyobb öröm,hogy látni végreBig írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:49Hát ennek örülök, egyrészt hogy tudtam segíteni, másrészt meg hasonló dolgokat hallasz.kakaox írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:30Big, La_Valse!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, sikerült mindent behergelni.
Tegnap délután már megcsináltam
1 - MinorityClean 240-et letöltöttem
2 - Sexe64-et letöltöttem és ajánlásokat követve beállítottam és futtattam
(ebből találtam angolt és újabbat, amiben már lehet a prioritást állítani)
...újraindítás után is fut szépen szolgáltatásként a MC!
3 - Fidelizer 8.8-at is beüzemeltem.
Nos csak együtt próbáltam, nem volt türelmem külön-külön próbálgatni.
Amit eddig tapasztaltam, hogy kb egy óra múlva jött előszór egy olyan érzés, hogy ez most valami egész jó lett.
Változott többször a hang és voltak periódusok mikor kicsit karcosabb, zavarosabb lett,
de menet közben viszont ez szépen elműt. Eltelt kb 6...7 óra és azt kell mondjam, nagyon tetszik az eredmény!
Minden friss, ropogós és ugyanakkor nagyon sima is a hang. Mintha gyorsabb és részletesebb lenne az egész.
Ami feltűnően változott nálam azok a hangsúlyok...
Azok az apró kis finomságok is nagyon szépen átjönnek, mikor egy picit jobban kiemeli a hangját egy énekes.
Csak apróságnak tűnhet, de ettől valami egészen valóságos az előadás.
Mindenképpen érdemes kipróbálnia, aki Windows-on hallgat zenét!
Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna, ilyen "kalandok" vannak még itt...
Köszi még egyszer fiúk!
Ma beszéltem egy fórumtársunkkal aki ugyan csak mostanság üzemelte be az MC-t, igaz más véleménye volt a kapott hangról, de azt is elárulta, hogy ekkora változást nem is remélt.
Hozzáteszem, olvasgatva a külföldi fórumokat és véleményeket, amelyek természetesen ott sem egységesek, nagyon nem mind1 milyen PC, egy gép vagy kettő, meg hát a többi komponens is belejátszik a végeredménybe. Száz szónak is egy a vége, minden verziót érdemes kipróbálni, két egyforma nincs, ha van rá idő.![]()

Hát ennek örülök, egyrészt hogy tudtam segíteni, másrészt meg hasonló dolgokat hallasz.kakaox írta: ↑2021.09.25., szomb. 22:30Big, La_Valse!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, sikerült mindent behergelni.
Tegnap délután már megcsináltam
1 - MinorityClean 240-et letöltöttem
2 - Sexe64-et letöltöttem és ajánlásokat követve beállítottam és futtattam
(ebből találtam angolt és újabbat, amiben már lehet a prioritást állítani)
...újraindítás után is fut szépen szolgáltatásként a MC!
3 - Fidelizer 8.8-at is beüzemeltem.
Nos csak együtt próbáltam, nem volt türelmem külön-külön próbálgatni.
Amit eddig tapasztaltam, hogy kb egy óra múlva jött előszór egy olyan érzés, hogy ez most valami egész jó lett.
Változott többször a hang és voltak periódusok mikor kicsit karcosabb, zavarosabb lett,
de menet közben viszont ez szépen elműt. Eltelt kb 6...7 óra és azt kell mondjam, nagyon tetszik az eredmény!
Minden friss, ropogós és ugyanakkor nagyon sima is a hang. Mintha gyorsabb és részletesebb lenne az egész.
Ami feltűnően változott nálam azok a hangsúlyok...
Azok az apró kis finomságok is nagyon szépen átjönnek, mikor egy picit jobban kiemeli a hangját egy énekes.
Csak apróságnak tűnhet, de ettől valami egészen valóságos az előadás.
Mindenképpen érdemes kipróbálnia, aki Windows-on hallgat zenét!
Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna, ilyen "kalandok" vannak még itt...
Köszi még egyszer fiúk!

Beadták a derekukat, ez a tény. Az mindegy, hogy nekem mindegy

Most tényleg nem értem, mit kekeckedszrobi20064 írta: ↑2021.09.24., pén. 17:35Kinek mi a fontos ugyeDe osszefoglalom, 1 UPnP, 1 Qobuz, 1 mqa javitas, kb pont ennyi volt a lenyegi. Irj Roon forumra HRA miatt aztan meglatjuk mit kapsz
https://community.audirvana.com/t/relea ... 5-50/29243
![]()

Az már elég nekem, ha a fontos javításokat megkapja, nem fejlesztésekre gondoltam.

Köszi Big!Big írta: ↑2021.09.22., szer. 15:30
Ezt https://drive.google.com/file/d/1LP8TB9 ... sp=sharing töltsd le.
Bemásolod a c:\ gyökerébe, majd kicsomagolod. A mappában lévő sexe64.exe fájlra dupla katt, elindul. Majd betallózóod a MinorityClean.exe-t (első sor) a nevet autómatikusan kitölti a leírásba meg te írod ezt: MinorityClean Service és utána ok gomb.
Névtelen.jpg
Kb ezt kell, hogy lásd.
Két Japán szövegű ablakocska fog megjelenni egymás után mindkettóre ok gomb.
Utána feladatkezelőben láthatod a folyamatok és a szolgáltatások között is, hogy fut mindkettő (sexe64, Minority Clean).
Ez a 236-os verzió, talán a leg jobb eddig igaz, hogy a 237,238-at nem próbáltam még, elég időigényes ........kb. 8 óra mire kialakul a teljes "beégetés".
Ha váltani akarsz verziók között akkor a feladatkezelőben leállítod a MC-t , innen: \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\MinorityClean236 kitörlöd az egész mappát, majd a C:\Sexe64 mappából a Minority Clean exe-t, helyére meg bemásolod az új MC exe.t. Gép újraindít majd sexe64.exe elindít és újra betallóz..... stb. mint az előbbiekben.

Ezt https://drive.google.com/file/d/1LP8TB9 ... sp=sharing töltsd le.kakaox írta: ↑2021.09.22., szer. 13:51Köszönöm La_Valse!La_Valse írta: ↑2021.09.22., szer. 12:04A sexe/sexe64 olyan program, amely lehetővé teszi a szokásos alkalmazások szolgáltatásként történő
futtatását Windows NT / 2000 / XP / Vista / 8/10 rendszeren.
Itt találsz angol nyelvű leírást és letöltésí linket is.
Hogy miért van kismillió változat? A szerző a fejlesztés során szinte minden változtatást publikál.
Figyeli a fórumokon a reagálásokat, így próbál következtetéseket levonni.
Én azt tanácsolom, próbálj ki egyet a korai, kétszámjegyű, egyet a százas, és egyet a legutolsó
változatok közül. Ez még nem nagyon megterhelő és időigényes.
Nagyon sokat segítettél!![]()
Még csak annyit kérdeznék, hogy van értelme akkor a MinorityClean progit ezzel futtatni
(mert látom hogy prioritást is lehet itt állítani),
vagy csak simán elindítom autostart-al az MC-t, mikor a rendszer indul?
Mivel nem telepített win10/11-et használok, én utólag indítom az MC-t /realtime kapcsolóval.

Köszönöm La_Valse!La_Valse írta: ↑2021.09.22., szer. 12:04A sexe/sexe64 olyan program, amely lehetővé teszi a szokásos alkalmazások szolgáltatásként történő
futtatását Windows NT / 2000 / XP / Vista / 8/10 rendszeren.
Itt találsz angol nyelvű leírást és letöltésí linket is.
Hogy miért van kismillió változat? A szerző a fejlesztés során szinte minden változtatást publikál.
Figyeli a fórumokon a reagálásokat, így próbál következtetéseket levonni.
Én azt tanácsolom, próbálj ki egyet a korai, kétszámjegyű, egyet a százas, és egyet a legutolsó
változatok közül. Ez még nem nagyon megterhelő és időigényes.
A sexe/sexe64 olyan program, amely lehetővé teszi a szokásos alkalmazások szolgáltatásként történő

Szia!kakaox írta: ↑2021.09.21., kedd 20:40Sziasztok!
Megkelent az új Fidelizer 8.8
https://www.fidelizer-audio.com/fideliz ... rityclean/
És itt emlegetik a MinorityClean nevű alkalmazást...ezt próbálta már valaki?
http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MinorityClean/
Előre is köszönöm, ha van valakinek tapasztalata!

Köszönöm a válaszod.kakaox írta: ↑2021.09.16., csüt. 21:21Szia zatar01!zatar01 írta: ↑2021.09.14., kedd 09:59Sziasztok
Vélemény szeretnék kérni aki járatos JRiverbe, érdemes e megvásárolni a terméket mert itt lentebb jókat olvasok a 28 verzióról.
Foobarral zenélek jó minőségű dac-al.Topping D70s (foo dsd asio)
Egy régebbi próba verzióját összehasonlítottam a Foobar hangzásával és jóval meggyőzőbb volt akkor a foo.
Igazából a egyszerübb kezelése, a struktúrája és az átláthatósága miatt kellene.
A Roon is próbáltam ami nagyon profi de nekem mini pc-vel nagyon zajos volt a ventik miatt.
Foobar vs JRiver?
Nálam a JRiver a nyerő hang, bármit próbáltam eddig (Foobar, Aimp, HQplayer) mind szerényebb hang volt.
A Foobar ingyenes és jól beállítható, de kicsit fapados és olyan mesteres a hangja.
Ehhez képest valamilyen megfoghatatlan varázs költözik a hangba, ha a JRiver-el hallgatom a zenét.
Kipróbálni ingyenesen tudod, ha kell segítek Teamviewer segítségével jól beállítani a progit,
ha ilyesmit szeretnél keress meg privátban.
Először érdemes a BIOSban minél lassabbra állítani a RAM tempóját, (nálam ez 800 MHz) valamint minden
CPU Power Management (Turbo mode, CPU C-States, Speedstep) kikapcsolni.
Bár a mini PC-vel nem sokat foglalkoztam, eddig az volt a tapasztalatom, hogy minél erősebb és újabb a PC
annál jobb a hang. Ha nagyon pici a teljesítmény, akkor érdemes lehet Linuxot is kipróbálnod.
További javulás érhető el, ha hálózati lejátszóként használod a gépet, ami önmagának streameli fel a zenét
és a JRiver játssza le. Ilyenkor kell egy vezérlőprogram (UPNP Controller) Androidon én a BubbleUPNP-t használom)
és kell egy streamer-program, én a Minimserver-t javaslom.
Szóval Hajrá!

Szia zatar01!zatar01 írta: ↑2021.09.14., kedd 09:59Sziasztok
Vélemény szeretnék kérni aki járatos JRiverbe, érdemes e megvásárolni a terméket mert itt lentebb jókat olvasok a 28 verzióról.
Foobarral zenélek jó minőségű dac-al.Topping D70s (foo dsd asio)
Egy régebbi próba verzióját összehasonlítottam a Foobar hangzásával és jóval meggyőzőbb volt akkor a foo.
Igazából a egyszerübb kezelése, a struktúrája és az átláthatósága miatt kellene.
A Roon is próbáltam ami nagyon profi de nekem mini pc-vel nagyon zajos volt a ventik miatt.
Foobar vs JRiver?