Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Szervusztok!

A Supra Ply 3.4 hangsugárzó kábelről írják valahol, hogy egy kicsit visszafogott a magas tartományban. Ez azt jelenti, hogy egy mezei réz hangszóró vezetéktől is kevesebb legfelül?

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Üdv.

Ha adott egy Bi-wire-s hangfal tehát 4 db kábelt tud fogadni akkor mi a helyes bekötés abban az esetben ha single hangfalkábelt használok jumper segítségével?

Ugye van a High és van a Low terminál.

Személyes tapasztalatom az ,hogy lehet játszani a kábelek bekötésével és ezáltal a hangkép megváltozik. Ugye 4 bekötési lehetőség van,egy külső jumper kábellel össze van kötve a negatív illetve a pozítiv terminál.

1. a single kábelt a Low terminálokba kötöm be

2. a single kábelt a High terminálokba kötöm be

3. a single kábelből a - az alsó Lowba a + a felső High terminálba

4 a single kábelből a - a felső High-be a + az alsó Low-ba.

Mind a négy esetben más hangkép fogad.

A legnagyobb különbség a 3 és 4 bekötésnél tapasztalható a 3 bekötésnél részleteket tudok előcsalni a zenéből vagy filmekből a 4 bekötésnél a mélyek jönnek elő.

Kinek mi a személyes tapasztalata?
Én az mondanám, hogy csak két értelmes bekötés van (1 és2). Amelyik hangszóróhoz a +-t kábellel kötötted be annak a -át kösd be a kábel - ával és ezekről menj a jumperrel, de nem menj vele 'keresztbe'. Ezek közül azt válaszd, amelyik jobban tetszik.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Üdv.

Ha adott egy Bi-wire-s hangfal tehát 4 db kábelt tud fogadni akkor mi a helyes bekötés abban az esetben ha single hangfalkábelt használok jumper segítségével?
Személyes tapasztalatom az ,hogy lehet játszani a kábelek bekötésével és ezáltal a hangkép megváltozik. Ugye 4 bekötési lehetőség van,egy külső jumper kábellel össze van kötve a negatív illetve a pozítiv terminál.

A legnagyobb különbség a 3 és 4 bekötésnél tapasztalható a 3 bekötésnél részleteket tudok előcsalni a zenéből vagy filmekből a 4 bekötésnél a mélyek jönnek elő.

Kicsit más, de hasonló kábel-játék.
Ha bikábelezhető a hangsugárzó, és csak egy pár kábel fut(hat) az erősítőtől, akkor másmilyen a hangkép ha a low vagy a high csatiba dugom a kábelt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Oppo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 24

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Oppo »

Üdv.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Üdv.!

Kérdésem az lenne, hogy mi az alapvető különbség egy szimmetrikus és egy aszimmetrikus IC kábel felépítése között és mely esetekben érdemes/kell egyiket, ill. másikat használni.

Várom válaszaitok!

Köszönöm!

Sima RCA csatlakozóknál, szimmetrikusnak szánt 2+1 eres kábelből készült IC-nél, - ahol egy ér a pos., egy a test, és egy az árnyékolás, - lehet csinálni aszimmetrikus kábelt, csak itt az árnyékolást a forrás oldalon nem szabad bekötni.(földhurok) Ez az un. kvázi szimmetrikus kábel, RCA csatlakozókkal. Sok IC csupán csak emiatt "irányfüggő."
De hogy a helyzet tovább bonyolódjon, az Audio Note kezdte el az un. kvázi szimmetrikus kábeleknél pont a forrás oldalt bekötni, és a fogadó oldalt nem.
És hogy még mindig ne legyen egyszerű, ezeket a jeltovábbító rendszereket hívják balanced - szimmetrikus és unbalanced - aszimmetrikus rendszernek is.
Hát ennyi, remélem nem kevertem össze...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Ez található a kábelen > Halogen free < és karlosz is erre akart utalni.
A kábel iránya a felirattal egyezik meg.
Most látom,hogy tonee73 megelőzött.

Igen erre gondoltam.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 699

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GTomi »

aztat én pont nem látom...    már a betett fotódon
szemüveg Lacy
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

de egy kicsit megzavart a free felirat végén lévő ellenirányú nyilacska.
aztat én pont nem látom...    már a betett fotódon

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6493

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szerintem a nyilacska is pont arra mutat, mint a felirat, azaz, nem ellenirányú.

.

A vdH mindenre így írja rá  > halogen free

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a gyors reagálást a kicsit talán együgyű kérdésre. Én is így gondoltam és kötöttem is be, de egy kicsit megzavart a free felirat végén lévő ellenirányú nyilacska.

Szerintem a nyilacska is pont arra mutat, mint a felirat, azaz, nem ellenirányú.

.

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Köszönöm a gyors reagálást a kicsit talán együgyű kérdésre. Én is így gondoltam és kötöttem is be, de egy kicsit megzavart a free felirat végén lévő ellenirányú nyilacska.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

A felirat iránya.
meg van ott egy picike ék alak is mint nyilacska közvetlen a felirat után

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

A felirat iránya.

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Kaptam egy pár van den Hul Clearwater hangfalkábelt. Kérdésem lenne, hogy a mellékelt kép alapján mi a jel iránya?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Üdv.!

Kérdésem az lenne, hogy mi az alapvető különbség egy szimmetrikus és egy aszimmetrikus IC kábel felépítése között és mely esetekben érdemes/kell egyiket, ill. másikat használni.

Várom válaszaitok!

Köszönöm!

Egy kis alapismeret: 
http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html
.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kasumi »

A csatlakozón látszik mi van rajta, a készülék meg preferálja(?) kérdést egy meghallgatás döntheti el leggyorsabban, persze ha van rajta (forráson és fogadón is) mindkét csatlakozási mód. 
Jelen esetben olyan Atlas kábelekről van szó, ahol mindkét típus RCA-val szerelt. Ezért is ötlött fel a kérdés bennem. Mind a lejátszóm, mind az erősítőm RCA-val szerelt, így gyanús, hogy gyárilag aszimmetrikusnak tervezték...
Újratervezés

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3607

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ha jól értem, akkor ha a forrás, ill. fogadó készülék nem "támogatja" a szimmetrikus felépítést, nagy gond nincs akkor sem, ha szimmetrikus kábellel kötöm össze őket. Fordított esetben némi - a szimmetrikus felépítésből eredő - előnytől elesnék.
Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy a forrás és fogadó gép melyiket preferálja?

A csatlakozón látszik mi van rajta, a készülék meg preferálja(?) kérdést egy meghallgatás döntheti el leggyorsabban, persze ha van rajta (forráson és fogadón is) mindkét csatlakozási mód. 

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A szimmetrikus és aszimmetrikus kábel alig különbözik felépítésben, sokszor ugyanazt a drótot lehet használni mindkét csatlakozáshoz, viszont eltérnek a csatlakozóik, de még mindig nem ez a legfontosabb kérdés, hanem a forrás és fogadó készülékek felépítése. Tovább megyek, nagyon gyakori hogy ott van a szimmetrikus analóg IC csatlakozó de belül nem szimmetrikus a felépítés, és így a szimmetrikus jelleg elveszti előnyei nagy részét, csupán marad az hogy a szimmetrikus kábel hosszabban vezethető, kevésbé érzékeny a külső zajokra, valamivel jobbnak mondott dinamika leképzése, de ezek azért nem automatikusan következik minden esetben.

Kicsit más de hasonló okok miatt használnak SPDF-coax helyett AESEBU kábelt a digit átvitelben.

Ha jól értem, akkor ha a forrás, ill. fogadó készülék nem "támogatja" a szimmetrikus felépítést, nagy gond nincs akkor sem, ha szimmetrikus kábellel kötöm össze őket. Fordított esetben némi - a szimmetrikus felépítésből eredő - előnytől elesnék.
Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy a forrás és fogadó gép melyiket preferálja?

Újratervezés

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Nézőpont kérdése. Lehetsz valamiről meggyőződve, hihetsz is benne, de az attól még nem biztos, hogy tényeken alapul. Ezért használtam a valódi  kifejezést.
Persze megértem, hogy mind ezt némelyek máshogy vélik és másként is élik meg.
(Bár ez itt kicsit Off, elnézést!)

Érdekes filozófiai kérdések merülnek fel bennem,amit szerintem csak személyesen lehet mélységben átbeszélni.Az Emberek elkövetik azt az általános hibát,hogy megpróbálják egymást meggyőzi vélt vagy valósnak hitt igazuk alapján.Amikor beszélgetek elmomdom az Én véleményem érvekkel alátámasztva,de eszem ágában sem jut meggyőzni a másik felet.Azt vallom,ha rendelkezik kellő nyitottsággal és inteligenciával megérti a mondanivalóm,és itt jön a lényeg.Leszűri számára fontos információt....Erről éjszakákon át lehetne beszélni....Üdv
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3607

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Üdv.!

Várom válaszaitok!

Köszönöm!

A szimmetrikus és aszimmetrikus kábel alig különbözik felépítésben, sokszor ugyanazt a drótot lehet használni mindkét csatlakozáshoz, viszont eltérnek a csatlakozóik, de még mindig nem ez a legfontosabb kérdés, hanem a forrás és fogadó készülékek felépítése. Tovább megyek, nagyon gyakori hogy ott van a szimmetrikus analóg IC csatlakozó de belül nem szimmetrikus a felépítés, és így a szimmetrikus jelleg elveszti előnyei nagy részét, csupán marad az hogy a szimmetrikus kábel hosszabban vezethető, kevésbé érzékeny a külső zajokra, valamivel jobbnak mondott dinamika leképzése, de ezek azért nem automatikusan következik minden esetben.

Kicsit más de hasonló okok miatt használnak SPDF-coax helyett AESEBU kábelt a digit átvitelben.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Üdv.!

Várom válaszaitok!

Köszönöm!
Újratervezés

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nem akarok beleszólni nagyon, de amiről te beszélsz, az a meggyőződés. A hithez épp az az ugrás hiányzik, amit te hiszékenységnek bélyegzel, s ami azon alapszik, hogy belátom tudásom korlátait, és azokat átugorva helyezem bizalmam valamibe. Leap of faith, ha valakinek így jobban ismerős.
Ami pedig a biztos hifis tudást illeti: szerintem a tévhiteket megcáfolni könnyebb, mint bármi biztosat állítani. De ezt is lehet túlzásba vinni (8. oldalon kezdődik).

Nézőpont kérdése. Lehetsz valamiről meggyőződve, hihetsz is benne, de az attól még nem biztos, hogy tényeken alapul. Ezért használtam a valódi  kifejezést.
Persze megértem, hogy mind ezt némelyek máshogy vélik és másként is élik meg.
(Bár ez itt kicsit Off, elnézést!)
.

Vendég

Kábelezzünk

regebbi rendszeremen nagyon hallhato volt az olcso es draga kabel kozti kulonbseg.Most elobanyasztam egy regi rca kabelem,bekotottem ebbe a rendszerbe(meg igy nem probaltam)volt nemi kulonbseg de nem akkora mint anno.

Vendég

Kábelezzünk

A valódi hit tényeken és bizonyítékokon alapul, egyéb esetben legfeljebb hiszékenységről beszélhetünk, vagy arról, hogy azt hiszem el amit akarok, a tényektől függetlenül.
Nem akarok beleszólni nagyon, de amiről te beszélsz, az a meggyőződés. A hithez épp az az ugrás hiányzik, amit te hiszékenységnek bélyegzel, s ami azon alapszik, hogy belátom tudásom korlátait, és azokat átugorva helyezem bizalmam valamibe. Leap of faith, ha valakinek így jobban ismerős.
Ami pedig a biztos hifis tudást illeti: szerintem a tévhiteket megcáfolni könnyebb, mint bármi biztosat állítani. De ezt is lehet túlzásba vinni (8. oldalon kezdődik).

Vendég

Kábelezzünk

A legjobbbak tartott JBL-ek keresztváltóiban sokhelyütt közönséges elkók vannak, és bár az útmutatóban nem írják, nyilván azt ajánlanák, hogy NE cseréld jobb alkatrészre, ne próbáld felspécizni. E logikával nincs értelme különlegesen jó minőségű, válogatott alkatrészeket beépíteni, ha nem okoznak mérhető javulást, illetve a szériadarabok között sokkal nagyobb az eltérés. Mark Levinson kb. most dőlt a kardjába

Az a baj, hogy a legtöbb hifista a lineáris gondolkodás bűvöletében él, amire nagyon kényelmes, "logikus", könnyedén érthető filozófiák építhetők fel. Csak éppen a valósághoz nincs sok közük. A valóság borzasztóan összetett, jól megférnek benne a látszólagos ellentmondások, az érthetetlennek, misztikusnak tűnő jelenségek.

Az audio gd kabelei sem meregdraga kabelek,tesztelesnel is ezeket hasznalja.Fel is hivja a figyelmet arra hogy hasznaljunk ne meregdraga,de tisztesseges drotokat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”