Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Sziasztok!

Tápösvény kialakításán gondolkodom a villanyórától a rendszeremig! Olvasgattam utána és többféle kábel szóba került! A kérdésem az lenne, hogy milyen kábelt vegyek?
- 5x2,5mm2
- 3x6mm2
- 3x10mm2
- 5x6mm2
- 5x10mm2

Illetve, hogy kismegszakítóból milyet vegyek? Erre érdemes áldozni? :http://www.audiophil-online.de/hifitest ... lIIIg.html
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

FaemaFun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: FaemaFun »

Valaki ismeri, esetleg van tapasztalata, RAE-Akustik kábelekkel ?

Ezek közül is egy AC 3 Power Cable, 1,50 m-est néztem ki.

Remélem ebbe a témába belefér

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Egyik haveromnál is ez a helyzet, mindig azt mondják, hogy minden csatlakozás egy torzítás

...ill. veszteség.
.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

...igen, minden egyes csatlakozónak, aljzatnak megvan a saját jól felismerhető karaktere, melyekkel hangolhatjuk (és elhangolhatjuk!) rendszerünket.
Furutech hálózati dugót pl. a NAIM használ saját, kissé döglött hálózati kábelei magas-tartományának kiemelésére.

Saját rendszeremben ezen okok miatt kiiktattam minden mechanikus csatlakozási pontot a hangjel útjából - az IC-kábel egyik vége a CD-játszó paneljébe a másik az erősítőbe van beforrasztva; a hangszóróvezeték eleje pedig szintén az erősítőpanelbe, vége pedig a keresztváltóba.

A hálózati-elosztót is kiváltottam az IEC dugókkal, aljzatokkal együtt, a villanyórától bejövő vezeték végére ráforrasztottam a CD és erősítő tápkábelét (hydra).

Az összesen 30 különféle csatlakozó/aljzat száműzése okozta (pozitív) hangkép-változást nem lehet a szokványos jelzőkkel (mélyebb, magasabb, dinamikusabb, stb.) szavakkal leírni. A zene (nem pusztán a hang!) oldottabb, lazább, simogatóbb, ellazítóbb, de ha a zenemű megkívánja dögösebb, mocskosabb, felzaklatóbb lett.

Egyik haveromnál is ez a helyzet, mindig azt mondják, hogy minden csatlakozás egy torzítás
Már régóta töröm ezen a fejem én is, csak sajnálom megbontani a gyári készülékeket, de lehet, hogy egyszer elszánom magam.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

...igen, minden egyes csatlakozónak, aljzatnak megvan a saját jól felismerhető karaktere, melyekkel hangolhatjuk (és elhangolhatjuk!) rendszerünket.
Furutech hálózati dugót pl. a NAIM használ saját, kissé döglött hálózati kábelei magas-tartományának kiemelésére.

Saját rendszeremben ezen okok miatt kiiktattam minden mechanikus csatlakozási pontot a hangjel útjából - az IC-kábel egyik vége a CD-játszó paneljébe a másik az erősítőbe van beforrasztva; a hangszóróvezeték eleje pedig szintén az erősítőpanelbe, vége pedig a keresztváltóba.

A hálózati-elosztót is kiváltottam az IEC dugókkal, aljzatokkal együtt, a villanyórától bejövő vezeték végére ráforrasztottam a CD és erősítő tápkábelét (hydra).

Az összesen 30 különféle csatlakozó/aljzat száműzése okozta (pozitív) hangkép-változást nem lehet a szokványos jelzőkkel (mélyebb, magasabb, dinamikusabb, stb.) szavakkal leírni. A zene (nem pusztán a hang!) oldottabb, lazább, simogatóbb, ellazítóbb, de ha a zenemű megkívánja dögösebb, mocskosabb, felzaklatóbb lett.

Ejnye, a forrasztások kiváltására kitalálhatnál valamit!

A jelenség egyébként ismerős, a végfokokból nálam is a nyákról indul a hangsugárzó kábel.
.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Saját tapasztalom van a Furutech IEC aljzat hangjáról.Elég kemény katasztrofális hang.Amint kicseréltem egy régi 30 éves Magyar IEC aljzatra ami ráadásul még ezüstözött is volt ,egyből megszünt a keménység.
A régi WBT RCA dugók meg verhetetlenek.Szerintem ezek a részegységek ugyanúgy beleszólnak a hangzásba mint az összes többi elem.

longkft.hu/audioblog/

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Az is igaz, hogy jó dolog megelégedettségre törekedni, bár nem könnyű a HiFi világában!

Így igaz, a HIFI világában nem könnyű! Erre a ZENE világa a gyógyír!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

És milyen jó nekik! Hiszen ki ne szeretne lelki megnyugvás alapon boldogan birtokolni!
Persze..., viszont az összehasonlítások, a személyes megtapasztalások/meggyőződések/törekvések általában jobb hangot eredményeznek. Az is igaz, hogy jó dolog megelégedettségre törekedni, bár nem könnyű a HiFi világában!
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

a legtöbben a név/jól hangzó leírás/kinézet alapján vásárol ilyesmit, utána beszereli, és a "csak jó lehet" lelki megnyugvás alapon boldogan birtokolja.

És milyen jó nekik! Hiszen ki ne szeretne lelki megnyugvás alapon boldogan birtokolni!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Saját tapasztalom van a Furutech IEC aljzat hangjáról.Elég kemény katasztrofális hang.
Nesze "űrtechnika", persze lehet, hogy valakinek pont ez tetszik. Érdekes, hogy a legtöbben a név/jól hangzó leírás/kinézet alapján vásárol ilyesmit, utána beszereli, és a "csak jó lehet" lelki megnyugvás alapon boldogan birtokolja. Igaz a lényeg jobbára nem is ezeken múlik... Viszont sok kicsi sokra megy, ez a jó hang elérésében is igaz szokott lenni
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vagy is (jobbára) jó kis megélhetési kiegészítők a kufároknak a puccos csilli villi csatik...
.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Mostanában én is rájöttem hogy jobban szól a a régi hangfalam amiben még elvileg vas drót van gyárilag, az olcsó hama vagy egyszerű IC kábelel, mint egy VdH Secondal vagy ezüst kábelel.  És  a hangfal kábelem is egy olcsó pár száz forintos kábel. A másik rendszer felvan újitva, jó kondik, kábelek, de messze nem szól úgy mint a régi cucc.
Persze nem adom fel is kiszeretném próbálni egy AN-Vx-el az csak javulást hozhat   Elvileg.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Nem állítom, hogy nincs jelentősége a csatlakozóknak, a kontaktusok igen fontosak és természetesen itt is vannak hallható különbségek, de mindenkit óvva intek attól, hogy ezeknek az alkatrészeknek saját hangot kölcsönözzünk. Produkciójuk erősen rendszerfüggő, bizonyos irányokba hat, de nem tekinthetőek önálló részegységnek. Mindennek durvább verziója, amikor az érintkezők bevonatából próbál valaki következtetni a rendszer produkciójára. Valahol meg kellene húzni egy épeszű határt, mielőtt bekattan az ember a végtelen számú változótól.
Saját tapasztalom van a Furutech IEC aljzat hangjáról.Elég kemény katasztrofális hang.Amint kicseréltem egy régi 30 éves Magyar IEC aljzatra ami ráadásul még ezüstözött is volt ,egyből megszünt a keménység.
A régi WBT RCA dugók meg verhetetlenek.Szerintem ezek a részegységek ugyanúgy beleszólnak a hangzásba mint az összes többi elem.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

De nem szeretnék itt a Zen bölcs szerepében tetszelegni sem, hogy én már felülemelkedtem ezeken a földi hívságokon.

Azt gondolom, hogy igenis jó, ha ez a fajta vélemény, hozzáállás is megjelenik itt a fórumban (főleg, hogy szerintem is ez a helyes), talán pár ember átgondolja az eszement kütyüzést és többet hallgat inkább zenét.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6524

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

fapaci, én biztos rákontráztam volna neki, hogy: de aranyozottak a Balsok fém felületei (csak ugye nem látszanak).Kíváncsi vagyok mi lett volna a következő konkluzió...Még az is lehet, hogy kihúzatta volna a dugvillákat, csak hogy láthassa.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Persze, ez nyilván igaz. Én azonban nem szeretek már ilyen csatlakozókkal kütyüzni. Inkább keresem az optimális minimumot, amit úgy érzem a jobbféle stúdió kábelekkel el lehet érni. (saját rendszerem, saját elvárásaim, saját lehetőségeim szerint, akinek jobb rendszere, több pénze, magasabb elvárásai vannak, az nyilván vehet drága kábeleket és csatlakozókat). Ezekhez tisztességes alap csatlakozókat használok, IC kábeleknél Neutrik REAN, hálózatinál pedig Schurter IEC aljzatot és Kopp dugvillákat. Nem próbálgatok, cserélgetek, ezekkel vannak szerelve a dolgaim, és kész. Természetesen nem ítélem el, vagy nézem bolondnak azokat, akik kísérleteznek, próbálgatnak, csak engem ez már nem motivál. Olvasni persze szívesen olvasom mások ezirányú tapasztalatait.
Azért volt, hogy számodra is fontosak voltak a csatlakozók és a komolyabb kábelek, csak azóta korszakot és hozzáállást váltottál.

Egyszer járt nálam egy hobbitárs, aki néhány dolgot vásárolt tőlem és ha már itt volt, meg szerette volna hallgatni az aktuális rendszeremet. Előtte persze jó hifistához hűen körbejárta a cuccot. 20-30 perc zenehallgatás után nyilatkozott, mégpedig hogy teljesen rendben van, amit hall, csak az a jellegzetes Bals hang zavarja nagyon. Igen, akkoriban Bals dugókkal szerelt tápkábeleket használtam jobb híján. Azt hiszem, ez a fajta elemezgetés és az elemi szálak hasogatása nálam már túl van azon a bizonyos határon, amin belül még kényelmesen érzem magam. Nem állítom, hogy nincs jelentősége a csatlakozóknak, a kontaktusok igen fontosak és természetesen itt is vannak hallható különbségek, de mindenkit óvva intek attól, hogy ezeknek az alkatrészeknek saját hangot kölcsönözzünk. Produkciójuk erősen rendszerfüggő, bizonyos irányokba hat, de nem tekinthetőek önálló részegységnek. Mindennek durvább verziója, amikor az érintkezők bevonatából próbál valaki következtetni a rendszer produkciójára. Valahol meg kellene húzni egy épeszű határt, mielőtt bekattan az ember a végtelen számú változótól.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Feldobok egyet. Hálózati kábel dugók között mennyire szoktatok különbségeket érzékelni? (réz, vörösréz, ezüst különböző bevonatokkal - ródium, ezüst, arany) Mennyire hallhatók a különbségek - a pszihés megnyugváson túl!?

ON leszek!
Interkonnekt kábeleket néha próbálgatok. A gyors cserék során erősen koncentrálva hallottam már minimális eltérést, de ez mindig egybevágott az adott fajtájú kábelről szóló közvélekedéssel. A heti váltások során nem bírtam felfedezni még ennyi különbséget se. Ezt el lehet azzal intézni, hogy nem elég részletező a rencerem, illetve 30e Ft-nál drágább drótot még sose próbáltam.

A hangfalkábelem valamilyen sok színes érből álló, ujjnyi vastag Neotech. Egyrészt ajándékba kaptam, másrészt 2*7 méter hosszú, pont amennyire szükségem van. Egyszer lecserélem NACA5-re, hátha akkor nem fog állandóan felrobbanni az erősítőm, de csak ha találok reális aron használtat.

Tápkábelből soha nem használtam mást, mint a készülékhez kapott gyárit. Az elosztóra viszont kényes vagyok! Alumínium házás Kontasetet vettem, mert egyrészt masszív, másrészt egyvonalban vannak a lukak, nem 45 fokkal elforgatva, így kényelmesen elférnek egymás mellett a dugók.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerintem csak éppen annyira, mint bármilyen más csatlakozók esetében.
Eddigi tapasztalataim szerint nem egyszerű a történet, mivel a dugók átcserélésekor mindig éri egy kis "stressz" a kábeleket, ezért becsapós a "na ez jobb/rosszabb" első benyomás. Ha pedig jó kábelen van "jó" dugó, könnyű ráfogni, na ez pazar...
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Csak nehogy divat legyen ezentúl, hogy ki miről küldte a commentjét!

Nyugi, egy fecske nem csinál tavaszt!!4!4

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Csak nehogy divat legyen ezentúl, hogy ki miről küldte a commentjét!

Nem semmi, mennyire nincs értelmes fórum téma mostanában.

Feldobok egyet. Hálózati kábel dugók között mennyire szoktatok különbségeket érzékelni? (réz, vörösréz, ezüst különböző bevonatokkal - ródium, ezüst, arany) Mennyire hallhatók a különbségek - a pszihés megnyugváson túl!?
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Pedig sok párhuzamott tudok felfedezni a kábelek és tablett megítélése közt...  Van aki szerint fontos és van aki szerint 80ezret elkölteni egy tápkábelra ostobaság... 

Fontosnak nem neveznem, hasznosnak annal inkabb.

(uzenet nexus7/4g-rol kuldve)

Mielőtt kábel ügybe keverednék: hasznosnak a tabletet tartom.

(üzenet imac-ről küldve)

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Egyáltalán nem érdekelnek sem a fő, sem a mellék képességei a tabletnek.

.
Luddita!

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Pedig sok párhuzamott tudok felfedezni a kábelek és tablett megítélése közt...  Van aki szerint fontos és van aki szerint 80ezret elkölteni egy tápkábelra ostobaság...

Fontosnak nem neveznem, hasznosnak annal inkabb.

(uzenet nexus7/4g-rol kuldve)

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Node, térjünk vissza a kábelezéshez.
Igen, könyörgöm!
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”