Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Szia! Az egyik barátom, annyit csinált, hogy a belső kábelek saruit levágta és az összes kábel, fixen beforrsztotta, a csatlakozási pontokra. Azt mondta, hogy rá sem lehetett ismerni a hangfalra, akkorát javult a hangzás.
Gyárilag forrasztottak a kábelek.
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Kábelezzünk
Meg aztán biztos elégedett vagy a hangjával, azért nem tervezel tuningot.
Persze, a saját szintjén jó, de ma is hallottam (sokkal) jobbat, igaz az a Spendor BC3 már ...
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Kábelezzünk
Üdv! Hangfal belső kábelezéshez mit ajánlanátok ?
Szia! Az egyik barátom, annyit csinált, hogy a belső kábelek saruit levágta és az összes kábel, fixen beforrsztotta, a csatlakozási pontokra. Azt mondta, hogy rá sem lehetett ismerni a hangfalra, akkorát javult a hangzás.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Nekem ilyen hangsugárzóm van, de ennek ellenére eszembe sem jut, hogy vkinek is odaadjam "tuningolni". Előre honnan is tudhatnám mi lesz az eredménye? Ha nem tetszik egy komponens meghallgatok egy másikat is.
Ez persze nem a tuning ellen szól, félreértés ne essék, csak egy örök vitatéma...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Kábelezzünk
Nekem ilyen hangsugárzóm van, de ennek ellenére eszembe sem jut, hogy vkinek is odaadjam "tuningolni". Előre honnan is tudhatnám mi lesz az eredménye? Ha nem tetszik egy komponens meghallgatok egy másikat is.
Ez persze nem a tuning ellen szól, félreértés ne essék, csak egy örök vitatéma...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kábelezzünk
A gyakorlatban kb. 1000 dollár alatti árú hangsugárzók mindegyikében van mit tuningolni, köszönhető a tudatos költség optimalizálás fontosságának a tudatos minőség optimalizálás helyett.
Kábelezzünk
Néhány mondat a hangsugárzó garancia ügyről.
A garancia gyakorlatilag arra jó, hogy ha valaki meghallgatás nélkül, raktárról visz el egy hangsugárzó párt/szettet, akkor első bekapcsoláskor, ha a nem megfelelő gyári minőség ellenőrzés miatt valami nem működik, nagyon torz más kis hangerőnél is, akkor a forgalmazó kicseréli/megjavíttatja. Ha már beüzemeltük, és rendben működnek a hangsugárzók, akkor a meghibásodás 99,99%-ban már csak a nem megfelelő használat következtében lép fel. A túlzott- akár csak igen rövid ideig tartó túlzott teljesítmény, a hangszínszabályzás miatti túlvezérlés következtében meghibásodott hangszórót már nem javítják meg garanciálisan, mert az minden esetben gondatlanság következménye. A leégett lengőtekercs, szétzilálódott lengő huzal, membránszakadás, stb. minden esetben a felhasználó tudatlansága/bénasága/peche miatt bekövetkező esemény. Hiába írják rá egy hangsugárzóra, hogy maximális folyamatos terhelhetőség 50W, és csak mondjuk 20 wattos névleges teljesítményű erősítőnk van, avval is könnyen tönkre lehet tenni a magassugárzót, amennyiben alaposan túlvezéreljük az erősítőt. Az 50W amúgy sem a teljes hangfrekvenciás sávra vonatkozik, csak egy szűk részére, ami különböző szabványokban különféleképp van specifikálva, és alapvetően a közép tartományra vonatkozik (100-1000Hz), hiszen a mély hangoknál a maximális membrán kitérés a fő limitáló tényező, magassugárzók meg alapból nem bírják az 50 wattot folyamatosan, egyik sem. Szerencsére a túlvezérlés következtében azonnal igen jól hallható a megnövekedett torzítás, ilyenkor még nem késő haladéktalanul visszatekerni a hangerőszabályzót.
A tuning miatt elvesztett garanciának nincs jelentősége, mert a hangszórók nem fognak a tuning következtében hamarabb meghibásodni, a keresztváltó, kábelezés esetleges hibája meg már a tuningoló garanciális felelőssége.
A gyakorlatban kb. 1000 dollár alatti árú hangsugárzók mindegyikében van mit tuningolni, köszönhető a tudatos költség optimalizálás fontosságának a tudatos minőség optimalizálás helyett.
...egy pici pozitív kiegészítés a garanciával kapcsolatban, mert annak megítélése Forgalmazótól is függ!
Erősítőm kimenetére kb. egy év használat után - máig ismeretlen okból - egyenáram jutott, s mielőtt lekapcsolt volna a védelme, leégett az egyik hangdobozom mély-sugárzója. A Forgalmazó erősítőmet saját pénzén átvizsgáltatta, hangdobozaimban a mély-sugárzókat párban ingyenesen kicserélte. Azzal, hogy a hangdobozok belső kábelezése "tuningolva" lett, nem foglalkozott.
Tudom, nem ez az általános, de jó tudni, hogy ilyesmi is megtörténik.
longkft.hu/audioblog/
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5254
Kábelezzünk
Néhány mondat a hangsugárzó garancia ügyről.
A garancia gyakorlatilag arra jó, hogy ha valaki meghallgatás nélkül, raktárról visz el egy hangsugárzó párt/szettet, akkor első bekapcsoláskor, ha a nem megfelelő gyári minőség ellenőrzés miatt valami nem működik, nagyon torz más kis hangerőnél is, akkor a forgalmazó kicseréli/megjavíttatja. Ha már beüzemeltük, és rendben működnek a hangsugárzók, akkor a meghibásodás 99,99%-ban már csak a nem megfelelő használat következtében lép fel. A túlzott- akár csak igen rövid ideig tartó túlzott teljesítmény, a hangszínszabályzás miatti túlvezérlés következtében meghibásodott hangszórót már nem javítják meg garanciálisan, mert az minden esetben gondatlanság következménye. A leégett lengőtekercs, szétzilálódott lengő huzal, membránszakadás, stb. minden esetben a felhasználó tudatlansága/bénasága/peche miatt bekövetkező esemény. Hiába írják rá egy hangsugárzóra, hogy maximális folyamatos terhelhetőség 50W, és csak mondjuk 20 wattos névleges teljesítményű erősítőnk van, avval is könnyen tönkre lehet tenni a magassugárzót, amennyiben alaposan túlvezéreljük az erősítőt. Az 50W amúgy sem a teljes hangfrekvenciás sávra vonatkozik, csak egy szűk részére, ami különböző szabványokban különféleképp van specifikálva, és alapvetően a közép tartományra vonatkozik (100-1000Hz), hiszen a mély hangoknál a maximális membrán kitérés a fő limitáló tényező, magassugárzók meg alapból nem bírják az 50 wattot folyamatosan, egyik sem. Szerencsére a túlvezérlés következtében azonnal igen jól hallható a megnövekedett torzítás, ilyenkor még nem késő haladéktalanul visszatekerni a hangerőszabályzót.
A tuning miatt elvesztett garanciának nincs jelentősége, mert a hangszórók nem fognak a tuning következtében hamarabb meghibásodni, a keresztváltó, kábelezés esetleges hibája meg már a tuningoló garanciális felelőssége.
Kábelezzünk
Az apróban most van is eladó egy tuningolt DP300-as, az eladó bizonyára szívesen megosztja veled tapasztalatait.
Kábelezzünk
Én a helyedben nem piszkálnék bele. Sztem nem lesz jobb csak más. Ha cserélgeted a hs kábeleket úgy is tudsz kísérletezni neked melyik karakter jön be. Nekem pl a Kimber 4tc tetszett és nem is oly földtől elrugaszkodott az ára másodkézből vásárolva. E mellett érdemes meghallgatni néhány ezüstözött kábelt is, de sokaknak ez nem jön be, főleg a belépő kategóriás rendszerekben. Ha a tuning költségeit hozzáadod a hs kábelre szánt összeghez, abból már egész jó kis kábelt lehet venni .
( a dobozodat nem ismerem, ezek csak nagy általánosságok... )
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Hangfalkábelt is most cserélek. Amúgy Cav DP300-as dobozok. Hangfalkábelnek most Cav THX-600-ast tervezek ami csak szerelve kapható. Hangjával megvagyok elégedve csak hajt a kíváncsiság hogy kis tuningal mit tudhat.
Ha új a doboz akkor lehet hogy a gari ugrik a belepiszkálás miatt (még ha szakszerűen is van megcsinálva)!
Valami semleges hangú kábelt keress (mikrofonkábelek jók szoktak lenni...), pl, a VDH kábelek nem azok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Ha meg vagy elégedve a hangfalkábeleddel és a karaktere is megfelelő akkor érdemes hosszútávon rendszerben tartott hangfalat azonos kábellel átkábelezni!
Milyen dobozokról van szó?
Kábelezéssel is lehet hangolni egy dobozt...
Hangfalkábelt is most cserélek. Amúgy Cav DP300-as dobozok. Hangfalkábelnek most Cav THX-600-ast tervezek ami csak szerelve kapható. Hangjával megvagyok elégedve csak hajt a kíváncsiság hogy kis tuningal mit tudhat.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Ha meg vagy elégedve a hangfalkábeleddel és a karaktere is megfelelő akkor érdemes hosszútávon rendszerben tartott hangfalat azonos kábellel átkábelezni!
Milyen dobozokról van szó?
Kábelezéssel is lehet hangolni egy dobozt...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Próbáltam...az alább említett Nekem jobban bejött!
Persze, nem kizárt, hogy jobb, csak hátha valaki épp keresgél, infonak jó lehet.
Nemrég gondolkodtam, hogy eladom a Nordost Whitelight Glass kábelem, mert most épp nincs kihasználva, de aztán rájöttem, hogy nagyon úgysem kapok jobbat, ha meg a jövőben kellene...
Kábelezzünk
Egy jó alternatíva:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=5994
Próbáltam...az alább említett Nekem jobban bejött!
.
Kábelezzünk
Néhány hete kérdezősködtem optikai kábelek felől. Egy új készülékkel bővült a rendszer, a Dac-hoz csak ezzel a megoldással tudtam eljutni .
Több próbálkozás után az egyik - vicc, de egy olcsóbbik alternatíva a sok közül - kifejezetten bejött.
Ha valaki olcsó, de jó hangú optikait keres, jó szívvel ajánlom nem reklám céllal:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=325003
Jó néhány coax-al partiba van - bár tudom, némelyeknek ez coaxális szentségtörés. Én is így véltem sokáig.
A rendszer/ízlés függőséggel azért tessék számolni.
Egy jó alternatíva:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=5994
Kábelezzünk
Néhány hete kérdezősködtem optikai kábelek felől. Egy új készülékkel bővült a rendszer, a Dac-hoz csak ezzel a megoldással tudtam eljutni .
Több próbálkozás után az egyik - vicc, de egy olcsóbbik alternatíva a sok közül - kifejezetten bejött.
Ha valaki olcsó, de jó hangú optikait keres, jó szívvel ajánlom nem reklám céllal:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=325003
Jó néhány coax-al partiba van - bár tudom, némelyeknek ez coaxális szentségtörés. Én is így véltem sokáig.
A rendszer/ízlés függőséggel azért tessék számolni.
.
Kábelezzünk
A PVC bomlása során hő hatásra elsősorban HCl, azaz sósav hasad le és ez eutokatalitikus folyamat, azaz önmagát gyorsítja. Szépen tud rezet korrodálni
Fény hatására oxidálódik a PVC és egyre törékenyebb, merevebb lesz. Röviden ennyit a csodálatos PVC-ről.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Kábelezzünk
Üdv!
Vissza olvastam 30 oldalt de nem igazán találtam a kérdésemre választ.
Tömör réz illetve sodrott réz hangdoboz kábel (erősítő-hangdoboz közé) közti különbségekre keresem a választ?
Jelenleg Proson super speaker kábelem van nincs vele gondom csak ki szeretnék próbálni mást is. Ez sodort vezeték.
Pl: DIY Klotz 100 voltos tűzálló tömör kábel? (cat 5-6-7-x nem érdekel köszönöm. )
Ha a hangdoboz kábele tömör akkor érdemes az erősítőhöz is tömör tápkábelt használni, vagy azt inkább az erősítőhöz érdemes választani? (Tápkábelem tömör réz)
Köszönöm!
Kábelezzünk
Jó viccnek tűnik, de szabad legyen megjegyeznem, hogy az általam ajánlott 1mm2 és bazzs fültárs által említett 1,5mm2 között nagy különbség van skin hatás szempontjából. A szigetelésről nem is beszélve
Aki nem hiszi, számoljon utána: http://en.wikipedia.org/wiki/Skin_effect
Aki meg nem hiszi, hogy a pvc szigetelés mennyire vacak, az nézze meg az autójában a vezetékeket, mennyire korrodáltak már akár két év után is...
Nem akartam viccelni,főként mivel meg is csináltam az útmutatásaid alapján,és tényleg.... Előtte meg hallgattam PVC.szig.-gel,majd ugye elkészült,óriási volt a különbség a pamut javára,valóban nagyon vacak a PVC.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Kábelezzünk
túl vastag...inkább VdH scs28...
Az 1.3 vékonyabbik változata már kecsesebb. http://kacsa-audio.hu/webshop/neotech.b ... uw13.p.838
Nekem bevált. Szeretem a hangját. Semleges, tiszta. (Hálózati kábelnek is érdemes megfülelni a 2.1-et. )
Az scs28 sem rossz!
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6336
Kábelezzünk
elvileg megvan a CT3.1 - köszi mindenkinek
Azért lécci írj majd valami tapasztalatot.Köszönet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9338
Kábelezzünk
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5254
Kábelezzünk
Elnézést, eltévesztettem, megfeküdte az esti túrógombóc halom a szememet... Kevertem az iecet az rcával:D Szó sincs skin problémáról 50Hz-en...és az ajánlott kácsás derót is ok., bár annak pvc a szigetelése, de második generációs, azaz tovább tart...
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Kábelezzünk
Nem nem írtam, hogy az IEC aljzattól, olvass vissza. (csak ott kis betűvel írtam "iec") Tudtommal ez a hivatalos neve.
Hogy máskor ne legyek félre érthető és alkalmazkodjak a fórumos szokásokhoz, akkor itt hogy hívják? 3 késes 230 voltos aljzat?
Ha adnak csak 10 centit is akkor részemre tökéletesen megfelel!
Köszönöm a segítséget!