Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A SPDIF jelalak,
... és amilyen a valóságban:
Ez is egy valós SPDIF jel (digit szkóppal megjelenítve). Na most akkor melyik a valóságosabb?
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
az hogy "ki kell" az nálam egyből azt jelenti, hogy valaki elvárja hogy kell hogy legyen különbség.
Valóban nem kell... Anyám és néhány milliárd emberke garantáltan nem venne észre semmi különbséget, mert (szerencséjükre) nem tudják, mire figyeljenek. A képmérnök barátom meg órákon át állítgat a TV stúdióban olyan paramétereket az adásképen, amikről még nem is hallottál, de ő azonnal kiszúrja, ha valami el van tekergetve. Kocsis Zoltán dirigátor pedig morcosan néz a brácsásra, ha el van hangolva a hangszerének egyik húrja, közben a közönség nagy hányada észre sem veszi, hogy brácsa is van a műben.
Nem perdöntő bizonyíték, ha valaki (nem) észlel különbséget két produkció között, csak könyörgöm, ne kezdjük el megmagyarázni, hogy miért van igazunk! Az ilyen vitákat már ezerszer lefolytattuk, hogy van-e, lehet-e különbség két lejátszó szoftver, két veszteségmentes audio adatformátum, két digitális kábel, két USB port produkciója között. Senki nem győzött meg senkit (bár én tudok több olyan kollégáról is, akik csendben átslisszoltak egyik csapatból a másikba), ilyen módszerrel nem is lenne egészséges. Tessék tapasztalni, figyelni és abból levonni következtetéseket! Az így megalapozott véleményt intelligens ember nem támadja egyik oldalról sem.
Kábelezzünk
Ha már a kábeles topicban vagyunk......ki milyen elérhető árú HDMI madzagot ajánlana....1,5m-es hosszban.
Az sem baj ha az ajánlások között akad olyan,aminek van komponens kábel verziója is....már csak a szinergia miatt is....
Nekem képben és ár/érték arányban a Supra kábel tetszett a legjobban, azok közül, amiket láttam.http://supracables.hu/spd/HDMI-HDMI1-5/ ... D-A-V-1-5m
Kábelezzünk
A SPDIF jelalak...
Digital signal gyakorlatban.JPG
Úgy vélem, az ábra egyben válasz is arra, hogy van e jelentősége a digit kábel minőségének!
.
Kábelezzünk
az hogy "ki kell" az nálam egyből azt jelenti, hogy valaki elvárja hogy kell hogy legyen különbség. És az fog is látni eltérést
és ez ennyi
Teljesen mindegy hogyan fogalmazok én látom, ráadásul a projektorhoz "csak" kácsa alap kábelem van, tehát még azt sem lehet mondani, hogy meg kellene ideologizálnom a drága kábelt, mert az nincs! A különbségek ettől függetlenül léteznek, akár tetszik, akár nem!
Kábelezzünk
Ha legalább fullHD projektorról van szó, 3-4 eltérő kategóriájú kábellel, normális forrással ki kell jönni a különbségnek szvsz!
Bár nekem van olyan ismerősöm aki régebben 1080p felvételt nézve nem látott különbséget azonos márkájú fullHD és a HD ready TVk között.
az hogy "ki kell" az nálam egyből azt jelenti, hogy valaki elvárja hogy kell hogy legyen különbség. És az fog is látni eltérést
és ez ennyi
Kábelezzünk
most én mondom hogy nem olvastál rendesen igaz én sem írtam oda hogy volt másik megtekintés is
nem ez az egy volt, de éppen ezt hoztam példának.
És ráadásul nem is 1 projektoron, hanem csak nekem volt 2 is, de volt olyan hogy egyszerre 6 ketyegett nálam a nappaliban
Ha legalább fullHD projektorról van szó, 3-4 eltérő kategóriájú kábellel, normális forrással ki kell jönni a különbségnek szvsz!Bár nekem van olyan ismerősöm aki régebben 1080p felvételt nézve nem látott különbséget azonos márkájú fullHD és a HD ready TVk között.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Kábelezzünk
most én mondom hogy nem olvastál rendesen igaz én sem írtam oda hogy volt másik megtekintés is
És ráadásul nem is 1 projektoron, hanem csak nekem volt 2 is, de volt olyan hogy egyszerre 6 ketyegett nálam a nappaliban
Akkor ideje valami jobb minőségűt beszerezni, amin kijönnek a különbségek Bocccsss, nem tudtam megállni!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Ezt neked is javaslom! Ha van lehetőséged rá, több, eltérő kategóriájú kábelt, több forrásból és több megjelenítővel próbálj ki! Ne egy teszt (2 kábel 1 megjelenítőn) tapasztalatából próbálj általános következtetést levonni!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Kábelezzünk
ez a heti kedvencem... 8 unikum után sem lehet nagyobb marhaságot leírni
Marhaság 8 adag gyomorforgató édes löttyöt meginni. Ha gyomorkeserű, akkor Fernet-Branca.
Istvánnal nagyon kulturáltan lehet vitatkozni (én speciel sokszor egyetértek vele), de marhaságot nem szokott leírni.
Tessék megfelelő magyarázatot fűzni az állításodhoz, különben mezei sértegetésnek tűnik, ami egy technikai topikban minimum kerülendő.
Kábelezzünk
Maradnék a saját szemem okán a nem hívők kategóriája, aki meg tanácsot kér annak azt tanácsolom ezek után. hogy csak a saját szemének higgyen, és kérjen kölcsön két kábelt a Kácsából (letét ellenében vihető ugye) aztán hajrá.
Ezt neked is javaslom! Ha van lehetőséged rá, több, eltérő kategóriájú kábelt, több forrásból és több megjelenítővel próbálj ki! Ne egy teszt (2 kábel 1 megjelenítőn) tapasztalatából próbálj általános következtetést levonni!
Kábelezzünk
megszoktam már, hogy a kábeles témák mindig jelentős vitaalapot adnak.
Azt is hogy itt okos senki nem lehet de még szép sem
Sőt azt is hogy vannak akik nem hisznek és vannak akik igen
És azt is hogy a nem hívők szava mit sem ér a hívőkéhez képest.
Maradnék a saját szemem okán a nem hívők kategóriája, aki meg tanácsot kér annak azt tanácsolom ezek után. hogy csak a saját szemének higgyen, és kérjen kölcsön két kábelt a Kácsából (letét ellenében vihető ugye) aztán hajrá.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Kábelezzünk
Ha már a kábeles topicban vagyunk......ki milyen elérhető árú HDMI madzagot ajánlana....1,5m-es hosszban.
Az sem baj ha az ajánlások között akad olyan,aminek van komponens kábel verziója is....már csak a szinergia miatt is....
Én is egy AQ ajánlanék( persze hogy kinek mi a megfizethető.....) a chocolate-ot.
Próbáltam a forest cinnamon és chocolate kábelt is feljebb direkt nem mentem, mert az már nekem nem megfizethető,persze ez se nagyon, mivel három kellene belőlük.
Mindegyik előre lépés hangban az előzőhöz képest a képük nem érdekelt.
A kacsáéktól el lehet minden "madzagot" hozni letét fejében egy hétre és akkor te is eltudod dönteni, hogy hallasz vagy nem hallasz különbséget kábel és kábel között. Szándékosan írtam a különbség szót a jobb helyett.
Aki pedig azt állítja hogy HDMI és HDMI között nincs különbség..........." DE VAN DE VAAAN !!!!" nem hogy a 1,5m-ek között hanem még a 0,6m-ek között is és nem a hosszuk miatt, hanem a fránya kábel összetétel miatt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A SPDIF jelalak, ahogy a laikusok elképzelik:
... és amilyen a valóságban:
Lehet vakarni a kobakokat és elgondolkodni az összelapátolt felületes infókon.
Kábelezzünk
Tessék már itt hifi berkekben megjegyezni, a Philips által 30éve kitalált SPDIF/TOSLINK jelátvitel alig nevezhető digitális adatátvitelnek, annyiban digitális hogy 0-1 jelváltozás sorozatát tartalmazza, de ezzel be is fejeződött. Nincs semmi szinkron, kézfogás, adatcsomag .. és még sok minden amit azóta már alkalmaznak, nem csak a HDMI átvitelben hanem a kommunikáció technika számos területén. ...Egy digitális átviteltechnikai protokol nem lesz digitálisabb attól, hogy van handshake meg szikron az átvitel. Az S/PDIF is legalább annyira digitális mint amennyire a TCP/IP is digitális hisz mindkettő esetében az adatot diszkrét feszültségértékek sorozata szállítja. Ettől lesz digitális az átvitel. Analóg átvitel esetén a feszültség folyamatosan változik, nincsenek diszkrét, kitüntetett értékei.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
Kábelezzünk
azt hiszem ebbol a topicból kitiltom magam...
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
Kábelezzünk
Tessék már itt hifi berkekben megjegyezni, a Philips által 30éve kitalált SPDIF/TOSLINK jelátvitel alig nevezhető digitális adatátvitelnek, annyiban digitális hogy 0-1 jelváltozás sorozatát tartalmazza, de ezzel be is fejeződött. Nincs semmi szinkron, kézfogás, adatcsomag .. és még sok minden amit azóta már alkalmaznak, nem csak a HDMI átvitelben hanem a kommunikáció technika számos területén.
A HDMI kábel lényegében csak a hosszra kényes, elvégre 10Gbit/s átvitelt kell neki megvalósítani, és ott a 10-15m a technikai határ. Csak összehasonlítás végett, az SPDIF-ben max 5Mbit/s sebességet kellene tisztességesen átvinni, amit csak a jó rendszer képes kevés hibával megvalósítani. A legelső és legsúlyosabb hiba jelenség a jitter.
ez a heti kedvencem... 8 unikum után sem lehet nagyobb marhaságot leírni
Kábelezzünk
Ugye ha most azt mondom, hogy egy fostalicska lcd tv-n nem lehet normálisan összevetni a hdmi kábeleket, akkor megsértődsz?
A tv kikapcsolhatatlan szűrői meg jelkompenzáló meg istentudja milyen átalakító rendszerei meg 100 meg 200hz meg anyám libája, szóval amíg ezek ott vannak a hdmi kábel után a jelútban addig ha nem haragszol de én ezt úgy tekintem hogy egy vicc
A projektorban az a jó, hogy ilyen izék nincsenek, a kép meg sokkal nagyobb mint egy lapos tv-s egérmozinak, így azért jobban lehet(ne) látni a dolgokat.
Igen, mert nem tudsz olvasni!
Egyrészt, bár nem írtam, de ugyanez a projektoromon IS kijött 2m széles vásznon, a példával arra akartam rámutatni, hogy már 46"-on IS kijön a különbség!!!
Ez régebbi, de a szériában magas kategóriás, 100hz LCD, ha nagyon érdekel megkeresem a típusszámát!
Mi köze van a HZ-nek meg az egyebeknek a KÜLÖNBSÉGHEZ? Írtam, hogy ugyanolyan beállításon, ugyanabban a HDMI bemenetben!
Ha nálad nem jött ki, attól még létezik!
Kábelezzünk
Jópofa dolog a "kábelezzünk" topikban arról olvasni, hogy nincs érzékelhető különbség - digitális jelátvitel kapcsán - a kábelek minősége között.
Ennyi önmagát becsapó placebo marhát...
Ennyi önmagát becsapó placebo marhát...
.
Kábelezzünk
Érdekes mert nálam már egy 46-os fullHD LCD TV-n egyértelmű és elsőre látható a különbség egy 1,5 méteres alap Kácsa, Furutech és Supra HDMI kábel között, HTPC-ről hajtva, természetesen azonos hdmi bemeneten, egyforma beálításokkal!
Hangban spdifen hasonló volt a helyzet egy VdH digicoupler, Nordost Shaman, ASI liveline, Nordost Silver Shadow összehasonlításban. Régebben volt itt egy-két leírás arról, hogy digitális esetében miért van különbség kábelek között!
Ugye ha most azt mondom, hogy egy fostalicska lcd tv-n nem lehet normálisan összevetni a hdmi kábeleket, akkor megsértődsz?
A tv kikapcsolhatatlan szűrői meg jelkompenzáló meg istentudja milyen átalakító rendszerei meg 100 meg 200hz meg anyám libája, szóval amíg ezek ott vannak a hdmi kábel után a jelútban addig ha nem haragszol de én ezt úgy tekintem hogy egy vicc
A projektorban az a jó, hogy ilyen izék nincsenek, a kép meg sokkal nagyobb mint egy lapos tv-s egérmozinak, így azért jobban lehet(ne) látni a dolgokat.
Kábelezzünk
na akkor várok egy elfogadható miértet arra, hogy hogyan lesz a digitális 1-ek és 0-ák sorozatából jobb szebb színesebb élesebb kép.
Nálam itthon konkrétan elvérzett egy 100-es kábel a 15e-s noname + aktív toldó ellenében azaz nem elvérzett, csak nem volt meg a 85e ft különbség köztük.
Ja és az csak 7 méteres volt így jelentős hendikeppel indult - volna.
Érdekes mert nálam már egy 46-os fullHD LCD TV-n egyértelmű és elsőre látható a különbség egy 1,5 méteres alap Kácsa, Furutech és Supra HDMI kábel között, HTPC-ről hajtva, természetesen azonos hdmi bemeneten, egyforma beálításokkal!Hangban spdifen hasonló volt a helyzet egy VdH digicoupler, Nordost Shaman, ASI liveline, Nordost Silver Shadow összehasonlításban. Régebben volt itt egy-két leírás arról, hogy digitális esetében miért van különbség kábelek között!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 700
Kábelezzünk
Van egy jó hasonlatom. Szerintem audio- és videoland nagyon sok jelenségére, a velük kapcsolatos szkepticizmusra ráillik.
Volt egy (magyarosítva) Kolombusz Kristóf nevű olasz, aki erősen hitte, hogy a Föld gömbölyű, s ezt bizonyítandó, elhatározta nyugat felé indulva eléri Indiát.
Mondták neki sokan, hogy hülyeség, mert a Föld lapos, ezért nyugat felé nem, hogy Indiát nem éri el, hanem még a Pokolba is lezuhan.
Kristófunk nem hagyta magát, beetetett elméletével egy megfelelő szponzort is, aki felszerelt neki három hajót, aztán elindult...
...1492-ben Kolombusz nem fedezte fel Indiát - TEHÁT A FÖLD LAPOS!
off.: legpontosabban: genovai
ettől még lehet lapos
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Kábelezzünk
...a Philips által 30éve kitalált SPDIF/TOSLINK jelátvitel alig nevezhető digitális adatátvitelnek, annyiban digitális hogy 0-1 jelváltozás sorozatát tartalmazza, de ezzel be is fejeződött.
Azért még is csak annak nevezzük/tekintjük! Hiába csak 0 es 1 utaztatása, a kábelek közötti különbségek nyilvánvalók.
Elfogadom, hogy Hdmi esetében kevésbé jelentősek az eltérések.
.
Kábelezzünk
Ezek szerint a digitális hang jel átvitelnél sincs jelentősége a kábelnek? Mondjuk az optikai vagy coaxális átvitelnek? Akkor miért lenne más a helyzet az összetettebb HDMI jelátvitel esetében?
.
Tessék már itt hifi berkekben megjegyezni, a Philips által 30éve kitalált SPDIF/TOSLINK jelátvitel alig nevezhető digitális adatátvitelnek, annyiban digitális hogy 0-1 jelváltozás sorozatát tartalmazza, de ezzel be is fejeződött. Nincs semmi szinkron, kézfogás, adatcsomag .. és még sok minden amit azóta már alkalmaznak, nem csak a HDMI átvitelben hanem a kommunikáció technika számos területén.
A HDMI kábel lényegében csak a hosszra kényes, elvégre 10Gbit/s átvitelt kell neki megvalósítani, és ott a 10-15m a technikai határ. Csak összehasonlítás végett, az SPDIF-ben max 5Mbit/s sebességet kellene tisztességesen átvinni, amit csak a jó rendszer képes kevés hibával megvalósítani. A legelső és legsúlyosabb hiba jelenség a jitter.