Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Pl. az egyik közkedvelt kábelem tömör egyeres...sok más kábelt ütött ki a ringből. Pedig egyszerű, mint az ujjam! Semmi hókusz-pókusz, egy ér és egyféle anyagú burkolat. Esély sincs rá, hogy szűrjön, még is jól szól!  

Lehet hogy éppen emiatt

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én azt tudom elmondani, amit a 4-5 éves kábel készítői gyakorlatom és a BME Mikrohullámú ágazat elméleti képzése alapján tudok: Megfelelő huzal elrendezéssel el lehet érni, hogy  a 20 Hz- 20 kHz sávba eső hangjelek (ének, zene) vagy az 50 Hz-es hálózati feszültség befolyásolása nélkül, az ennél nagyságrendekkel magasabb frekvenciájú zaj jel amplitudója jelentősen lecsökkenjen. Ezt fanatikusan tagadják, akik nem hallották az így készült kábeleim hangját, de elhiszik azok, akik hallották ezeket. Önre bízom, hogy kinek hisz! 
Valóban mindenki maga döntse el miben hisz.
Az nem lehetséges, hogy a különböző kábelek azért szólnak jobban vagy éppen rosszabbul, mert a vezetők anyaga/minősége/átmérője/burkolata/árnyékolása stb. mind-mind hatással vannak a megszólalásra?   Amelyik jobban szól, az biztos, hogy szűr is?   Pl. az egyik közkedvelt kábelem tömör egyeres...sok más kábelt ütött ki a ringből. Pedig egyszerű, mint az ujjam! Semmi hókusz-pókusz, egy ér és egyféle anyagú burkolat, még árnyékolás sincs rajta. Esély sincs rá, hogy szűrjön, még is rendkívül jó a hangja!  
.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Én Deoxit gold-ot használok.  Néhai Horváth Tibi barátom ajánlotta és nálam jól működik.  Szépen lehozza a koszt és egy nagyon kis filmréteg fennmarad, ami véd egy jó darabig.  Egy flakon életünk végéig elég (nem tudom van -e lejárata, de megnézem)

Én is Caig termékeket használok, és bezony van egy általános lejárati ideje (konkrétan a Goldnál ez 2-3 év), bár a leírás szerint ez nagyon óvatos számítás.
http://store.caig.com/app/site/media/si ... /id.836/.f
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

"Szeretném, ha felhomályosítanátok, hogyan vagy mitől lesz egy kábel zavarszűrő is egyben.
Itt különösen a hálózati szmog / feszültség ingadozási és egyéb zavarok "szűrésére" gondolok, nem az árnyékolásból eredő pozitív hozadékokra.

Bocsánat a laikusságért...de egyszer már igazán elmagyarázhatná valaki mind ezt tudományos szemszögből."

Én azt tudom elmondani, amit a 4-5 éves kábel készítői gyakorlatom és a BME Mikrohullámú ágazat elméleti képzése alapján tudok: Megfelelő huzal elrendezéssel el lehet érni, hogy  a 20 Hz- 20 kHz sávba eső hangjelek (ének, zene) vagy az 50 Hz-es hálózati feszültség befolyásolása nélkül, az ennél nagyságrendekkel magasabb frekvenciájú zaj jel amplitudója jelentősen lecsökkenjen. Ezt fanatikusan tagadják, akik nem hallották az így készült kábeleim hangját, de elhiszik azok, akik hallották ezeket. Önre bízom, hogy kinek hisz! 

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4477
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

A kondenzátor, meg egyéb az már más kérdés, de ott meg nem a kábel a zavarszűrő.

.

meg kiöntik a ... van valami szólás- mondás, de nem emlékszem rá. fürdővízzel a gyereket?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elnézést, hogy válasz helyett visszakérdezek, de mitől lesz egy mosópor intelligens?
.

Ja ja...és környezetbarát! 
.

sound1
Isten Hozott! :)
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sound1 »

A zavarszűrős hálózati, IC, stb. kábel egyszerűen olyan blőd marketingszöveg (vagy ha úgy jobban tetszik, akkor hasba akasztós duma), mint az intelligens mosópor. A különböző sodrásokkal, fonásokkal, stb-vel legfeljebb azt lehet elérni, hogy a kábel kevesebb zavart szedjen fel a környezetéből, de ami már benne van az áramban, jelben zavar, azt kábel ki nem szedi.
A kondenzátor, meg egyéb az már más kérdés, de ott meg nem a kábel a zavarszűrő.
.

Hasonlóan vélekedem jó magam is!

De azért hátha lesz szem felnyitó hozzászólás is!  

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mint a példa is mutatja, a felvetett témából szeretnek kifarolni / mellébeszélni / kitérni, vagy titkos homályba burkolózni.

A válasz érdekelne - már mint a kérdésemre!  

Látom, nem értette, de inkább azt hiszem, nem akarta érteni a példámat. A zavarszűrős hálózati, IC, stb. kábel egyszerűen olyan blőd marketingszöveg (vagy ha úgy jobban tetszik, akkor hasba akasztós duma), mint az intelligens mosópor. A különböző sodrásokkal, fonásokkal, stb-vel legfeljebb azt lehet elérni, hogy a kábel kevesebb zavart szedjen fel a környezetéből, de ami már benne van az áramban, jelben zavar, azt kábel ki nem szedi.

.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egyre többször találkozok mostanában azzal a fogalommal, hogy "zavarszűrős kábel". Hálózati, IC és USB kábelek esetében is népszerű szlogen lett.
Szeretném, ha felhomályosítanátok, hogyan vagy mitől lesz egy kábel zavarszűrő is egyben.
Itt különösen a hálózati szmog / feszültség ingadozási és egyéb zavarok "szűrésére" gondolok, nem az árnyékolásból eredő pozitív hozadékokra.

Több megoldás is van: fázis és nulla összekötése egy megfelelő(en kicsi) kapacitású kondival, vezetők vastagsága, sodrási módja, a vezetők felületére felvitt dielektrikum, ferritgyűrű alkalmazása, stb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

sound1

Kábelezzünk

Elnézést, hogy válasz helyett visszakérdezek, de mitől lesz egy mosópor intelligens?
.

Mint a példa is mutatja, a felvetett témából szeretnek kifarolni / mellébeszélni / kitérni, vagy titkos homályba burkolózni.

A válasz érdekelne - már mint a kérdésemre!  

Vendég

Kábelezzünk

Hi valaki meg tudna nekem mondani hogy egy ujonc hogyan valogassa ki a maganak a megfelelo hangfal kabelt? Mire kell odafigyelni stb. (banandugos vegzodesut szeretnek) Koszonom.
Szánjon rá sok időt és ne higgyen el mindent, amit a fórum(ok)on írnak

Vendég

Kábelezzünk

Tisztelt Nagyérdemű!

Egyre többször találkozok mostanában azzal a fogalommal, hogy "zavarszűrős kábel". Hálózati, IC és USB kábelek esetében is népszerű szlogen lett.
Szeretném, ha felhomályosítanátok, hogyan vagy mitől lesz egy kábel zavarszűrő is egyben.

Bocsánat a laikusságért...de egyszer már igazán elmagyarázhatná valaki mind ezt tudományos szemszögből.

.

sound1

Kábelezzünk

Tisztelt Nagyérdemű!

Bocsánat a laikusságért...de egyszer már igazán elmagyarázhatná valaki mind ezt tudományos szemszögből.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi valaki meg tudna nekem mondani hogy egy ujonc hogyan valogassa ki a maganak a megfelelo hangfal kabelt? Mire kell odafigyelni stb. (banandugos vegzodesut szeretnek) Koszonom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 438

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Ha jól látom angolok. "Price:  €24.04  (Inc. 20% VAT)"
A szállítás mennyi kis hazánkba?

Delivery:    €4.52
Újratervezés

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hubee »

Én nagyon szeretem a Kontak-ot ilyen célra.
Ha jól látom angolok. "Price:  €24.04  (Inc. 20% VAT)"
A szállítás mennyi kis hazánkba?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én nagyon szeretem a Kontak-ot ilyen célra.
Hazánkban forgalmazza valaki?
.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6276

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Eléggé haldokolhat, ha a honlapukról még emailt sem lehet nekik küldeni. 
Annyira haldoklik, hogy ha jól tudom meg is halt.Azt hiszem a kiállításokról készült képek topikban írta valaki, ha jól emlékszem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Mondjuk nem kábelt szeretnék ,hanem valami kontakt javító cumót csatikhoz,pl a VDH The Solutiont.,vagy hasonlót. Ajánlhatnátok valamit,ki mit használ esetleg...ha használ. Eddig az isopropylt használom tisztitásra,de erre mehetne még valami további kence megoldás -The Solution,Deoxit gold egyéb. Használ valaki ilyesmit?
Én Deoxit gold-ot használok.  Néhai Horváth Tibi barátom ajánlotta és nálam jól működik.  Szépen lehozza a koszt és egy nagyon kis filmréteg fennmarad, ami véd egy jó darabig.  Egy flakon életünk végéig elég (nem tudom van -e lejárata, de megnézem)

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Még ezt találtam ,de elég gyengécske a honlap,nem tudom működhetnek-e. http://www.auditorium.hu/

Eléggé haldokolhat, ha a honlapukról még emailt sem lehet nekik küldeni. 
.

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 137

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

A honlapjukon a viszonteladóknál ez szerepel:

http://www.vandenhul.com/distributors#europe

ZEBRAUDIO
Trombitás Utca 26
H-1026 BUDAPEST

phone :   + 36 (1)213 9655
fax :   + 36 (1)214 5946
email :   info@auditorium.hu
website :   www.auditorium.hu

Aztán a partnereknél meg találsz még pár címet.  Én régen, amikor még tetszett a vdH a zalaegerszegi forgalmazónál vettem.  Ő is fenn van az auditorium honlapján....

Mondjuk nem kábelt szeretnék ,hanem valami kontakt javító cumót csatikhoz,pl a VDH The Solutiont.,vagy hasonlót. Ajánlhatnátok valamit,ki mit használ esetleg...ha használ. Eddig az isopropylt használom tisztitásra,de erre mehetne még valami további kence megoldás -The Solution,Deoxit gold egyéb. Használ valaki ilyesmit?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszi,de ez egy kamucég hifi terén kb . Egyszer voltam arra személyesen  is pár éve és inkább autóhifit toltak egy kis garázsban.Rendelésre   én is tudok hozni mindenféle  márkát,meg bárki. Azért köszi.

Még ezt találtam ,de elég gyengécske a honlap,nem tudom működhetnek-e. http://www.auditorium.hu/

REAL VDH   DEALER WANTED !

A honlapjukon a viszonteladóknál ez szerepel:

http://www.vandenhul.com/distributors#europe

ZEBRAUDIO
Trombitás Utca 26
H-1026 BUDAPEST

phone :   + 36 (1)213 9655
fax :   + 36 (1)214 5946
email :   info@auditorium.hu
website :   www.auditorium.hu

Aztán a partnereknél meg találsz még pár címet.  Én régen, amikor még tetszett a vdH a zalaegerszegi forgalmazónál vettem.  Ő is fenn van az auditorium honlapján....

Vendég

Kábelezzünk

http://www.vandenhul.com/distributors

Köszi,de ez egy kamucég hifi terén kb . Egyszer voltam arra személyesen  is pár éve és inkább autóhifit toltak egy kis garázsban.Rendelésre   én is tudok hozni mindenféle  márkát,meg bárki. Azért köszi.

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 137

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Ők biztosan!

http://www.procinema.hu/arlista.asp?mar ... an-den-hul

(persze lehet, hogy nem náluk a legolcsóbbak...)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”