Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: voges »

Kérdezte mindezt az után az itteniektől, hogy már megvette, és elégedett vele. Minek? Minek, ha az illető jót ajánlott? Minek, ha elégedett vele? Megerősítést várt, hogy az illetőnek igaza volt, ön pedig jól hallja? Minek?

.

Először kérdeztem itt a fórumon,kaptam 2 választ majd elmentem és megvettem a kábelt, a 3.-ik válasz már nem vártam meg ,utána olvastam amikor hazajöttem!Na mindegy nem szeretnék az ügyel foglalkozni nem akarom rontani a fórum színvonalát!További szép estét!

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Természetesen érdekel(t) mit írnak a válasz adók(azt is írták,hogy jó),de az még nem azt jelenti,hogy egy olyan ember véleményét is kikérjem aki 20-éve dolgozik az autóhifiben!Igaz autóhifi,de Ő is tud "valamit" a kábelekről!Lényeg a lényeg jól jártam a kábelell!Lebeszélt a drágáról és azt mondta,hogy"az én rendszeremnek elég egy jobb minőségű ofc réz kábel"!És????Hülyeséget mondott?

Kérdezte mindezt az után az itteniektől, hogy már megvette, és elégedett vele. Minek? Minek, ha az illető jót ajánlott? Minek, ha elégedett vele? Megerősítést várt, hogy az illetőnek igaza volt, ön pedig jól hallja? Minek?

.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Fura, mert nekem úgy tűnt, eredetileg érdeklődött afelől, hogy:

Miután erre a kérdésére a válaszadók legjobb tudása szerinti választ megkapta, utána derül ki, hogy nem is érdekli valójában a válasz, hiszen már azok megérkezése előtt megvette, és elégedett vele:

Tehát, ha megvette, és elégedett vele "E öröm, e bódottá", akkor miért kérdezi, hogy ki lehet-e vele váltani a mostani kábelét? Látjuk, önnél ki lehet.

.

Természetesen érdekel(t) mit írnak a válasz adók(azt is írták,hogy jó),de az még nem azt jelenti,hogy egy olyan ember véleményét is kikérjem aki 20-éve dolgozik az autóhifiben!Igaz autóhifi,de Ő is tud "valamit" a kábelekről!Lényeg a lényeg jól jártam a kábelell!Lebeszélt a drágáról és azt mondta,hogy"az én rendszeremnek elég egy jobb minőségű ofc réz kábel"!És????Hülyeséget mondott?

Vendég

Kábelezzünk

Az összes hozzászólásod ilyen (gúnyos),mert akkor nem sok értelme van annak 7152-nek!Ha csak úgy poénból akkor   Különben arra akartam következtetni,hogy nem mindig a drágább a jobb!

Fura, mert nekem úgy tűnt, eredetileg érdeklődött afelől, hogy:
Szerintetek mi a különbség az autóhifiben használatos hangszórókábelek és az "otthoni" kábelek között?Konkrétan az autóhifiben  az Audison ofc hangfalkábeleit nézegettem..Ki lehetne váltani a mostani no-name pár ft/m kábeleimet?

Miután erre a kérdésére a válaszadók legjobb tudása szerinti választ megkapta, utána derül ki, hogy nem is érdekli valójában a válasz, hiszen már azok megérkezése előtt megvette, és elégedett vele:
A lényeg,hogy lecseréltem a no-name hangfalkábelt!Vittem a boltba 15ezret mondom biztos elég !Amikor az eladóval beszéltem mi is az én elképzelésem és mennyi rá a keret csak bólogatta a fejét!Amikor rámutatott egy olcsó kábelre 400ft/m majdnem elmentem,de rábeszélt!Ok!Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség több mély és magas!Volt Klotz  kábelem ami 700ft/m,és Van del hul c.w,de szerintem ez veri az összeset!(igaz akkor Tannoy mercury v1+Yamaha rs300 volt!)Most úgy érzem felélett a Focal monitor!

Tehát, ha megvette, és elégedett vele "E öröm, e bódottá", akkor miért kérdezi, hogy ki lehet-e vele váltani a mostani kábelét? Látjuk, önnél ki lehet.

.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

E öröm, e bódottá

Az összes hozzászólásod ilyen (gúnyos),mert akkor nem sok értelme van annak 7152-nek!Ha csak úgy poénból akkor   Különben arra akartam következtetni,hogy nem mindig a drágább a jobb!

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: prando »

A hétvégén én is kiépítettem egy "ösvényt".
Villanyórától közvetlen az elosztóba (Furutech IEC dugóval).
A használt kábel egy tűzálló árnyékolt (réz háló és réz fólia is) 3x2.5 mm2 halogénmentes volt.
3 fázis van a lakásban így alkalmam volt egy nem használt fázisra kötni a HiFI-t.
A különbség eléggé érezhető volt.
Nem volt az a brutális (mer nekem már amúgy is rézkábel volt a falban) de letisztultabb dinamikusabb élethűbb hangszerhangok lettek).
És még nem is volt igazán bejáratva ez a kábel.
Kíváncsi leszek változik-e a hang ha legalább 200 órát használom!

A következő lépés az egykristály kábel lenne (de ez drágább megoldás).
Kár hogy nem lehet előtte kipróbálni:(

A lényeg: tényleg hallható a változás

3x10 mm2 még jobb lett volna.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Vendég

Kábelezzünk

Mire gondoltok?A lényeg,hogy lecseréltem a no-name hangfalkábelt!Vittem a boltba 15ezret mondom biztos elég !Amikor az eladóval beszéltem mi is az én elképzelésem és mennyi rá a keret csak bólogatta a fejét!Amikor rámutatott egy olcsó kábelre 400ft/m majdnem elmentem,de rábeszélt!Ok!Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség több mély és magas!Volt Klotz  kábelem ami 700ft/m,és Van del hul c.w,de szerintem ez veri az összeset!(igaz akkor Tannoy mercury v1+Yamaha rs300 volt!)Most úgy érzem felélett a Focal monitor!

E öröm, e bódottá

.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

pont ugyanezt akartam írni.
Mire gondoltok?A lényeg,hogy lecseréltem a no-name hangfalkábelt!Vittem a boltba 15ezret mondom biztos elég !Amikor az eladóval beszéltem mi is az én elképzelésem és mennyi rá a keret csak bólogatta a fejét!Amikor rámutatott egy olcsó kábelre 400ft/m majdnem elmentem,de rábeszélt!Ok!Hazavittem és láss csodát be sincs járatva,de ég és föld a különbség több mély és magas!Volt Klotz  kábelem ami 700ft/m,és Van del hul c.w,de szerintem ez veri az összeset!(igaz akkor Tannoy mercury v1+Yamaha rs300 volt!)Most úgy érzem felélett a Focal monitor!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2158

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

csöbörből vödörbe... pont ugyanezt akartam írni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5291

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok!Szerintetek mi a különbség az autóhifiben használatos hangszórókábelek és az "otthoni" kábelek között?Konkrétan az autóhifiben  az Audison ofc hangfalkábeleit nézegettem..Ki lehetne váltani a mostani no-name pár ft/m kábeleimet?
csöbörből vödörbe...

GGy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: GGy »

A használt kábel egy tűzálló árnyékolt (réz háló és réz fólia is) 3x2.5 mm2 halogénmentes volt.

3 fázis van a lakásban így alkalmam volt egy nem használt fázisra kötni a HiFI-t.

Nem volt az a brutális (mer nekem már amúgy is rézkábel volt a falban) de letisztultabb dinamikusabb élethűbb hangszerhangok lettek).

TibiPapa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 60

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TibiPapa »

Sziasztok!Szerintetek mi a különbség az autóhifiben használatos hangszórókábelek és az "otthoni" kábelek között?Konkrétan az autóhifiben  az Audison ofc hangfalkábeleit nézegettem..Ki lehetne váltani a mostani no-name pár ft/m kábeleimet?
Természetesen kiválthatod vele. Nincs különbség köztük, hisz mindkettő célja ugyan az. Az RCA kábeleknél szokás az autóhifiben hosszabbat gyártani, esetleg többszörösen árnyékolni, hisz ott nagyobb esélye van zajt összeszedni. Próbáld ki bátran a kábeleket. Az belépő kábelek után biztosan érzékelni fogsz minőségi változást. Az, hogy ez mennyire tükrözi az ízlésvilágod, azt majd eldöntöd. Nem mindenkinek jön be minden kábel saját rendszerében, mivel az is színezi a hangot. Ez Önmagában nem biztos, hogy rossz, ha az épp eltünteti a rendszer gyengeségeit.
Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

kenatti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 23

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kenatti »

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Sziasztok,  
Szeretném megkérdezni van-e valakinek tapasztalata a sztenderdtől eltérő hosszúságú interkonnekttel?
Konkrétan 2,5M-es interkonnekt elő-végfok között befolyásolja-e a hangot a 1,5 M-eshez képest?

Aktivokhoz hasznalok 3meteres vincent kabeleket
Zajtalanok, nem tapasztaltam kulonosebb problemat...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Végre megvan az a kábel, ami a mosott hangzásért felelős.  Lehet, hogy a "vízhangot" is ez okozza? 

Full HD-s megjelenítőkhöz, természet filmekhez különösen ajánlott, a tengerek/óceánok atmoszféráját teheti sokkal valóságosabbá... Vízkövesedéssel viszont idővel számolni kell...
.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

találtam sokatoknak valami érdekeset. kábelezzetek :-)
Tényleg jó lehet ez a kábel ha pölö hűteni kell egy erőlködőben a HDMI panelt.
Viszont ha a1080p felbontású képet vagy a HD hangot akarom látni/hallani nyáron a kertemben,
akkor a kerticsapon keresztül tuti hogy spungítani fog az adatmennyiség veszteségmentesen?
Hány köbméter víz után fog jelentkezni a 3D hatás?

Vendég

Kábelezzünk

Végre megvan az a kábel, ami a mosott hangzásért felelős.   Lehet, hogy a "vízhangot" is ez okozza?

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: spendorman »

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3611

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Tegyük fel, ahogy ez nálam is van, hogy korrekt valóban szimmetrikus belső kiépítésű készülékekről beszélünk. Ebben az esetben mennyit számít, hogy a teljes láncon szimmetrikusan vezessük végig a jelet? Gondolok itt arra, hogy a forrástól, esetemben a phono-tól az előfokig asszimetrikus a kapcsolat RCA-n, az előfok és a végfok között szimm. xlr?
ha teheted, akkor vezesd szimmetrikusan ahol van hardver hozzá. Olyan megkötés nincs, ha aszimmetrikus a forrás és az előfok kapcsolata, akkor rontó tényező az előfok és végfok közötti szimmetrikus kapcsolat, vagy vica versa

Vendég

Kábelezzünk

Az elektronika, ha valódi szimmetrikus jelfeldolgozású és nem csak a bemenet/kimeneten lóg egy-egy szimmetrizáló, igen annak is vannak előnyei az aszimmetrikussal szemben, általában és azért erősen áramkör és kivitel függő ez is mint a többi hifi készülék.

Ha van XLR kábelezés, akkor szeretnénk a készüléken belül szimmetrikusan mindent, csak hogy ez a luxus pénzbe kerül, ha viszont igénytelenül van összerakva a, meg költséghatékonyan, akkor a szimmetrikus elektronika produkálhat gyengébb hangot drágábban mint az egyszerűbb aszimmetrikus.

Tegyük fel, ahogy ez nálam is van, hogy korrekt valóban szimmetrikus belső kiépítésű készülékekről beszélünk. Ebben az esetben mennyit számít, hogy a teljes láncon szimmetrikusan vezessük végig a jelet? Gondolok itt arra, hogy a forrástól, esetemben a phono-tól az előfokig asszimetrikus a kapcsolat RCA-n, az előfok és a végfok között szimm. xlr?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3611

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

tessék az XLR szimmetrikus dolgot két felé választani. Az egyik a kábel, a másik az elektronikák szimmetrikus jelfeldolgozása.

Abban az esetben, ha a kábel szabályosan van illesztve meghajtó-fogadó oldalon, akkor igen is, a szimmetrikus kábelezés hasonló kábelminőség és csatlakozók esetén jobb, zavarmenetesebb és nagyon fontos, jóval nagyobb távolságra vihetők mint az aszimmetrikus, és nem csak hifi alapsávi jeleknél.

Az elektronika, ha valódi szimmetrikus jelfeldolgozású és nem csak a bemenet/kimeneten lóg egy-egy szimmetrizáló, igen annak is vannak előnyei az aszimmetrikussal szemben, általában és azért erősen áramkör és kivitel függő ez is mint a többi hifi készülék.

Ha van XLR kábelezés, akkor szeretnénk a készüléken belül szimmetrikusan mindent, csak hogy ez a luxus pénzbe kerül, ha viszont igénytelenül van összerakva a, meg költséghatékonyan, akkor a szimmetrikus elektronika produkálhat gyengébb hangot drágábban mint az egyszerűbb aszimmetrikus.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9609

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sajnos nagyon sok készüléken csak "kamu" XLR-csatlakozó van - ezen készülékek nem szimmetrikus kapcsolással terveződtek / készültek. Ezen készülékek használatakor bizony előfordulhat, hogy egy RCA-XLR kábelcserével negatív eredményt érhetünk el, ami zsákutcába vihet!
Szerintem ebben az előfokban nem "kamu" az XLR, de döntsd el te.
Szerintem egyáltalán nem törvényszerű, hogy az XLR jobb.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sajnos nagyon sok készüléken csak "kamu" XLR-csatlakozó van - ezen készülékek nem szimmetrikus kapcsolással terveződtek / készültek. Ezen készülékek használatakor bizony előfordulhat, hogy egy RCA-XLR kábelcserével negatív eredményt érhetünk el, ami zsákutcába vihet!
A valódi szimmetrikus kapcsolódás viszont többségében jobb szokott lenni, persze az sem mindegy milyen minőségű kábelek/csatlakozók kerülnek "mérlegre" RCA kontra XLR összevetéskor.
.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Koránt sem biztos, hogy nem változik semmi. Nálam az XLR nem hozott javulást, sőt...
longkft.hu/audioblog/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”