Én nem vagyok jó példa hifis szempontból: a hifista számára a készülék egy fekete doboz, a cél, olyat találni, amely a legjobban kielégíti az elvárásokat.ANDS írta: ↑2021.08.10., kedd 18:43Épp ellenkezőleg.shany írta: ↑2021.08.10., kedd 15:08Ha ez a cél, akkor a kitalált 3 millióért kell venni valamit, mert egy olcsóbb esetén - függetlenül a kapott hangélménytől - mindig ott mocorogna a hifibogár: egy 3 milliós biztosan jobb lett volna, jobb lenne....ANDS írta: ↑2021.08.10., kedd 11:58
Nemcsak a spotify csal szerintem.
De tény, hogy a régi kazettáimat, ha hallgatom, azok ma sem zavarnak.
Egy könnyebb műfajú zenét én is simán meghallgatok bármin, akár telefonon.
A komolyzenéhez viszont már - nekem- lényegesen jobb minőségű lejátszóber3ndezés kell ahhoz, hogy nyugodtan tudjam hallgatni.
Az a cél, hogy olyan legyen a hang, de csak párszázezer forintba kerüljön.
Gondolom, te is hasonló okokból módosítgatod a Toppingokat.
A számomra a Topping D70/D70S egy, a műszaki elvárásaimat teljesítő csomag, amely képes az AK4497 platform jellemzőit/korlátait reprezentálni, és amely szükség esetén módosítható az én, hangot illető elvárásaim szerint.
Ebben a konkrét esetben az én szempontjaim voltak:
- elsőrangú USB jelkezelés ( bónusz I2S bemenet )
- elsőrangú-, magasan szeparált tápegységek
- "femto clock" pontoságú órajelek
- elsőrangú "mixed signal pcb layout design" ( amely az ASR spektrum-méréseiből megállapítható )
Ezek a jellemzők alapvetően nem a szubjektív hangi végeredményt determinálják, hanem inkább egy hangi keretet, lehetőséget határoznak meg. Az, hogy a kimeneten végül egy színes, izgalmas, vérpezsdítő "zene", semleges-, forrásközeli hang avagy szürke, unalmas massza jelenik meg ( millió egyéb átmenet és jelző mellett ), azt a konstruktőr és a kitűzött hangi cél határozza meg.
Ugye, pl. az általam vizsgált 2 Topping dac is jó példa erre: bár gyakorlatilag ugyanolyan a belső tartalmuk, mégis teljesen másképp szólnak.
Tetszik ez a hang egy feketeöves hifistának, mármint valamelyik, hiszen csak jelen esetben is kétféle van ? Fogalmam sincs, nem is érdekel igázán, meg annyira eltérő az ízlés, annyira szubjektív az a keresett "valódi" hang. Csak azért szálltam bele ebbe a kínai dac dologba, mert zavart a totális félretájékoztatás.