Nekem bejött. A Dac-om (márkát szándékosan nem írok
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
https://dsd-guide.com/what-fuss-over-mq ... IGqrJAzZaQ
MQA vs FLAC vs DSD témában egy rövid témába vágó cikk...
MQA vs FLAC vs DSD témában egy rövid témába vágó cikk...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1328
Gondolom nem csak az akku hatását , hanem az utána levő "szabályozót" is belehallod ebbe a véleményedbe!asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 11:42Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.
Ott is el lehet ám szúrni a dolgot.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
A DAC 2x12 Voltos zárt, savas akkuról, az USB/SPDIF pedig lítium vasfoszfátosról.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8288
Milyen akkuról mennek?Indy írta: ↑2021.04.22., csüt. 12:05Nekem mind a DAC (analóg rész), mind az USB/SPDIF-em akkus, de lassúnak nem mondanám. Semmiképpen se.asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 11:42Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Nekem mind a DAC (analóg rész), mind az USB/SPDIF-em akkus, de lassúnak nem mondanám. Semmiképpen se.asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 11:42Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.

Más. Egy jó hagyományos táphoz képest lassú volt nekem annó. Másnak persze tetszhet.
- asebestyen
- V.I.P.

A végeredményt a tervezés és a kivitelezés adja, amit méréssel ellenőrzünk illetve állítunk be, ha kell. Hogy a végeredmény tetszik-e valakinek, az meg az adott személy fejében dől el.
Van. Nekem így megy már több mint 12 éve. aksik egyszerű zselés, abból annyi hogy feszültség és áram kapacitás is meglegyen. De kell hozzá, utána egy kis-zajú, LDO-s stabilizátor két okból. Az aksinak is van kémia alapú villamos zaja, aksifajtánként változó, továbbá az aksi merülés közbeni feszültség esése nem tesz jót a táplált készüléknek.
Hogy milyen? Szavakban, nehéz ezt leírni így 12év távlatából. Az MSB-DAC gyári toroidos hálózati tápját már nagyon régen nem dugtam rá, de már egyéb okok miatt ez már nekem nem járható út. Eljössz hozzám, de AB-z ebben mégsem tudunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2021.04.22., csüt. 11:28-kor.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Ha akarunk, de van, hogy nem ezen múlik, ahogyan sokszor nem a mérés dönti el a végeredményt.wittao írta: ↑2021.04.22., csüt. 10:59Sőt egy lineáris táp esetén, ha nagyon alacsony uV tartományban akarunk küzdeni, még a kondikon túl is van élet.sutemenyx írta: ↑2021.04.22., csüt. 10:55Az egyet nem értés főleg abból fakadhat, hogy sokaknak sikerülni szokott olyan tápot kreálni, ami akár még gyengébb minőségű is, mint a gyári. Sokan úgy gondolják, hogy ha "audio" kondenzátrorokat tesznek be, akkor attol sokkal jobb lesz, mint a gyári megoldás. Azonban a helyzet az az, hogy a legtöbb "audio"-nak mondott kondenzátor alkalmatlan zenehallgatásra. Vannak más vagy régebbi típusok, amik sokkal jobban szerepelnek audio áramkörökben. Nem kell itt mindjárt a blackgate-re gondolni, van sok másik tipus is. Dehát ezt nem feltétlenül neked mondom, inkább mások miatt, akik olvassák ezt.bitrograde írta: ↑2021.04.22., csüt. 10:31
A CD-futómű kipróbálása várat magára, de időközben sikerült megoldani az RME külső tápolását. Ugyanazt a szeretetet kapta, mint az audio-PC-m. Az abban kiépített ötkörös analóg tápból egy körnek megfelelő került kiépítésre egy külön dobozban, és kapott egy Valhalla CuAg SS tápkábelt. A kölcsönszereplés után visszaállítottam a Brystonhoz használt előerősítést és mindent, ami el lett állítva. Az RME ebből a külső tápolásból nagyon sokat profitál. A leginkább érzékelhető változás Gestalt-szintű inkább. Nincs könnyen megfogható, kiemelhető "hifis" paraméter, amit ki lehetne hallani (talán csak a tér mélyült elég jól hallhatóan), hanem egységesen, benyomásszerűen jobb minden. Amit marconi fórumtárs korábban "darabosságként" emlegetett, az például visszaszorul: simább, gördülékenyebb lesz az előadásmód, anélkül hogy a zenébe való betekintés lehetőségének mértéke visszaesne. Minden szempontból még meggyőzőbb a számomra már eddig is meggyőző produkciója a DAC-nak, s a használt árának kb. ötödébe-hatodába kerülő "tuning" jó befektetésnek bizonyult. Pedig a prohardver fejhallgatós fórumon volt némi egyet nem értés azt illetően, érdemes-e. Az eredmény - ahogy korábban is - a táp készítőjének munkáját dicséri.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2920
Van valakinek tapasztalata akkus DAC-al? Esetleg az mennyivel jobb vagy rosszabb mint egy "hagyományos"?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Az egyet nem értés főleg abból fakadhat, hogy sokaknak sikerülni szokott olyan tápot kreálni, ami akár még gyengébb minőségű is, mint a gyári. Sokan úgy gondolják, hogy ha "audio" kondenzátrorokat tesznek be, akkor attol sokkal jobb lesz, mint a gyári megoldás. Azonban a helyzet az az, hogy a legtöbb "audio"-nak mondott kondenzátor alkalmatlan zenehallgatásra. Vannak más vagy régebbi típusok, amik sokkal jobban szerepelnek audio áramkörökben. Nem kell itt mindjárt a blackgate-re gondolni, van sok másik tipus is. Dehát ezt nem feltétlenül neked mondom, inkább mások miatt, akik olvassák ezt.bitrograde írta: ↑2021.04.22., csüt. 10:31A CD-futómű kipróbálása várat magára, de időközben sikerült megoldani az RME külső tápolását. Ugyanazt a szeretetet kapta, mint az audio-PC-m. Az abban kiépített ötkörös analóg tápból egy körnek megfelelő került kiépítésre egy külön dobozban, és kapott egy Valhalla CuAg SS tápkábelt. A kölcsönszereplés után visszaállítottam a Brystonhoz használt előerősítést és mindent, ami el lett állítva. Az RME ebből a külső tápolásból nagyon sokat profitál. A leginkább érzékelhető változás Gestalt-szintű inkább. Nincs könnyen megfogható, kiemelhető "hifis" paraméter, amit ki lehetne hallani (talán csak a tér mélyült elég jól hallhatóan), hanem egységesen, benyomásszerűen jobb minden. Amit marconi fórumtárs korábban "darabosságként" emlegetett, az például visszaszorul: simább, gördülékenyebb lesz az előadásmód, anélkül hogy a zenébe való betekintés lehetőségének mértéke visszaesne. Minden szempontból még meggyőzőbb a számomra már eddig is meggyőző produkciója a DAC-nak, s a használt árának kb. ötödébe-hatodába kerülő "tuning" jó befektetésnek bizonyult. Pedig a prohardver fejhallgatós fórumon volt némi egyet nem értés azt illetően, érdemes-e. Az eredmény - ahogy korábban is - a táp készítőjének munkáját dicséri.bitrograde írta: ↑2021.04.14., szer. 14:00A napokban lehetőségem nyílik majd egyébként kipróbálni egy épített táppal az RME-t (megoszlanak róla a vélemények, számít-e valamit), illetve hamarosan érkezik hozzám egy CD-futómű is, így nem csak az USB-képességeiről fogok tudni véleményt formálni, hanem a többi digitális bejáratáról is. Ha a nagyérdeműt érdekli, szívesen megosztom a tapasztalataimat. Lesz legalább 2-3 bekezdés.![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
A CD-futómű kipróbálása várat magára, de időközben sikerült megoldani az RME külső tápolását. Ugyanazt a szeretetet kapta, mint az audio-PC-m. Az abban kiépített ötkörös analóg tápból egy körnek megfelelő került kiépítésre egy külön dobozban, és kapott egy Valhalla CuAg SS tápkábelt. A kölcsönszereplés után visszaállítottam a Brystonhoz használt előerősítést és mindent, ami el lett állítva. Az RME ebből a külső tápolásból nagyon sokat profitál. A leginkább érzékelhető változás Gestalt-szintű inkább. Nincs könnyen megfogható, kiemelhető "hifis" paraméter, amit ki lehetne hallani (talán csak a tér mélyült elég jól hallhatóan), hanem egységesen, benyomásszerűen jobb minden. Amit marconi fórumtárs korábban "darabosságként" emlegetett, az például visszaszorul: simább, gördülékenyebb lesz az előadásmód, anélkül hogy a zenébe való betekintés lehetőségének mértéke visszaesne. Minden szempontból még meggyőzőbb a számomra már eddig is meggyőző produkciója a DAC-nak, s a használt árának kb. ötödébe-hatodába kerülő "tuning" jó befektetésnek bizonyult. Pedig a prohardver fejhallgatós fórumon volt némi egyet nem értés azt illetően, érdemes-e. Az eredmény - ahogy korábban is - a táp készítőjének munkáját dicséri.bitrograde írta: ↑2021.04.14., szer. 14:00A napokban lehetőségem nyílik majd egyébként kipróbálni egy épített táppal az RME-t (megoszlanak róla a vélemények, számít-e valamit), illetve hamarosan érkezik hozzám egy CD-futómű is, így nem csak az USB-képességeiről fogok tudni véleményt formálni, hanem a többi digitális bejáratáról is. Ha a nagyérdeműt érdekli, szívesen megosztom a tapasztalataimat. Lesz legalább 2-3 bekezdés.![]()
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- zenta
- Nincs visszaút

- Értékelés: 108
Köszi. Igen, valóban találtam ezek között olyan albumot, ahol normál 44/16 nincs, csak "FLAC 44,1kHz 16bit, MQA 44,1kHz" – jelentsen ez bármit. Mindegy(?), elengedem a témát, meg amúgy ott van nekem a Qobuz is.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio
Forrás egy Egreat a11.Láttam egy eladó kiállítási darabot itt a fórumon,ami DraKit plus,van benne Blutooth 5.0,lehet ez lenne nekem a legideálisabb,mert,akkor mehetne rá minden!Telefon és a tv is,mostanság sokat youtube-ozok tv-n keresztül!zenta írta: ↑2021.04.20., kedd 21:45Topping-ot nem hallgattam még, de a DraKit-et igen: naponta hallgatom. Nagyon tudom ajánlani. Nem tudom mi a forrásod, de arra figyelj, hogy csak RCA és/vagy BNC digit bemenettel rendelkezik.kalmi22 írta: ↑2021.04.20., kedd 21:15Mindenképp a procin keresztül fog menni a Dac-ból kijövő jel,cd lejátszóként bekötve belenyúlás mentesen engedi tovább a jelet a végfokba!Rca kábelben tudok csak gondolkozni,mivel a végfok csak rca kábelt tud fogadni,így fölöslegesnek látom a Dac és a proci összekötését xlr kábellel!denesdr írta: ↑2021.04.20., kedd 20:22
Ha nem kell analóg XLR akkor pl egy ilyen, mehet akár közvetlenül a végfokra is: viewtopic.php?f=31&t=160606
Balanced XLR kimenetei a nagyobb tesóknak vannak, pl D30Pro.
Jöhet az ajánlás lepontozása. :)
Szemezgettem én is a Topping d50s-el,árban is eléggé baráti volt!
Human audio DraKit Dac milyen lenne esetleg?
- zenta
- Nincs visszaút

Topping-ot nem hallgattam még, de a DraKit-et igen: naponta hallgatom. Nagyon tudom ajánlani. Nem tudom mi a forrásod, de arra figyelj, hogy csak RCA és/vagy BNC digit bemenettel rendelkezik.kalmi22 írta: ↑2021.04.20., kedd 21:15Mindenképp a procin keresztül fog menni a Dac-ból kijövő jel,cd lejátszóként bekötve belenyúlás mentesen engedi tovább a jelet a végfokba!Rca kábelben tudok csak gondolkozni,mivel a végfok csak rca kábelt tud fogadni,így fölöslegesnek látom a Dac és a proci összekötését xlr kábellel!denesdr írta: ↑2021.04.20., kedd 20:22Ha nem kell analóg XLR akkor pl egy ilyen, mehet akár közvetlenül a végfokra is: viewtopic.php?f=31&t=160606kalmi22 írta: ↑2021.04.20., kedd 19:34Egy Dac beszerzésén töröm a fejem az utóbbi időben!Ehez szeretnék tanácsot kérni!
Jelenleg egy onkyo prsc 5508 proci végzi a konvertálást,amiben,ha jól tudom csatornánként 32bit-es Dac van!Milyen ársávban érdemes gondolkozni használt termékeket előtérbe helyezve,hogy az Onkyo proci produktumától komolyabb élményben legyen részem zenehallgatás közben?
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio
Mindenképp a procin keresztül fog menni a Dac-ból kijövő jel,cd lejátszóként bekötve belenyúlás mentesen engedi tovább a jelet a végfokba!Rca kábelben tudok csak gondolkozni,mivel a végfok csak rca kábelt tud fogadni,így fölöslegesnek látom a Dac és a proci összekötését xlr kábellel!denesdr írta: ↑2021.04.20., kedd 20:22Ha nem kell analóg XLR akkor pl egy ilyen, mehet akár közvetlenül a végfokra is: viewtopic.php?f=31&t=160606kalmi22 írta: ↑2021.04.20., kedd 19:34Egy Dac beszerzésén töröm a fejem az utóbbi időben!Ehez szeretnék tanácsot kérni!
Jelenleg egy onkyo prsc 5508 proci végzi a konvertálást,amiben,ha jól tudom csatornánként 32bit-es Dac van!Milyen ársávban érdemes gondolkozni használt termékeket előtérbe helyezve,hogy az Onkyo proci produktumától komolyabb élményben legyen részem zenehallgatás közben?
Ha nem kell analóg XLR akkor pl egy ilyen, mehet akár közvetlenül a végfokra is: viewtopic.php?f=31&t=160606kalmi22 írta: ↑2021.04.20., kedd 19:34Egy Dac beszerzésén töröm a fejem az utóbbi időben!Ehez szeretnék tanácsot kérni!
Egy Dac beszerzésén töröm a fejem az utóbbi időben!Ehez szeretnék tanácsot kérni!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Lehetséges. Bevallom, hidegen hagy a téma, nincs és nem is lesz MQA képességű eszközöm, a Tidal-t a zenei kínálata és kényelme miatt használom, szóval inkább nem is dumálok bele.
Bizonyos szempontból túl van beszélve a dolog, mert végülis jól szól a Tidal (mondjuk kinek mi a jó az más kérdés) egy YT-hoz képest. Más szempontból meg van létjogosultsága az ilyen belemerülős teszteknek, hogy végre tiszta legyen mi is az az MQA, merthogy nem olyan mint az eredeti hi-res master az szinte biztos, de újabban már úgy tűnik, hogy a CD minőség is megkérdőjelezhető a Tidal esetében vagy az MQA CD-knél.
- zenta
- Nincs visszaút

Tudsz rá egy példát mondani? Megnézném.robi20064 írta: ↑2021.04.20., kedd 16:52A gond azoknal az albumoknal van ahol a sima redbook FLAC-et csendben kicsereltek a hatterben MQA-ra (semmi master meg hi-res) es mas mar nem is valaszthato (jellemzoen eddig Warner anyagoknal talalkoztak ilyennel).zenta írta: ↑2021.04.20., kedd 14:39Akkor most mi van? Egy Tidal "master" albumnak valóban nincs (nem lehet fenn) a 44,1/16 FLAC változata? A Roon mást mutat, ha megnézzük a lehetséges verziókat. A Tidal szoftverben valóban el van bújtatva alapból a 44,1/16 változat, de ott is rá lehet lelni - ehhez a konkrét albumra kell rákeresni. (A manipuláció persze ezekkel a fájlokkal sem kizárható.) A képernyőmentésen látszó, ez évben megjelent album nem egyedi eset.
tidal_roon.jpg
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6538
Szerintem az lehet a bibi, hogy csak fél szemmel követted, és közben ez már egy kicsit több lett, mint összeesküvés-elmélet.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Honnan?
Fél szemmel követem ezt a cunamit hónapok óta, ami az MQA és a streaming szolgáltatók körül örvénylik. Nem lehet, hogy erősen túl van ez téma már dumálva és összeesküvés elméletekkel agyon van bonyolítva?
- zenta
- Nincs visszaút

Akkor most mi van? Egy Tidal "master" albumnak valóban nincs (nem lehet fenn) a 44,1/16 FLAC változata? A Roon mást mutat, ha megnézzük a lehetséges verziókat. A Tidal szoftverben valóban el van bújtatva alapból a 44,1/16 változat, de ott is rá lehet lelni - ehhez a konkrét albumra kell rákeresni. (A manipuláció persze ezekkel a fájlokkal sem kizárható.) A képernyőmentésen látszó, ez évben megjelent album nem egyedi eset.