Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Most, h kerek egy évet hallgattam jöjjön az idei év első filmje. 

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Tim Burton munkássága számomra az inkább köszi nem kategória. Pár filmjét mégis kedvelem, egyedi emberke minden bizonnyal. A csontvázakhoz vonzódása szinte minden filmben meghatározó. Az éjsötét árnyék, Alice csodaországban, Álmosvölgy legendája, Ollokezű Edward, ezek a címek tetszettek tőle, a Támad a Mars már csak szódával. Nagyon nem vártam semmit a filmtől, talán valamikor régebben láttam a bemutatóját, nem emlékeztem semmire, max, h valami fantasy szerű. Azt kell mondjam, ugyan nem lesz kedvenc alkotásom, de jól szórakoztam a filmen. A film kellően beszippantott, már a film eleje is kellően nyomasztó, ebben nagy segítség a számomra kiemelkedő zenei aláfestés. A zene külön dicséretet érdemel, egész film alatt meghatározó. Sajnos családi mozizás volt, így be kellett érnem a szinkronnal. Első pillanatokban nem tudtam eldönteni, h egy kedves kis mese gyermekeknek, vagy valami komolyabb. Aztán ahogy haladtunk előre, egynémely jelenet eléggé horrorba hajló, így mégsem egy kedves meséről van szó. A megvalósítás, a CGI frankók, nem igazán tudnék nagyon terhelőt mondani, tisztességes iparosmunka. Színészileg rendben van az alkotás, Samuel L. J. kissé fura a gonosz szerepében, talán kicsit túl is játssza, vagy csak fura volt ilyen karaktert látni tőle. Színvilág, helyszínek tipikus tagadhatatlan Tim Burton-os. A korhatár besorolás, hát úgy látom ma már más világot élünk, én simán betettem volna 16-ra. 12 éveseknek, hát khmm, szerintem egy - kettő magára húzza a takarót néhány jelenet miatt. 

10/7 évkezdő bemelegítésnek tökéletes. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Te perverz
És nem is az ,hanem az ,hogy milyen picike dobozokat kínoz vele!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nálam azért egy XPA5 teszi a dolgát - tökéletes végfok (mondjuk a felsőket hajtom vele csak).

Te perverz

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Aha...jogosan várhat el bárki tiszteletet, amíg tiszteli a másikat. Ugyanakkor a tiszteletet ki kell érdemelni, de nem úgy, ahogy te teszed!

Az, hogy ki az ifjabb...nem biztos, hogy kettőnk közül én, de ha így is van, sajnos általában elmondható, hogy nincs egyenes arány az életkor és a szellemi képesség között.

Aha...Secretman stílusában...Neki van másik száma is...Akkor gondolom, én megkérdezhettelek volna ugyancsak abban a "stílusban"...gyanítom, kitalálod, melyik számra gondoltam?!?

Nekem is van kutyám, imádom, mégsem jut eszembe, hogy emberekkel hasonlítsam össze...dehát...hál' Istennek mások vagyunk! 

Osu no seishin!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Vége van az Emotiva=olcsó vmi dolognak.

Pont a másik topikban említettem a basx vonalat. Szóval nemcsak felfelé nyitnak. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Aztaa mindenit támad az Emotiva a másfél millás kategóriában is. Mendemondák keringtek már jó ideje az RMC1-ről, hát úgy tűnik megszületett.

http://www.avsforum.com/emotiva-to-debu ... -ces-2017/

Akkor ezt tovább lehet fűzni!

Érdekes és kiváló procinak tűnik!
Az árral az Emotiva is csatlakozott a többiekhez - sajnos.
Vége van az Emotiva=olcsó vmi dolognak.
Nálam azért egy XPA5 teszi a dolgát - tökéletes végfok (mondjuk a felsőket hajtom vele csak).

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Lassan fejlődik, mint bármi más. A szoba EQ-k ennyit tudnak, max pontosabbak lesznek, több helyre mérsz, több ládát, több dobozt kezelnek. Régóta használom őket, ARC, Audyssey, EmoEQ, mindig a fülemnek tetszetősebbre hozták ki az eredményt, mint mezítlábasan. Az ábrákon látszik is, h bele kell nyúlkálni szépen. Lehet egy center belenyúlást nem hallanék ki, viszont a sarokban állók korrekcióját mindenképp. Ettől függetlenül elhiszem, h van akinél annyira minimális az akusztikai gond, h nem érzi szükségét, illetve jobbnak ítéli a hangot mindenféle korrekció nélkül. 

Lassan nekem is le kell cserélni az AVR-t és részben mozgató rugó lenne egy jobb bemérő rendszer, de gondolom csak emiatt nem érdemes ha mellette nem lép feljebb az ember. Főleg, hogy perpillanat nekem kikapcsolt állásban van az  Audyssey. Zavar, hogy kicsit harsánnyá teszi a centert illetve mintha a dinamika is csökkenne. Kísérletezek majd még vele, de mostanában inkább lekötött a filmezés.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

sztem már túl fűztétek ezt.. be kéne már fejezni, és pont!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

Eszembe sem jut, de lacy elég prosztó stílust - ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni - enged meg magának... Annak örülök Fodesz, hogy szerinted az írásában nincs rosszindulat, de azért ha majd téged fog idiótának nevezni, vagy esetleg kérdőjelezi meg a szellemi képességeid, gondolom akkor is ezt vallod majd...

Eddig nem volt itt ilyen stílus, dehát...új év, új szokások? 

szintén fodesznek válaszban leírtam
de ha nem írtál volna egészen mást, mint tonyka akkor talán ezt a két kérdést is megspórolhattad volna

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Olvasni azt tudsz-e?? meg értelmezni???
Bár nem én vagyok Cutler csak szólok hogy nem azt írta

Öreg! Nem a kiskutyáddal beszélsz...vegyél vissza!

khm.. fodesz-nél - nek leírtam a véleményem, de maradjunk abba, hogy az agarakat többre tartom jópár embernél ...

lacy
V.I.P.
V.I.P.

De szerintem Lacy írásaiban sem volt rosszindulat.

Támogatom
Valóban, nekem ugrottak és rosszul viselem mostanában már ha pár hozzászólással nemrégi reggel észt osztó emberek nekem akarják megmondani a tutit..  már bocs... lassan én meg még 1-2 ember a legrégebbi fórumos, több tisztelet kellene az "ifjaktól"
Amit meg ehhez kéne

mi prosztó stílus azon hogy megérdeklődöm secretman stílusában, hogy a hozzászóló tud e olvasni és azt értelmezni, mert abból amit írt az derült ki, hogy nem, vagy szándékosan ferdített ami nem igazán jó
Ha ez prosztó stílus állok elébe de legalább őszinte.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Megmondom őszintén ez engem most meglepett. Az Audyssey gyakorlatilag ugyanezt tudja a 8-éves elavult készülékemen is. Lehet persze azóta pontosabb az eq vagy pontosabban dolgozik, nem tudom. Nem követtem a fejlesztéseiket, de azt hittem ettől szoftveresen többre képes. A leírtak alapján illetve a képeidet nézve, mintha nem sokat változott volna az évek alatt. 
Nyilván ettől lehet baromi jó hangja a procidnak, én csak a room eq-n lepődtem meg kicsit.

Lassan fejlődik, mint bármi más. A szoba EQ-k ennyit tudnak, max pontosabbak lesznek, több helyre mérsz, több ládát, több dobozt kezelnek. Régóta használom őket, ARC, Audyssey, EmoEQ, mindig a fülemnek tetszetősebbre hozták ki az eredményt, mint mezítlábasan. Az ábrákon látszik is, h bele kell nyúlkálni szépen. Lehet egy center belenyúlást nem hallanék ki, viszont a sarokban állók korrekcióját mindenképp. Ettől függetlenül elhiszem, h van akinél annyira minimális az akusztikai gond, h nem érzi szükségét, illetve jobbnak ítéli a hangot mindenféle korrekció nélkül. 

Csutka

Én pontosan ezért nem éreztem ebben a témában szurkálódást,rosszindulatot ,mivel tudom,hogy ti jó kapcsolatot ápoltok.De szerintem Lacy írásaiban sem volt rosszindulat.

Hamarosan letelik az az év

Nehogy véletlenül lekaratézz már valakit monitoron keresztül az év utolsó napján

Az egészet nézd, ne csak Cutler megjegyzését!
Már az AVX halálát is vizionálták utána egyesek.

Lacy-nak meg indulatkezelési problémái támadtak. 

Az Avatar alapján azért vigyáznék vele - még monitoron keresztül is veszélyes.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Eszembe sem jut, de lacy elég prosztó stílust - ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni - enged meg magának... Annak örülök Fodesz, hogy szerinted az írásában nincs rosszindulat, de azért ha majd téged fog idiótának nevezni, vagy esetleg kérdőjelezi meg a szellemi képességeid, gondolom akkor is ezt vallod majd...

Eddig nem volt itt ilyen stílus, dehát...új év, új szokások? 
Osu no seishin!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Mivel az én hozzászólásom indította el a cunamit, ezért szeretnék néhány dolgot tisztázni.

Én pontosan ezért nem éreztem ebben a témában szurkálódást,rosszindulatot ,mivel tudom,hogy ti jó kapcsolatot ápoltok.De szerintem Lacy írásaiban sem volt rosszindulat.

Egyet ígérhetek a kritikusoknak, kerek egy évig nem fogok filmajánlót ide írni a mai naptól kezdve.

Hamarosan letelik az az év

...vegyél vissza!

Nehogy véletlenül lekaratézz már valakit monitoron keresztül az év utolsó napján

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Osu no seishin!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sracok relax, vegyetek a poent ma ugrunk egy evet, holnap mar irhatok ide. Nalam hamar elugrik egy ev.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Az Audyssey-n túljutva megkapjuk a szoba akusztikájához képest módosított hangot. Az EQ ábrán könnyedén ellenőrizhetjük mit csinált a mérőszoftver. Elég látványos a sarokban elhelyezkedő jobb oldal korrekciója. Hiába a sarok az sarok. Egy hátul ütő van, sajnos a SUB ábráját nem lehet megnézni. Ezenkívül bármit, illetve bele is nyúlhatunk módosíthatunk ha éppen másképp tetszik a fülünknek. Ennél részletesebb, és komolyabb  beállításért perkálnunk kell. Ha visszanyerem a pénztárca izmait, benevezek a PRO mérésre, már csak kíváncsiságból is. Itt már láthatom majd a subok vonalait is. Sub továbbra is rákfenéje az Audyssey-nek, jól állítja be ugyan, de a jelszintet borzalmasan leveszi. A távolságokat jól állítja be a valóságnak megfelelően. A jelszíntett értelem szerűen később jócskán fel kell tornázni. Ezt a ládán + a vason szoktam korrigálni. Leginkább azért mert a 72-75dB értéket amit az Audyssey kér, az már alapból elég halk. 

Megmondom őszintén ez engem most meglepett. Az Audyssey gyakorlatilag ugyanezt tudja a 8-éves elavult készülékemen is. Lehet persze azóta pontosabb az eq vagy pontosabban dolgozik, nem tudom. Nem követtem a fejlesztéseiket, de azt hittem ettől szoftveresen többre képes. A leírtak alapján illetve a képeidet nézve, mintha nem sokat változott volna az évek alatt. 
Nyilván ettől lehet baromi jó hangja a procidnak, én csak a room eq-n lepődtem meg kicsit.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Ahogy láthatóan így is sikerült azt elérni, hogy egy évig ne olvashassuk a nívós filmbeszámolóit...

kerek egy évig nem fogok filmajánlót ide írni a mai naptól kezdve

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Kedves Cutler! Én nem vízionálok semmit, csupán erre reflektáltam: "A topikomat továbbra is úgy szeretném vezetni ahogy idáig, ha erre nem lesz mód akkor passzolok. Mint ahogy Borro oldalán is tettem." Ezt pedig Tonyka írta...

Ahogy láthatóan így is sikerült azt elérni, hogy egy évig ne olvashassuk a nívós filmbeszámolóit...

Én ezt sosem fogom megérteni, lehet, hogy amúgy genetikailag van kódolva belénk...itt van valakinek a topicja, aki ír bele, sokan élvezettel olvassák, aztán kipattan valakinél, hogy de miért ide teszi...Könyörgöm, akinek ez nem jó, NE olvassa! Azt nehéz megmagyarázni, hogy miért kell a másikat befolyásolni, amikor gondolom minden külső erőhatás nélkül, a saját akaratából ír, amit ír, hogy azt más módon tegye, meg klikkesedésről beszélni, miközben ahhoz képest, hogy páran azt mondják, ez az oldal nem vált ki egy blogot, mégis  a topic moderáció figyelembe vételével igenis van erre jelenleg lehetőség és azok, akik érdeklődnek iránta, vissza-vissza is fognak térni, ezt kellően alátámasztja a nézettségi mutatója is. Vicces, ha valaki azt próbálja a fejére olvasni, hogy a másik topic azért nem olvasott, mert nem ott osztja meg azt, amit egyébként eddig mindenki dícsért és most 365 napig nélkülözhetünk majd...gondolom, az érintettek nem várnak ezért köszönő szavakat...   
Osu no seishin!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Csak pár hozzászólásnak máshol lenne a helye nem itt és erre akartam felhívni a figyelmet. 

Pontosítanék " máshol is lenne helye " de itt van több mint egy éve, és itt is marad az új évben is ameddig ez szabadon rám van bízva. Egyet ígérhetek a kritikusoknak, kerek egy évig nem fogok filmajánlót ide írni a mai naptól kezdve.

Boldog új évet no meg jó egészséget kívánok mindenkinek! 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Csak azért, hogy ezek a gondolatok még egyszer előtérbe kerüljenek.
Gyakorlatilag ugyanígy éreztem én is.

Az egész egyébként nevetséges, de ha jobban belegondol valaki - ez nem a szokásos "nyomjuk le a másikat és lehetőleg többen" effektus.
Szurka-piszka, ahogy Tonyka is írta és totál lényegtelen dolog miatt, de valami van a felszín alatt és érdekes ez az egész.
Na, majd jövőre kiderül az igazság.

Túl nagy a képzelőerőd, ugyanis pont semmi sincs a felszín alatt. Sem rosszindulat, sem féltékenykedés, sem támadás.

Mivel az én hozzászólásom indította el a cunamit, ezért szeretnék néhány dolgot tisztázni.
Papával régóta jó kapcsolatot ápolok, még az AV Fórumos időkből. Azon pár ember közé tartozik, akivel, talán nem túlzok, ha azt mondom, baráti viszonyt sikerült felépítenem.Többször jártunk egymásnál és hallgattuk a másik rendszerét. A véleményünket nem rejtettük soha véka alá, még akkor sem, ha ez a másiknak nem tetszett. Sok dologban hasonlóan látjuk a dolgokat, de vannak közöttünk nézetkülönbségek is. Pl. lemezvásárlás, filmek megítélése. Ezeken jókat szoktunk vitázni, de soha nem veszekedni.
Ezért azt gondoltam, talán megengedhetek pár észrevételt a topikjában, a topikjáról. Talán tényleg jobb lett volna privátban. De szerintem nem volt semmi bántó, abban amit írtam és annak a pár embernek, akik hozzám hasonlóan gondolták, azok írásaiban sem. Sajnálatosan eldurvultak a dolgok, ezt nem gondoltam volna. Nem kívánom tovább görgetni ezt a témát, nem akarom és korábban sem akartam, hogy adminok közbelépjenek és átrakjanak dolgokat. Csak pár hozzászólásnak máshol lenne a helye nem itt és erre akartam felhívni a figyelmet. Szerintem attól nem lenne kevésbé népszerű ez a topik, ha csak a szobával kapcsolatos dolgok lennének itt. Az lehet, hogy napi szinten nem pörögne, de akkor pörögne helyette más topik, ahova mennének a topikgazda frappáns írásai. Tudom ki van írva, hogy gondolatai, agymenései és ezzel semmi baj nincs az ég egy adta világon. Írja az agymenéseit a rendszere építéséről, az ezzel kapcsolatos élményeiről, tapasztalatairól. De ennyi itt elég is lenne. A többi agymenését, meg az adott topikokban tenné.
Ebből nem kellene néhány embernek azt kihámozni, hogy itt valamiféle összeesküvés van a háttérben, azt meg főleg nem kellene vizionizálni, hogy ezért a topikgazda eltűnne az AVX-ről.
Fater nem az a sértődős ovis
Béke veletek és Boldog Új Évet mindenkinek!

Csutka

Akik most "szembe mentek" Tonkyával, azok ugyan ügyesen érvelnek, de számomra az alap gondolatuk érthetetlen. Ennek a topicnak a címe önmagáért beszél, különösen felhívnám a figyelmet az utolsó két szóra: tapasztalatai, agymenései.

A fórum szabályzata - az adminok kijavítanak, ha tévedek - nem tartalmaz olyan rendelkezést, hogy egy önmaga számára fenntartott topicban megkötéssel írhatna bármiről....és itt a hangsúly valóban a bármin van. Ugyanis én úgy gondolom, hogy ha nem valamelyik rendszer komponensel összefüggésben tesz közzé valamit, hanem pl. egy filmes élményét írja meg, az ugyanúgy segítséget nyújthat azoknak, akik még nem látták az adott művet, mint azoknak is, akik mondjuk épp a megvásárlásán morfondíroznak.

Az, hogy a filmes topicba kéne írnia, mert annak hanyatlik az olvasottsága, azért furcsa, mert ez olyan, mintha a könyvesboltok tüntetésbe kezdenének azért, hogy az online forgalmazókat szűntessék be, mert mióta azok léteznek, azóta egyre kevesebb ember látogatja őket. Tonyka szuverenitásába tartozik egyebek mellett az is, hogy látogatja-e egyáltalán az avx.hu-t, ha igen, megoszt-e ott bármit, mint ahogy az is, hogy azt a saját oldalán kívánja-e megtenni, vagy sem.

Arról nem is beszélve, hogy - most szerintem nagyvonalú leszek - benne van a legtöbb érdemi hozzászólással rendelkező húsz fórumozó között, ezek után bárkinek a nyelvét, akarom mondani a billentyűzetét köszörülni rajta, nemhogy elegánsnak nem nevezhető, de nem is igazságos és szerintem mielőtt az érintettek megköveznék őt, azért arra kíváncsi vagyok, hogy ők mondjuk a filmes topicba hány alkalommal közöltek hasonlóan nívós, hasznos kritikát, mint akár Tonyka, akár Bandi.

Mindezt azért akartam leírni, mert 1. ez a nyílt támadás számomra olyan, mint amikor a nagyfőnök a kisfőnököt a beosztottai jelenlétében hordja le a sárga földig, pedig azt megtehette volna zárt ajtók mögött is (privátban nyugodtan le lehetett volna ezt levelezni és akkor közvetlenül megtudhatták volna, hogy a topicgazdának észrevételükkel kapcsolatban mi az álláspontja) 2. nem szeretnék egy, a fórum számára a kifejezetten értékes emberek közé sorolható tagot elveszteni. 

Csak azért, hogy ezek a gondolatok még egyszer előtérbe kerüljenek.
Gyakorlatilag ugyanígy éreztem én is.

Az egész egyébként nevetséges, de ha jobban belegondol valaki - ez nem a szokásos "nyomjuk le a másikat és lehetőleg többen" effektus.
Szurka-piszka, ahogy Tonyka is írta és totál lényegtelen dolog miatt, de valami van a felszín alatt és érdekes ez az egész.
Na, majd jövőre kiderül az igazság.

Csutka

1 konkrétan te idióta vagy
2. mondjuk AVX  Béla egyszer törölt engem egy vita hevében, de majd nézd vissza mikor még te egy halvány gondolat voltál mi páran itt már fórumoztunk, így talán sokkal jobban meg tudom ítélni na inkább átlátom, hogy nem ez a jó irány.

De ha neked ez tetsz
Majd ne felejtsd el kihúzni a fejed tonyka hátsójából

1 - lehet
2 - ha ilyen stílusban tetted akkor is, talán ideje lenne befejezni. 

3 - OK, de kint hideg van, bent meg jó meleg.

Lezárt

Vissza: “Házimozi”