Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple
Apple
Majd találnom kéne egy egyszerű rajzoló programot is a gyerkőcnek, osztán ennyi...
Mindenesetre mindenkinek kösz a tanácsokat!!
Gimp van OSX-re.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Apple
- firefox-ot hasnald. eleg korrekt bongeszo.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Apple
Nah, még kutakodom, de minden segítségetelőre is köszönök!!
Akkor lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha a 9-es oprendszer magyar meghajtója jó lenne 10.1 alá. Vagy nem
Vagy nem...
Szóval most nagy az öröm, mert megtaláltam a megoldást itt: http://www2.apple.hu/support/MG.text.X.shtml
A Mac-es pajtások közül senki sem tudta a válaszokat, persze elsősorban kereskedőket ismerek, akiknek nem ismerni kell, hanem eladni.. :kiraly:
Minden műxik, magyar taszt/karakterek adottak. Az Explorer 5-ös verzióját elfeledtem és felraktam a Netscape-t. vannak még mondjuk érdekes dolgok pl. le akartam tölteni a FlashPlayer-t és állandóan azonnal bezárt a böngésző (más programmal is) és még azt sem találtam meg, hogy miként lehet alapértelmezetté tenni a magyar kiosztást, de majd idővel...
Végre lessz a nagylányomnak egy gépe, a két kisebb meg még ráér...
Majd találnom kéne egy egyszerű rajzoló programot is a gyerkőcnek, osztán ennyi...
Mindenesetre mindenkinek kösz a tanácsokat!!
Apple
Ápdétként lejött az OS-X 10.1.5Most épp azt olvasom, hogy magyar billentyűzet támogatás csak a 10.2-től van. REMÉLEM, hogy ez NEM IGAZ! Mert most már órákat áldoztam erre a szerencsétlenre.... A Windows 3.1 is támogatott magyar billentyűzetet vazz... Ha tényleg így van, a Mac gyorsan befejezte a pályafutását nálam! bekap6od.gif
Akkor lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha a 9-es oprendszer magyar meghajtója jó lenne 10.1 alá. Vagy nem
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Apple
Megnézem, lehet, hogy van valahol egy jogtiszta 10.2 itthon, amit utólag vettem nem géppel jött és esetleg el tudjuk boltolni, ha a gyerek még el nem cserélte valamire, irj ha érdekel.
Köszi! Igazság szerint ez a 10.1 bőven elég lenne, csak nem tudom elhinni, hogy nem lehet magyar kiosztású tasztatúrát használni vele. Az explorerben is elmeháborodott karakterek jelennek meg az ő és ű betűk helyén. A lányom most tanul írni-olvasni így hálás lenne, ha működne a dolog..
Szereznem kell egy Mac gurut. Elég, ha feleannyit ért a mac-hez, mint én az ms oprendszerekhez..
Apple
Ápdétként lejött az OS-X 10.1.5Most épp azt olvasom, hogy magyar billentyűzet támogatás csak a 10.2-től van. REMÉLEM, hogy ez NEM IGAZ! Mert most már órákat áldoztam erre a szerencsétlenre.... A Windows 3.1 is támogatott magyar billentyűzetet vazz... Ha tényleg így van, a Mac gyorsan befejezte a pályafutását nálam! bekap6od.gif
Megnézem, lehet, hogy van valahol egy jogtiszta 10.2 itthon, amit utólag vettem nem géppel jött és esetleg el tudjuk boltolni, ha a gyerek még el nem cserélte valamire, irj ha érdekel.
Apple
Ápdétként lejött az OS-X 10.1.5
Most épp azt olvasom, hogy magyar billentyűzet támogatás csak a 10.2-től van. REMÉLEM, hogy ez NEM IGAZ! Mert most már órákat áldoztam erre a szerencsétlenre.... A Windows 3.1 is támogatott magyar billentyűzetet vazz... Ha tényleg így van, a Mac gyorsan befejezte a pályafutását nálam! bekap6od.gif
Apple
Valahol van nekem magyar billentyűzetmeghajtóm hozzá, ha megtalálom, küldöm. Vagy tegyél fel újabb OSX-et, azokban már van.
Köszi!
Nincs újabb verzióm...gondolom az megvehető, arra meg nem áldoznék most.
Apple
Valahol van nekem magyar billentyűzetmeghajtóm hozzá, ha megtalálom, küldöm. Vagy tegyél fel újabb OSX-et, azokban már van.
Apple
Nincs is hosszú "ö" betüm.. meg "ü" sem..
Ez azért nem megoldhatatlan probléma
Akkor help me please!
most mar az OS-X (10.1) van fent,de a magyar billentyuzt tamogatast nem lelem..
A levelezesi es halozati beallitasok keszen vannak, mar csak magyarul kellene tudni irni...
Van egyebkent valami word szeru a Mac-en alapbol? A system preferences-nel sem az international, sem a keyboard resynel nem talaltam hungarian opciot.. Valamit le kone tolteni?
Elore is koszi!
Apple
Nincs is hosszú "ö" betüm.. meg "ü" sem..
Ez azért nem megoldhatatlan probléma
Apple
- inkabb vegy hozza egy kulso usb-s dvd-t es keszen is vagy, igaz ugy lesz egy kulso cucc meg..Ezt próbáltam egy LG GSA-2164D külso˝ íróval, de nem támogatja.. Lehte, hogy az OS-X-en mu˝xik?
- tuti... nekem is kulso lg van.
- mondjuk felnyomhatod a mostani verzioban is, majd a ram-ot kesobb belerakod
Nah itten vagyok Apple alapon...
Még sosem neteztem mac-röl. Nincs is hosszú "ö" betüm.. meg "ü" sem.. :kiraly:
Fura. Találtam egyébként egy 256MB-s modult és vígan megy...
Most irány Amszterdam 3 napra, aztán os-x telepítek...
Apple
- inkabb vegy hozza egy kulso usb-s dvd-t es keszen is vagy, igaz ugy lesz egy kulso cucc meg..Ezt próbáltam egy LG GSA-2164D külső íróval, de nem támogatja.. Lehte, hogy az OS-X-en műxik?
- tuti... nekem is kulso lg van.
- mondjuk felnyomhatod a mostani verzioban is, majd a ram-ot kesobb belerakod
T A M I . H U
Apple
Itt e:
DAVE
Apple
OSX-el könnyű, de ha a régi OS-t kell használnod, kelleni fog a DAVE.
És ő merre lakik?
Apple
Monnyuk, hogy a hálózatra miként teszem fel, azt még nem tom. Remélem az is olyan könnyű, mint amit ez az egész Apple fíling sugároz...
OSX-el könnyű, de ha a régi OS-t kell használnod, kelleni fog a DAVE.
Apple
osx nincs hivatalosan magyar nyelven jelenleg
Akkor majd megtanul angolul...
A telepítőkészletében van OSX lemez is. Azé szerzek 2x256ot és utána felnyomom. Monnyuk, hogy a hálózatra miként teszem fel, azt még nem tom. Remélem az is olyan könnyű, mint amit ez az egész Apple fíling sugároz...
Apple
- nekem a miniben 512 van, es egesz jol elvagyok vele, sztem 512 boven eleg lesz:
Akkor szerzek 2x256MB-t oszt jóvan.. Egyébként meglestem, az egyik PC100 CL2 a másik meg PC133 CL3.. Nem finnyás... ))
- inkabb vegy hozza egy kulso usb-s dvd-t es keszen is vagy, igaz ugy lesz egy kulso cucc meg..
Ezt próbáltam egy LG GSA-2164D külső íróval, de nem támogatja.. Lehte, hogy az OS-X-en műxik?
-ilyen? http://lowendmac.com/imacs/2001-int.html
Pont. A kék színű...
Apple
Lehet egy hülye kérdésem? Ha igen, akkor: miért nem PC?
Hozzám? PC-ben van minimum 15 év gyakorlatom.. Szeretem a kihívásokat..
Komolyabban: Mint, írtam a dolog ingyen volt. A gépet gyak. senki sem használta...én meg elhoztam a "gyereknek jó lesz" alapon..
Apple
1. Jelenleg 256MB RAM van a gépben és OS 9 fut rajta. Kaptam hozzá OS X lemezt is, de nem tudom, hogy elfut e ennyi RAMon. Egyébként létezik OS X magyar nyelven?
kuzo: csajom ibookjaban 256 van es siman elfut rajta az osx
tovabb toltodnek be az alap progik mint az enyemen 1 gigaval
mast nem veszel eszre
szoval nem ugy reagal mint az xp
de kesobb nyilvan erdemes boviteni, csak nem elethalal kerdese ha erre voltal kivancsi
osx nincs hivatalosan magyar nyelven jelenleg
van egy forditas amivel honosithato, de ha ezt felrakod nem jonnek le tobbet a frissitesek csak trukkozessel (10.5 itt van nemsokara, addig meg mar nem lesz semmi komoly frissites)
iphoto-bol van apple hivatalos magyar forditas, es erkezik az osszes ilife progihoz
valamikor
be van igerve
o v e r p o w e r e d
Apple
- nekem a miniben 512 van, es egesz jol elvagyok vele, sztem 512 boven eleg lesz:
'expandable to 1,024 MB using two PC100 SDRAM (3.3 V, 64-bit, 168-pin, 100 MHz)'
- sztem nyugodtan rakhatsz bele ram-ot, en sem valogattam a ramokat a gepbe, ami jott beraktam es kakukk
- a cd-dvd csere ugyben, csak tippem van, hogy cserlheto, kerdes talasz hozz dvd-t?
- inkabb vegy hozza egy kulso usb-s dvd-t es keszen is vagy, igaz ugy lesz egy kulso cucc meg..
- az, hogy hogyan fog elfutni az osx nem tudom, szerintem maga a cpu lesz kicsit sovany, de en megprobalnam, feltennem siman az osx-et, ha megsem lenne annyira furge visszaraknam a 9-et.
-ilyen? http://lowendmac.com/imacs/2001-int.html
T A M I . H U
Apple
Lehet egy hülye kérdésem? Ha igen, akkor: miért nem PC?
Apple
Halihó!
A lányom kapott egy régebbi iMac 500-as gépet gyakorlatilag új állapotban. Internet meg ilyesmik mennének rajta.. Miután teljesen gyík vagyok az Apple vonalon, lenne pár kérdésem az okosokhoz:
1. Jelenleg 256MB RAM van a gépben és OS 9 fut rajta. Kaptam hozzá OS X lemezt is, de nem tudom, hogy elfut e ennyi RAMon. Egyébként létezik OS X magyar nyelven?
2. Mennyire finnyás a memóriákra a gép? Láthatóan PC100as SD van benne. Simán cserélhető?
3. Az OS X (ha felmegy) monnyuk 512őn már elfut? vagy 1GB kéne?
4. Most CD van a gépben, de ez SlotIn verzió. Cserélhető ez DVDre?
Nah, ennyi kezdésnek.. Előre is köszi!!
Apple
beszmac-en van egy topik ausztriai appleboltokkal kapcsolatban http://beszmac.com/index.php/forums/v...hread/13062/P50
benne par hasznos hozzaszolas, pl. egy srac kiszamolta hogy ha kint vesz imac-et sporol rajta 70-140 ezer forintot attol fuggoen kinek a hazai arat nezi
o v e r p o w e r e d