Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Na ma voltam egy MM-ben, és meghallgattam pár hagfalat, többek között a Celestion F30-at. Bevallom nagy izgalommal vártam a hatást, ami nem maradt el. Isteni közepek, és a mélyekből is van szépen, de semmi nem sok, hanem minden pont elég. Hallgattam még Mordaunt Short AVANT 906-ot, de a Celestion után nekem eléggé Sokol rádiónak tűnt a hangja, sokkal zártabb mélyekkel. Ezután egy JBL E80 következett, amit bár itt a fórumon sokszor lehúztatok, de az is rendben volt hangilag. Talán egy picit erőszakosabb volt a mélytartománya, de nem volt túl vészes az sem, csak az ára közel a duplája a Celestionnak. Ezután egy szép hangfal következett, ami névről ismeretlen volt, de mint kiderült, az egy SAL doboz volt, szép kivitelben, és meglepően jó hanggal. Az MS-től nekem jobban tetszett a hangja. És ott volt még a Wharfedale Diamond 9.4, ami talán bejáratás után nem szólna rosszúl, de azonos áron érezhetően a Celestion alatti minőséggel. Az elektronika egyébként egy Marantz sztereó erősítő és egy Denon cd volt. A Celestion még filmmel is elboldogult, igaz 5.0-ban nem a saját cenetere szólt, hanem egy JBL, ezért a beszédhangok nem voltak az igaziak, nekem túl dobozosak tűnt, de az efekteknél kerestem az aktív subot, mert nem hittem el, hogy ezek a kis Celestionok ennyire energikusak, és ilyen mélyre tudnak menni...
Ami feltünt és talán negatív kritika a Celestionban, bár lehet, hogy ez csak azért volt, mert a két doboz egymástól elég messze volt (kb 3-4m), hogy amint kimozdultam a hallgatási középpondból (nem pár centire, hanem 1-2 méterre) azonnal megszünt a térérzet, és minél közelebb mentem az egyik hangfalhoz annál kevésbé tűnt meggyőzőnek a mélye.
Szóval a Celestion ár/érték arányban szerintem nagyon ott van a toplostán, bár kíváncsi lettem volna egy PolkAudio dobozra, és egy Klipschre is, de sajnos egyik sem volt a poltban...
Eddig úgy érzem, az abszolút olcsó, és jó hangfal az egyértelműen a Celestion a Magnat, JBL, SAL, Mordaunt Short, wharfedale dobozok között (volt még pár JVC, és Pioneer doboz, de azokat meg sem hallgattam).
A Celestion kissé lúdnesszesen szól, ezért érezni mellette Sokolnak a többi hangfalat
sajti
Csaba 04!
Hallgasdd meg valahol a Celestiont személyesen!
Mint írtam, engem az F30 megfogott hangban, és mivel itt a fórumon voltak, akiknek vézna, mélyhiányosnak tűnt a hangja, ezért nagyon meglepett, hogy igenis minden a helyén van!
100.000.-Ft/pár ár alatt az F30 a legjobb szerintem, bár nekem még a jóval drágább Magnat, JBL, Mordaunt Short, és a Tannoy-hoz képest is jobban tetszett a hangja
Igaz a 100.000.-Ft alatti kategóriában még nem hallottam a PolkAudio Monitor 50-et, és még nagyon érdekelne szintén ebből az ársávból a, Cerwin-Vega! V-6F, valamint a picivel drágább kategóriából a még nem kapható Klipsch RF-52
Mondjuk az új 8-as szériára (F28, F38) én is kíváncsi lennék, de kérdés, hogy tudtak-e valamit javítani az F30-hoz képest
A HS280-t is ilyen módon hangszínelted, azaz szereted ezt a hangzást, vagy ez csak a mostani hangfal gyengesége miatt van?
Bocs, arra már nem emlékszem. Nagyon régen lecseréltem őket.
Ez a Technics szerintem egy tompa hangú valami.
Na ma voltam egy MM-ben, és meghallgattam pár hagfalat, többek között a Celestion F30-at. Bevallom nagy izgalommal vártam a hatást, ami nem maradt el. Isteni közepek, és a mélyekből is van szépen, de semmi nem sok, hanem minden pont elég. Hallgattam még Mordaunt Short AVANT 906-ot, de a Celestion után nekem eléggé Sokol rádiónak tűnt a hangja, sokkal zártabb mélyekkel. Ezután egy JBL E80 következett, amit bár itt a fórumon sokszor lehúztatok, de az is rendben volt hangilag. Talán egy picit erőszakosabb volt a mélytartománya, de nem volt túl vészes az sem, csak az ára közel a duplája a Celestionnak. Ezután egy szép hangfal következett, ami névről ismeretlen volt, de mint kiderült, az egy SAL doboz volt, szép kivitelben, és meglepően jó hanggal. Az MS-től nekem jobban tetszett a hangja. És ott volt még a Wharfedale Diamond 9.4, ami talán bejáratás után nem szólna rosszúl, de azonos áron érezhetően a Celestion alatti minőséggel. Az elektronika egyébként egy Marantz sztereó erősítő és egy Denon cd volt.
A Celestion még filmmel is elboldogult, igaz 5.0-ban nem a saját cenetere szólt, hanem egy JBL, ezért a beszédhangok nem voltak az igaziak, nekem túl dobozosak tűnt, de az efekteknél kerestem az aktív subot, mert nem hittem el, hogy ezek a kis Celestionok ennyire energikusak, és ilyen mélyre tudnak menni...
Ami feltünt és talán negatív kritika a Celestionban, bár lehet, hogy ez csak azért volt, mert a két doboz egymástól elég messze volt (kb 3-4m), hogy amint kimozdultam a hallgatási középpondból (nem pár centire, hanem 1-2 méterre) azonnal megszünt a térérzet, és minél közelebb mentem az egyik hangfalhoz annál kevésbé tűnt meggyőzőnek a mélye.
Szóval a Celestion ár/érték arányban szerintem nagyon ott van a toplostán, bár kíváncsi lettem volna egy PolkAudio dobozra, és egy Klipschre is, de sajnos egyik sem volt a poltban...
Eddig úgy érzem, az abszolút olcsó, és jó hangfal az egyértelműen a Celestion a Magnat, JBL, SAL, Mordaunt Short, wharfedale dobozok között (volt még pár JVC, és Pioneer doboz, de azokat meg sem hallgattam).
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
A HS280-t is ilyen módon hangszínelted, azaz szereted ezt a hangzást, vagy ez csak a mostani hangfal gyengesége miatt van?
Tanácsotokat szeretném kérni.
Denon rádióserősítőhöz szeretnék front falakat.
Néztem a JAMO E 660-at.
Mi erről a véleményetek. Főleg zenére kellene.
Esetleg árban tudtok e valamit és hol?
Köszi!
Most találtam egy tipust:Celestion F28
Erről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm.
A Denon miféle? Árban meddig tudsz elmenni? Milyen zenét hallgatsz (tucituci, jazz, klasszikus)? Hangszínszabályzókat használod-e? Meghallgattál már néhány típust? Ha igen, volt-e ami tetszett?
Denon AVR-1604.
Jelenleg régi Technics falaim vannak.
100 ezren belül érdekelne.
Házimozira és hol ilyen hol olyan zenére kellene.
Hangszinszabályzoim általában a maxon vannak.
Nem hallgattam még meg más tipust.
De ezek a jelenlegiek nem szólnak szépen, elötte HS 280 as falaim voltak, amik a jelenleginél sokkal szebben szóltak.
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

Néztem a JAMO E 660-at.
Köszi!
Erről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm.
A Denon miféle? Árban meddig tudsz elmenni? Milyen zenét hallgatsz (tucituci, jazz, klasszikus)? Hangszínszabályzókat használod-e? Meghallgattál már néhány típust? Ha igen, volt-e ami tetszett?
Néztem a JAMO E 660-at.
Köszi!
Erről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm.
hogy kell ovatosan bejáratni? hagyjam menni sokat egy bizonyos hangerőn?
Szvsz csak használd. Ne told meg annyira. Bárhogy is szól, járódik.
Akkor ízlik neki a legjobban, ha "hangosabban" hallgatod, tehát a mély is ki tudjon mozdulni, járódni. Nem kell ügyet csinálni belőle, csak ne hajtsd túl az elején (tudom, h nehéz kibírni ).
A bejáratás után sem okos dolog túlhajtani Egyébként marha jó már most is, amennyi kétséges dolgot írtak róla, nagyon megkönnyebbültem. Egy kb. 20-22nm-es szobában szól most, itt remeg rajtam minden, ha kicsit lövöm neki És valóban érezni valami javulást a tegnappi naphoz képes, de megy is minden percben. A missionök is pozitív meglepetést okoztak, sokkal jobban szólnak, mint emlékeztem. Eddig soha nem értettem, hogy a fenébe lehet +mély, meg +magas nélkül, mindent 0 állásban hallgatni, hát most sikerül nekem is Kvarchomok meg igen jó benne, szépen lehet hallani a mélyeken egy-két műsorszámban. Sajna még mindig nem tudok írni, már ha valakit érdekel, mert páromnak meg egy fz5-ös panát vettünk, aztán feszt töltögeti át a képeket, meg szerkesztget, úgyhogy alig jutok ide. De legalább lesz mivel szép képeket csinálni a cuccokról.
Néztem a JAMO E 660-at.
Köszi!
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Akkor ízlik neki a legjobban, ha "hangosabban" hallgatod, tehát a mély is ki tudjon mozdulni, járódni. Nem kell ügyet csinálni belőle, csak ne hajtsd túl az elején (tudom, h nehéz kibírni ).
Hát ja nehéz kibírni. .
De ha normális körülmények között használod akkor nem lesz semmi baja,,, . Tekerheted rá a hangot is csak ésszel ..
Nekem anno 2 hetesek voltak az Infinity-k mikor megkergettem őket mármint szilveszter volt egész éljel szóltak mint a barom. Nem volt gond bírják a strapát ...
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
köszi mindenkinek a segítséget!
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Sziasztok!! Ma megvettem a hangfalaim végre, egy pár mission m33-at, meg egy 515-ös yamaha subot. Holnap teszek fel valószínű képeket, írtó jól szól:)))))) Mejek filmezni, majd leírom mi van, hogy van..
Gratulálok Aztán csak óvatosan a bejáratásnál.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Sziasztok!! Ma megvettem a hangfalaim végre, egy pár mission m33-at, meg egy 515-ös yamaha subot. Holnap teszek fel valószínű képeket, írtó jól szól:)))))) Mejek filmezni, majd leírom mi van, hogy van..
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
szerintetek egy wharfedale 9.1, 9.0 + Wharfedale WH-210 sub megfelelne a lentebb említett helyzetben (30m2 szoba, bútorzat miatt csak bookshelf jöhet szóba)?
A sub biztos kevés lesz,
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
Mejek filmezni, majd leírom mi van, hogy van..
Én meg most már aludni, sok hülyeségeket írtam.
Csínján ilyenkor azzal a sub-bal, bár a szomszédnak (már ha van) szerencséje van -még-, mert még nem olyan erős, mint az lesz napokon/heteken belül.
Aztán majd képek!
Sziasztok!!
Ma megvettem a hangfalaim végre, egy pár mission m33-at, meg egy 515-ös yamaha subot. Holnap teszek fel valószínű képeket, írtó jól szól:)))))) Mejek filmezni, majd leírom mi van, hogy van..
Sziasztok!
Mivel az olcsó Yamaha subok topcot talán nem olvassák annyian, mint ezt, ezért bepróbálkozom itt is jelenlegi problémámmal.
Szeretnék valamilyen aktív subot, max 35,esetleg 40 ezer körül.
357-es Yamaha erősítőhöz, és az általatok annak idején nem angyon javallt,ám engem meggyőző és főelg olcsó Koda AV 860as 5.0 szett mellé.
Nagyon kis szobába(kb. 3*4m, L alakú-bonyolult)-ahol az 5 hangfal által bezárt kör sugara kb 1.5 méter) -és ez talán elég ok lehet egy ilyen alapkategórás árú sub kielégítő használatához.
Sőt, esetleg megoldható lenne egy olyan elhelyezés (kb . 5 m kábellel),hogy az ágy mellett lenne a láda, ahonnan mozizok, így a fejemtől kb. 20 centire lenne csak.
Ez nem tudom,hogy mennyire zavar be a hangszínpadba -mármint a hátul lévő mély, de a mélyhangok úgysem pozicionálhatóak, autóban is szépen szól a csomagtartóból végülis- de talán ez is egy érv lehet a kisebb teljesítményű láda meggyőző megszólalása mellett.
Persze az még nem biztos,hogy a fejem mellett mélyebben tudna szólni, mint a 4 méterre lévő sarokból.
Az általam kinézett és szóba jöhető árú lehetőségek:
1. A már emíltett olcsó Yamaha mélyládák topic szereplői, nevezetesen:
YST-SW030/SW010/SW015.
Mind a három láda 20-30 ezeres áron belül található, első meghallgatás után (az eladó javaslatát is figyelembe véve-SW010, mert az erősítmön mindnt meg elhet vágni, így fölösleges az SW030 saját frekivágója) tényleg nem győzött meg az SW030 az SW010-zel szemben, konkrétan semmi különbséget nem tapasztaltam, ami különsöen meglepő a 10 ezer FT árkülönbséget figyelembe véve.
SW015-öt nem próbáltam.
Illetőleg ott vannak a Koda mélyládák, vonzó árakkal és még vonzóbb membránátmérőkkel, csakhát ki tudja, hogy szólnak.
http://www.autohifi.hu/default.asp?open ... ipusid=234
Mondjuk a Koda SW10A? 38 ezer 25ös hangszóróval, 100W?
Csak 4 ezerrel több,mint a Yamaha SW030-as, de nem lehet,hogy sokkal erősebb lenne?
Most pl. megnéztem a Koda SW952-es adatait és árát és nagyon gondolkodóba estem.
Ez azért mégiscsak egy 30cm-es hangszóró, 150W-tal.
Bár az autómban egyszer már megtapasztaltam,hogy egy 25-ös hangszóró is lehet akár többször olyan erős, mnit egy 30-as(én így jártam anno az első ládámmal), de így elsőre mégiscsak szimpatikus.
Bár ez már nem a 25-30 ezres árkategória, de ,ha decembertől kibírtam láda nélkül mostanáig, akkor még pár hét nem lehet gond. Igaz, akkor meg már, ha 40, lehet,hogy még jobbat ajánlotok.
Pl. tegyek hozzá még 20-at és vegyek mégjobbat.
Bárminemű segítségeteket, tanácsotokat előre is köszönöm.
De lehetőleg maradjunk a 30-35 ezres árkategóriánál.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

szerintetek egy wharfedale 9.1, 9.0 + Wharfedale WH-210 sub megfelelne a lentebb említett helyzetben (30m2 szoba, bútorzat miatt csak bookshelf jöhet szóba)?
Ha jól értettem, a szekrénysor polcaira kerülnének a dobozok. Sajnos a reflex dobozok - pláne ha a luk hátrafelé szuszog - nem nagyon érzik jól magukat ennyire zárt helyen. Persze érdemes lenne kipróbálnod (mindegy milyen típussal, csak reflex legyen elülső likkal), mert lehet, hogy "ahhoz képest" nem is olyan borzasztó a helyzet, de ezt csak ott a helyszínen lehetne eldönteni meghallgatással. Kisméretű zárt hangfal lenne neked a legjobb, de manapság mind lukas sajnos. Valahol viszont azt olvastam - és remélem nem álmodtam - hogy a System Audio dobozai pont úgy lettek tervezve, hogy ilyen extrém borzasztó helyen is jól szerepeljenek. A legkisebb SA505 ára kb. 100 000/pár, tehát qva drága. Esetleg kérdezd ki a forgalmazót (Satsystem), mi a véleményük a szekrénysorba illesztésről.
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

kb 80% zene, 20% házimozi
Namost ha van egy-két mozis cimborád, akkor ezt a 20%-ot őnáluk, pár sör mellett tudd le, oszt inkább vegyé magadnak egy kafa sztereó rendszert, szerintem jobban jársz.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Mordaunt: alumínium dóm miatt fémes a hangzása - fogalmam sincs az milyen de jól hangzik
Azt az egyet biztosan állíthatom, hogy NEM fémes a hangzása.
Sajti