pärt írta: ↑2021.07.28., szer. 17:14
Ha már pulzus... Fura élményem volt a múlt héten.

Talán nem nagyon off. Túl a covidon, egy csúnya, valószínűsíthetően oltási szövődményen - no meg az ötvenen is bőven, plusz családi rizikó - úgy döntöttem, hogy elmegyek. egy terheléses EKG vizsgálatra. Bár jól érzem magam a bőrömben, nem szeretném, hogy egy esetleges rosszullét után két nappal csak a medverágta maradékom találják meg a hegyekben az út szélén. Ehhez képest azzal szembesültem, hogy nem értik, mit keresek ott. Ha nem szúr, nem szorít, akkor nincs is miért aggódnom; szórakozásból ne terheljük a rendszert. Ha már baj van, majd akkor szépen utánajárnak. Én azt gondoltam, hogy mindenkinek jobb (nekem kiváltképp), ha egy esetleges veszély ismeretében már óvatosabb vagyok, és nem terhelem túl magam. Végül csak meglett a vizsgálat - szív ultrahanggal kiegészítve - de azt hiszem, hogy csak félig, mert a célzott max. HR közelébe sem sikerült jutni; annyi idegen komponens volt a jelekben már 175W-nál, hogy ott véget is ért a vizsgálat. Érzékelők vagy mérési hiba miatt? Passz. Nagyon nem stesszelem magam, de négy és fél óra folyosón ücsörgés után nem igazán tudtam meg többet magamról, történetesen, hogy meddig is feszíthetem a húrt.
Nektek volt már ergometria? Kaptatok esetleg tanácsot, korlátozást? Ákos, a Te véleményedet külön is örömmel veszem!
Engem sportorvosküldött el, beutalót a háziorvos adott axxem. Időpontor kb idény végére kaptam,ígyinkább bepecsételtékelőre,hogy majd cigyem be yz eredményt.
No, eljött a nap. Mondom az nőcinek,aki szemláromásrpt már rohant volna haza, hogy nekem 205-re állítsa a mayot, úgyjátszunk. Erre közölte,hogy a gép yzerint amaxom 164(kor, testtömeg, stb...), 8gy a gép ap157-ig megy

hámmondom, akkor énmég alszok a bicajon, 170-től kezdek élni,de ez érdekelne, ott mi zajlik, meg 190 környékén. Mindhiába. 25 Wattonként emelet, aztán 225-nél egy pillanatra becsipogott a 157 bpm jelzője, le is tépett mindent, végeztünk... Dokinak is mondtam, hogy ez így nem annyira ok, de csak annyit tett hozzá,ha itt nincs baj, akkor nincs baj, plusz bukta a magával kötött fogadàst, miszerint végigtekerem sípolás nélkül 250ig.(az az utolsó fokozat). Mondtam neki, addig írja az adarokat, míg a gép kiadja a 205 maxot, akkor végigtekrem neki, de nem memt bele

Így, végülis, civilben jól leizzadtam és megtudtam, hogy kicsi terhelésen minden OK

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu