Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4583
Kapcsolat:

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: revox »

avl2 írta:
2021.07.29., csüt. 09:34
revox írta:
2021.07.29., csüt. 09:24
...itt hányszor van zóna megadva? A feladatot meg kell oldani, a hozzád optimalizált módon ...
a lényeges különbség: versenyre keszülök vs. nem azok / öreg félig trotty / csak ugy tekerök

és ez ugye lényeges es nem kicsi különbseg ;-)

F1 vs. autocross vs. utcai auto; hogy megrökönyödnenk, ha utcain 800 km utan szet kellene szedni a cuccot, meg F1-ben is egy 90 lovas motoról :D
hobbistára ez főleg vonatkozik, hogy "ahogy jobban esik". amikor már nagyon műszerezni kell, ott az eldugott utolsó 5 wattot kell előcsalogatni valahogy,ami még a rendszerben van és kell,hogy a kékesre 3 tizeddel hamarabb érj fel, érem múlhat rajta. Tévedés ne essék, a mi kölykeink is folyamatosan mérve vannak és elemezve, de a mezei műszereik mellett elég komoly szofverezéssel és rendszeres teljesítménydiagnosztikával,ahol az ekg is fel van tapacsolva, meg az isten tudja mik azok a bigyók... de ezt amatőr versenyzői és hobbiszinten nem kell túldimenzionálni. tekerni kell, ahogy jólesik.
de helyedben felfele nem erőltetném a pulzust, lazán, legfeljebb lefelébe oda-oda lehet lépni,akkor is lesz egy kis kardio, de ha megunod, csak gurulsz tovább, nincs ott a kényszer,hogy már 180bpm, de még fel kell érni a hegytetőre :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

revox írta:
2021.07.29., csüt. 09:31
ami még érdekes és fontos lehet a leendő versenyzőknek...
oszt a topicban hany leendö versenyzö van és hány, aki nem oda készül ? kéretik a széles közönséget is figyelembe venni

...persze: ki tudja !!! :smile29:

avl2
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.07.29., csüt. 09:24
...itt hányszor van zóna megadva? A feladatot meg kell oldani, a hozzád optimalizált módon ...
a lényeges különbség: versenyre keszülök vs. nem azok / öreg félig trotty / csak ugy tekerök

és ez ugye lényeges es nem kicsi különbseg ;-)

F1 vs. autocross vs. utcai auto; hogy megrökönyödnenk, ha utcain 800 km utan szet kellene szedni a cuccot, meg F1-ben is egy 90 lovas motoról :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ami még érdekes és fontos lehet a leendő versenyzőknek, itt is van heti 5 edzés, de nincs zóna2. mind nyél. a szerda lazának tűnik, de ott 39/17-el van megadva,hogy tolni kell 30 fölött, vagyis forogsz,mint a motolla, az is fingatós nap. fingatós napok közé nincs értelme lazát betenni,mert amit gyorsulsz a fingatós napokon, a laza nap ellustítja. akkor inkább nézni kell tévét és nem csinálni semmit, regenerálódni, de laza napot tartani nem szabad rendszeresen, mert akkor az izmok gyorsulank,lassulnak. gyorlsunak,lassulnak, oszt topognak egy helyben
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:
2021.07.29., csüt. 07:50
AAttila írta:
2021.07.28., szer. 21:44
…pont ez a lényege a watt alapú edzésnek. Tudom, ha 15% emelkedőre megyek 250 wattal 10 percig, akkor is ennyi a pulzusom. A sebességem természetesen nem, az jóval kevesebb. De nem fog elszállni a pulzusom
…Nem érzés alapján mennek…
Abszolut!
Multkor irtam: siman felmentem Dobogókőre 140 alatti pulzussal (sőt: lazább, kevésbé fárasztó, “akármeddig” megyek ilyen pulzussal) …de a tempó az - nálam + ilyen pulzussal + nekem - igen alacsony

Magasabb pulzussal fárasztóbb ill. ha nem direkt alacsony pulzussal megyek, hanem érzésre, akkor érdemben magasabb pulzussal megyek, mennék. …viszont ebben csalókaság simán lehet.
15-20 éve is az volt a duma (pl. Konopka dr.), hogy a többség túl magas pulzussal megy - persze él a kérdés: mihez képest “túl” magas ?

ill. az én kérdésem: a már leírt célokhoz hogyan érdemes menni ? Mi alapján lehet ezt megválaszolni ?
(sosem éreztem pulzusproblémát, 178 bpm tajan sem - 54 év, 1.86m, 72kg, nyugalmi kb. 64 bpm)

Egyszerűen azért érdekel, kérdezem, mert a ráfordított időt a célnak minél jobban szeretném felhasználni.
Ahogy Attila fogalmazta: “ Ha már 1,5 órát elveszünk a családtól, akkor annak legyen értelme.”
itt hányszor van zóna megadva? A feladatot meg kell oldani, a hozzád optimalizált módon ;peace; (2015. április. télibicajról leszálva, ellustul izmok felgyorsítása. szerda opcionális, felnőtt sornak készült, én nem csináltam, már fontosabb a regeneráció a koromban) :rolleyes:
edzesterv_2015_04.jpg
edzesterv_2015_04.jpg (183.83 KiB) Megtekintve 1513 alkalommal
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8018

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

avl2 írta:
2021.07.29., csüt. 07:55

Igen, szomorú, mikor - talán nem lényegtelen kérdésben - ilyen kiüresített, ugyan min alapuló “hölgyi” válasz van.

Másik beidézett részhez: biztos, hogy időben érezni lehet(ne) ? azt gondolom, hogy nem, nem biztos; “későn” érezni meg nem olyan jó.
Igen, biztos. Ha olyan jellegű problémáról van szó, amit az ergometria képes előidézni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

avl2
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 22:06
pärt írta:
2021.07.28., szer. 21:42
…. A hölgy megnyugtatott, hogy ha idáig nem jelentkezett, akkor biztos nem lenne baj nagyobb terhelésen sem. Ami az én laikus megközelítésemben kiüresíti a "terheléses EKG" fogalmát.

Éreznéd sportolás közben, ha gond lenne... :smile32:
Igen, szomorú, mikor - talán nem lényegtelen kérdésben - ilyen kiüresített, ugyan min alapuló “hölgyi” válasz van.

Másik beidézett részhez: biztos, hogy időben érezni lehet(ne) ? azt gondolom, hogy nem, nem biztos; “későn” érezni meg nem olyan jó.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
…pont ez a lényege a watt alapú edzésnek. Tudom, ha 15% emelkedőre megyek 250 wattal 10 percig, akkor is ennyi a pulzusom. A sebességem természetesen nem, az jóval kevesebb. De nem fog elszállni a pulzusom
…Nem érzés alapján mennek…
Abszolut!
Multkor irtam: siman felmentem Dobogókőre 140 alatti pulzussal (sőt: lazább, kevésbé fárasztó, “akármeddig” megyek ilyen pulzussal) …de a tempó az - nálam + ilyen pulzussal + nekem - igen alacsony

Magasabb pulzussal fárasztóbb ill. ha nem direkt alacsony pulzussal megyek, hanem érzésre, akkor érdemben magasabb pulzussal megyek, mennék. …viszont ebben csalókaság simán lehet.
15-20 éve is az volt a duma (pl. Konopka dr.), hogy a többség túl magas pulzussal megy - persze él a kérdés: mihez képest “túl” magas ?

ill. az én kérdésem: a már leírt célokhoz hogyan érdemes menni ? Mi alapján lehet ezt megválaszolni ?
(sosem éreztem pulzusproblémát, 178 bpm tajan sem - 54 év, 1.86m, 72kg, nyugalmi kb. 64 bpm)

Egyszerűen azért érdekel, kérdezem, mert a ráfordított időt a célnak minél jobban szeretném felhasználni.
Ahogy Attila fogalmazta: “ Ha már 1,5 órát elveszünk a családtól, akkor annak legyen értelme.”

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
2021.07.29., csüt. 00:26
...és percesítve akarod kiélvezni a szenvedés minden pillanatát. :D
Percesítve és látva,hogy még mennyire fog fájni ezután :D

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5281

Hozzászólás Szerző: pärt »

...és percesítve akarod kiélvezni a szenvedés minden pillanatát. :D

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2021.07.29., csüt. 00:07
AAttila írta:
2021.07.28., szer. 23:46
Ilyen van az én órámban is, tulajdonképpen ez volt az egyik feature, amiért ezt vettem.
Screenshot_20210728-234458_Samsung Internet.jpg
Ehhh... Amit nem tudsz, az nem fáj. :D
Dehogynem,csak így tudom,hogy meddig fog fájni ;peace;

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila írta:
Ilyen van az én órámban is, tulajdonképpen ez volt az egyik feature, amiért ezt vettem.
Ehhh... Amit nem tudsz, az nem fáj. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
Nekem nem pont ilyen, vagy nem jót nézek, de sajna néha nem jót muitat,de azért a lényeg látszik :D de ez hasznos funkció kimondottan. Nem kell a stucnira felragasztani az itinert ;peace;
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Közben nézegettem az új cipőt(241gramm). Valamikor ilyenben tolta a lampre merida. Nem vészes, mondhatjuk,hogy jó és funkcionálisak a tekergetők és a rajtuk lévő kapcsolgatók, kallantyúk. Még jól meg is fogja a lábfejet a damilos megoldás, de a torpedo srs jobb... Sajna én méretemben már rég nem lehet találni, ezért vettem extreme cipőket, de akinek van mérete, az gondolja át :smile32:
https://sportstore.pl/eng_m_SUMMER_CYCL ... ?counter=3

Ja, méret... Sajna két nw modell absz nem megfeleltethető méret szempontjából. Talán egykis támpontot adhat nálam miként alakulnak a méretek (ha van valamelyik, tudsz viszonyítani)

Torpedo srs 40,5
Sonic 39
Fahrenheit gtx 39
Extreme tech 40
Extreme 40
Utcai cipő, neve passz 40
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Screenshot_20210728-234458_Samsung Internet.jpg (441.44 KiB) Megtekintve 1523 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
kargidje írta:
2021.07.28., szer. 21:21
AAttila írta:
2021.07.28., szer. 20:49
6x10p 250w a pulzusom nincs 150
Majd a 15-20% emelkedőn megjön a 180-190, főleg terepen. :smile53:
De pont ez a lényege a watt alapú edzésnek. Tudom, ha 15% emelkedőre megyek 250 wattal 10 percig, akkor is ennyi a pulzusom. A sebességem természetesen nem, az jóval kevesebb. De nem fog elszállni a pulzusom , mert tudom, hogy nagyjából mekkora wattal hány percig tudok menni. Ez öl ki sok mindent a mai versenyzésből, mert mindenki (legtöbben) az óráikat nézik és az alapján látják, mennyit mehetnek még. Nem érzés alapján mennek, mint a "régiek". Persze azokban az időkben élvezetesebb is volt egy verseny. :smile32:
Ne foss, Pogiék,mikor menés van, nem a wattokat nézik. Annál inkább a feltöltött utat és a várható kaptatókat és hosszukat. Még én is nézem a bükkben is, hogy tudjam,mire számítsak,ha most odalépek, azt milyen formában tegyem, milyen áttételen. Ha rövid a kaptató, izomból,nagytányér,ha hosszabb más...
Egyébként versenyen nincs idő ezzel xarakodni. Te is hiába néznéd,hogy a 250wattal lenne jó,ha közben elmegy a mezőny. Ezek a zónás edzések arra jók,amire Te is használod, főleg télen,amikor kell valami kapaszkodó, terv, amit le kell követni. De pl én ezt megoldottam a spinninggel is, minden műszer nélkül, néhány youtube videóval, vagy épp a dksi teremedzőssel. Ti nemrég huppantartok ebbe bele(páran, pl Szalon is), már így kapjátok, hogy aki nincs fosraműszerezve, az eleve halott. Nyugi, ez olyan mint a hifi. Az öreg rókák mosolyognak,hogy nem kell azért mindent megenni. Egy 30 éves Ongaku mai napig lever bármit, pedig milyen ócskavas ;peace;
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 22:06

Ez a vizsgálat nem terheléses EKG volt, hiszen nem kaptál terhelést. :D
Pont az a lényege, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, ha van benne. Ehhez kell a terhelés. Itt a szívet ellátó koszorúerek, ha bármilyen okból be vannak szűkülve, akkor ez kijönne terhelésre, maga a szívizomzat nem kapna elég vért. Nyilván Te nem az 50 éve dohányzó alkoholista csapatban játszol, akik az ott megfordulók javát adják, így a 120bpm terhelés esetedben semmi, semmilyen érdemi információt nem ad.
Na ja. Szóval remélem ( mi mást tehetek?), hogy nincs nyúl a bokorban. Mindenesetre ezért tök fölöslegesen raboltuk egymás idejét meg a köz pénzét. Mindegy; a vizsgálat el lett végezve, elszámolható. Amúgy még magasról nézvést megvolna az ország.
Na, zárom a búsongást, ez már tényleg túl off.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8018

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2021.07.28., szer. 21:42

Asszép! :o
Nem szívvel volt gondom. Egy minden előzmény nélküli bélproblémám volt, amivel a sürgősségin kötöttem ki. A feleségem, akinek jobban odavert a vírus, már korábban volt terheléses EKG-n. Utána nagyon lassan állt vissza a nyugalmi pulzus, ezért neki kifejezetten javasolták, hogy óvatosan, lassan építse fel újra a komolyabb terhelést igénylő mozgásait. Innen kaptam kedvet, plusz egy közeli ismerősömet pont azon a hétvégén élesztette újra a férje egy tisza-tavi tekerésen, amikor mi is ott voltunk a hifi bzkkal. Szóval úgy döntöttem, jobb az előrelátás.

Nekem 169 bpm volt megcélozva a papír szerint, ehhez képest 120 körül abbahagyták, mert a görbék értékelhetetlen katyvazzá alakultak valami mérési anomália miatt. Természetesen engem is az érdekelt volna, mi a helyzet a max. környékén, mert úgy tudom, nem egy-egy intenzív séta szokott bajt okozni. A hölgy megnyugtatott, hogy ha idáig nem jelentkezett, akkor biztos nem lenne baj nagyobb terhelésen sem. Ami az én laikus megközelítésemben kiüresíti a "terheléses EKG" fogalmát.
Ez a vizsgálat nem terheléses EKG volt, hiszen nem kaptál terhelést. :D
Pont az a lényege, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, ha van benne. Ehhez kell a terhelés. Itt a szívet ellátó koszorúerek, ha bármilyen okból be vannak szűkülve, akkor ez kijönne terhelésre, maga a szívizomzat nem kapna elég vért. Nyilván Te nem az 50 éve dohányzó alkoholista csapatban játszol, akik az ott megfordulók javát adják, így a 120bpm terhelés esetedben semmi, semmilyen érdemi információt nem ad.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
AAttila írta:
De pont ez a lényege a watt alapú edzésnek. Tudom, ha 15% emelkedőre megyek 250 wattal 10 percig, akkor is ennyi a pulzusom. A sebességem természetesen nem, az jóval kevesebb. De nem fog elszállni a pulzusom , mert tudom, hogy nagyjából mekkora wattal hány percig tudok menni. Ez öl ki sok mindent a mai versenyzésből, mert mindenki (legtöbben) az óráikat nézik és az alapján látják, mennyit mehetnek még. Nem érzés alapján mennek, mint a "régiek". Persze azokban az időkben élvezetesebb is volt egy verseny. :smile32:

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2021.07.28., szer. 18:19
Nekem is volt kb 10-12 hete PSVT-m. 1 óra szenvedés után ( reméltem, hogy elmúlik magától :D ) bevitt a kollégám a kórházba, épp asszony volt a belgyógy szakrendelőben. :rolleyes: :D 160-as frekvencián ment a szívem, nem színuszban, de így is tudtam futni még simán. Kaptam némi adenozint, földön túli élmény volt. Utána ß blokkolót kellett szednem, már lenegyedeltem, csak egy nagyon pici megy, végre fel tud menni a frekvenciám normálisan, ha terhelem magam. Marha szar volt, hogy éreztem, nem megy úgy a szívem, ahogy kéne... Volt szívultrahang, sőt CT is. Okát senki se tudja, de előjel nélkül a semmiből jött, remélem úgy is ment. Ki tudja.
A szívem amúgy olyan állapotban van, amilyennek az után a terhelés után, amilyet kapott az életem során, lennie kell. Az aorta aszcendensem olyan átmérőjű, mint a sportautók leömlője. :D
Milyen jellegű szívproblémád volt?
Asszép! :o
Nem szívvel volt gondom. Egy minden előzmény nélküli bélproblémám volt, amivel a sürgősségin kötöttem ki. A feleségem, akinek jobban odavert a vírus, már korábban volt terheléses EKG-n. Utána nagyon lassan állt vissza a nyugalmi pulzus, ezért neki kifejezetten javasolták, hogy óvatosan, lassan építse fel újra a komolyabb terhelést igénylő mozgásait. Innen kaptam kedvet, plusz egy közeli ismerősömet pont azon a hétvégén élesztette újra a férje egy tisza-tavi tekerésen, amikor mi is ott voltunk a hifi bzkkal. Szóval úgy döntöttem, jobb az előrelátás.

Nekem 169 bpm volt megcélozva a papír szerint, ehhez képest 120 körül abbahagyták, mert a görbék értékelhetetlen katyvazzá alakultak valami mérési anomália miatt. Természetesen engem is az érdekelt volna, mi a helyzet a max. környékén, mert úgy tudom, nem egy-egy intenzív séta szokott bajt okozni. A hölgy megnyugtatott, hogy ha idáig nem jelentkezett, akkor biztos nem lenne baj nagyobb terhelésen sem. Ami az én laikus megközelítésemben kiüresíti a "terheléses EKG" fogalmát.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
AAttila írta:
Én ha sétálok 120-130között van. Szintén, mint revox 150 felett kezdek élni...
Hja kérem, nem megyek olyan hely(gy)re ;peace;

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 457

Hozzászólás Szerző: kargidje »

AAttila írta:
Én ha sétálok 120-130között van. Szintén, mint revox 150 felett kezdek élni...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Mer Te alacsonypulzussal játszol. Ami egyébként nem baj. Nálam a 150 még félálom volt bicajon :D 170-nél éreztem azt,hogy bármire azonnal tudok reagálni. Kb 16 éves kölyök pulzusával dolgoztam. De nem jó az. 16 évesen biztos, azért 40 fölött fene tudja :rolleyes:
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

20210728_204743.jpg
20210728_204743.jpg (4.06 MiB) Megtekintve 1532 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.07.28., szer. 17:14
Ha már pulzus... Fura élményem volt a múlt héten. gondolkodik.gif Talán nem nagyon off. Túl a covidon, egy csúnya, valószínűsíthetően oltási szövődményen - no meg az ötvenen is bőven, plusz családi rizikó - úgy döntöttem, hogy elmegyek. egy terheléses EKG vizsgálatra. Bár jól érzem magam a bőrömben, nem szeretném, hogy egy esetleges rosszullét után két nappal csak a medverágta maradékom találják meg a hegyekben az út szélén. Ehhez képest azzal szembesültem, hogy nem értik, mit keresek ott. Ha nem szúr, nem szorít, akkor nincs is miért aggódnom; szórakozásból ne terheljük a rendszert. Ha már baj van, majd akkor szépen utánajárnak. Én azt gondoltam, hogy mindenkinek jobb (nekem kiváltképp), ha egy esetleges veszély ismeretében már óvatosabb vagyok, és nem terhelem túl magam. Végül csak meglett a vizsgálat - szív ultrahanggal kiegészítve - de azt hiszem, hogy csak félig, mert a célzott max. HR közelébe sem sikerült jutni; annyi idegen komponens volt a jelekben már 175W-nál, hogy ott véget is ért a vizsgálat. Érzékelők vagy mérési hiba miatt? Passz. Nagyon nem stesszelem magam, de négy és fél óra folyosón ücsörgés után nem igazán tudtam meg többet magamról, történetesen, hogy meddig is feszíthetem a húrt.

Nektek volt már ergometria? Kaptatok esetleg tanácsot, korlátozást? Ákos, a Te véleményedet külön is örömmel veszem! :smile53:
Engem sportorvosküldött el, beutalót a háziorvos adott axxem. Időpontor kb idény végére kaptam,ígyinkább bepecsételtékelőre,hogy majd cigyem be yz eredményt.
No, eljött a nap. Mondom az nőcinek,aki szemláromásrpt már rohant volna haza, hogy nekem 205-re állítsa a mayot, úgyjátszunk. Erre közölte,hogy a gép yzerint amaxom 164(kor, testtömeg, stb...), 8gy a gép ap157-ig megy :D hámmondom, akkor énmég alszok a bicajon, 170-től kezdek élni,de ez érdekelne, ott mi zajlik, meg 190 környékén. Mindhiába. 25 Wattonként emelet, aztán 225-nél egy pillanatra becsipogott a 157 bpm jelzője, le is tépett mindent, végeztünk... Dokinak is mondtam, hogy ez így nem annyira ok, de csak annyit tett hozzá,ha itt nincs baj, akkor nincs baj, plusz bukta a magával kötött fogadàst, miszerint végigtekerem sípolás nélkül 250ig.(az az utolsó fokozat). Mondtam neki, addig írja az adarokat, míg a gép kiadja a 205 maxot, akkor végigtekrem neki, de nem memt bele :D Így, végülis, civilben jól leizzadtam és megtudtam, hogy kicsi terhelésen minden OK :D
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”