Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Üvegesnél méretre vágatott, élcsiszolt üveglapot lehet edzettet rendelni.
Ha érdekel az ára, megkérdezhetem...
Ha érdekel az ára, megkérdezhetem...
ha ezt nézted,
https://streamaudio.hu/norstone-slender ... to-allvany
ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).
naa,hajrá... nem verem toivább a csalánt más cuccával :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
és a valóságban is. kb elmondható,amilyen polc kerül a készülék alá, abba az irányba viszi a hangot. puhafa lágyít, edzett üveg analitikusabb. az izoláció nem egyszerű történet és elég durva szendvicsek tudnak előkerülni. elég sokan az edzett üveglapot (termpered glass, nem keverendő a security glassal, ami több üvegréteg egymásra ragsaztása, ott a ragasztó csillapít) részesítjük előnyben, de általában kombináljuk. https://www.halfnote.hu/node/394dixie-chicken írta: ↑2024.08.23., pén. 07:20az üveglap és bambusz,két végletet képvisel az én elméletemben..
most erre szerintem nincs idő és ennyi Darumát nem is lehet felhajtani ennyi idő alatt,max kölcsönkérni, de akkor még kellene edzett üveg (és akkor az állvány kb teljesen mindegy,micsoda, nekem valamikor 6 ezerbe fájt az un Judit Csöpolc a praktikerben. ...de lehet,csak szerencsénk volt vele,hogy nem vészesen rossz, sokan vettünk, a fent linkelt posztban is az van)
olyan polc nem lesz,ami önmagában minden igényt kielégít, az izoláció akkor is kérdéses, de olyat kell választani,ami legkevsbé rossz, de fapolcnak -önmagában- mindig lesz egy kis "fahangja".
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
@süti:nem ismerem az általad kiválasztott tárolórendszert,pofára jól néznek ki,de az üveglap és bambusz,két végletet képvisel az én elméletemben...környezetedben biztos van Sound Org.felhasználó,kölcsön kéne kérned akár ZO21,vagy ZO28-ast,be kéne vágatni pl 10mm vastag üveglapot,és vlmilyen bambusz "lapot" (Ikea?),és az eredeti deszkához viszonyitva,el kéne végezni egy intenzivebb tesztelést,hogy a J1,melyikre hogyan reagál...sutemenyx írta: ↑2024.08.22., csüt. 15:53Ha már állvány… én is itt tenném fel a kérdésem, mert a lemezjátszó lesz a fő szenvedő alanya az állványzatnak. Szoval lesz ugye a Budapest Audio Expo és terv szerint viszek phonót is kiállítani, amihez viszem az Audiomeca J1-et. Nade fog kelleni állvány is, amikkel semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs. A Norstone Stabbl és Spider modellekkel szemezgetek. Lehet, hogy elég lenne a háromlábú kistornyuk is, a Bergen II, de azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
Terv szerint legalul lenne a vegfok, felette elofok, felette egymas mellett streamer és phono, legfelul az allvany tetején a lemezjátszó. Van valakinek tapasztalata ilyen norstone allvanyokkal, jo lehet ez igy? Eleg stabil? Mondjuk a STABBL-ből melyik lehet jobb, az üvegpolcos vagy a bambuszpolcos?
Előre is köszi!
alternativák Pillartech állványok:
https://pillartechaudio.com/hu/
Neo (ezt talán az Audicentrum forgalmazza?):
https://neohighend.com/rack_system
de,én a zsetonjaimat a SolidTech termékeibe fektetném (Limar vagy Bartimex Audio) ,ha komolyra venném a dolgokat...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Ha már állvány… én is itt tenném fel a kérdésem, mert a lemezjátszó lesz a fő szenvedő alanya az állványzatnak. Szoval lesz ugye a Budapest Audio Expo és terv szerint viszek phonót is kiállítani, amihez viszem az Audiomeca J1-et. Nade fog kelleni állvány is, amikkel semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs. A Norstone Stabbl és Spider modellekkel szemezgetek. Lehet, hogy elég lenne a háromlábú kistornyuk is, a Bergen II, de azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
Terv szerint legalul lenne a vegfok, felette elofok, felette egymas mellett streamer és phono, legfelul az allvany tetején a lemezjátszó. Van valakinek tapasztalata ilyen norstone allvanyokkal, jo lehet ez igy? Eleg stabil? Mondjuk a STABBL-ből melyik lehet jobb, az üvegpolcos vagy a bambuszpolcos?
Előre is köszi!
Előre is köszi!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 260
Ha már alátétek.
Használ/használt már valaki Collaro Mat-ot?
Angol Sondek fórumokat olvasva azt látom, hogy előszeretettel inkább ezt használják, nem az Archromatot. Van bárkinek tapasztalata vele?
Az a baj, idehaza senki sem forgalmazza, Angliából meg ugye nem valami olcsó, pláne csak úgy próba gyanánt megrendelni.
Használ/használt már valaki Collaro Mat-ot?
Angol Sondek fórumokat olvasva azt látom, hogy előszeretettel inkább ezt használják, nem az Archromatot. Van bárkinek tapasztalata vele?
Az a baj, idehaza senki sem forgalmazza, Angliából meg ugye nem valami olcsó, pláne csak úgy próba gyanánt megrendelni.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
nos,voila Oyaide BR-12dixie-chicken írta: ↑2024.05.20., hétf. 08:20sziasztok
használ vlki Oyaide BR-12-es lemezalátétet ?
https://www.audiohobby.eu/et/for-analog ... br-12.html
van egy érdekes paramétere:
From centre to perimeter, it has a taper of 1.0 degree elevated angle. It will correct a vinyll disc's warpage by the rubber sheet tightly sticking to it.
tapasztalatok vele kapcsolatban esetleg ?
![]()

- Csatolmányok
-
- IMG_5542.JPG (87.07 KiB) Megtekintve 1607 alkalommal
-
- IMG_5545.JPG (67.05 KiB) Megtekintve 1607 alkalommal
-
- IMG_5546.JPG (114.88 KiB) Megtekintve 1607 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
-
moonbay
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 3
Bocsánat, hogy eltűntem és nem osztottam meg a választ. Természetesen megoldódott a probléma. Visszavittem a boltba/szervízbe, ahol első érintésre jelezték, hogy egyértelmű kontakthiba lesz, még aznap megnézik. 2-3 óra múlva már kaptam is telefont: semmilyen nagy baj nincs, az egyik kábel forrasztási pontjánál fémtiszta felülettel kellett volna érintkeznie a kábelnek, azonban egy nagyon pici részen több festék került oda a gyártáskor/összeszereléskor, ahova nem kellett volna, finoman megcsiszolták és a gép köszöni, rendbe jött. Üdv mindenkinek!Voyager írta: ↑2024.08.06., kedd 18:21Nem hiszem, hogy bárki is komoly küzdelmet vívott volna az ügy érdekében, de teljes mértékben megértem a nézőpontodat.
A lényeg, hogy sikerült megoldást találni, és egyáltalán nem volt hiábavaló az eszmecsere, különösen mivel így lehetőségünk adódott megvitatni ezt (is) és mellesleg másnak is jól jöhet még ez a tapasztalat.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Tudtommal a kamaraerdő és diósd közötti erdőségben rejtőzködő Mechanikai Művek is bár elektrolit kondenzátorokat gyártott, azonban mindegyik elkó serlegmérete megfelelt valamelyik töltényméretnek :)mishow írta: ↑2024.08.12., hétf. 09:04Úgy csináltok, mintha itt legtöbben nem a KGST időkben nőttünk volna fel, és nem lennénk azzal tisztában, hogy akkoriban a KGST vezetése döntötte el, melyik országban melyik terméket fogják nagy tömegben gyártani.
A lemezjátszó az egykori Csehszlovákiának jutott, vélhetően azért, mert fejlettebb volt a gépipara, azon belül a finommechanikai ipara, mint a többi tagországénak. Az sem mellékes, hogy Csehországban a fegyvergyártás tradicionálisan kiemelkedő ágazat volt, így egyáltalán nem lennék meglepve, ha a lemezjátszók egyes alkatrészei egészen "véletlenül" nem passzoltak volna valamelyik kézifegyverhez. A Tesla elődje, a Supraphon - ha jól pörgetem a gugglit - már a gramofongyártásban is elismert név volt, és akkor még hol voltunk a "cucilizmustól" (Hofi kifejezésével élve).
Nekünk otthon egy Supraphon táskalemezjátszó volt az első lemezforgató, szigorúan SP "kislemez" méretű tányérral, és kristályhangszedővel (természetesen monoban). Ezt valamikor '80 táján váltotta le egy - már Tesla - fakávás, beépített erősítős, külső hangdobozos változat. A phono fokozatát külön lehetett kapcsolni, mert gyárilag ez is kristályhangszedős volt, csak legalább már sztereo. Amikor elkezdtem Hifi Magazint olvasni, akkor vettem bele egy Ortofon FF10xe hangszedőt, amitől padlóig pottyant az álam - pedig hol volt ez még egy rendes hifitől, vagy a DIN 45500 szabványtól ...
Szóval akkoriban a hanglemez volt a legfőbb műsorforrás, az LP-k százezres nagyságrendben fogytak (megjegyzem, amikor apukám megvette a fent említett Supraphont, itthon még alig volt hosszanjátszó lemez, a 45-ös fordulatú kislemez volt a standard). A lemezhallgatás tömegigény volt, a lemezjátszó gyártása szintén. A "hifi" lemezjátszókat valóban a Tesla készítette a "táboron" belül, de ne felejtsük el, hogy ekkor ömlöttek a piacra a többnyire full műanyag kis Teslák, Unitrák és RFT-k. Ezek a mai szleng szerint valóban lemezgyaluk voltak, mert néhány lejátszás után rendesen meggyepálták a barázdákat - de ez a fogyasztók nagyrészét ugyanúgy nem zavarta, mint átlag streamelőt a 128mbps felbontás![]()
Ehhez tegyük hozzá, hogy a KGST iparának egyik állandó problémája volt az ingadozó alapanyag ellátás miatti minőség ingadozás. Ezért van az, hogy valaki ki tudott fogni egy olyan terméket - legyen az bármi, nem csak lemezjátszó - ami évtizedekig tette a dolgát, és olyat is, ami állandóan tönkrement. Ismerjük, emlékszünk rá, és azt hittük, a piacgazdasággal ez elmúlik - csakhogy ezt felváltotta a gyártás kényszerű költségcsökkentése miatti "gagyisodás", és a sokat vitatott, de sajos mégis érezhető tervezett avulás.
Nekem is volt több "Rút Kiskacsám", az első még Tesla NC470 felirattal, lapskarral és a közismerten karcos hangú VM2102 hangszedővel. Bizony ezek közt is volt olyan, aminek a motorja hangtalanul tette a dolgát mindvégig, és volt ami rövid használat után kikotyogósodott, ütni kezdett. Pedig az már NAD felirattal jött.
A Pro-Ject amennyire tudni lehet, a régi Tesla gyártóbázisán és tapasztalain alapul, osztrák tőkével. Nem meglepő, hiszen a csehek gyártották az utolsó szériás Lenco lemezjátszókat is, vélhetően feszesebb minőségbiztosítás mellett.
Ettől függetlenül mindig is maradt, ami volt: tömeggyártó, csak ma már nem a tömegigényt szolgálja ki, hanem a divatot és a nosztalgiát. Az átlagos vevő számára a hangminőség másodlagos, ha meg becsúszik egy minőségi hiba, azt kezelik és kész.
Ezért van, hogy a kínálata zavarbaejtően nagy, az ára pedig a minőségi hifihez képest teljesen rendben van - a 400-as HUF/EUR nincs rendben, és az átlagfizetésünk, mert amúgy a PJ árai nálunk "nyugodtabbra" (szintén Hofi) teljesen arányosak, sőt inkább BestBuy.
Megjegyzem, nekem volt pár évvel ezelőtt valamelyik jobban felszerelt Pro-Ject (talán Essential III Carbon), az teljesen rendben volt, annak a gyárilag benne lévő ortofon 2M Red volt a gyenge pontja.
Szóval kár ekézni a Pro-Jectet, és főleg hiba az audiofil igényeket számonkérni rajta, pláne az alapmoodelleken, mert nem arra valók. Aki a régi lemezeit akarja újra meghallgatni, nem akar a netről 40-50 éves bizonytalan múltú pörgetőt venni, annak teljesen jó vétel. Erre készült, erre való, és erre nyugodt szívvel lehet tenni egy próbát. Szerintem![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Pedig szívesen olvasnánk, ELEX... 
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2134
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Nálam sem látható. Pedig engem is érdekel. 
Elex megfejtette :)revox írta: ↑2024.08.13., kedd 12:12sziasztok,
nem ismerős ez valakinek? Mészáros Janit kérdeztem, mondta, hogy valami minimál lehet. Nagyon nem érdekes, találtam a fiókban és lövésem sincs,mi ez és elérte az "idegesít,hogy sehol nem találom" szintet (már gugli,hogy mi ez. Tachnicsre hasonlít, de az likacsos)![]()
shell_nn.jpg
halfnote.hu
halfnote.hu
vannak olyan zacskók a fiókokban,amiben ránézésre haszontalan dolgok vannak, de "nem dobom ki,még valamire jó lesz". most jött el a jó ideje
halfnote.hu
halfnote.hu
én is ettől féltem, de ki nem szedem. régi bölcsesség: ami jól szól, ne piszkáld
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3020
revox írta: ↑2024.08.13., kedd 12:12sziasztok,
nem ismerős ez valakinek? Mészáros Janit kérdeztem, mondta, hogy valami minimál lehet. Nagyon nem érdekes, találtam a fiókban és lövésem sincs,mi ez és elérte az "idegesít,hogy sehol nem találom" szintet (már gugli,hogy mi ez. Tachnicsre hasonlít, de az likacsos)![]()
shell_nn.jpg
Szerintem a belső felén ott az azonosító felírat, lehet aztán a PU alatt is.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
sziasztok,
nem ismerős ez valakinek? Mészáros Janit kérdeztem, mondta, hogy valami minimál lehet. Nagyon nem érdekes, találtam a fiókban és lövésem sincs,mi ez és elérte az "idegesít,hogy sehol nem találom" szintet (már gugli,hogy mi ez. Tachnicsre hasonlít, de az likacsos)
nem ismerős ez valakinek? Mészáros Janit kérdeztem, mondta, hogy valami minimál lehet. Nagyon nem érdekes, találtam a fiókban és lövésem sincs,mi ez és elérte az "idegesít,hogy sehol nem találom" szintet (már gugli,hogy mi ez. Tachnicsre hasonlít, de az likacsos)
halfnote.hu
halfnote.hu
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 643
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 643
KGST előtt/alatt, egy újabb szavazat.Rock60 írta: ↑2024.08.12., hétf. 21:04Tök mindegy.
Nem bizonyított, hogy itt többnyire a KGST előtti időben nőttünk volna fel. / Én pl. igen./
Minden más igaz.![]()
Talán ezért is értékeljük, hogy honnan és hova jutottunk el máig.
Mindamellett kritikusan, mert a gagyi, nos az: gagyi!
KGST alatt vagy épp a 21. században!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Tök mindegy.mishow írta: ↑2024.08.12., hétf. 12:06Szerinted a '85 után születettek közül hányan LP-znek kifejezetten audiofil céllal, és még azok közül is hányan olvassák ezt a fórumot?![]()
Nem bizonyított, hogy itt többnyire a KGST előtti időben nőttünk volna fel. / Én pl. igen./
Minden más igaz.