Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Nos, Magnat cuccos van benne, noname csatikkal és kábellel; még nem készült el, de hogy mi fog kisülni belőle, arra már én is igen kíváncsi vagyok..
Hát, akkor nem sokat várok a dologtól.
Léva
Egy kicsit én is tartok tőle, ugyanis 25cm átmérős a sub és mindez egy 60-70cm magas bútorlapokból (2cm) összeállított ládika lenne..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ezer kössz az adatokért! Eldöntöttem, reflexet csinálok SRP 1620, DTF 12, HV 228. Gondolom nem jó, de nekem megfelel. Ez a lényeg nem?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!!!!!!!
Adok egy tippet, és akkor nem ronthatod el.
Készíts egy kb. NETTÓ 35 l-es ZÁRT dobozt, és próbáld ki a szobádban.
Ha nem tetszik csak vágsz egy lyukat és átalakítod reflexnek.
Azért a zártat erőltetem mert kicsi a szobád, és bőven elegendő mélyet produkálna, a minőségéről nem is beszélve.
Léva
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Léva:
Milyen progit használsz? Esetleg linket tudsz írni?
Egy 40x40x40 cm-es mélyláda 64 liter bruttó, persze a falvastagság miatt egy picivel kisebb. Úgyhogy a 95 literes verziótól eltekintve a többi elvileg megvalósítható.
WinISD-t használok. Próbáltam már JBL Speakershop-ot is, de néha hülyeségeket számolt, és átpártoltam.
Az új WinISD bonyolultabb picit, de kibővítették sok hangszóróval (pl. Ciare ). Azt még tanulom.
"falvastagság miatt egy picivel kisebb"
Picivel?????
19 mm-es fával 47,5 l nettó térfogatot kapsz. Soha ne használj bruttó értéket. (kivéve ha leadod a lapméreteket)
Ha választanom kéne az SBX-et vagy az SRP-t használnám de csak zárt dobozba.
(álló, jól kimerevítve)
Léva
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nos, Magnat cuccos van benne, noname csatikkal és kábellel; még nem készült el, de hogy mi fog kisülni belőle, arra már én is igen kíváncsi vagyok..
Hát, akkor nem sokat várok a dologtól.
Léva
Hangsugárzó építés
Léva:
Milyen progit használsz? Esetleg linket tudsz írni?
Egy 40x40x40 cm-es mélyláda 64 liter bruttó, persze a falvastagság miatt egy picivel kisebb. Úgyhogy a 95 literes verziótól eltekintve a többi elvileg megvalósítható.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Hangsugárzó építés
Egy ismerősöm éppen most készít magának egy paszív sub.-ot, elvileg ma lesz kész; utána tesztelés. Képeket és beszámolót majd teszek közzé róla..
Én kérek infót a beépített alkatrészekről is ha lehet.
Plz! Simon mondja...!
Léva
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Akkor most részletesen leírom mindegyik 16 cm-eshez mit dobott ki a progi.Abc sorrendben, jó?
SA 1620:
- reflexdoboz: 95 l, kacinfántos átvitel, hatalmas visszatérési idő
- zárt: alapban 48 l, de 30 l-ben is jól érezné magát, tűrhető méllyel, nagyon alacsony visszatérési idő
SBX 1620:
- reflex: 56 l, brutál mély, magas visszatérési idővel
- zárt: 30 l, elég jó mély, nagyon alacsony visszatérési idő
SR 1620:
- reflex: 74 l, kacinfántos átvitel, hatalmas visszatérési idő
- zárt: 30 l, SA-tól kevesebb méllyel, nagyon alacsony visszatérési idő
SRP 1620:
- reflex: 40 l, jó mély, magas visszatérési idővel
Asszem már mindent tudsz!
Léva
Ezer kössz az adatokért! Eldöntöttem, reflexet csinálok SRP 1620, DTF 12, HV 228. Gondolom nem jó, de nekem megfelel. Ez a lényeg nem?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!!!!!!!!
Hangsugárzó építés
Bár most,hogy ugye 12mm-rel kijjebb került a hangszóró nagyon minimálisan kisebb a mély.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Hangsugárzó építés
Igen reflex dobozom van.
Mohácson lakom,ami elég messze van pesttől.
Igaz a dobozt nem én méreteztem,hanem egy haver számolta ki progival,én csak megveszem tőle.
Annyi benne az én művem,hogy elég csúnyácska volt a doboz,ami 19-es pozdorja,és tettem rá egy réteg 12-es mdf lapot,és letapétáztam,hogy valahogy kinézzen .
Szerintem elég szépen szól.Összehasonlítási alapom nincs,de ennyi pénzért szerintem jobbat nem lehet kihozni.Ülőpozícióban nagyon tetszik a mélye.
Hangsugárzó építés
(gondolom mélynyomó lenne)
Léva
Persze passzív subláda.Vagyis aktív de a power külön egy épített mono erőlködőn jut el hozzá.
Hangsugárzó építés
Adást vettem
Köszönöm a fáradozásodat.
Lehet ha lessz időm kipróbálom egy zárt ládával is(Építek egyet).
Mégegyszer
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Azt még hozzá tenném, hogy ezek elméleti számolások, tehát a gyakorlatban eltérő eredmény is születhet, és a hangminőségre semmilyen utalás nincs.
Ez amolyan "kockázatokról és mellékhatásokról..." duma.
Léva
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Az SBX 2520-al mik a mérési eredmények?Ha megtennéd hogy megnézed nagyon megköszönném.
SBX 2530:
- reflex: 105 l, naon fasza mély, lassú visszatérés
- zárt: 50 l, fasza mély, gyors visszatérés, 90 dB hangnyomás
- 4. rendű band-pass: 30+30 l, nagyon jó átvitel, közepes visszatérés 90 dB
(gondolom mélynyomó lenne)
Léva
Hangsugárzó építés
Az SBX 2520-al mik a mérési eredmények?
Ha megtennéd hogy megnézed nagyon megköszönném.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Még egy kérdés.A visszatérési idő az a membrán kiinduló helyzetére vonatkozik?
Azaz amennyi idő alatt visszatér a rendes állásba?
Így van!
Az alacsonyabb a jobb.
Léva
Hangsugárzó építés
Még egy kérdés.
A visszatérési idő az a membrán kiinduló helyzetére vonatkozik?
Azaz amennyi idő alatt visszatér a rendes állásba?
Hangsugárzó építés
Végigolvastam az egész eszmecserédet Vendég-el,csak félreolvastam a hozzászólásodat.
Sorry
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Akkor most részletesen leírom mindegyik 16 cm-eshez mit dobott ki a progi.
Abc sorrendben, jó?
SA 1620:
- reflexdoboz: 95 l, kacinfántos átvitel, hatalmas visszatérési idő
- zárt: alapban 48 l, de 30 l-ben is jól érezné magát, tűrhető méllyel, nagyon alacsony visszatérési idő
SBX 1620:
- reflex: 56 l, brutál mély, magas visszatérési idővel
SR 1620:
- reflex: 74 l, kacinfántos átvitel, hatalmas visszatérési idő
- zárt: 30 l, SA-tól kevesebb méllyel, nagyon alacsony visszatérési idő
SRP 1620:
- reflex: 40 l, jó mély, magas visszatérési idővel
Asszem már mindent tudsz!
Kacsento:
Olvasd már el mit írtam, és akkor látnád, hogy nem az sbx-ről beszéltem.
Léva
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Egyenlőre csak 1 hangfalra számoltam...
Hm, az SBX 1620-as biztos jó lehet de az már drága nekem... Az SR 1620-as az nagyon szar? És itt visszakanyarodva az előző kérdésemhez: NEM audiofil szempontból kérdezem hanem mondjuk az én 44W-os mini hifimhez? Még az is lehet hogy csak a 2 gyári hangfal mellé csinálnám.
Erre az egy hangszóróra jöttek ki emberi értékek.
Az SR-t is belerakhatod egy 25-30 l-es zártba, de kevesebb lesz a mélye az SBX-hez képest. Reflexbe a magas Qts miatt meg sem próbálnám.
Ezek a hangszórók egyáltalán nem képviselnek audiofil szempontokat.
Léva
Ésmondjuk az SR után lévő kategória az SRP-s? Az már eggyel jobb nem? Asszem azt meg is veszem, mármint az SRP-s konstrukciót. Azmár jó refelxbe? Azzal a dobozadatokkal lehet zártat csinálni, amik megvannak adva a 16 30 litereshez?
Hangsugárzó építés
Reflexbe a magas Qts miatt meg sem próbálnám.
Az SBX-et vagy az SR-t?
Mert én most építettem egy reflexet sbx-el
-
Vendég
Hangsugárzó építés
A felhasznált alkatrészek közül tegnap még csak a bútorlapokat láttam; utánaérdklődöm és mondom majd azt is..
Kösz!
Léva
Hangsugárzó építés
Egy ismerősöm éppen most készít magának egy paszív sub.-ot, elvileg ma lesz kész; utána tesztelés. Képeket és beszámolót majd teszek közzé róla..
Plz! Simon mondja...!
Léva
A felhasznált alkatrészek közül tegnap még csak a bútorlapokat láttam; utánaérdklődöm és mondom majd azt is..
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Plz! Simon mondja...!
Léva
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Egyenlőre csak 1 hangfalra számoltam...
Hm, az SBX 1620-as biztos jó lehet de az már drága nekem... Az SR 1620-as az nagyon szar? És itt visszakanyarodva az előző kérdésemhez: NEM audiofil szempontból kérdezem hanem mondjuk az én 44W-os mini hifimhez? Még az is lehet hogy csak a 2 gyári hangfal mellé csinálnám.
Erre az egy hangszóróra jöttek ki emberi értékek.
Az SR-t is belerakhatod egy 25-30 l-es zártba, de kevesebb lesz a mélye az SBX-hez képest. Reflexbe a magas Qts miatt meg sem próbálnám.
Ezek a hangszórók egyáltalán nem képviselnek audiofil szempontokat.
Léva
Hangsugárzó építés