Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Na most akkor nem egyszerűbb a fenekünkön maradni, és a szubot pakolászni a szoba lehetséges helyeire?
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
De amúgy ez a megoldás sem tökéletes, mert én pld. a kanapéról hallgatom, ott egész másként szol a szub is mint mikor leteszem a padlóra...Az ágyra tegyem fel a szubot ? Arra a hangra amit onnan hallok nem alapozhatok.
Tündérbogár...
Olyanról még nem tetsz hallani, hogy a próba idejére a kanapét annyira eltolni, hogy a sub a padlóra kerüljön? :vazeg: :taps:
Na az nálam igen érdekes lenne, tündérbogár ) De majd kiviszem a szobából, hogy meghallgassam a szubot :DD
NO no, de az már nem jó, ....mert, ha vissza hozod változik a hangkép....
De amúgy ez a megoldás sem tökéletes, mert én pld. a kanapéról hallgatom, ott egész másként szol a szub is mint mikor leteszem a padlóra...Az ágyra tegyem fel a szubot ? Arra a hangra amit onnan hallok nem alapozhatok. :taps:
Tündérbogár...
Olyanról még nem tetsz hallani, hogy a próba idejére a kanapét annyira eltolni, hogy a sub a padlóra kerüljön? :vazeg:
Na az nálam igen érdekes lenne, tündérbogár
- orionr
- V.I.P.
De lehet én értettem félre valamit
Szóval ez eredetiben úgy szól, hogy
Tedd a subot oda, ahol Te fogod hallgatni a hangot.
És utána kezdj el mászkálni, és ahol a leginkább a legjobb a hang, na ott lenne elvileg jó közelítéssel a sub helye...
Igen, de utána nem árt megcserélni magad a sub-al. :vazeg:
Ez ízlés kérdése
Mert ha pl valakinek ez jobban bejön.. meg hát ki tudja, épp hol lesz a legjobb a hang, pl egy kényelmes kanapé közepén
Oda nemigen illeszkedik az a sub, de ülni remek
A kanapé közepén hallod a legjobb hangot, akkor már nincs mit tenni, el kell adni.
De amúgy ez a megoldás sem tökéletes, mert én pld. a kanapéról hallgatom, ott egész másként szol a szub is mint mikor leteszem a padlóra...Az ágyra tegyem fel a szubot ? Arra a hangra amit onnan hallok nem alapozhatok.
Tündérbogár...
Olyanról még nem tetsz hallani, hogy a próba idejére a kanapét annyira eltolni, hogy a sub a padlóra kerüljön?
És utána kezdj el mászkálni, és ahol a leginkább a legjobb a hang, na ott lenne elvileg jó közelítéssel a sub helye...
Igen, de utána nem árt megcserélni magad a sub-al.
Ez ízlés kérdése
Mert ha pl valakinek ez jobban bejön.. meg hát ki tudja, épp hol lesz a legjobb a hang, pl egy kényelmes kanapé közepén
Oda nemigen illeszkedik az a sub, de ülni remek
Ja ok így már értem...Akkor félre értettem valamit sorry..
- orionr
- V.I.P.
Igen, de utána nem árt megcserélni magad a sub-al.
Én nem a fejmagasságba való pakolgatásról beszélek, ami szintén értelmetlen...
Azzal nem oldod meg a szub helyét ha te mozogsz a szobában és a szub fix helyen van. Azzal azt a hangot hallod amit a szub ad arról az elhelyezési pontból ahol szól.Ha a szubot oda teszed ahol neked járkálva jobb lett a hangja akkor ott megint más hangot fog adni mivel az akusztikai tényezők megváltoznak.Ne te mozogj, neked a helyed a mindenkori hallgatási hely. Ahhoz a helyhez mérten kell a szubnak jól szólni, így őt kell pakolgatnod nem pedig neked kimozdulni arról a helyről ahol mindig is hallgatni fogod.
Bizony.Ez így van!
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Én nem a fejmagasságba való pakolgatásról beszélek, ami szintén értelmetlen...
Azzal nem oldod meg a szub helyét ha te mozogsz a szobában és a szub fix helyen van. Azzal azt a hangot hallod amit a szub ad arról az elhelyezési pontból ahol szól.Ha a szubot oda teszed ahol neked járkálva jobb lett a hangja akkor ott megint más hangot fog adni mivel az akusztikai tényezők megváltoznak.Ne te mozogj, neked a helyed a mindenkori hallgatási hely. Ahhoz a helyhez mérten kell a szubnak jól szólni, így őt kell pakolgatnod nem pedig neked kimozdulni arról a helyről ahol mindig is hallgatni fogod.
igen és mikor odatetted akkor megint másként fog szólni.... Ezt nem igy szokták, mert ahova te elmégy az nem ugyan az mint mikor a szubot költözteted...
Nem okoskodni akarok, de így jó közelítéssel meg lehet találni a sub helyét (ugyanis a hanghullámnak tökmindegy, h jobbról megy balra, vagy balról jobbra), utána meg jön a 10-20cm-es tologatás.
KMT:
Egyébként meg csak egyszer kell fejmagasságban elhelyezni a szubot - a hobbiért mindent
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Fogod a subot és tologatod, általában 10-20 cm is sokat számít!Sarokba tilos tenni a subot, és a hallgatási poizíció minél távolabb legyen tőle, mivel a mély hangoknak kell a távolság.Az szív aki nem tudja rendezgetni a szobáját.
Ez eltart egy 1-2-3 órán keresztül ha egyedül csinálod.Ha van segítség akkor 10 perc.Saját bőrömön tapasztaltam hogy nagyon csúnyán el tudnak tűnni az igazi mélyek, és felerősödnek a zúgások.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
A zárt dobozok pontosabbak és ezeket zenére is jobban lehet használni...De az általad említett búgás nagyban előfordul a rossz elhelyezésből adódóan...Próbáld meg a dobozt sarkoktól távol tartani, vagy bezárt helyektől. Pakolgasd át és hallgasd meg hol a legjobb a hangja, akusztikai tényezőket nem árt figyelembe venni, ezért is célszerű próbálgatni.
Egy módszer a szub helyének megtalálására:
- tedd a subot oda, ahol az általános lehallgatási pozíciód van, járj körbe a szobában, ahol NEKED a legjobban tetszik a hangja, oda tedd a szubot.
igen és mikor odatetted akkor megint másként fog szólni.... Ezt nem igy szokták, mert ahova te elmégy az nem ugyan az mint mikor a szubot költözteted...
OFFTOPIC:
Ez jó, ezt most elképzeltem. Először rögzíted a szubot fejmagasságban, majd négykézláb/feküdve megkeresed, hogy hol szól a legjobban. Vagy állva keresed meg, hogy hol a legjobb, majd ott fejmagasságban helyezed el a ládát...
A zárt dobozok pontosabbak és ezeket zenére is jobban lehet használni...De az általad említett búgás nagyban előfordul a rossz elhelyezésből adódóan...Próbáld meg a dobozt sarkoktól távol tartani, vagy bezárt helyektől. Pakolgasd át és hallgasd meg hol a legjobb a hangja, akusztikai tényezőket nem árt figyelembe venni, ezért is célszerű próbálgatni.
Egy módszer a szub helyének megtalálására:
- tedd a subot oda, ahol az általános lehallgatási pozíciód van, járj körbe a szobában, ahol NEKED a legjobban tetszik a hangja, oda tedd a szubot.
otthon ez inkább egyegybefüggő morgásként jelentkezett a mélyládából de gondolom
ez inkább a mélyláda lustaságán múlik.
nekem is volt Magnat Monitor 300A.
soha többet
gyorsan eladtam.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Egy komolyabb erősítőre való csere ugyanazzal a hangszóróval milyentöbblet élményt ad, magyarán mi lesz a változás?
Kösz
Hát elég nagy változás lesz.
Kezded meghallani hogy valóban hogy tud zenélni vagy mozizni a gagyinak hitt doboz...
Pontosabban fog szólni az effekt is mindenhonnan, nem csak kenegetni fog.
És csak az ember mikor meghallja hogy tud ilyet is a rendszer.
Az hogy a tér, színpad milyen lesz az már más dolog... de az is nagyon sokat fog változni.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
...Melyik mélyládáknak vannakgyors és pontos mélyei?
Kösz
Szerintem ez alapvetően az egész rendszertől függ, de általában a zártak az ilyen jellegű dobozok.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Egy komolyabb erősítőre való csere ugyanazzal a hangszóróval milyen
többlet élményt ad, magyarán mi lesz a változás?
Moziban mikor néztem a Die Hard 4-et hangzásban nagyon tetszett
mikor a vadászgép gépágyúval lőtte a kamiont szinte egyenként
meg lehetett számolni hány golyót lő ki, de otthon ez inkább egy
egybefüggő morgásként jelentkezett a mélyládából de gondolom
ez inkább a mélyláda lustaságán múlik. Melyik mélyládáknak vannak
gyors és pontos mélyei?
Kösz
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, bár nekem csak a Cav 880A frontjaim vannak de maximálisan meg vagyok vele elégedve. Szerintem mindenképpen érdemes megfülelni, mert ennyi pénzért szerintem ezt a minőséget aligha kapod meg máshol. Ráadásúl most akciós áron van ha jól tudom
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Na de a ráírt max 300 watt is a legtöbb esetben baromság, mert mértünk be Pioneer erősítőt és 600 wattot felvett simán, és a hátuljára meg 350 van írva...
Bizony!
Az enyémen is max 600W van irva és 7x100W papiron és tudja is ráadásul ekkor 1600W-ot vesz fel a kicsike
A H/K-AVR7000-re 450W volt irva használatiban meg 1100W és az volt az igazi, persze akkor mikor kihajtottam belőle az 5x100W-ot.
Normál körülmények között a pio 2011 kb 85-160W között vesz fel mig a HK AVR7000 általában 125W-150W körül csemegézett.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Na de a ráírt max 300 watt is a legtöbb esetben baromság, mert mértünk be Pioneer erősítőt és 600 wattot felvett simán, és a hátuljára meg 350 van írva...
Kivételek vannak de általában nem így van...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.