Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1307

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

2 órája, nagygabor1982 írta:

Sziasztok!

Van Damme 268-582-000 Black Series 8+2,5mm2 kábelről van valakinek tapasztalata hangsugárzókhoz?

Nem bi-wire vagy bi-amp bekötésre kellene, hanem simán single felhasználásra.

Egyáltalán szokás az ilyen felhasználása? Csak a 8 ér miatt kérdem.

És akkor már még 1 kérdés ehhez... ugye ha 2 felé lenne osztva a 8 ér, az oldalanként 4*2,5mm2, tehát 10mm2. Van ilyen banándugó, amibe ez belefér?

Bocs a láma kérdésért, ha az.

Köszönettel,

Nagy Gábor

Talán innen indult a karrier:

http://audioworld.blog.hu/2015/02/04/a_ ... fil_kabele

( Az oldalankénti 8 érre esküsznek többen, én csak a 4-ig jutottam a hullám idején )

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Sziasztok!

Van Damme 268-582-000 Black Series 8+2,5mm2 kábelről van valakinek tapasztalata hangsugárzókhoz?

Nem bi-wire vagy bi-amp bekötésre kellene, hanem simán single felhasználásra.

Egyáltalán szokás az ilyen felhasználása? Csak a 8 ér miatt kérdem.

És akkor már még 1 kérdés ehhez... ugye ha 2 felé lenne osztva a 8 ér, az oldalanként 4*2,5mm2, tehát 10mm2. Van ilyen banándugó, amibe ez belefér?

Bocs a láma kérdésért, ha az.

Köszönettel,

Nagy Gábor

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

10 órája, lehoako írta:

Persze, Bordor-féle arannyal injektált ezüst, Mundorf-ezüstként fut a nagyvilágban. Bordor 10-12 ezer körül csinálja aranyozott csatikkal az 1 méteres USB A-B-t, és mind a 4 eret ebből az anyagból, tehát nincs spórolás a tápereken, tefloncsőben, kábelharisnya-kígyóbőr, ami jut, amit akarsz, és úgy szól, h nálam megvert eddig mindent. Nem márkára megyek, hanem kábelanyagra. A színezüstnél sokkal jobbnak hallom, az meg már maga a világ teteje :-).

Eddig milyen USB-kábeleid voltak? Merre vagy Pesten?

Szép estét, lassan eldőlök:

Ákos

Köszönöm szépen a kimerító választ egyébként Pestlőrincen vagyok helyileg.

Usb kábelt eddig még csak aq teszteltem és van különbség. De ha ez annyira jó akkor kipróbálom majd.

"Az igazi barát szemből támad."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

12 minutes ago, nemtomm said:

Nekem is átküldöd privibe ha lehet -:)

Persze, Bordor-féle arannyal injektált ezüst, Mundorf-ezüstként fut a nagyvilágban. Bordor 10-12 ezer körül csinálja aranyozott csatikkal az 1 méteres USB A-B-t, és mind a 4 eret ebből az anyagból, tehát nincs spórolás a tápereken, tefloncsőben, kábelharisnya-kígyóbőr, ami jut, amit akarsz, és úgy szól, h nálam megvert eddig mindent. Nem márkára megyek, hanem kábelanyagra. A színezüstnél sokkal jobbnak hallom, az meg már maga a világ teteje :-).

Eddig milyen USB-kábeleid voltak? Merre vagy Pesten?

Szép estét, lassan eldőlök:

Ákos

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

2018. 05. 12. at 14:45, lehoako írta:

Nem titok, csak nem nyomnám a direkt marketinget, írok privit

Nekem is átküldöd privibe ha lehet -:)

"Az igazi barát szemből támad."

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

5 órája, lehoako írta:

Teljesen igazad van, de ha logikailag tekintjük, akkor a végeredmény az okozat, mégpedig az anyagfelhasználás, kábelarchitektúra, kábelhossz, dielektrikum, keresztmetszet, tájolás, felület-térfogat-arány, szintterületi mutató, stb. mintegy következménye. 

Az előre ivást én is helytelenítem, az első benyomásokon kívüli konkrétabb értékeléssel érdemes 300 órát várni... 

Hm.... Tudod , hogy teljesen eltérő anyagú és szerkezetű, dielektrikumú , átmérőjű, hosszúságú kábelek is tudnak nagyon hasonlóan szólni ?!

Amúgy a magyar kábelgyártók termékeiről nem igazán van jó tapasztalatom, bár a teljes termékpalettát nem ismerem/hallottam.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 hours ago, asebestyen said:

Ok. Privizzük le! Ne használj semmilyen anyagot, azt javaslom!  A kábelben már benne van, olyan és annyi, amilyen kell.   

Írtam, h csak kiemeli a rendszer hibáit :-))). 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

45 minutes ago, SoundMania said:

Csakis a végeredmény számít ! Vékony, vagy vastag, vagy tiszta ezüst, vagy arannyal integrált, mindegy . Lehet rossz is meg jó is a végeredmény ! Nem kell előre inni a medvebőrre!

Teljesen igazad van, de ha logikailag tekintjük, akkor a végeredmény az okozat, mégpedig az anyagfelhasználás, kábelarchitektúra, kábelhossz, dielektrikum, keresztmetszet, tájolás, felület-térfogat-arány, szintterületi mutató, stb. mintegy következménye. 

Az előre ivást én is helytelenítem, az első benyomásokon kívüli konkrétabb értékeléssel érdemes 300 órát várni... 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

2018. 05. 11. at 20:23, lehoako írta:

Nagyon bíztató, szerencse fel! 

Csakis a végeredmény számít ! Vékony, vagy vastag, vagy tiszta ezüst, vagy arannyal integrált, mindegy . Lehet rossz is meg jó is a végeredmény ! Nem kell előre inni a medvebőrre!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7669

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Just now, lehoako said:

Jujdeizgi! PERSZE, köszönöm szépen! (De intézzük priviben, ne legyen ilyen köztéri belezés-feelingje. Meg lehet, h az én rendszeremben a hibákat fogja kiemelni, stb.) Legalább anyaghasználatra adj vmi tippet... :-). 

Ok. Privizzük le! Ne használj semmilyen anyagot, azt javaslom!  A kábelben már benne van, olyan és annyi, amilyen kell.   

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Just now, asebestyen said:

Áki! Ha küldök Neked egy szerintem nagyon jót, kipróbálod/leteszteled? 

Jujdeizgi! PERSZE, köszönöm szépen! (De intézzük priviben, ne legyen ilyen köztéri belezés-feelingje. Meg lehet, h az én rendszeremben a hibákat fogja kiemelni, stb.) Legalább anyaghasználatra adj vmi tippet... :-). 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7669

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

4 minutes ago, lehoako said:

Barátaim!

Azt szeretném kérni, h ha van időtök és kedvetek, írjátok ide, hogy milyen USB-kábel volt már a rendszeretekben, és ha esetleg több ellen hallottátok ugyanabban a rendszerben, akkor melyik miben volt jobb, mint a többi.

Természetesen nemcsak forrás-konverter vagy forrás-DAC összeköttetés lenne érdekes, hanem az is, ha valaki speckó USB-kábelt használ pl. külső vinyó és gép között. Sok ember szerint sokat számít, szintén nem ködbaxást szeretnék, hanem, ha valakinek volt már ezzel tapasztalata, akkor írja be, kérem. 

Kérek mindenkit, aki annyira jó hangot akar a rendszerébe, hogy még kábelt se tenne bele a legszívesebben, az most próbálja meg nem széttrollkodni a dolgot. Előre is köszönöm. 

Áki! Ha küldök Neked egy szerintem nagyon jót, kipróbálod/leteszteled? 

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Barátaim!

Azt szeretném kérni, h ha van időtök és kedvetek, írjátok ide, hogy milyen USB-kábel volt már a rendszeretekben, és ha esetleg több ellen hallottátok ugyanabban a rendszerben, akkor melyik miben volt jobb, mint a többi.

Természetesen nemcsak forrás-konverter vagy forrás-DAC összeköttetés lenne érdekes, hanem az is, ha valaki speckó USB-kábelt használ pl. külső vinyó és gép között. Sok ember szerint sokat számít, szintén nem ködbaxást szeretnék, hanem, ha valakinek volt már ezzel tapasztalata, akkor írja be, kérem. 

Kérek mindenkit, aki annyira jó hangot akar a rendszerébe, hogy még kábelt se tenne bele a legszívesebben, az most próbálja meg nem széttrollkodni a dolgot. Előre is köszönöm. 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 hours ago, Voyager said:

Nekem is jöhet. Köszönöm!

Ment is :-).

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

16 órája, lehoako írta:

Nem titok, csak nem nyomnám a direkt marketinget, írok privit!

Nekem is jöhet. Köszönöm!

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

13 hours ago, nadtom said:

Mi volt a nyertes usb kábel típus, ha nem titok?

Nem titok, csak nem nyomnám a direkt marketinget, írok privit!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nadtom »

18 perce, lehoako írta:

Köszi, h beírtad, igen, ez ilyen ez a dolog, minden kábelnek más hangja van és amelyiknek jó hangja van, azért többet lehet elkérni, ezért drágább. DIYban nagyon jó eredményeket lehet elérni, nemesfém-alapú kábelek, ha a rendszerhang kiegyenlített, csodát tesznek. A héten nálam is volt egy USB-kábelteszt, arany-ezüst nyert, színezüst második, aztán 500 hely kimarad, aztán uccsó a PChez (printerhez pl.) való pléhből húzott kínai. Nagyon nagy különbség volt hangban, az arany-ezüsthöz képest minden más "kazettahang" volt a tesztfülek szerint... És tényleg.

Mi volt a nyertes usb kábel típus, ha nem titok?

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

43 minutes ago, nadtom said:

Pár napja tapasztaltam/tanultam valamit...kábeleztem

Köszi, h beírtad, igen, ez ilyen ez a dolog, minden kábelnek más hangja van és amelyiknek jó hangja van, azért többet lehet elkérni, ezért drágább. DIYban nagyon jó eredményeket lehet elérni, nemesfém-alapú kábelek, ha a rendszerhang kiegyenlített, csodát tesznek. A héten nálam is volt egy USB-kábelteszt, arany-ezüst nyert, színezüst második, aztán 500 hely kimarad, aztán uccsó a PChez (printerhez pl.) való pléhből húzott kínai. Nagyon nagy különbség volt hangban, az arany-ezüsthöz képest minden más "kazettahang" volt a tesztfülek szerint... És tényleg.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Pár napja tapasztaltam/tanultam valamit...kábeleztem

Eddig nem igazán hittem a digitális kábelek zenére gyakorolt hatásában, de már nem tudom mit higgyek...

Teszt 1:

Nemrég vettem egy usb/spdif átalakítót (Hydra-Z+gyári táp) egységet az audio pc és a dac közé. Ehhez egy Tellerium Q Graphite Digit coax kábelt kaptam kölcsön, mivel nekem nem volt ilyen kábelem (ez a kábel a Hydra-Z-t és a Dac-ot köti össze). Ez a kábel nem olcsó, így mondtam magamban nem gond, majd veszek valami másik olcsóbb kábelt úgyis csak digitális jel megy rajta...

A fenti kábelen kívül egy Audiomica (Lengyel) Spdif kábelt és egy szekrényben talált sima (noname) rca kábelt próbáltam még ki. 

Nem kis bánatomra és meglepetésemre az Audiomica Spdif és a sima rca kábel nagyon gyorsan elvérzett a Tellerium Q-val szemben...de nem kicsit. 

Többször ki-be kötöttem, cserélgettem a kábeleket de egyértelműen tisztábban, dinamikusabban, teresebben, szólt a Tellerium Q Spdif kábel. 

Az Audiomica Spdif kábelhez volt még egy BNC átalakító is de azzal még rosszab volt a helyzet. 

Így a Tellerium marad...

Teszt 2: 

Az Albedo tiszta ezüst Usb A/B kábelt szerettem volna kipróbálni az Audio pc és a Hydra-Z között de sajnos valami kompatibilitási probléma van, mert a Audio Pc ezzel a kábellel nem is látta a Hydra-Z-t. Két ugyanolyan Albedo Usb kábelt is próbáltam, de egyik sem működött. 

Teszt 3: 

Egy Gold Note LAN kábel következett (az Audio pc és a switch közé). Na ezt gondoltam a legnagyobb marhaságnak, na persze audiophile LAN kábel...

Bakker ezzel is szebb lett a hang...tisztább lett az ének, és kb. minden, itt azonban már nem volt akkora különbség, mint az első teszt esetén, de hallható volt a javulás.  (természetesen itt is többször cserélgettem a kábeleket). 

Ez a kábel is marad (szerencsére ez a kábel töredékébe kerül, mint a Tellerium). 

Teszt 4: 

Genuin tápkábel. Ezt csak a Dac-ba próbáltam, de rosszabb lett a helyzet, mint a mostani Fapacis tápkábelemmel, pedig a Genuin több, mint 7x annyiba kerül...

A feleségem is velem volt a teszt alatt (mint mindig), ki is jelentette, hogy egy jó darabig ide ne hozzak semmit tesztelésre...

(Pedig egy Paul Pang Usb A/B-azért még kipróbálnék az Audio PC és a Hydra-Z között. )

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 hour ago, audioline said:

Inkább forráshoz, és meglepően vékony szálakból. Forrasz nálam kerülendő ahol csak lehetséges... , ez esetben szűzies a kontakt.

Nagyon bíztató, szerencse fel! 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

1 órája, lehoako írta:

Ígyajó, előre, ha tetszik a rendszered hangja, csak lapátold az ezüstöt, ne nézz se jobbra, se balra! :-). Ha táp, akkor nem forrasztasz? Ha véletlenül, akkor ne kerülje el a figyelmedet a speckó forraszanyag se, pl. Mundorf a HiFiCollective-ről :-). "Mundorf offers various grades of solder, with different silver and gold content. A great range to suit everyone`s taste." Még mielőtt a forraszanyagabsztinensek megtalálnak, közlöm, h számít, szép is lenne, ha nem számítana... :-)))

Ja, és mindig van nagyobb keresztmetszet... :-) Télleg, a hálózati nagy teljesítményű komponensekhez lesz, vagy inkább forrás/kondicionálás-oldalra? Köszi. 

Inkább forráshoz, és meglepően vékony szálakból. Forrasz nálam kerülendő ahol csak lehetséges... , ez esetben szűzies a kontakt.
.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 hour ago, audioline said:

"Natessék, és milyen kábelezési kozmetika történt? :-) Ha akarod, mehet a Kábelezzünkben is. Előre is köszi a választ." 

A helyzet az, hogy rendeltem külföldről nemesfém huzalt - megnyugtatlak tartalmaz ezüstöt  -, hálózati kábelt készítettem belőle, még folynak a kísérletek, variációk..., nagyon ígéretesnek tűnik. Egyelőre nem árulok el többet.  Ha megjön a következő rendelés, lehet, hogy piacra is kerül belőle... 

Ígyajó, előre, ha tetszik a rendszered hangja, csak lapátold az ezüstöt, ne nézz se jobbra, se balra! :-). Ha táp, akkor nem forrasztasz? Ha véletlenül, akkor ne kerülje el a figyelmedet a speckó forraszanyag se, pl. Mundorf a HiFiCollective-ről :-). "Mundorf offers various grades of solder, with different silver and gold content. A great range to suit everyone`s taste." Még mielőtt a forraszanyagabsztinensek megtalálnak, közlöm, h számít, szép is lenne, ha nem számítana... :-)))

Ja, és mindig van nagyobb keresztmetszet... :-) Télleg, a hálózati nagy teljesítményű komponensekhez lesz, vagy inkább forrás/kondicionálás-oldalra? Köszi. 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

"Natessék, és milyen kábelezési kozmetika történt? :-) Ha akarod, mehet a Kábelezzünkben is. Előre is köszi a választ." 

A helyzet az, hogy rendeltem külföldről nemesfém huzalt - megnyugtatlak tartalmaz ezüstöt  -, hálózati kábelt készítettem belőle, még folynak a kísérletek, variációk..., nagyon ígéretesnek tűnik. Egyelőre nem árulok el többet.  Ha megjön a következő rendelés, lehet, hogy piacra is kerül belőle... 
.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

51 minutes ago, Palm said:

Nem eredeti Oyaide, de nem is írtam azt.

Az érdekel, hogy ennél a csatlakozónál mi jobb és az mennyibe kerül? A kábeltől tekintsünk el, nem az volt a kérdés.

A Furutech Fi-28G és a 38G páros állítólag jobb, de az a szett kb. 60000. Az eredeti Oyaide is kb. ennyi.

Ha a kb. 3000 Ft-os csatlakozó szett után a következő szint kb. 60000 Ft, akkor tudom, hogy a 2 között nincs más és mélyen a zsebbe kell nyúlni, ha meg akarom lépni a szintugrást és elgondolkodok azon, hogy megéri-e nekem az a nem csekély plusz kiadás vagy sem.

Nemtom naprakészen, jövőmenő dollár, euró és yen árakkal, h mi most hol mennyi.

Ha nem akarsz totál feleslegesen egy olyan kábelben pénzt parkoltatni, amit nem használ ki a rendszered, akkor rendszerben kell gondolkodnod.

A kábeltől nem tudunk eltekinteni, a tápút 95%-a maga lesz a kábel. 

Hallottam Avantgarde-os, Kondo-rendszerben (sietségből) KSL-Spc-t nullforintos Elektrovill PVC-villásdugóval tápban és lelke volt a hangnak. Nincsenek örökérvényű igazságok, csak a Te valóságod. 

Milyen a rendszered? Írj róla valamit, légyszi. Sztem nem kell ezekre a drága Furutechekre költened, akkor inkább várj ki egy Iego-t... 

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Palm »

Eredeti Oyaide C-079 és P-079E:

Másolat:

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”