Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Akusztika a moziszobában
Akusztika a moziszobában
Jött a hangfal tologatás.
Sztereós vászon elötti helyröl át toltam vászonnal egy sikba hátra fele.
Egyből javult a grafikon.De sajna a sztereó kép hátrányára ment.Egy síkba került a szinpad.
Ilyenkor nem tudom melyik a jobb .A jobb térleképezés vagy a folytonos görbék.
Akusztika a moziszobában
Szépen sorjában leszedtem mindent.folyamatosan javult az rt60.
Azt nehez elhinni ,hogy panel nélkül a legjobb a szoba.
1 panelokkal front piros a javítás nélküli.
2 panelokkal rt60
3 panelok nélkül frontok piros bal
4 panelok nélkül front egyben RT60
Fapaci
Ez az rt60 is rosszul van mérve szerinted?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10974
- Kapcsolat:
Akusztika a moziszobában
A pakolgatassal az a gond ,h mindig egy picit maskeppen hallom ugy ,h a grafikon nem valtozik.De nem tudom ,h jo vagy rossz iranyba.Mivel elony es hatrany is jon vele egyutt.Beszakadasok kiemelesek nem valtoznak vele.Vagy a tere lesz jobb de akkor a terlekepezese rosszabb,vagy forditva.
Ha hallásra változik a helyzet, azt a grafikonokban is látni lehet. Hogy az irány jó vagy rossz, attól függ, mit szeretnél és meddig vagy hajlandó elmenni. A görbéid és a fotóid alapján nem túl jó a helyzet nálad. A hangnyomás görbéid nálam a vállalhatatlan kategóriába esnek, az utózengési grafikon szerintem hibás mérés eredménye, a paneljeid elhelyezése pedig logikátlan. Érdemes lenne felülvizsgálni a helyzetet.
Akusztika a moziszobában
Nem pont a hangfal mellet ,hanem tukorben voltak.
Difuzorok nem a sarokban vannak hanem a dontott falon a hangfalak felett tukor pontban.
Mogottem levoket azert raktam fel mert minden kezelt szobaban ott lattam
Persze azt is tukor visszaverodes pontban van.Valoszinuleg levenem sokat valtozna a visszaverodesem csak akkor tulzottan megemelkednenek amelyek.
Nekem nem volt gondom a tul csillapitasal.Imadom a csondet.Neha csak lazitani mentem fel
Az a gond ,h tul erzekeny a fulem hangosan nem tudok hallgatni,ezert nem tetszett amikor tulzottan zajos visszhangos volt.
A rendszerem elemeit is ugy valogattam ,h a leheto leghalkabban szoljon ugy ahogy szolnia kell.
A pakolgatassal az a gond ,h mindig egy picit maskeppen hallom ugy ,h a grafikon nem valtozik.De nem tudom ,h jo vagy rossz iranyba.Mivel elony es hatrany is jon vele egyutt.Beszakadasok kiemelesek nem valtoznak vele.Vagy a tere lesz jobb de akkor a terlekepezese rosszabb,vagy forditva.
Nem tudom miért ilyen randák az SPL görbéitek, de pl Tottyinál mértük annó a dolgokat, nem ideálisan elhelyezve semmi, keskeny szobában keresztbe, akusztikai kezelés nélkül is 300Hz - 20kHz +-3,5dB-n belül volt hallgatási pozícióban. Pedig Neketek is jó dobozaitok vannak.
Akusztika a moziszobában
A döntött falak nem olyan rosszak ám.
Nem a hangfalak mellé kell a paneleket első sorban tenni, hanem az elsődleges tükörpontokra.
Azok a diffuzorok nem tudom, miből vannak, de a sarokba azoknak semmi értelme. Gondolj bele!
A hallgatói pozíció mögött elhelyezett elnyelők nagyon le tudják dögleszteni a hangot, főleg ha túlzásba vannak víve.
Nem tudom Te hogy vagy vele, de én a túlcsillapított helyiségekben nagyon rosszul érzem magam. Az ember számára nagyon természetellenes, nyomasztó ilyen helyiségben tartózkodni. A csillapítatlanban meg egy zavaros katyvasz lesz minden, és a hétköznapi zajok nagyon hangosak.
Ezért lenne érdemes megcélozni a 0.3 - 0.4-et. Abban jó lenni is.
A kanapé, a székek, a szőnyeg, minden csillapít ott és szerintem alapból, minden panel nélkül sem lenne vészesen rossz az akusztika.
Kevesebb panelt kéne jó kombinációban, jól elhelyezni. Neked már a panelek ott vannak, csak "legoznod" kéne velük.
Nem pont a hangfal mellet ,hanem tukorben voltak.
Difuzorok nem a sarokban vannak hanem a dontott falon a hangfalak felett tukor pontban.
Mogottem levoket azert raktam fel mert minden kezelt szobaban ott lattam
Persze azt is tukor visszaverodes pontban van.Valoszinuleg levenem sokat valtozna a visszaverodesem csak akkor tulzottan megemelkednenek amelyek.
Nekem nem volt gondom a tul csillapitasal.Imadom a csondet.Neha csak lazitani mentem fel
Az a gond ,h tul erzekeny a fulem hangosan nem tudok hallgatni,ezert nem tetszett amikor tulzottan zajos visszhangos volt.
A rendszerem elemeit is ugy valogattam ,h a leheto leghalkabban szoljon ugy ahogy szolnia kell.
Akusztika a moziszobában
Sokat olvastam arrol ,h alap dolog a hangfalak melle rakni paneleket.Csak ha visszarakom akkor meg jobban tul csillapitom.Vagy ha leveszem a maradekot a dontott falakrol lehet az rt60 rendbejon de akkor a gorbek lesznek rosszak es visszhangozni fog a szoba.Most is ha tapsolok akkor csattan valahol
A döntött falak nem olyan rosszak ám.
Nem a hangfalak mellé kell a paneleket első sorban tenni, hanem az elsődleges tükörpontokra.
Azok a diffuzorok nem tudom, miből vannak, de a sarokba azoknak semmi értelme. Gondolj bele!
A hallgatói pozíció mögött elhelyezett elnyelők nagyon le tudják dögleszteni a hangot, főleg ha túlzásba vannak víve.
Nem tudom Te hogy vagy vele, de én a túlcsillapított helyiségekben nagyon rosszul érzem magam. Az ember számára nagyon természetellenes, nyomasztó ilyen helyiségben tartózkodni. A csillapítatlanban meg egy zavaros katyvasz lesz minden, és a hétköznapi zajok nagyon hangosak.
Ezért lenne érdemes megcélozni a 0.3 - 0.4-et. Abban jó lenni is.
A kanapé, a székek, a szőnyeg, minden csillapít ott és szerintem alapból, minden panel nélkül sem lenne vészesen rossz az akusztika.
Kevesebb panelt kéne jó kombinációban, jól elhelyezni. Neked már a panelek ott vannak, csak "legoznod" kéne velük.
Akusztika a moziszobában
Az akusztika ravasz dolog.Biztos tanulható,de nem egyik napról a másikra.
Néha bele talál az ember,de tudni hogy mi miért van az már egy másik történet.
Sokat olvastam arrol ,h alap dolog a hangfalak melle rakni paneleket.Csak ha visszarakom akkor meg jobban tul csillapitom.Vagy ha leveszem a maradekot a dontott falakrol lehet az rt60 rendbejon de akkor a gorbek lesznek rosszak es visszhangozni fog a szoba.Most is ha tapsolok akkor csattan valahol
Akusztika a moziszobában
Nem merte senki.Sokat olvastam es hallgattam felrakas elott.Akkor ugy veltem ugy a jo.Mert azelott brutal rossz volt.Utana minden hang pontosan meghatarozhato volt honnan jon.Csak az arny oldalaval nem szamoltam.
Az akusztika ravasz dolog.Biztos tanulható,de nem egyik napról a másikra.
Néha bele talál az ember,de tudni hogy mi miért van az már egy másik történet.
Akusztika a moziszobában
Nem merte senki.Sokat olvastam es hallgattam felrakas elott.Akkor ugy veltem ugy a jo.Mert azelott brutal rossz volt.Utana minden hang pontosan meghatarozhato volt honnan jon.Csak az arny oldalaval nem szamoltam.
Akusztika a moziszobában
Utozenges mar 1/3ra van allitva.
Termeszetesen nincs be kapcsolva semmi.
Minden meg a hatso hangsugarzok mellet is voltak 5cm panelek.
A frontok felet a plafonon tukorbe rakva is volt.
Frontok mogott is volt 5 cm 50x50cm
Termeszetesen amit leszedtem azt ki vittem.Fontossagi sorrendben szedtem le oket.Csak az utozenges miatt szedtem le folyamatosan.Utoljara a hangsugarzok melletit.
Valaki mérte és úgy lett felrakva minden panel ?
Akusztika a moziszobában
Utozenges mar 1/3ra van allitva.
Termeszetesen nincs be kapcsolva semmi.
Minden meg a hatso hangsugarzok mellet is voltak 5cm panelek.
A frontok felet a plafonon tukorbe rakva is volt.
Frontok mogott is volt 5 cm 50x50cm
Termeszetesen amit leszedtem azt ki vittem.Fontossagi sorrendben szedtem le oket.Csak az utozenges miatt szedtem le folyamatosan.Utoljara a hangsugarzok melletit.
Akusztika a moziszobában
Igazabol semmi .
Azon kivul ,h az akusztikaval a kezdetek ota nem voltam kibekulve.
Neha egy par 100e szett egy nagy hejisegben jobbnak hallotam mint a sajatomat.Meg aztan jo hobbi ez.Csak kar hogy nem ertek hozza
Fulem meg a tapasztalat meg van .
Robi:
A méréskor semmilyen korrekció ne legyen bekapcsolva, akkor nem a valóságot fogjuk látni. A méréskor mely hangsugárzó(k) szólt(ak)?
A 10centis panelek is ragasztva vannak?
Az oldalfalakon nem is voltak panelek?
Miért azokat szedted le, amelyikeket, és azok mik voltak?
Az utózengésnél miért nem állítod be az 1/3 oktávot?
A leszedett paneleket, szivacsokat ki is vitted a helyiségből?
Akusztika a moziszobában
Igazabol semmi .
Neha egy par 100e szett egy nagy heijisegben jobbnak hallotam mint a sajatomat.Meg aztan jo hobbi ez.Csak kar hogy nem ertek hozza
"jo hobbi ez.Csak kar hogy nem ertek hozza "
Nyugi,sokan nem.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Akusztika a moziszobában
Igazabol semmi .
Neha egy par 100e szett egy nagy hejisegben jobbnak hallotam mint a sajatomat.Meg aztan jo hobbi ez.Csak kar hogy nem ertek hozza
Akusztika a moziszobában
Az elemek eltávolítása és a beállítások amikre gondoltam.Korábban elégedett volt vele.
Úgy rémlik,mintha Robi is pont a magas tartományra panaszkodott volna.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Akusztika a moziszobában
Lala az eredeti akusztikai környezet visszaállítására gondolt és arra,hogy azzal mi volt a gond?
Az elemek eltávolítása és a beállítások amikre gondoltam.Korábban elégedett volt vele.
Akusztika a moziszobában
Marmint a tavolsag meressel?
Semmi gond nem volt csak elfelejtettem vissza allitani
Lala az eredeti akusztikai környezet visszaállítására gondolt és arra,hogy azzal mi volt a gond? Amire én is kíváncsi lennék,hogy mit hallottál ami nem tetszett,egyébként nekem is pont ilyen a kialakítás otthon. Nálam a magas hangok amik zavarnak,de nincs egyáltalán kezelve a helyiség a basszust sikerült kordában tartanom,de azzal is voltak problémáim.
Akusztika a moziszobában
Állítsd vissza ahogy korábban jó volt
Azzal mi volt a gond?
Marmint a tavolsag meressel?
Semmi gond nem volt csak elfelejtettem vissza allitani
Akusztika a moziszobában
Nincs. De meg a tavolsag sincs.Lehet az hiba volt.Egyszer a tavolsagot rajta hagytam es sokkal szebbek voltak a gorbek.
Igazabol most elakadtam.Nem tudom hogyan tovabb.
Állítsd vissza ahogy korábban jó volt
Azzal mi volt a gond?
Akusztika a moziszobában
Ezeken az ábrákon most nincs EQ használva gondolom?
Nincs. De meg a tavolsag sincs.Lehet az hiba volt.Egyszer a tavolsagot rajta hagytam es sokkal szebbek voltak a gorbek.
Igazabol most elakadtam.Nem tudom hogyan tovabb.
Akusztika a moziszobában
Legyen egy kicsit részletesebben
Ezeken az ábrákon most nincs EQ használva gondolom?
Akusztika a moziszobában
Mekkora alapterületű a moziszobád?
380x520
240 magas kozepen.Felul csak 2m utan satorszeruen lemegy kb 60cm-re
Akusztika a moziszobában
Szoba képek.
Nagy felindulásban leszedtem 10db panelt és 2nm akusztikai szivacsot,ami fel volt ragasztva.
Pedig nemrég volt festés
1 mérési pontban a hallgatás helyén volt a mikrofon.
Minden panel leszedése után mértem.
Csak a RT60 változott picit.A többin szinte semmit sem lehetett látni.
A hangzás folyamatosan változott.Pontos helymeghatározása a hangnak kezdett visszhangos teresebb lenni.Lehet a fülem van csak a túlcsillapított szobához szokva,de most fura a végeredmény.Az tény ,hogy kinyílt a tere a magasak és részletek előjöttek,és a dinamika megugrott.
Azt viszont nem értem ,hogy ennyi panel levétel után még a diagramok szerint ,még mindig túl van csillapítva a szoba.Már csak 4db 1mx0.5m 10cm vastag 75kg/ panel van fent amit már nem mertem levenni.
Eddig minden panel visszaverődési és tükör pontban volt feltéve.
Akusztika a moziszobában
A hangnyomás görbét mindenki érti. Már csak azt kéne tudni, ha nem azt látjuk, amit szeretnénk, mint pl nadtom-nál, az miért van? Hogy lehet rajta változtatni?
Teljesen igazad van, jogosak az észrevételeid.
Addig viszont, amíg az embernek nincs kiforrott tudása, nem látja az összefüggéseket rendszerben, nincs tisztában minden részlettel, csak a teljesség igénye nélkül lehet belemenni egy-egy témába. Pont azért dobtam fel ezeket a diagrammokat, hogy beszéljük róla, legyenek a tiédhez hasonló észrevételek, illetve olyanok amelyek rávilágítanak egy-egy sötét foltra, így tovább "kerekedik a kép", a puzzle egy-egy újabb darabja kerül a helyére.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1